ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 19.08.2017
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Zalau
ÎNSCRIS: 07.11.16
STATUS: GOLD
DATE SEJUR
AUG-2017
DURATA: 2 zile
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 4 MIN

Subotica și Palic – o frumoasă surpriză

TIPĂREȘTE URM de aici

Pentru vacanța de Sfânta Maria am hotărât să alegem ceva nou. Nu foarte departe de noi, să putem ajunge cu mașina într-un timp rezonabil. Așa ca am optat pentru nordul Serbiei. Mai exact lacul Palic si orașul Subotica (se citește Palici și Subotița). Și trebuie să vă spun că a fost o alegere foarte inspirată.

Cazarea am luat-o de pe booking. Vila Boska din Palic. - detalii puteți citi în review-ul despre cazare.

Am intrat în Serbia din Ungaria pe la punctul de frontieră Horgos – Roszke și am stat la coadă mai bine de o ora la vamă. Era o zi toridă, stăteam în coada de mașini cu motoarele pornite și senzorul de temperatură indica 62 grade Celsius.

Nu a fost propriuzis un control, doar s-au uitat la buletine si ungurii și sârbii însa erau mașini multe și a durat. Din mașina studiam coada celor care intră din Serbia în Ungaria. Frontiera de UE, Schengen… am stat odata 4 ore în vama asta.

Noroc cu Max (gazda noastră de la Vila Boska), care ne-a spus că mai există un punct de frontieră, doar pentru cetățenii UE și Serbia: Backi Vinogradi in Serbia, respective Asotthalon în Ungaria. GPS-ul nostru nu îl știa și am ocolit nițel insă l-am nimerit. Era o mașină când am ajuns și am stat 5 minute – economie măreață de timp, motorină și mai ales fără nervi! Nota bene: nu e deschis 24 din 24, așa că verificați programul! Așa că dacă ajungeți pe-acolo tineți minte punctul ăsta de frontieră!

Lacul Palić se află la doar 8 km de Subotica şi este un loc ideal pentru cei care vor să se bucure de aer curat, de o plimbare în natură şi poate şi de câteva sporturi pe apă. Parcul, grădina zoologică, micile palate, plajele şi terasa suspendată pe apă fac deliciul acestui loc minunat.

Legendele din jurul lacului susţin că acesta ar fi ce a mai rămas din Marea Panonică sau că s-ar fi format din lacrimile unui păstor, pe nume Paul, care şi-ar fi pierdut turma de oi aici.

Pe marginea lacului e o promenadă frumoasă, totul e ingrijit și cu mult bun gust. Am înteles că e și un strand acolo, nu era vreme de plajă așa că nu l-am văzut.

Subotica a fost o revelație. Un oraș frumos și prietenos, de care ne-am îndrăgostit instant.

Centrul e plin de cladiri vechi, construite in stil Art Nouveau iar copacii formeaza bolți peste străzi. De departe cea mai frumoasă clădire e Primăria. Am nimerit intr-o sâmbătă după-amiază în plin sezon de cununii (deși la noi era postul Sfintei Maria). In fața primăriei era forfotă mare și cânta un band - Veseli Official Band - după inscripționările de pe tricouri. Senzatia a fost că suntem intr-un film de-a lui Kusturica. Muzică veselă, lume voioasă, ne-am trezit dansând și râzând in stradă. Am intrat și în sala in care se oficiează cununiile, ba am și asistat la una, deși tinuta noastră nu prea cadra cu a celorlalți. O sală superbă, care arata ca o capelă. Poate a și fost cândva.

Toata zona centrala din Subotica e foarte frumoasa. Ce nu trebuie ratat: sinagoga (in renovare cand am fost noi), teatrul si palatul Raichle – nu l-am vazut in interior pentru ca nu ne-am corelat programul cu orele de vizita. Bisericile importante sunt cea Franciscana, Sfânta Tereza si Biserica ortodoxa sârba. Am gasit-o deschisă doar pe ultima, unde se oficia o cununie.

Ce am mâncat? Evident Pljeskavic, un fel de hamburger și faimoșii ćevapčići, adică mititeii lor. La un restaurant numit Borsalino borsalino-subotica.com unde am putut plati cu card și unde câte o porție din cele de mai sus plus 3 beri la draft ne-au costat undeva la 15 euro.

În rest ce să mai spun: lume amabilă, buni vorbitori de engleză (chiar foarte buni multi dintre tineri). Sunt destul de multe locuri unde nu se poate plăti cu cardul. In unele acceptă euro, așa ca pregatiți euro mai marunți și eventual cumpărați și câțiva dinari. Case de schimb valutar sunt prin tot felul de magazine gen ABC, nu întotdeauna cu sigla la vedere, întrebati localnicii. Preturi foarte rezonabile.

