ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 05.02.2010
GR. VÂRSTĂ: 20-30 ani
DIN: Brasov
ÎNSCRIS: 28.08.09
STATUS: GOLD
LUNA
JAN-2010
familie cu copii
PREȚ EUR ?

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
PLAJA şi MAREA:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ

NOTA MEDIE REZULTATĂ
100.00%
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
[fb]
TIMP CITIRE: 9 MIN

Serviţi, vă rog!!!

TIPĂREȘTE

Aţi ajuns în Braşov şi maţele voastre îngână un cântec de jale? Este dimineaţă şi doriţi să savuraţi o ceaşcă de cafea fierbinte, tare şi aromată? Este Valentine’s Day şi doriţi un loc romantic unde să serviţi nişte spaghete ca în Dna şi vagabondul? Atunci haideţi cu mine prin Braşov să vă spun unde mi-aş potoli eu poftele.

Dacă există un fan club “ciorba de burtă”, vă spun că cel mai mare fan sunt eu. Cea mai bună ciorbă de burtică pe care am digerat-o vreodată – dreasă cu usturoi şi smântânică şi un strop de oţet, alături de un ardei iute murat şi o pâine proaspătă – a fost la mama acasă. Nu fac mişto. Vorbesc serios! Mama este o bucătăreasă desăvârşită. : ))) Bineînţeles că şi voi aveţi unde să gustaţi o ciorbică de burtă, aproape la fel de bună :) – la restaurantul Roata Norocului. Este aproape de Livada Poştei, cum intrii pe drumul de Poiană, la prima curbă– faceţi la dreapta, coborâţi cam 100 m si tot pe dreapta este restaurantul mai sus amintit - cu bucătărie tradiţională românescă. Ultima data când am fost în 2009, porţia de ciorbă era 8 lei + 1 leu smântâna. Castronul este destul de mare. Deci…dacă nu veniţi de la ski sau după o zi de urcat pe munte…. se poate să vă saturaţi numai cu atât…... deşi e păcat să nu gustaţi nişte sărmăluţe extraordinar de gustoase…. că poate v-a mai rămas ceva smântână de la ciorbă. :) Am mai încercat şi piept de pui la grătar cu cartofi prăjiţi. Nu e de mirare…. eu peste tot unde mă duc încerc această combinaţie. Este mâncarea mea preferată. Dar…nu pot lăuda restaurantul pentru pieptul la grătar…. nu pentru că nu a fost bun…... ci pentru că şi nepoata mea (15 ani) face pieptul de pui bun…. are gratar de Teflon de la firmaaaa …. ahhhh…îmi scapă acum…dar promit că o să o întreb. :)

La Şiofletea (aşa îi spunem noi…. acum nu îmi amintesc exact cum se numeşte…dar o să aflu) – tot bucătărie tradiţională românească – este un loc nu departe de Braşov, în drum spre Cheia, undeva lângă Brădet…... tot înainte de o curbă mai mare…numai că pe partea stângă. :)))))) Dacă dintre cei care citiţi aceste rânduri, există cunoscători ai acestui restaurant şi care aţi făcut ceva mai multă geografie pe la şcoală - rog să vă

jucaţi puţin cu tastatura…şi să explicaţi voi mai bine unde este situat acest local.

