ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 04.10.2015
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 24.05.11
STATUS: APOLLO
LUNA
SEP-2015
cuplu fara copii

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE REZULTATĂ
98.75%
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut

Unde mâncăm? Taverne în Parga și împrejurimi

Restaurant Bacchos

TIPĂREȘTE URM de aici

Nu m-am considerat niciodată o persoană potrivită pentru a descrie restaurante. Dacă mi s-ar cere să recomand un restaurant bun în cartierul meu, n-aş şti ce să răspund. Nu le frecventez şi cel mai adesea trec pe lângă ele fără a le observa. Îmi place mâncarea preparată în casă, iar petrecerile (fie că le organizăm noi, fie că suntem doar invitaţi) au loc oriunde numai în cartierul nostru nu. În vacanţe lucrurile stau cu totul altfel. Atunci uit complet de cratiţă, locul ei fiind luat de o altă "ustensilă" imperios necesară, aparatul foto.

Aproape de finalul sejurului nostru, într-o seară de duminică, am hotărât să luăm masa la Restaurant Bacchos. Auzisem despre el, ştiam că este unul dintre cele mai populare şi deci unul dintre cele mai frecventate de pe faleza din Parga. În plimbările noastre, trecând de multe ori pe lângă el, observasem mese mereu pline, ba chiar şi persoane aşteptând să se elibereze o masă pentru a putea intra. La Restaurant Bacchos, în acea seară de duminică, misiunea celui care stătea la intrare încercând să "agaţe" clienţi se rezuma doar la a observa dacă se eliberează o masă şi dacă ea este gata primenită pentru a primi noi clienţi.

Amplasamentul restaurantului - lângă plaja Krioneri, oferind frumoase privelişti spre insula Panagia cu bisericuţa singuratică, spre port şi spre promontoriul cu ruinele Castelului Veneţian - precum şi preparatele mediteraneene proaspete, nu sunt singurele motive care-i atrag pe clienţi. Curând aveam să mă conving de acest lucru.

Pe frontispiciul Restaurantului Bacchos, unicul realizat în acest fel pe faleza din Parga, alături de imaginea golfului cu insulele lui, se poate vedea numele familiei care administrează localul. Nu pot spune că este un restaurant luxos. În interior sunt grinzi şi stâlpi de lemn vopsit, iar mesele amintind de vechile bodegi (25, aranjate în şiruri de câte 5) sunt acoperite cu pânză în pătrate albastre şi albe. Mesele sunt pentru 4 persoane, dar la nevoie, pentru grupuri mai mari, se pot alătura două sau chiar trei. Acoperământul de hârtie, de unică folosinţă, nu lipsea nici la Restaurant Bacchos. Era alb, simplu, fără harta staţiunii aşa cum am văzut prin alte locuri, în special prin insule. De menţionat că de la început, pe lângă şerveţelele obişnuite, erau aduse la masă şi şerveţele umede, dezinfectante pentru mâini.

Muzica ambientală de intensitate medie, răzbătea prin difuzoarele amplasate pe stâlpul central. Bineînţeles, doar muzică grecească.

Personalul care serveşte la mese este alcătuit exclusiv din bărbaţi. Toţi sunt zâmbăreţi, ageri în mişcări şi foarte atenţi. Conform meniului existent în mai multe limbi (inclusiv în română), aici se servesc aperitive calde şi reci, supe, salate, fructe de mare, preparate din carne şi mâncăruri tradiţionale greceşti. Noi am comandat souvlaki de porc şi somon la grătar, ambele cu cartofi prăjiţi şi garnitură de legume, vin alb şi cataif cu îngheţată. Porţiile au fost foarte mari, prea mari pentru noi. Pentru că abia am consumat jumătate, la sfârşit restul ne-a fost adus în casolete, împachetat.

De notat că Restaurant Bacchos are pisicile lui. Sunt mari, bine hrănite şi circulă printre mese ca la ele acasă. Eu m-am împrietenit cu una cu care am şi împărţit porţia mea de somon.

Când am terminat, am cerut nota de plată, dar băieţii nu s-au grăbit să ne-o aducă. Începea distracţia şi... nu voiau să ne piardă de clienţi nici acolo. Pe ritmurile greceşti arhicunoscute, animatorii - de fapt chelnerii - bătând din palme, au ridicat la dans întreg localul. A fost singurul restaurant din Parga la care am fost noi şi am mai găsit dăinuind această tradiţie atât de ştiută şi atât de aşteptată de oaspeţii străini. Cam stângaci, dar am dansat şi eu pentru prima oară în ritmul lui Zorba grecul. A dansat şi soţul meu, el fiind şi secundul la tamburina cu care animatorul accentua ritmul. Frumos! Mulţumim pentru această seară personalului de la Restaurant Bacchos din Parga! Am înţeles de ce, în ciuda aparenţelor modeste ale localului, acesta este unul dintre cele mai populare. Cred că nici un vizitator străin n-ar trebui să părăsească Grecia fără o experienţă de acest gen. Oriunde, nu doar la Restaurant Bacchos.

