ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 04.04.2016
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Constanta
ÎNSCRIS: 04.10.09
STATUS: PRETOR
LUNA
MAR-2016
prieteni
3 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
95.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 5 MIN

Restaurant Casa Românească (Călimănești)

TIPĂREȘTE

Tot mi-am propus să vă recomand un restaurant unde eu cu soția și @Maria55 ne-am simțit foarte bine. A se traduce prin mâncare foarte bună și servire ireproșabilă.

La întoarcerea de la Cinciș, unde am participat la Întâlnirea anuală AmFostAcolo.ro am decis să facem un popas pe Valea Oltului, să ne încărcăm bateriile (a se citi umple stomacul) pentru partea a doua a călătoriei noastre către Constanța. Cum la venire am nimerit într-un restaurant pe care nici nu vreau să-l recomand, din Călimănești, unde raportul calitate/preț a fost în dezavantajul nostru, la întoarcere am încercat să nu mai fim atât de ignoranți și să dăm atenție la detalii. @Maria55 știa de un restaurant bun Casa Românească din Călimănești, ea a trecut mai des prin zonă iar lucrurile bune se uită greu, dar nu-și mai amintea exact poziționarea. Sarcina mea a fost să-l descopăr din scurt și să parchez, chiar dacă acest lucru a atras un claxon al celor din spatele meu care se grăbeau și nu puteau încetini ca să trag și eu pe dreapta între două mașini.

Restaurantul se află în imediata vecinătate a Mănăstirii Cozia, pe partea opusă a drumului național, este imposibil să nu-l remarci datorită arhitecturii rustice și a porții de la intrare unde era sculptat numele hotelului-restaurant.

Parcarea nu mi s-a părut foarte generoasă, erau destule mașini acolo care așteptau cuminți, cred că dacă ar fi fost la capacitate maximă, restaurantul ar fi fost pe jumătate gol. În plus, este o problemă să încetinești și să parchezi pe dreapta fără a atrage un claxon al celor din spate, viteza în acel loc nu depășește 50 km/h, însă câți sunt cei care o respectă în acel loc, pe un drum național?

Am pășit în restaurantul cramă cu încredere și interiorul m-a cucerit imediat. Mobilier din stejar, lucrat manual, am aflat că a fost realizat de câțiva meșteri populari în atelierul de creație al complexului, pereți din lemn, doi dintre ei îmbrăcați cu rafturi găzduind diferite sortimente de vinuri alese, după podgorii, restul ornați cu motive populare, mese mari din stejar, scaune solide sculptate, Mesele nu erau acoperite cu fețe de masă ci cu șervete cu motive populare. Mesele sunt disponibile în diferite configurații, de la cele pentru 4 persoane la cele de grupuri peste 20 de persoane, există și separeuri pentru cei care doresc intimitate.

Am ales o masă lângă fereastră, de unde aveam control asupra mașinii și n-am fost nevoit să cercetez prea mult crama, pentru că ospătărița a venit prompt la masa noastră aducându-ne câte un meniu pentru fiecare. Am întrebat-o cât durează până aduce comanda, pentru că n-aș fi vrut să consum prea multă energie acolo, iar domnișoara ne-a spus că în funcție de ce dorim să comandăm, însă nu durează mai mult de 15-20 de minute. Buuun...

Meniul pe cât de bogat în sortimente pe atât de ademenitor, carnea la garniță mi-a atras atenția din primul moment, sunt pui de ardelean iar pentru mine cea mai bună legumă este carnea. M-am dezumflat repede când gazda noastră ne-a comunicat că nu are nimic disponibil la garniță, însă putem alege orice altceva din meniu. Denumirile interesante și prețurile foarte mici mi-au atras atenția imediat. Mă așteptam ca prețurile să fie pe măsura confortului restaurantului cotat la 3 stele, însă se pare că m-am înșelat.

Am decis să comandăm ceea ce comand în fiecare restaurant din țară, oriunde ajung, adică ciorbă țărănească de văcuță și tochitură (aici oltenească) cu cartofi prăjiți și telemea rasă. Soția mea a comandat la fel, în timp ce Maria a comandat o ciorbă țărănească de purcel și ficăței la grătar cu mujdei. Meniurile le-am completat cu câte o salată din castraveți murați și câte un pepsi. Desert, o cafea excelentă pentru că nu a mai fost loc de altceva.

Băuturile și cafeaua au venit cel mai repede, fetele au ieșit la o pipă iar până s-au întors ciorba ajunsese pe masă. Doamne ce bună era... Sunt fan ciorbă de văcuță, nicăieri în Constanța gustul nu seamănă cu cel de la munte, apa noastră este bună doar dacă o consumi îmbuteliată, dar la munte... da, la munte este altceva...

Felul doi a sosit imediat după ultimul dintre noi a terminat cu ciorba, preparatele miroseau foarte bine iar cu gustul... Doamne, gustul era uimitor, îmi plouă în gură când îmi amintesc. N-aș vrea să vă chinui și pe voi, n-am făcut multe fotografii, dar din poze se vede cum arătau porțile.