Când am pus piciorul prima dată în curtea aceea…să fie 3 ani de atunci…. m-am speriat de preţurile mici …am zis că ceva pute……am zis că plecăm de acolo cu hepatita B. Da de unde!!! O mâncare foarte foarte bună. Logic că am comandat şniţel de pui şi cartofi prăjiţi…. dar…. cu salată de ghebe murate…... şi acum mi se umple gura de apă când îmi amintesc. Mi se topeau în gură. Şi mama pune…hihihihi…... dar nu aşa bune ca la Şiofletea. Al meu iubit şi-a comandat creier pane…. Vă imaginaţi că, după ce am auzit ce sunete scoate după fiecare îmbucatura…furculiţa mea îşi făcuse abonament în farfuria lui. O minunăţie!!! Ca desert eu am băut o cafea cu 1, 5 lei…... am zis că o să fie pişu de miau…. dar m-am inşelat şi de această dată. Însă…... cei cu care eram acolo, şi-au luat papanaşi cu 5 lei – porţia. Porţie înseamnă …. două rotocoale mari de papanaşi, pufoşi, cu gaură la mijloc …. rumeniţi bine…. un pic crocanţi …dar numai partea exterioară…... cu smântână…. şi dulceaţă. Nu sunt o împătimită a dulciurilor…... şi cu toate că arătau excelent nu mi-au umplut gura de salivă…. nici cu ochiul nu îmi făceau. Una din fete, nu a reuşit să mănânce şi al doilea papanaş şi al meu iubit fiind mai gurmand a primit premiu. …. şi cum tot timpul se gândeşte şi la mine... mă trezesc cu o bucăţică de papanaş între dinţi. Mestec…. că ce altceva e de făcut…. si mestec…şi inchid ochii de plăcere!! Doamne ce bun!!! Nu vă spun ce m-am forţat apoi să impart cu jumătatea mea acea minunăţie. Jur, că papanaşi buni ca aici, nu am mai mâncat decât…tot aici…:) Am mai încercat şi în alte locuri, dar... nu aşa buni... ba prea uleioşi... ba neprăjiţi... ba dulceaţa naşpa... ba n-aveau... gaură... :)))) Ultima dată când am poposit acolo... amenajaseră terasă... drăguţ... dar foarte plin. Mai crescuseră ceva preţurile... dar papa la fel de bună.

Un alt restaurant pe care îl recomand cu toată încrederea... dar sincer nu ştiu dacă nu cumva s-a desfiinţat... (asta inteţiona patronul în iunie 2009 – să se asocieze cu cineva sau să îl vândă)... este Faberge. Aflat în Piaţa Enescu (între Piaţa Sfatului şi Str. Michael Weiss) – nu se bucură de foarte foarte mulţi clienţi. Doar cei care ştiu ajung aici. Sau poate întâmplător. Nu este un restaurant ieftin... dar cine vine o data, cu siguranţă se întoarce. Aici pot să spun că, am avut parte de câte ori am fost, de o servire impecabilă şi o mâncare delicioasă din bucătăria internaţională.

Doriţi platou de brânzeturi cu struguri? Creveţi? Toate bune... şi servite ca la carte.

Prima dată am fost de Valentine’s Day acum 3 ani... masă lângă şemineu... foarte romantic... şi ca de obicei... experienţe... de data aceasta... una drăguţă. Vine ospătarul şi ne întreabă politicos ce dorim de băut.

-Un vin... ce recomandaţi?

-Se poate să îmi spuneţi ce serviţi de mâncare?

-Friptură de porc cu cartofi... spun eu...

-Eu aş dori carne de vită cu ananas şi cartof copt cu tzatziki... spune jumătatea mea.

Pleacă ospătarul şi se întoarce cu şervetul pe mână si cu sticla de vin tot într-un şervet... i-o arată frumos prietenului meu, acesta aprobă si chelnerul desface sticla... ia paharul meu... toarnă de un deget... si mi-l întinde. Îl iau... mulţumesc... şi îl pun pe masă. Aşteptam să îl servească şi pe domnul meu. Simt o privire care ma strapunge... ridic ochii din pământ şi îl văd pe ospătar cum se uită la mine... ”ce puii mei vrea? Am comandat... să plece... ” – gândeam eu. Cu fruntea încreţită şi privirea tâmpă... schiţez un zâmbet cu colţul stâng al gurii şi... arunc o privire către iubitul meu... care... numai semn pe sub masă cu piciorul mai trebuia să îmi facă... Dooohhhhhhhhhhhh... trebuia să îl gust... ce tută sunt!!!... Doamne ce ruşine!!! Vezi dacă scoţi ţăranul la oraş!!! Cred că prinsesem ceva culoare în obrăjori... ridic paharul... şi gust...

-Mmmm... ce bun e!!!

-Mă bucur că vă place! Va lăsaţi pe mâna domnişoarei?

-Da... spune iubitul meu... care aproape că scotea flăcări pe urechi.

... şi ne umple paharele... şi pleacă... dar nu prea departe.

-Se poate să comandăm şi un pepsi? ... întreb eu cu juma’ de gură.

-Da... ţi-e sete?

-Nu... îmi trebuie la vin...

-Nu-ţi place? Că ai zis că e bun!!!... mă apostrofa iubitul...

-O fi cu pepsi... că fără e sec...

-Păi de ce nu ai spus? Ne aducea altul.

