ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 12.07.2015
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: braila
ÎNSCRIS: 11.11.09
STATUS: PREMIUM
DATE SEJUR
JUN-2015
DURATA: 7 nopți
familie cu copii
PREȚ SEJUR 3150 euro ?
cu AVIONUL (toate taxele incluse)
REGIM MASĂ AI
"ECHIPA" A INCLUS:
2 AD. + 1 COPII -- v: 16

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CAZARE [camere etc]:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ

NOTA MEDIE REZULTATĂ
96.25%
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
la PMM* = 74 USD
*PMM = Preț Minim MEDIU / Cameră, în cursul anului

Pandanus Beach Resort & Spa Hotel [Induruwa]4

Liniste si relaxare la malul oceanului

TIPĂREȘTE

Acest hotel este situat în zona Induruwa la aprox.2 ore de calatorie cu masina de la aeroportul Colombo.

După cum spune și numele, hotelul este situat direct pe plajă, beneficiind de o plajă privată foarte frumosa si umbrită de copaci Pandanus.

Locația constă în două clădiri conectate între ele; una cu un singur etaj unde puteți găsi camerele tip Superior Room și al doilea, cu trei etaje unde au sunt camere Deluxe si apartamente.

Noi am avut camere tip Superior Room care sunt foarte spațioase. Camerele sunt mobilate simplu; cu toate acestea, mobilierul nu iti lasa un sentiment de cameră ieftina. Patul dublu este de aprox. 2x1,8 m si este însoțit de o canapea care poate găzdui cu ușurință o persoană în jur de 1,6m inaltime.

Camera are, de asemenea, un dulap spațios, cu 10-12 umerase și un seif incorporat; in seif nu incape un laptop de 15,6", dar este suficient de spatios pentru a "gazdui” toate portofelele, telefoanele, ceasuri, bijuterii sau alte bunuri prețioase care le-ati putea avea.

Pe masă mică din camera veti gasi un ceainic cu două cești și cateva plicuri de ceai și cafea instant, gratuite. O oglindă de dimensiune mare este plasata deasupra acestei mese.

Există doar două prize stil european pentru dispozitive electronice; celelalte nu se potrivesc cu mufele stil american - probabil sunt tip indian.

Camera are un frigider cu bauturi alcoolice si racoritoare, dar bauturile nu sunt gratuite nici chiar pentru oaspeții in sistem All-Inclusive. Cred că acest aspect este conectat cu politica hotelului de a nu furniza băuturi în sticle; daca sunteti la All inclusive puteți cere cum de multe băuturi doriți si de cate ori vreti, dar întotdeauna le obține într-un pahar nu într-o sticlă.

Pe frigider au instalat un televizor LCD gata să vă ofere diferite canale, inclusiv unul cu filme (nu platite), dar cele mai multe dintre ele nu mai sunt disponibile; oricum, cei interesati gasesc intotdeauna ceva de vazut.

Internetul wireless este gratuit și disponibil în tot hotelul, dar la un nivel foarte scăzut de semnal; cu un pic de răbdare, puteți verifica e-mailul și ziarele zilnice.

Baia este destul de mare; în acest tip de cameră aveti numai duș. Dacă aveți nevoie de o cadă trebuie sa rezervati o cameră superioară. Desi se ofera doar săpun solid nu puteți găsi o săpunieră lângă chiuvetă; există un suport metalic în cabina de dus, dar vei pierde săpunelul printre bare, deci este mai bine sa folositi numai samponul pentru dus.

Curățenia se face zilnic; dacă pentru orice motiv, micul tub cu sampon nu este înlocuit atunci când gol doar apelati băiatul care face curățenie și acesta va fi incantat să vi-l ofere.

Camera are un balcon cu uscator și două scaune; TOATE camerele au vedere spre mare; camerele din această parte a clădirii au vedere, de asemenea, catre piscina.

Fiecare camera dispune de AC controlat individual.

Accesul in camera se face cu cheie, dar AC-ul si electricitatea functioneaza pe baza de cartela; așa că va trebui să carati si cheia si cartela.

Datorită lungimii sale, cladirea are câteva scări de acces direct la/de la piscină. Plaja este imediat după.

Piscina are o adancime maxima de cca. 1,4 m și lungimea cca. 20m; alaturi există o alta piscina mică pentru copii.