Citisem recent într-un articol că la acest restaurant porțiile sunt mici, prețurile piperate și servirea execrabilă. Noi n-am avut parte de așa ceva, practic de când am intrat în restaurant și până când am ieșit nu au trecut mai mult de 50 de minute (Maria s-a uitat la ceas), iar în acest timp am avut parte de o servire fără cusur, de mâncare ca la mama acasă și de prețuri excelente. De exemplu o ciorbă de văcuță cu smântână a costat 9 lei, o tochitură oltenească cu cartofi pai 20 de lei, o porție de ficăței la grătar cu cartofi 19 lei, salata de castraveți murați 5 lei/porția. Mie mi s-au părut decente aceste porții, în condițiile în care preparatele erau foarte proaspete, de calitate și generoase în farfurie.

Am plecat cu un oarecare regret de acolo, dar cu bucuria că acum știu un loc pe Valea Oltului unde pot mânca foarte bine și unde servirea este ireproșabilă. Și a fost părerea tuturor! Țin să-i mulțumesc Mariei, ea a fost responsabilă de întreg ospățul, m-a păcălit puțin acolo, știe ea de ce, dar data viitoare nu va mai fi la fel.

În final, dacă veți fi în trecere pe Valea Oltului, sau dacă vă veți opri la Cozia pentru câteva momente, nu evitați Casa Românească, pe lângă acest excelent restaurant-cramă, are și hotel cu 2 piscine (una interioară si alta exterioară), saună și sală de conferințe.

Vacanțe frumoase să aveți!


[fb]
---
Trimis de pepsi70ro in 04.04.16 18:09:40
Validat / Publicat: 04.04.16 19:24:06
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în CĂLIMĂNEŞTI-CĂCIULATA.

VIZUALIZĂRI: 9165 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

9 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (pepsi70ro); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P07 Casa Românească
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 39350 PMA (din 44 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

9 ecouri scrise, până acum

Safta Radu
[04.04.16 19:35:17]
»

Am onoarea primului vot! Confirm cele menţionate de tine în review, la Casa Românească se mănâncă bine, la preţuri rezonabile. Am ,,tras'' acolo câteva chefuri de pomină...

maria55 †
[04.04.16 19:57:40]
»

@pepsi70ro, crede-ma si mie-mi "ploua-n gura"acusi cand am terminat de citit!

Da, 50 de minute, cand in unele locuri stai mai mult si pt. o shaorma!

Stii ce regret?! Faptul ca la dus nu am ales acest han pt a servi masa si mai regret ca nu am putut sa stam mai mult... mai aveam drum lung pana acasa!! Adevarat!

mishu
[05.04.16 17:37:53]
»

Inainte de acest articol am citit articolul scris de @alinaro si am bodoganit la greu ca ne mai chinuie si cu poze, acum ai urmat tu, in fine am zis sa ma uit la poze, super, 3 poze doar cu mancare, m-am linistit, trec la articol, unde imi dau cu leuca (nu cu Traian) in cap cu "ce gusturi, ce mirosuri... si cu plouatul in gura".

Da mai pune-ti o umbrela cu plouatul, ca la mine e rapaiala adevarata, am o imaginatie infiorator de bogata cand e vorba de mancare iar tu ai un stil de a o descrie ca si daca iti aducea paine goala cu mujdei de usturoi mi s-ar fi parut ce-a mai buna mancare. Felicitari, un loc bine de stiut si de poposit. Votat cu placere.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
crismis
[05.04.16 22:21:09]
»

@pepsi70ro: Pai si de ce nu s-ar putea organiza o intalnire afa acolo?! Mancare buna, piscina interioara, obiective turistice... de cazare nu zic nimic, ca nu stiu, da' mancatorie buna cu dormitorie proasta - eu n-am auzit... Hmmm?! @Admin?!

Safta Radu
[05.04.16 22:50:35]
»

@crismis - Foarte bună ideea! Capacitatea de cazare nu e de neglijat, 33 de camere duble twin, 7 camere duble matrimoniale si 5 apartamente, plus piscină interioară, sunt multe obiective de vizitat în zonă. Nu sună rău deloc. Dacă ar fi rezervate toate camerele, există alte variante , în apropiere sunt pensiuni unde participanţii la întâlnire se pot caza fără probleme. Îmi place ideea şi o susţin. @Admin? Ai legătura!

Admin
[05.04.16 23:08:09]
»

@crismis

Hmmm?! @Admin?!

@Safta Radu

@Admin? Ai legătura!

Aha! deci d'asta sughiţam eu, uitându-mă la film, mai 'nainte... ))

Păi... ce să zic? În afară de "prezent! / I'm on it" - mai zic că Valea Oltului era deja pe listă (am anunţat, dealtfel, mai demult). Om trăi şi-om vedea

pepsi70roAUTOR REVIEW
[06.04.16 12:34:28]
»

Eu ce să mai spun... cine ştie, nimic nu este întămplător în lumea asta...

mariusii
[11.09.16 10:07:50]
»

Mersi pentru parere. Am poposit ieri acolo dupa ce-am citit rapid acest articol si nu mi-a parut rau. Exteriorul si teresa sunt foarte frumoase, mancarea buna, preturi chiar bune. Iar privelistea cu varful Cozia este extraordinara.

maria55 †
[11.09.16 10:43:43]
»

@mariusii: concluzia:intalnire Afa pe Valea Oltului! Sa vina 2017 si Marea Intalnire! Deschideti lista domnule admin! Cu mine in capul listei, taras-grapis tot ajung! Promit!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
5 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
crismis, maria55, mariusii, mishu, Safta Radu
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în Călimanești / Căciulata?:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.070955991744995 sec
    ecranul dvs: 1 x 1