-Păi... cum să spun după ce l-a desfăcut??? ... mi-era ruşine...

Am comandat pepsi... dar nu vă imaginaţi ce moacă a făcut ospatarul când a văzut că le-am combinat. :))))))) Cu siguranţă... dacă eram în Italia... îmi luam şi o sticlă în tiflă la faza asta.

Vă spun sincer... ospătarul tot timpul foarte atent... golea scrumiera, debarasa... când se goleau paharele avea grijă să le umple imediat. Mi-a plăcut foarte tare.

Următoarea dată când am fost aici... s-a repetat povestea cu vinul... deh... de data aceasta ştiam... am cerut din start vin demidulce... şi tot mi-a dat să gust... dar... nu m-am mai uitat ca idioata la paharul aproape gol. :))) De această dată am încercat un platou asortat... care conţinea carne... pui, vită şi porc... cartofi... gen ţărăneşti... numai că mai buni... nişte ciupercuţe la grătar... şi murături asortate. Un deliciu!!!

Este un loc unde te simţi bine... liniştit... muzica plăcută... te poţi înţelege cu cel din faţă fără să faci roşu în gât de atâta strigat.

Un alt loc... nu foarte prezentabil... nu ca restaurantul de mai sus... dar primitor pentru o gaşcă de zăpăciţi... unde ne place să mâncăm paste şi pizza... unde poţi merge îmbrăcat în blugi : )... este restaurantul Da Vinci... situat în centrul Braşovului, pe Str. Apollonia Hirscher.

Un restaurant de fiţe…este restaurantul Tratoria Del Chianti. Dacă treci prin faţa lui…ai şansa să vezi noul model de Audi, limuzina de la BMW şi nu în ultimul rând cele mai pipiţe dintre pipiţe. Nu pot să vă spun cum e mâncarea…eu nu am ajuns acolo…. n-am maşină…. şi nici bani de spart aiurea pe 100 de grame de carne. Însă al meu iubit a fost invitat acolo de către şeful lui şi mi-a zis că a mâncat o supă de ceapă nemaipomenită.

Sunt multe restaurante in Braşov unde se mănâncă foarte bine... ideea e să mergi cu cine trebuie. O companie plăcută şi o atitudine pozitivă... te fac să te simţi bine chiar şi acolo unde ţi se aduce carnea aproape crudă... şi în loc de expresso îţi aduce ness. :)

Toate restaurantele de mai sus sunt pe gustul meu. Şi cu siguranţă nu toţi avem aceleaşi gusturi, aceleaşi fiţe... :) Vouă vă place mâncarea de castraveţi muraţi??? Mie nu!!!

Aşa că... în caz că vă bazaţi pe gusturile mele bune:))))... şi ajungeţi acolo... şi nu vă simţiţi la fel de bine cum m-am simţit eu... mâncarea nu o să vă placă aşa de mult... să nu mă înjuraţi... s-o fi schimbat bucătarul; chelnării or fi migrat către altă cârciumă şi le-au luat locul nişte cursanţi; femeia de servici are probleme de familie şi e cam superficială – nu a pus hârtie la toilet... etc...

Deci... ca să nu vă riscaţi... mai bine mergeţi la Mc. Donald’s sau la KFC. Au nişte aripioare super... :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Pofta mare!!!


[fb]
---
Trimis de mili1983 in 05.02.10 00:06:55
VIZUALIZĂRI: 11762
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)
SESIZEAZĂ
greșeală / conținut, limbaj
Adn. FAVORIT
24 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (mili1983); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 7250 PMA (din 13 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

24 ecouri scrise, până acum

mili1983 [05.02.10 00:08:51] »

Webmestere....te rog sa scoti review-ul de la Formula Pub. Eventual o sectiune noua restaurante din Brasov...si sa le pui acolo pe amandoua.

Da' nu-ti mai spun ce sa faci ....ca tu stii mai bine

Admin [05.02.10 00:11:53] »

in timp ce scriai tu ecoul de mai sus, eu 'mesteream' deja de zor la redenumirea in 'Restaurante Brasov & Poiana' - o fi telepatia...

mili1983 [05.02.10 00:16:09] »

Se poate....nu zic nu Este o ora destul de tarzie si lumea cam doarme la ora asta....asa ca....prea multe bruiaje nu sunt in drumul gandurilor )))))

hai ca m-am tacanit!!!!

mirelab [05.02.10 00:16:15] »

)), o sa razi, dar acum vreo doi am tot cautat unde sa intram sa mancam in Brasov...si aici nu ne place...dincolo miroase nu stiu cum...ici inca nu a deschis...si uite asa ne-a bagat fimiu in kfc ca murea de foame. Data viitoare merg in Brasov cu rev-ul tau printat!!!

