ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 11.07.2016
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 16-20 ani
DIN: Iaşi
ÎNSCRIS: 11.07.16
STATUS: SILVER
LUNA
JUL-2016
familie cu copii

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 6 MIN

Neptun, o statiune a alegerilor culinare

TIPĂREȘTE URM de aici

Neptun este stațiunea mea preferată la momentul acesta de pe litoralul românesc, însă n-am ales să pălavrăgesc despre restaurantele și terasele de aici datorită acestui fapt, ci pentru că anul acesta și în ultimii doi ani am fost aici, așa că ideile și impresiile mele sunt mai proaspete pentru această porțiune a litoralului din România.

RESTAURANT INSULA

Încep cu Insula pentru că e, atât restaurantul, cât și hotelul meu preferat de la Marea Neagră românească.

În primul rând, acest restaurant este altceva, nu este numai o clădire în care bei și mănânci, Insula este mult mai mult decât atât, este un loc unic, un loc în care abia aștepți să ajungi și din care nu te grăbești să pleci.

Farmecul acestui spațiu atât de cunoscut în Neptun și nu numai, este dat de mai mulți factori, cei mai importanți fiind calitatea produselor oferite, amabilitatea personalului (hotelul este cunoscut pentru personalul extraordinar) și nu în ultimul rând, peisajul mirific creat de Lacul Neptun acoperit cu nuferi care mai de care mai frumoși și de construcțiile cu mult bun gust ale complexului Insula.

Bucatele sunt care mai de care mai apetisante, iar varietatea preparatelor pescărești este uluitoare: pește frip la plită cu lemne, pește întreg, pește porționat, preparate tradișționale din pește, paste cu pește, borș pescăresc, salată cu pește (somon), antreuri și gustări reci din pește, antreuri și gustări calde din pește, fructe din Marea Neagră, specialitățile restaurantului cu pește și asta e numai o idee asupra tipurilor de preparate pe care le puteți savura la Insula.

Există pentru cei care nu agreează peștele sau fructele de mare și preparate fără elementele pescărești precum mai multe tipuri de cartofi, legume, salate, borș, paste, preparate din carne de porc, vită și pui, iar capitolul " dulciuri" este și el unul destul de variat prin câteva feluri de clătite, tort, înghețată, papanași. Tipurile de desert care se regăsesc în meniul " Insula" sunt homemade.

Astfel, renumitul restaurant de patru stele, Insula, își merită stelele și renumele, tot ceea ce înseamnă INSULA, înseamnă de fapt calitate. Singurul inconvienent sunt prețurile care sunt mai mari decât anul trecut, în condițiile în care și anul trecut plecai cu mult mai puțini bani din buzunar de la Insula (dar merită).

RESTAURANT ANTIK, CAFE EFENDI

Restaurantul Antik- Cafe Efendi este o locație inedită prin ingeniozitatea cu care a fost design-uit, fiecare colț al restaurantului reprezentând cu multă mândrie poporul tătar.

Există mai multe sectoare ale restaurantului, cafeneaua propriu- zisă, restaurantul în aer liber, restaurantul din interior și cine mai știe la câte erau acolo?

Primești două tipuri de meniuri, unul pentru restaurantul Antik, adică restaurantul cu preparate convenționale și altul pentru Cafe Efendi, meniu numai cu preparate tătărești.

N-am mâncat până acum la Antik, ci doar la Efendi, însă din văzute, la Antik par a fi specialiști în Pizza (foarte multe tipuri de pizza).

Meniul tătăresc este o poveste în sine, pe care îți este mai mare dragul să o deslușești.

Începutul e o istorie al etniei tătare, iar apoi este prezentată cafeaua la nisip, specifică lor.

Printre povestioare se mai regăsesc și rețete ale preparatelor ce pot fi comandate la terasa lor, într- un mod inedit, combinandu- se arta culinară cu arta povestirii.

La sfârșitul meniului, clienții pot admira fotografii cu tătari dobrogeni și chiar cu echipa de tătăroaice care îi fac pe turiști să saliveze de fiecare dată când aud numele terasei, ca mai apoi să fie dornici să cumpere suvenirurile expuse în meniu, suveniruri tătare.

Preparatele sunt foarte bune, este restaurantul la care aș mânca zilnic. Aici am mâncat Șuberek cu carne, Șuberek cu brânză, Dort Kesken, Kobete cu brânză și cu carne și Baclava, care au fost incredibil de delicioase. Lista cu preparate de ale lor foarte plăcute la gust este foarte lungă. Merită încercat Cafe Efendi măcar odată, ca mai apoi să dați de gust și să vreți să tot mai veniți.