La final, o dată cu nota de plată (somon - 15 euro/porţia, souvlaki - 9,5 euro/porţia, vin alb - 5,20 euro/carafa de 0,5 l, cataif cu îngheţată - 3,5 euro/porţia), din partea casei, ne-a fost oferit un lichior local foarte dulce, cu gheaţă.

Am plecat de la Restaurant Bacchos cu regretul că l-am vizitat prea târziu şi că nu mai aveam o altă seară disponibilă pentru a reveni.

Era duminică, 27 septembrie 2015, iar pe faleză, lângă ancoră, o scenă deschisă pe care erau instalate staţiile de amplificare ale unei formaţii muzicale, anunţa că în Parga se sărbătorea pentru prima oară Ziua Mondială a Turismului. Imediat după cina şi distracţia de la Restaurant Bacchos, la ora 21, ne-am prezentat şi noi acolo pentru a nu pierde începutul. Un scurt discurs de deschidere, apoi Nick & The Backbone, formaţia din Thessaloniki cu invitatul ei special Elias Zaikos, ne-a oferit un spectacol live de blues şi rock foarte bine primit de publicul adunat pe faleză. S-a ascultat muzică de calitate, s-a dansat şi s-a aplaudat îndelung. Am fi vrut să mai rămânem, dar faptul că a doua zi trebuia să ne trezim foarte devreme (plecam în Albania), ne-a făcut să punem punct distracţiei ocazionată de Ziua Mondială a Turismului la Parga.

Citește și CONTINUAREA aici

---
Trimis de iulianic in 04.10.15 15:20:51
Validat / Publicat: 04.10.15 16:57:42
VIZUALIZĂRI: 3273INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în GRECIA.
SESIZEAZĂ
greșeală / conținut, limbaj
Adn. FAVORIT
3 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (iulianic); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P03 Restaurant Bacchos - Vedere de la restaurant spre Castelul Vaneţian.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 33500 PMA (din 37 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

3 ecouri scrise, până acum

calatorul [04.10.15 19:06:29] »

FRumoasa atmosfera de la taverna, iar pozele cu mancare sunt imbietoare.

irinad CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA [05.10.15 08:23:07] »

@iulianic - Mi-aţi amintit de unele dintre cele mai frumoase momente petrecute în Parga. Taverna Bacchos oferea, anii trecuţi când am fost şi eu, cele mai interesante spectacole care erau iniţiate de chelneri, în care erau antrenaţi clienţii de la mese, dar şi turiştii ce treceau pe stradă, trecători fiind prin faţa restaurantului cu o poziţie foarte bună la faleză. Exista un "agăţător" cu cioc şi codiţă responsabil cu acest show din stradă (pe care nu l-am văzut în fotografiile dvs.), el îi oprea pe turiştii ce se plimbau întâmplător sau nu prin faţa tavernei, făcea ceva conversaţie cu ei, după care îi ademenea înăuntru dacă mai erau locuri disponibile. Dacă nu, îi conducea să aştepte lângă "gardul" din faţa tavernei oferindu-le ouzo, sucuri, în funcţie de vârstă, sex, din partea casei pentru a li se face poftă de atmosfera de neuitat din tavernă. Cert este că acest restaurant de familie avea o "reţetă" cu un succes garantat pe care nu l-am mai văzut la asemenea cote nicăieri în Parga.

Vacanţe plăcute în continuare!

iulianic [05.10.15 09:19:24] »

@irinad - Mulţumesc pentru vizită şi ecou!

Nu-mi amintesc să fi văzut acum, la Restaurant Bacchos, un "agăţător" cu cioc şi codiţă. Poate că şi-a schimbat look-ul sau poate că a plecat la perfecţionare în cine ştie ce altă ţară. Că tot este la modă migrarea. Cât despre show-ul din stradă aşa cum îl descrii tu, nu a existat. E adevărat că se opreau mulţi turişti din plimbarea lor de seară pe faleză pentru a privi dezlănţuirea celor din local. Unii intrau, dar numai atunci când se eliberau mese.

Chiar dacă la o scară mai redusă decât în alţi ani, cei de la Bacchos încearcă să menţină vie tradiţia şi fac ce pot în aceste condiţii de criză. Lăudabil pentru că - atât cât am colindat noi prin Parga - nu am mai întâlnit asfel de momente.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul articolului (review-ului) de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
calatorul, irinad, iulianic
Alte impresii din această RUBRICĂ:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

[C] Copyright 2008-2021 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
AmFostAcolo recomandă găzduirea la ROHOST.COM
pagină generată în 0.0716321468353 sec
ecranul dvs: 1 x 1