Nisipul și frunzele din copaci depuse in piscina sunt curățate în fiecare dimineață; există două dușuri cu apă caldă disponibile pentru cei care vin de la plaja la piscina.

În fiecare zi (in functie de vreme) se organizează diverse jocuri sportive in piscină și pe plajă. La 10 dimineata se poate juca volei și polo in piscină (o apreciere deosebită pentru Amith Manjula, coordonatorul de sport); după-amiaza, incepand cu ora 17:00 puteți juca volei pe plajă.

Hotelul oferă - pe plaja - sezjonguri cu saltele și prosoape; va puteti muta sezlongul dintr-o parte in alta fugind dupa sau de soare, dar nu aveti voie sa-l mutati pe plaja dincolo de lina copacilor. Acesta este oarecum un punct bun, deoarece vânzătorii locali care vin pe plaja nu trec de linia copacilor; dacă vrei să vorbești cu ei trebuie să mergi dincolo de linia copacilor - ei nu vor veni la tine. Este o bună abordare pentru siguranța și liniștea ta; vanzatorii nu sunt zgomotosi - ei oferă bunurile / serviciile invitandu-va cu gesturi și vorbesc cu voce joasă atunci când te apropii.

Vă recomand să încercați de nucă de cocos locala (king coconut)!

Se pare că există suficiente sezlonguri pentru toată lumea, dar există un număr foarte redus de masute din jurul lor; există unele blocuri de beton grele ici-colo, dar nu le poti deplasa; unele îmbunătățiri ar putea fi de dorit aici în special pentru ca multi clienții aduc băuturi la plajă.

Datorită sezonului, nu am putut înota, dar ne-am bucurat la maxim mari valurile; trebuie sa fiti atenti si conștienți de puterea valurilor atunci când se retrag la ocean!

Există un bar pe plajă deschis 10:00 - 18:00 (aprox.).

Mesele sunt servite la primul etaj al clădirii principale; accesul se poate face, de asemenea, direct din cladirea pentru Superior rooms.

Vacanța începe cu masa de prânz și se termină cu micul dejun; dacă ajungeți la hotel dimineața devreme si daca va este foame (ca noi), va recomand sa luati micul dejun acolo; este greu să gasesti ceva decent în apropierea hotelului; prețul pentru micul dejun este de 1250 de rupii / persoană. Dacă aveți o plecare târzie, puteți avea masa de prânz / cina acolo pentru 2250 de rupii / persoană.

Toate mesele sunt in stil bufet suedez; accentul este pe legume pe care le veți găsi preparate în multe moduri interesante; puteți gasi, de asemenea, carne de - porc, pui si vita - dar nu vă așteptați o mare varietate.

A fost interesant să văd faptul că ei nu pierd alimentele; cu inspirație, cârnații rămasi din micul dejun vor reveni gătiti într-un mod / combinație diferita la prânz sau cină; au o mare varietate de pâine si prajituri; fructele foarte delicioase locale sunt oferite la fiecare masa.

Feriti-va de mancarurile cu indicatorul ardei roșu - acestea sunt picante si foarte picante în funcție de numărul deardei de pe etichetă; cu toate acestea, există de asemenea, unele alte produse care ar putea fi un pic picante, dar la nivel de plăcere, fără a fi dăunătoare pentru cei care nu agrreaza mâncarea picantă.

Cafea și ceai sunt disponibile în permanență; există chelneri care le servesc, dar si autoservirea este posibila daca nu vreti sa asteptati.

Un aspect incomod pentru pachetul All-inclusive a fost masa de prânz; datorită faptului că majoritatea clienților erau pe sistemul de demipensiune, prânzul nu a fost foarte generos ca varietate de alimente; oricum, nu am plecat nemancati de la masa.

În timpul cinei, aerul in sala principală a restaurantului devine un pic prea cald din cauza lipsei de AC; țin ferestrele deschise pentru a profita de briza și folosesc ventilatoarele din tavan; ventilatoarele fac o treabă destul de bună, dar după un timp s-ar putea începeti sa transpirați mai ales dacă nu veniti chiar de la începutul cinei (19:30 - 21:30). Camera unde sunt amlasate mancarurile este dotata cu AC si puteti gasi acolo cateva mese in cazul in care doriti o atmosfera mai rece.