RESTAURANT MEDITERRANEO

În opinia mea, restaurantul Mediterraneo este restaurantul la care poți găsi ce să mânânci și zi și noapte, și pentru pretențioși și pentru modești, și pentru buzunare mai pline, și pentru buzunare normale și nu în ultimul rând pentru orice gust, căci gustul aici domină.

Preparatele oferite sunt savuroase, așa că impresia pe care ți- o lasă nu e una complexă, ci e una clară și concisă: " AICI MAI VIN! ".

Personalul este și el amabil și dorește să le facă clienților pe plac, chiar daca în meniu nu apar anumite dish- uri. Pot spune că se pricep într- adevăr la bucătarie, de la grătar și cartofi prăjiți, la pizza și paste.

Totuși, eu cred că cel mai și cel mai bine se pricep în ale Italiei, pastele având calitatea pe care nu reușești să o găsești la toate restaurantele, fie ele cu specific italian sau nu, iar pizza, fiind făcută cu multă pasiune și uriașă dorință de a- i face pe clienți fericiți, atrage papilele gustative ale oricărei persoane (aluatul este fraged, subțire și delicios, iar compoziția este calitativă).

Un inconvenient este prezența numeroșilor țânțari pe timp de seară, dar stai și înauntru numai ca să te bucuri de mâncarea apetisantă a restaurantului.

RESTAURANT RECIF

Restaurantul Recif nu este deschis numai celor cazați la hotelul cu același nume, ci și turiștilor din afara acestuia.

Am spus câte ceva despre acesta și în articolul meu despre hotel, așa că aici vreau să amintesc faptul că mâncarea este gustoasă, însă restaurantul nu este potrivit pentru cei foarte pretențioși deoarece meniul nu este variat, ci prezintă anumite preparate pe care le pregătesc foarte bine, puține la număr și nu neapărat comune cu alte restaurante, aici nefiind renumitele paste Carbonara, cu fructe de mare sau Bolognese, ci au alte feluri, cel pe care l-am ales eu fiind pastele cu patru feluri de brânză, extraordinar de bune, însă.

Nu există nici pizza aici, ceea ce poate fi un minus pentru clienții restaurantului.

Pește puțin, un singur fel parcă, așa că aici cea mai potrivită pare mâncarea bazată pe carne la grătar și șnițel și salate/ garnituri (bune, ce-i drept).

Există un loc de joacă pentru copii, așa că familiile cu copii foarte mici sunt avantajați din acest punct de vedere.

SPRINGTIME

E un loc preferat de foarte mulți, prețurile sunt, să zicem, ok, mâncarea este de două tipuri: autoservire (mâncare gătită, mai mult) și la comandă (pizza, platouri fast- food).

Ceea ce mi se pare delicios aici sunt clătitele cu înghețată. Prăjiturile sunt și ele oarecum variate și au un gust foarte plăcut.

În general, mâncarea este savuroasă și reprezintă o bună alegere pentru orice perioadă a zilei, însă nu e un loc pentru pretențioșii aflați în goana după eleganță și mondenitate.

LA PREMIERA

Mâncarea e bună, însă atmosfera este cam neplacută, factorul principal fiind spațiul care lăsa impresia mai mult de opusul curățeniei. Pastele și pizza sunt ok aici, însă e un restaurant pentru turiștii fără așteptări foarte mari.

Fiecare restaurant are avantajele și dezavantajele lui, fiecare este organizat și constituit într- un stil aparte, având în Neptun astfel ocazia să alegi dintre felurite locații, în funcție de propriile gusturi și plăceri.

Acestea au fost o parte dintre restaurantele stațiunii Neptun, însă lista e mult mai mare (La Barchetta, Restaurant Casa Maria, Restaurant Oceanic, Popasul pescarilor din Olimp, Cireșica etc).


[fb]
---
Trimis de JulieJuly in 11.07.16 20:48:59
Validat / Publicat: 11.07.16 21:31:01
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în NEPTUN / OLIMP.

VIZUALIZĂRI: 3604 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (JulieJuly); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 [fără descriere]
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 14600 PMA (din 15 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  • Niciun abonat la acest review, încă...
  • Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în Neptun?:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.048091173171997 sec
    ecranul dvs: 1 x 1