ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 05.09.2017
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 29.12.11
STATUS: AUGUSTUS
DATE SEJUR
AUG-2017
DURATA: 1 zile
familie cu copii
"ECHIPA" A INCLUS:
2 AD. + 1 COPII -- v: 16

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
80.00%
Mai degrabă mulțumit
CAZARE [camere etc]:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ

NOTA MEDIE REZULTATĂ
91.67%
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut

Unde mâncăm în Kalutara-Wadduwa

NB: Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă; — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ necesar unei astfel de selecții. Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

Restaurant Green Lobster Seafood (Kalutara) - rustic, da bun

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE URM de aici

La articolul scris despre hotelul unde am fost cazați în Sri Lanka am uitat să scriu că a fost ales în 2017, unul dintre cele mai bune locuri de cazare din Sri Lanka, de către turiști, pe site-ul Tripadvisor!

Ei bine pe acest site, unde găsești multe impresii ale turiștilor, am observat că în apropiere se află un restaurant cu specific pescăresc, unde se mănâncă foarte bine. La noi, la restaurantul hotelului se mânca foarte diversificat, dar eu în călătoriile mele exotice îmi place să mă axez pe pește și pe fructe de mare. Evident și pe fructe exotice, da alea le găseam la orice colț de stradă.

Sri Lanka este o țară destul de săracă și destul de puțin dezvoltată din punct de vedere turistic. Ei bine din acet motiv nu ai prea multe opțiuni, unde să servești masa în afara hotelului.

Din spusele localnicilor, pe malul mării pe o distanță de doi kilometri sunt înșirate un număr de opt resorturi de lux. Ei bine printre ele găsești jungla luxuriantă, dar și multe case ale localnicilor. O parte din ei, cu spirit de inițiativă și-au transformat casa în restaurant sau în salon de masaj.

Noi la restaurantul Green Lobster Seafood am venit la sigur, punct ochit, punct lovit, având în vedere referințele de pe Tripadvisor!

Restaurantul este localizat în dreapta hotelului, cum te uiți la mare la vreo 50-100 de metri depărtare. Are ieșire directă la plajă. Are câteva foișoare, sub care sunt întinse mese si scaune. Jos evident este nisip. Eticheta nu este necesară. Este exact ca un restaurant de-al nostru din vamă sau din deltă.

Proprietarii sunt foarte amabili și vorbesc foarte bine engleza. Sunt oameni foarte deschiși, cu care poți conversa în voie si poți afla multe lucruri din zonă. Ca o mică paranteză ei ne-au recomandat ghidul care să ne ducă în excursii.

La o plimbare de seară pe faleză, am trecut prin fața restaurantului ca să-l identificăm și spre surpriza noastră era full, toate mesele erau ocupate. Nu vă imaginați ca e vreun local mare, doar vreo 20 -25 de locuri au!

A doua zi la prânz am venit la acest restaurant chitiți să servim masa de prânz. Era și ziua soției și vroiam să ne desfătăm cu homar. Zis si făcut!

Când am ajuns noi la restaurant nu mai era decât o masă ocupată, de doi turiști ucrainieni. Rapid am primit și studiat meniul și am ales să servim o porție de calamari și una de homari. Fiecare fel de mâncare era servit pe trei farfurii, pe una peștele sau ma rog fructele de mare, pe alta o porție de cartofi prăjiți sau de orez la alegere și pe una o salată foarte diversificată și foarte proaspătă. Ce-mi place mie la ei, în afară de legumele clasice puse în salată ei mai pun și câte un fruct, de data asta ananas. E o combinatie un pic mai ciudată, dar care mie îmi place.

Ne-au adus doi homari micuți și porția de calamari dată printr-un sos special. De homari n-am ce să comentez, am mâncat anul ăsta pentru prima oară în India și ne-a plăcut foarte mult. Iar calamarii erau foarte gustoși, cu sosul ăla al lor. Am mâncat cu poftă, de ne-am lins pe degete. Glumesc firește. Ca o mică paranteză aici la ei totul se mănâncă cu mâna. Inclusiv orezul. Fac mâinile așa ca un clește și mănâncă doar cu mâna, chiar dacă au tacâmuri la dispoziție.

Am avut o masă copioasă, intr-un restaurant curat, rustic, foarte rustic, dar nouă ne-a plăcut. Ne-a plăcut și spiritul lor de inițiativă și faptul că știu să-si promoveze afacerea și apar atât pe Tripadvisor, dar și pe google hărți. Încearcă să se facă și ei cunoscuți. Încearcă să crească. Toți au început de undeva de jos, de aceea m-am gândit să sprijin și eu cum pot, această lăudabilă inițiativă privată.

Ne-am cinstit și cu câte două beri de persoană, Lion beer, berea lor locală la sticle de 750 ml. Fata a ales să consume o limonadă naturală de lime.

Toată distracția ne-a costat 6000 de rupii srilankeze, adică 40 USD. Având în vedere că în India am dat 30 USD doar pentru o porție de homari, iar în Bali costa 100 USD, eu cred că a fost foarte rezonabil. Homarii în orice țară de pe lumea asta sunt considerați o specialitate și au prețuri pe măsură. Apropo si la hotelul nostru, care avea prețuri o o, o porție de homari era 100 USD. Extrem de scump!!!