Subotica si Palik au fost, așa cum am scris și în titlu, o frumoasă surpriză. De fapt Serbia a fost o frumoasă surpriză. Nu știu dacă drumurile ne vor mai duce pe-acolo, dar recomand destinația pentru un long weekend. Sigur te va cuceri și pe tine!


[fb]
---
Trimis de Simona Ioana in 19.08.17 08:51:54
Validat / Publicat: 19.08.17 13:12:43
INFO ADIȚIONALE
  • A fost prima sa vizită/vacanță în SERBIA

VIZUALIZĂRI: 4765 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

5 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Simona Ioana); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P03 Palic - zona lac
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 18800 PMA (din 15 voturi)

ECOURI la acest articol

5 ecouri scrise, până acum

webmaster
[19.08.17 12:23:19]
»

@Simona Ioana, pe viitor n-ar fi rău să desparți recomandările despre cazare de cele referitoare la zona vizitată - în două articole distincte, unul de tip "de cazare" și unul de tip "de călătorie".

S-ar obține astfel o structurare mai bună a informației utile - despre cazare, respectiv despre zonă sau împrejurimi (vezi mai jos) și, deloc în ultimul rând, notele acordate ar reflecta mai bine gradul de recomandare al celor două "obiective" distincte (se întâmplă câteodată să stai într-un hotel pe care nu dorești să-l recomanzi, dar zona sau localitatea ar merita cu totul altă medie - sau viceversa).

În plus, cine încearcă să aleagă o cazare în zonă - o găsește mai ușor, parcurgând doar lista rubricilor de cazare (fără a mai fi nevoit să citească - în acel moment - informații despre zonă); cine se documentează despre zonă - va găsi toate informațiile căutate într-o singură rubrică (cea dedicată impresiilor "de călătorie"), fără a mai fi nevoit să "baleieze" toate rubricile de cazare (unele poate nu-l interesează, sau poate nu dorește deloc cazare în zonă).

--

Am ”duplicat” review-ul inițial în două copii, care au devenit segmente distincte:

- partea referitoare la cazare a rămas în rubrica vilei - vezi impresii

- restul, dedicat Subotiței și stațiunii Palici a rămas aici.

Nu se pierde nimic din „fluența” lecturii -- există linkuri multiple între cele două „segmente”, cine dorește poate citi și partea de cazare simultan cu partea cu recomandările „de călătorie”.

-

Rugămintea mea ar fi să editezi cele 2 articole și să ajustezi notele astfel încât să redea, fiecare, gradul de satisfacție „focusat” pe fiecare categorie (la review-ul de cazare, mai ales; acolo nu ai putut acorda, inițial, note la capitolul CAMERE/CAZARE, review-ul inițial fiind încărcat într-o rubrică de călătorie).

Dragoș_MD CONS. ONORIFIC AFA / SERBIA
[19.08.17 15:14:36]
»

@Simona Ioana:

De departe cea mai frumoasă clădire e Primăria.

Da, dar și să fi văzut ce departe se poate vedea urcând până-n vârful turnului acesteia!

Felicitări pentru vizită și pentru că ne-ai împărtășit descrierea acesteia!

Amfostacolo și eu, acum vreo 2 ani și am fost foarte încântat de tot - priveliști, oameni, mâncare și vinuri, dar mai ales de dunja!!!

Simona IoanaAUTOR REVIEW
[19.08.17 15:32:17]
»

@Dragos: Sunt oameni frumosi. Si ei si ele. Cred ca e frumos sa vezi orasul si zona din turnul primaruei. Data viitoare????

webmaster
[19.08.17 15:40:42]
»

Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut” (interes crescut din pdv al politicii saitului!)

— e fie (1) dintr-o destinaţie apreciată ca „inedită”, fie (2) despre un obiectiv/destinație la care, la momentul publicării, nu existau impresii recente.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

=====

Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

Dan&Ema
[20.08.17 08:11:49]
»

@Simona Ioana:

Fascinante fotografii din Subotica. Interiorul primariei m-a dat gata. Felicitari pentru alegerea facuta pentru un long weekend si impartasirea impresiilor aici.

Salutari de prin preajma Zalaului... ????

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Dan&Ema, Simona Ioana
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Subotica și staţiunea Palic:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.036573886871338 sec
    ecranul dvs: 1 x 1