ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 16.05.2015
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Constanta
ÎNSCRIS: 04.10.09
STATUS: PRETOR
DATE SEJUR
MAY-2015
DURATA: 1 zile
familie cu copii

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 11 MIN

Paradis Land - un pariu câștigat!

TIPĂREȘTE

Căpitanul Barbarossa a descoperit un mic rai, la marginea pădurii Comorova din stațiunea Neptun. Din acest motiv, împreună cu o mică ceată de pirați, a decis să abandoneze aventurile pe mările și oceanele lumii pentru a se putea ocupa cu multă dibăcie de pregătirea teoretică și instruirea fizică a celor care aleg să petreacă un timp în Parcul de aventuri Paradis Land, din Neptun.

Astfel că într-o duminică superbă de luna mai, am decis împreună cu familia să-l cunoaștem pe Barbarossa și să explorăm acest tărâm de aventură și mister, amplasat în partea de sud a litoralului românesc, într-unul dintre cele mai frumoase locuri – pădurea Comorova.

Cum se ajunge acolo

Dacă doriți să ajungeți cu autoturismul din dotare, din drumul național E 87, cel care face legătura între Constanța și Mangalia, aveți două posibilități de a ajunge în Parc. Fie venind dinspre Constanța, în dreptul indicatorului către Neptun (foarte vizibil datorită înălțimii sale, construit pe timpul tovarășului), faceți stânga, pe DJ 39C parcurgeți drumul prin mijlocul pădurii Comorova, apoi imediat după traversarea caii ferate din dreptul haltei Neptun faceți dreapta pentru a vă înscrie pe Aleea Plopilor (șoseaua de centură a Neptunului), de unde mai parcurgeți aproximativ 1,2 km, fie venind dinspre Mangalia înăinte de podul peste calea ferată, urmând indicatorul către stațiunea Neptun, pe DJ 39D. Parcurgeți aproximativ 1,3 km apoi întâlniți intersecția cu Aleea Plopilor din Neptun, faceți stânga pe ea după care mai mergeți 200 m. și veți ajunge în fața intrării parcului. (Voi atașa o hartă pe care voi desena cele două alternative de rute către parc). Veți recunoaște imediat locația datorită numărului mare de mașini din parcare și al amenajării parcului.

Dacă doriți să ajungeți cu trenul trebuie să coborâți la Halta Neptun, de unde pe Aleea Plopilor mai mergeți aproximativ 1,2 km

Dacă doriți să ajungeți cu mijloace de transport în comun, (autocare sau microbuze) aceste se pot lua din gara Constanța pentru Stadionul sau Poliția Neptun. Au o frecvență de până la 20 de minute, deci nu vă faceți probleme dacă ajungeți pe ultima sută de metri și nu mai aveți locuri. Călători durează în funcție de trafic, însă în condiții normale nu depășește 40 de minute.

Dacă doriți să ajungeți cu elicopterul nu aveți unde ateriza ;)

Coordonatele GPS pentru cei care ajung cu mașina sunt: 43.861360 / 28.594628

Idee și proiect

Un om cu bogată viziune în ceea ce privește turismul românesc de la Marea Neagră, a avut ideea de a revitaliza stațiunile românești din sudul litoralului printr-o investiție în agrement, relaxare și sport, atât de necesară pentru turiștii în căutare de posibilități de distracție și aventură. Se știe că partea de sud a litoralului s-a transformat în timp, într-o zonă agreată de familiile cu copii, datorită liniștii și a spațiului verde existent aici. Alături de un partener de investiție, această idee a luat naștere devenind un proiect atractiv, care a entuziasmat o mulțime de lume, fie că vorbim de turiști sau de constănțeni. Știu că s-au pus destule piedici în realizarea acestui proiect, însă cei doi investitori au perseverat, au muncit neîntrerupt luptându-se cu morile de vânt, pentru ca acest vis să devină un pariu reușit. Eu așa l-am numit.

Este al doilea mare parc de aventuri din țară, după cel de la Brașov, se întinde pe mai bine de 2 hectare, având în prezent 11 trasee cu grad de dificultate diferit, în funcție de grupa de vârstă și de înălțime. În perioada imediat următoare, vor lua naștere alte două trasee cu grad minim de dificultate, pentru copii, căci din ceea ce s-a observat până acum, traseele destinate lor sunt extrem de aglomerate. Dar voi reveni mai târziu.