Chiar și pentru pachetul all-inclusive, trebuie să comandați băuturile la chelneri; acest lucru ar putea aduce o mică întârziere în obținerea băuturilor în special în timpul cinei, chiar dacă chelnerii își fac treaba foarte bine și se deplasează cât mai repede posibil.

Aproape in fiecare seara, un cantaret / trupa locala va destind cu cântece locale sau internaționale timpul cinei.

Există un bar de noapte care se deschide imediat după ce barul de pe plajă se închide; varietatea de bauturi de aici este mai mare decât în cel precedent. Vă recomandăm să încercați băuturile locale sau cocktailurile oferite de barmani.

În ceea ce privește băuturile există două aspecte negative:

- Paharul de bere este doar 200 ml; Întotdeauna a trebuit comanda două pahare în timpul meselor pentru a nu astepta o noua comanda;

- De fiecare dată când iei o băutură trebuie să semnezi o chitanta; cu excepția barului de pe plajă, toate facturile pentru băutură sunt emise in format electronic; la barul de pe plajă, trebuie să așteptați până când barmanul scrie de mana consumul pentru a semna la sfârșit.

Există un schimb valutar la recepție, iar rata este relativ buna; am schimbat euro la o rată de 1 euro = 140 de rupii și în oraș cu 1 euro = 147 de rupii.

Comunicarea cu receptioneri (sau între receptie și manageri) nu este foarte buna. Am avut o plecare târzie de la hotel (21:00) și am cerut la recepție, trei zile in avans, un check-out târziu, doar pentru a putea face un duș după plajă și a ne schimba hainele. În prima zi, recepționera a verificat și mi-a spus că hotelul este complet rezervat, dar oricum va trebui sa vorbeasca cu managerul, dar doar a doua zi pentru că era duminică. Am avut un sentiment neplacut și am trimis în aceeași zi un e-mail Directorului General explicandu-i problema. În ziua următoare, înainte de masa de prânz, m-am dus din nou la recepție și a întrebat despre situația noastră; receptionera mi-a spus că trebuie să vorbească cu directorul adjunct și să aștept un pic. Am plecat pentru masa de prânz și m-am întors câteva ore mai târziu; receptionera a spus că va merge în acel moment pentru a vorbi cu managerul respectiv (a fost a treia încercare pentru mine); managerul a venit și mi-a spus că hotelul este complet rezervat și nu este nimic de facut, dar pot intreba din nou recepționerul în dimineața următoare. Am făcut-o, dar receptionera nu a vrut să cheme managerul respectiv și doar a insistat că hotelul este complet rezervat.

Am înțeles situația și am început căutarea de opțiuni pentru duș și o sală de schimbare.

Am găsit-o cameră cu dusuri între barul de pe plajă și locul unde sunt stocate saltele de plajă; două cabine de dus functionale. De la receptie am fost informați că, chiar dacă avem check-out la ora 12:00, putem folosi în continuare sezlonguri. Un punct pozitiv!

Ca vestiar, am decis să folosim toaleta de lângă barul de noapte; un loc spațioas și extrem de curat.

După-amiaza, în timp ce așteaptam in recepție pentru cină, cu mai puțin de trei ore înainte de plecare, managerul cu care am vorbit în ziua precedentă s-a apropiat de mine și mi-a spus că Managerul General a citit e-mailul și au gasit (!) o camera - Suite chiar - disponibila pentru noi pentru a fi utilizata până în momentul plecării. Chiar dacă am refuzat oferta (deja terminasem cu dusul) a insistat de câteva ori. Mai târziu, el a venit la noi și a incercat sa ne ofere unele băuturi.

Presupun că acest lucru a fost facut pe baza indicatiilor date de directorul general care ajunsese la hotel în acea zi, dar sprijinul a venit mult prea târziu chiar și pentru acea zi.

Deci, dacă aveți o plecare târzie stiti unde puteti gasi o cabină de duș și un loc pentru a schimba hainele. Nu este extrem deconvenabil, dar mai bine decat nimic.