Taxa de servire de 10% era deja adaugată în meniu, dar mie mi-a plăcut altceva ce scria pe meniu: dacă v-a plăcut spuneți-le prietenilor, iar dacă nu spuneți-ne nouă. Smart, nu? Așa că m-am conformat și vă spun vouă, prietenii mei de pe AFA!

Citește și CONTINUAREA aici

---
Trimis de robert in 05.09.17 19:01:07
Validat / Publicat: 05.09.17 19:36:14
VIZUALIZĂRI: 1446INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în ASIA - ALTE LOCURI.
SESIZEAZĂ
greșeală / conținut, limbaj
Adn. FAVORIT
19 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (robert); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită

PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 55300 PMA (din 41 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

19 ecouri scrise, până acum

robert [05.09.17 19:19:35] »

rog youtube

multumesc anticipat!

webmaster26 [05.09.17 19:35:52] »

@robert: Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

===

Mutat în rubrica "Unde mâncăm în zona Colombo?, COLOMBO" (nou-creată pe sait)

webmaster [05.09.17 19:44:18] »

Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut” (interes crescut din pdv al politicii saitului!)

— e fie (1) dintr-o destinaţie apreciată ca „inedită”, fie (2) despre un obiectiv/destinație la care, la momentul publicării, nu existau impresii recente.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

elviramvio [05.09.17 19:50:22] »

@robert:

Mie mi-a placut, iti spun tie!

robert [05.09.17 19:58:36] »

@webmaster: Mersi frumos!

robert [05.09.17 20:00:43] »

@elviramvio: 😀😀😀

Flaviu [06.09.17 09:14:24] »

@robert:

Să-ți fie de bine!

Dacă prind vreo delegație și ajung în zonă, am să încerc și eu restaurantul.

Acu' o săptămână, am mâncat, pentru prima oară în viața mea, caracatiță. De atunci, parcă aș avea tentacule în loc de deș'te. Dacă voi mânca homar, oare cu ce senzații rămân?

Numai de bine!

robert [06.09.17 12:48:46] »

@Flaviu: Flaviule e o vorbă: ești ceea ce mănânci! De aceea încerc să o las mai moale cu porcul, da e foarte greu! ; -)

Mersi frumos!

ANILU [06.09.17 13:27:23] »

@robert: Ce bine arată calamarii, homarii şi Leul!!!

Ce este "mingea" aia din poza 19?

Ce copac este în poza 16?

Să vă fie de bine!

robert [06.09.17 14:03:28] »

@ANILU: mulțumim! Ceva exotic, firește! 😉

elviramvio [06.09.17 14:51:46] »

@Flaviu:

Sper să nu mănânci grătar de pirania sau rechin!! Doamne ferește!

Flaviu [06.09.17 15:25:38] »

@elviramvio: Doar dacă mă servește o sirenă...

elviramvio [06.09.17 15:36:05] »

@Flaviu:

Ai toate șansele pe acolo pe unde s-a dus Robert, aici pe la noi cam toate au vârsta mea și te-ai putea intoxica!!

danaeldreny* [06.09.17 16:22:53] »

@Flaviu:

danaeldreny* [06.09.17 16:26:08] »

Uh, lobster și stuf! Deși exotic și interesant pentru mine, mă cam feresc de creaturile astea cu clești dar stuful îmi place!

Da… nici eu nu prețuiesc priveliști din astea…

Seafood soup, crab soup… baked crab, pan fried calamari… ce alta în ocean… și jumbo prawns… uf, superb dar obositor… mai bine la mine acasa… biiiine că aveau și mixed vegetable salad și French fries, asta mai salvează situația…

Frumos, superb, gata! Am închis meniul, să mai admirăm priveliștea!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150] [-1][0 voturi]
robert [06.09.17 18:08:36] »

@danaeldreny:; -)

diana2015 [07.09.17 11:21:55] »

@robert: Aoleuuu, am așteptat acest review cu sufletul la gura și acum am o poftă... uaileuuuu

Ce ieftine sunt înghețata și freshurile acolo păi cred că asta aș fi consumat nonstop, bine aș mai adauga și homarii pe lista. Apropo de homari pfuaiii ce bine arată... Deci te-ai lins pe degete la propriu? Sau ai glumit și nu te-ai adaptat specificului locului și ai folosit tacâmurile?

Sunt curioasă ei cum manânca salata? Tot cu mâna? Hai că orezul îl modelează cu degetele dar salata? Sau supa???

Felicitari, citi și acordat votul cu mare drag

mishu [07.09.17 21:10:58] »

@robert: Of ce inghit in sec, sa va fie de bine. Felicitari, votat cu mare pofta dar si cu drag.

robert [08.09.17 07:11:19] »

@mishu: Mersi frumos!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul articolului (review-ului) de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
7 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
ANILU, danaeldreny*, diana2015, elviramvio, Flaviu, mishu, robert
Alte impresii din această RUBRICĂ:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

[C] Copyright 2008-2020 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
pagină generată în 0.0897078514099 sec
ecranul dvs: 1 x 1