Iar legat de vin....eram la Paris, invitati la un restaurant de fite. Cineva din grup comanda un pepsi si ii spune ospatarului sa ii puna peste vin (gazna noastra f darnica ne rasfata cu vin undeva la 100 euro sticla. Saracu ospatarul face ochii mari si ezita..colegu insista...poate nu a inteles...intr-un final ospatarul lasa sticla de pepsi pe masa si ii spune politicos ca nu poate amesteca un asemenea vin cu pepsi))))

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150] [-1][0 voturi]
molko* [05.02.10 00:18:29] »

milli... de casa Hirscher ce zici?? Sau Bela Muzica? Daca nu ai fost, du-te la casa Hircher de Valantine's dar sa aibe jumatatea ta buzunarul burdusit... nu foarte.. dar sa fie ceva cascaval. Si inca ceva. Eu cred ca i-as fi spus vreo doua acelui ospatar... In principiu... barbatul degusta vinul! e mai de bun simt

mili1983 [05.02.10 00:25:46] »

@molko .......De Casa Hirscher mi-a zis si al meu iubit sa scriu... dar ce rost daca eu nu am fost??? ) El are serviciul de asa natura ca intra mereu in contact cu restaurante, hoteluri... etc... si a mancat la muuuuuuuuuulllllllllltttteee restaurante... si venea acasa si imi povestea ce minunatii a mancat de imi tineam batista la gura.

Cat despre ospatar... a fost un dragut... Stiu ca e frumos sa guste barbatul... dar... ideea e ca pe el il stia... fusese de mai multe ori... si cu seful lui... si probabil ca stia ce preferinte are.

@mirelab..... nu o sa rad.....eu mananc foarte des la Mc...aripioare cu o portie mare de cartofi si maioneza......o nebunie!!!!

Cat despre combinatia vin cu cola sau pepsi.....imi povestise o prietena care a lucrat in Italia la un restaurant.....si sefii au servit-o cu un vin rosu de 30 de ani....sec.... de iti sterpezea gura (...ne-a adus si noua).....si fata a dat sa combine.....mi-a zis ca era sa o dea afara pt chestia asta Este o jignire la ei sa combini un vin bun cu pepsi....cica il strici.

molko* [05.02.10 00:34:01] »

in putine restaurante am simtit o atmosfera atat de placuta ca la Casa Hircher... cel putin pt o cina romantica in 2, mai ales vara cand scot geamurile de la "sera" si ai impresia ca esti intr-o gradina tropicala. Bucataria la inaltime, vinurile la fel, servire faina, preturi mari dar nu nesimtite. mie mi s-a parut excelent. Vi-l recomand cu caldura.

Alex_Macedo [05.02.10 08:50:30] »

Sigur, există voci SCRISE pe aici care au evocat nişte atitudini din comunitate, adică: "Sunt unii care se votează între ei sau se cunosc deja şi au simpatiile create şi atunci işi dau puncte de la stânga la dreapta!". Eu ce vă pot spune?? Să vin acum şi sa dărâm acest review vis-a-vis de haleli, scris de milli?? Să spun că ce sunt aiurelile astea?? Că, ce caută milli cu asemenea review pe site? Din pacate, oricât aş dori să fac asta pentru a arăta că nu fac "parti-priuri" ar însemna să mă dezic structural de principialitatea-mi proprie şi de verticalitatea care mi-a mai... rămas!! NU POT să spun că un tablou este urât si insignifiant când SE VEDE de la o poşta CLAR SI INDUBITABIL ca e complet, interesant si plăcut de privit!! Daca ceva ÎMI PLACE, mă prefac că nu are "gust" bun???????Eu ştiu că am poposit într-un site în care încercăm să construim o MARE FAMILIE cu întâlniri anuale!

Haideţi să nu construim, în schimb, Clubul Razna!

La început de 2011, vom câştiga O CANĂ sau o reducere prin vreun resort aşa că, hai să nu ne mai cramponăm de colaterale fără sens!!