De la hotel puteți face unele excursii in zona / pe insula. Puteți cere informatii la receptie sau puteți vorbi cu vânzătorii locali de pe plajă. În ultimul caz asigurați-vă că nu acceptati primul preț. Cel mai apropiat oraș este Bentota (10 min distanta cu tuk tuk-la un cost de 300 de rupii dus-intors); următorul loc interesant este Fortul olandez din Galle. Alte excursii sunt disponibile, dar sunt situate la distante mari fata de hotel.

Alături de recepția hotelului există un magazin de bijuterii numit "Just try once gems and jewels"; aruncati o privire în interior, chiar dacă nu sunteti interesați să cumperati; daca vreti ceva ce nu puteți vedea acolo, doar cereti; cu toate acestea, nu acceptă primul preț pe care vi-l cer - negociati.

Bacsisurile nu sunt obligatorii, dar sunt binevenite peste tot în hotel; angajații fac tot posibilul de a vă face șederea cât mai plăcută și zâmbetul lor vă urmeaza peste tot în hotel (chiar și fără un bacsis).

Nu am văzut nici un centru de scufundări în zona, dar am putut vedea câteva în orașul Hikkaduwa, aprox. 20 km distanta. Așa cum am înțeles, a existat un recif în zona, dar a fost distrus de tsunami în 2004; aparent, o parte din recif a supraviețuit și în prezent se regenereaza.

Ca o concluzie, acesta este un hotel foarte frumos situat într-un loc minunat și deservit de personal foarte amabil (cu exceptia receptiei si managerilor); Vacanta noastra a fost foarte frumoasa și avem o mulțime de amintiri placute din această călătorie. Dacă sunteți în căutarea unei vacante zgomotoase cu muzica tare, petreceri si discoteci, atunci nu va recomand acest hotel.

Dacă doriți să vă relaxați, să ascultati valurile și să simtiti briza oceanului, atunci acesta este locul unde vreti sa mergeti.


---
Trimis de marian 1973 in 12.07.15 14:04:56
Validat / Publicat: 12.07.15 15:08:34
VIZUALIZĂRI: 2650
SESIZEAZĂ
greșeală / conținut, limbaj
Adn. FAVORIT
4 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (marian 1973); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
AmFostAcolo.ro nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea (cu asteptări și preferinte posibil particulare ale fiecarui cititor) impresiilor si recomandărilor din articole; deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire a site-ului"); AmFostAcolo.ro sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 11250 PMA (din 14 voturi)
 • rezervă o cameră la acest hotel, prin booking.com — la un preț mediu (media pe întreg anul) de 74.75 USD pe cameră

 • ECOURI la acest review

  4 ecouri scrise, până acum

  webmasterX [12.07.15 14:50:53] »

  @marian 1973 - Bună, completă și exotică recomandare!

  -

  Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

  Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

  Mulţumesc.

  -

  Mutat în rubrica "Pandanus Beach Resort & Spa Hotel (Induruwa, Sri Lanka), destinații diverse #" (nou-creată pe sait)

  marian 1973 [12.07.15 14:59:30] »

  @webmasterX - Multumesc, WebmasterX!

  Pozitionarea pe harta este corecta!

  O zi buna!

  RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150] [-1][0 voturi]
  Aurici [13.07.15 12:36:03] »

  @marian 1973 - Foarte buna si completa recomandare. Felicitari pentru o vacanta altfel.

  Daca n-ar fi distanta asta asa de mare, daca mie nu mi-ar fi asa de frica de avion...

  marian 1973 [13.07.15 13:51:27] »

  @Aurici - Multumesc!

  Si noi ne-am ferit mult timp de zboruri asa lungi, dar am decis ca trebuie sa o facem, macar o data.

  Si a meritat din plin! Pot sa te asigur ca nu o sa regreti.

  Dar zborul pana acolo dureaza 10 ore (plus escala), plus transferuri... plus turbulente si aterizari ratate (se mai intampla). Asa ca trebuie sa te pregatesti moral!

  La cat mai multe si placute concedii!

  Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

  ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul articolului (review-ului) de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
   (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
  SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
  NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
  EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
  Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

  NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
  Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
  VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
  Aurici, marian 1973

   SOCIALs
  Alătură-te comunității noastre

  AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
  SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

  [C] Copyright 2008-2020 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  pagină generată în 0.0688481330872 sec
  ecranul dvs: 1 x 1