Aruncăm cu pietre ca să ne ascundem mâinile!!!

Milli, felicitari!! Eu întodeauna te citesc cu plăcere!

Bravos... vezi ca voi veni in Brasov si te pun sa ma duci p-acolo pe unde sa furajez la modul "miam-miam"!!!... si în final punctele de la mine dublate,triplate,whatever, mai nou de WMeşter!!

aaaaa....si inca ceva : De gustibus non.....disputandum !! (ca tot suntem la acest capitol gastronomic !)

mili1983 [05.02.10 09:27:17] »

@ Alex...miam-miam fac si la Mc Donald's dupa ce pap aripioarele sau preferi KFC???? mie nu prea imi place acolo...dar o sa fac un efort )) ....deh ...gusturile nu se dicuta!!! - ai dreptate.

Andox [05.02.10 17:51:52] »

@Alex

Na ca am votat si eu cu dreapta, cu stanga nu am mai apucat. Eu m-as bucura sa fac parte din aia "unii")

Pana la urma ce sa fac?? Ce-i fain, ii fain si zbang cu votu, ce nu-mi place, nu-mi place si atunci nexam vot.

@mili la Roata Norocului trebuia sa incerci niste preparate vanatoresti ca au si de-astea. Am mancat acolo o tocana de caprioara cu mamaliguta de tot miam-miam faceam

Si mai este un loc unde am mancat bine in Brasov niste coaste la gratar si mici extraordinari. Ii zice "La ceasu' rau", nu stiu daca asa se numeste oficial, ca pe mine m-a dus un brasovean acolo.

mili1983 [05.02.10 18:16:33] »

@Andox

Ceasul rau - ai spus bine. Intr-adevar....cele mai bune coaste la gratar.....

Preparatele vanatoresti nu ma incanta....nu am incercat si nici nu as vrea....sunt convinsa ca sunt bune...dar eu sunt mai rezervata...pap pui cu cartofi .....

Poate daca nu as stii ca e caprioara...as manca....dar sa stiu....nu pot...mi-e mila

edith simon [08.02.10 15:57:09] »

Daca vreti sa va impresionati partenerul respectiv partenera eu va recomand ca si "molko" Casa Hirscher: o portie de " pollo con funghi porcini e tartufo ".....insotit de..." patate al forno con burro" adica mai pe intelesul tuturor iept de pui cu sos de ciuperci si trufeeeee iar ca garnituta cartofi la cuptor cu unt si branza.....a fost cea mai delicioasa mancare pe care am mancat-o pana acum!!!!!Daca nu exista rezervare s-ar putea sa aveti surprize.... sau cel putin pana anul trecut noi asa am procedat pentru ca am avut odata "surpriza " sa nu mai fie locuri.

mili1983 [08.02.10 16:57:56] »

Multumesc pt completari... dar am uitat de desert.

Am vazut Edith ca ai zis de Vatra Ardealului, pe forum. E putin cam scump dar prajiturile sunt excelente si proaspete. Cea mai buna prajitura Diplomat (preferata mea) si cel mai bun Isler, Africana cea mai buna... si cea mai buna Amandina. Chiar pot sa spun ca Amandina tot cumparam de pe unde mergem... si nu e ca la Vatra. Vorba aia... dai un ban da' stai in fata.

Daca auziti pe cineva ca face nunta in Brasov si doreste tort Diplomat... contactati-ma si o sa va dau persoana de contact. Sunt 2 surori in Sacele... fac un tort de iti bati copiii... Am fost la doua nunti unde au adus ele tortul... pe cuvant de onoare... se batea lumea pe el... Daca am mancat eu... care tot timpul las in farfurie tortul... si am cerut si pt acasa: D Mi-am permis... cea mai buna prietena.

Si este de 10 ori mai bun decat la Vatra.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150] [-1][0 voturi]
mili1983 [25.02.10 21:27:37] »

Vin la acest review cu o completare. Sa nu ma injurati daca o sa va curga din gura... ce sa fac? trebuie sa impartasim lumii experientele noastre.

Miercuri... am fost invitati la masa in Brasov... de Geni (Larisa) si sotul ei. Au implinit 13 ani de casnicie si au vrut sa sarbatoreasca cu noi, inainte sa plece spre casa.

Si ne-am gandit ca la Sergiana ar fi cel mai potrivit. Nu regret ca am facut aceasta alegere si sper ca nici ei.

Ne-am dus la cel de pe partea stanga... cel din groapa. Asa i se spune... inainte aici a fost Groapa cu bere... locul in care toti studentii (si nu numai) veneau si beau bere la halba (cu 2 lei) pana li se innodau picioarele in timpul mersului.

Dupa ce am coborat toate treptele si am ajuns la intrarea din restaurant... am vrut sa ma intorc inapoi crezand ca e localul inchiriat... sau e vre-un concurs de dans popular. Toti chelnarii si ospataritele erau imbracate in costume populare, cu servet pe mana... din acela taranesc. Foarte draguti toti... zambareti... ne-au invitat sa luam loc la masa. Ne-am asezat la o masa de 6 persoane ca sa ne putem desfasura. Am comandat mai intai bauturile pentru ca ne era foarte sete.

La un moment dat... domnisoara care ne servea pe noi... a venit cu o farfurie in mana si un cos imens de paine de cartofi si le-a pus pe masa. Ne-a adus din partea casei – jumeri cu ceapa. Foarte gustosi si bine facuti. Un suc la 250 ml costa 3 lei. Este foarte ieftin in comparatie cu pretul de 6 lei - pe acelasi gramaj - de la Piatra Mare. Eu am comandat o ciorba de burta – 11 lei (dar cu smantana si ardei) – care mi-a placut la nebunie. Era plina de bucati de burta... cred ca mai multa burta decat zeama... n-au facut economie. Ciprian a luat o supa de pui a la grec – 8 lei. Eugen a zis ca el ar manca la toate mesele numai fasole. I-am recomandat felul intai ciorba de fasole boabe cu afumatura si felul doi iahnie de fasole. Daca tot ii place... de ce nu? )))) S-a multumit numai la felul intai cu fasole. Larisa a comandat o ciorba de vacuta.

Am mai ras, am mai povestit si a venit si felul doi. Eu ca de obicei: piept de pui la gratar si garnitura... cartofi copti cu smantana (era un fel de tzatziki - smantana cu usturoi si verdeata). A fost un deliciu. Ciprian si-a luat o tochitura – care arata foarte bine – nu ca cea din poza lui Pepsi. Eugen a vrut mamaliguta cu carne de berbecut si usturoi. A tinut sa ii specifice doamnei ca doreste ceva mai mult usturoi – vre-o doi catei. Cand a venit farfuria... Eugen a a spus: "Eu am cerut 2 catei nu toata canisa". ))) Si probabil sa mentina cantitatea... i-au adus jumate de berbecut... glumea Eugen))) Intr-adevar... portiile foarte mari. Larisa a dorit o salata de sfecla, ficatei la gratar si cartofi copti. La fel si la ea... foarte mare portia... nu a reusit sa pape tot. Aici trebuie sa specific ca ficateii – normal se preparau in tigaie. Larisa a cerut sa fie prajiti pe gratar... dar foarte rumeniti. Asa au facut... si din cate am vazut eu... ea a fost multumita.

Muzica in acelasi stil cu restaurantul si cu imbracamintea angajatilor... populara. Am ascultat Brasoveanca, Pusca si cureaua lata si altele foarte cunoscute si indragite. Domnita care ne-a servit – tot timpul amabila si cu zambetul pe buze. Mi-a placut tare de ea... avea parul impletit si prins in coc la spate si era rosie rosie in obraji... ca o tarancuta. Mi-a placut meniul care era scris cu regionalisme... de exemplu: picioici hierti cu smantana.

Dupa felul doi... ne-am luat cate o cafea si cate un suc sau apa (minerala sau plata) si am mai povestit pana pe la 3. 30 cand ii expira tichetul de parcare lui Eugen.

Nota nu stiu cat a fost... insa am inteles ca nu a fost scump... fata de ce au platit prin Poiana. Daca Geni intra sa citeasca ce am scris eu... poate vine cu o completare si zice cat a fost de plata... asta ca sa va faceti o idee cat costa acolo.

Noi le multumim ca au ales sa petreaca cu noi de ziua lor (care de fapt a fost Luni) si sper ca le-a placut mica noastra atentie. Sper ca nu a sarit dopul la sampanie in masina... )) Va pupam!

In concluzie... recomand cu caldura acest restaurant. Atentie!!! Cel din Groapa

geni [25.02.10 21:52:23] »

Mili,

Pranzul a fost delicios si compania deasemenea!

Nota de plata? ... am mai luat un tichet de parcare si... am ramas... la spalat vase! )))).

Atat de mult le-a placut cum am prestat, incat, ne-au deschis cont fara limita (pardon, fara numar...) ))

mirelab [25.02.10 21:54:04] »

Bravo Mili, pe noi ne-ai trimis acasa si tu ai ramas sa sarbatoresti in continuare...pai asa ne fuse vb??

..si bineinteles La Multi Ani tinerilor sarbatoriti!! 13 ani...frumoasa suma, la caaatttt mai muuuulllttttiiii!!!!!!!!!!!!

geni [25.02.10 22:01:12] »

mirela,

sa inteleg ca puneai si tu la parcare?))))

Multumim pentru urari! (an cu an am adunat...)

mirelab [25.02.10 22:06:11] »

las' ca vedeti voi ce parcare facem la onesti )), sa va doriti sa scapati de noi si sa nu reusiti...

fug, ca ne prinde webmaster si sa te tii atunci petrecere )

edit: unde a disparut "mirelo"???? ))))))))

geni [25.02.10 22:11:27] »

cine stie... daca o sa castigam vreo licitatie poate facem si parcare... una mare... si marcata... )))

"mirelo" a disparut in ...parcare!(ecoul ii apartine lui eugen si m-am gandit sa nu te superi pentru modul lui direct de abordare!)

biancuta [07.03.10 17:15:25] »

Un review foarte util despre restaurantele din Brasov si un vot!

marian 1973 [18.01.11 12:32:50] »

Si eu am luat pranzul anul acesta la Sergiana si nu pot spune decat cuvinte de lauda. De la intrare esti intampinat cu amabilitate de o domnisoara care te invita sa-ti lasi haina la garderoba, daca vrei. Dupa care esti condus la masa de un ospatar. Sala din fata este pentru nefumatori, cea din dreapta pentru fumatori. Nu intelegeam de unde apare diferenta de culori intre ele pana am vazut inscriptia pe perete. Sala pentru nefumatori are peretii imbracati jumatate in scanduri de lemn nevopsit, iar cealalta are caramizi de culoare rosie (parca). Podeaua de lemn scoate un sunet placut cand calci pe ea si iti da de stire cand se apropie ospatarul. Meniul este interesant nu numai prin oferta mare de produse, dar si prin felul in care este prezentat: s-a incercat cu succes sa se creeze o nota arhaica prin folosirea unor fraze si cuvinte vechi sau a unor regionalisme. Cred ca multi ar sta sa se intrebe oare ce inseamna mancarea aia sau aia. Noroc ca sub denumire au pus si ceea ce contine felul respectiv. Mai aduc lumina in ochii cititorului.

Jumarile cu ceapa din partea casei au fost prezente. Berea draft era prezenta si ea. Si de buna calitate.

Personal amabil, servire ireprosabila, preturi decente.

Alex_Macedo [18.01.11 12:56:10] »

Fratilor!!

Pe unde o fi MILLI???

NU va e dor de ea???

... sper ca e sanatoasa si in general bine!!!

mili1983 [18.01.11 13:05:51] »

E si ea prin zona... sanatoasa... si in general bine, multumesc

Nu stiu voua cat de dor va este de mine... dar mie de voi sigur imi este... si inca tare!!! Sunt busy cu wedding-ul ... .... si cu alte planuri marete legate de cariera... ca... cu criZa asta nu mai merge asa...

Va pup pe toti si va doresc un an nou cu sanatate, cu impliniri, cu bucurii si cu multe calatorii de neuitat!!!

PS: Mi-era dor sa zic asta: Webmestere... nu puncta ecoul.

hehehehehe

webmaster [17.10.11 15:34:02] »

Mutat la rubrica "Restaurante Brasov" (nou-creata pe site)

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul articolului (review-ului) de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
8 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Alex_Macedo, Andox, biancuta, edith simon, geni, marian 1973, mili1983, molko*
Alte impresii din această RUBRICĂ:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

[C] Copyright 2008-2023 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
pagină generată în 0.135204076767 sec
ecranul dvs: 1 x 1