Investiția materială în acest parc a ajuns până în prezent undeva puțin peste 300.000 euro, însă până la vacanța școlară și sosirea turiștilor pe litoral, vor mai fi implementate investiții, deci bugetul utilizat va creste.

Parcul a fost gândit să funcționeze cam 10 luni dintr-un an, probabil după fluxul vizitatorilor din ultima lună, acest program va trebui regândit, în sensul măririi lui, eu am fost de două ori până acum acolo, în zile diferite din timpul săptămânii și abia mi-am făcut loc prin aglomerația de acolo. Dar când vor apare turiștii?

Inaugurarea parcului a coincis cu Săptămâna Altfel, când în fiecare zi au fost programate vizite ale școlilor din întreg județul, dar și din județele apropiate. Nenumărate autocare pline cu copii au animat un loc mărginaș al stațiunii Neptun, care până mai ieri era pustiu, cu multe gunoaie aruncate de către cei care încă n-au înțeles că natura trebuie respectată.

Pădurea a fost igienizată, curățată de mizeriile casnice ale celor care locuiesc în zonă, dar cel mai important lucru, proiectul a fost conceput pentru a nu se tăia nici măcar un copac, fiind folosiți cu toții pentru amenajarea celor 11 trasee.

Descrierea parcului

Așa cum vă povesteam, în prezent parcul are amenajate și date în folosință 11 trasee cu dificultate progresivă în funcție de nivelul de dificultate și grupa de vârstă și înălțime. Asta nu înseamnă că nu am văzut adulți alegând un traseu de copii sau copiii antrenați alegând traseele mai dificile destinate adulților. Importantă este mișcarea, iar instructorii și supraveghetorii urmăresc fiecare mișcare a participanților. Dar să revin…

Pe scurt, traseele sunt următoarele, în ordinea dificultății lor:

- Traseul ALB 1 – destinat prichindeilor cu înălțimea de până la 1 m. Înălțimea acestuia nu depășește 1,20 m, deci pentru un părinte nu este nici o problemă să ajute copilul dacă acesta este încercat de putina teamă. Însă ajutorul de părinte nu este recomandat, lângă fiecare traseu există supraveghetori instructor care urmăresc ca îngerii noștri să fie în siguranță, dar nu intervin decât atunci când situația o impune. Apoi este și un exercițiu în care copilul învață să se descurce singur. Iar părintele să-i urmărească comportamentul. Traseul are în compunere 8 ateliere cu grad minim de dificultate (Scara lego, puntea piraților, podul nepalez, scara orizontala, leagăne cu saulă, cartusiera, butoi și bineînțeles tiroliana – atracția maxima)

- Traseul ALB 2 – destinat tot prichindeilor cu înălțimea de până la 1 m, însă înălțimea traseului este ceva mai mare, până la 2 m, adică pentru prichindei cu ceva mai mult curaj. Traseul cuprinde 9 ateliere cu grad minim de dificultate (Chinga elastic, punte mobilă, palmier, senile, leagane, pod lant, grinda, scara saula și bineînteles, tiroliana) .

Ambele trasee sunt extreme de solicitate, aici concentrându-se marea parte a vizitatorilor cu copii cu înălțime de minim 1,20 m. Înălțimea traseului este de 3 m. Deși am văzut în mare parte. Din acest motiv s-a luat în calcul conceperea altor două trasee destinate copiilor cu înălțimea de până la 1 metru.

- Traseul GALBEN – destinat copiilor cu înălțimea de până la 1,20 m. Sunt cazuri când și adulții îl utilizează, fiind excelent pentru cei care doresc să se inițieze pentru alte trasee cu grad mai mare de dificultate. Acesta conține 12 ateliere dintre care enumăr (Timona, Parâma și grinda cu obstacole, Șarpele, podul indian cu vele, leagăne din saulă, butoaie, scara alternativă și două trasee de tiroliană)

- Traseul PORTOCALIU – asemănător traseului galben, cu diferența că înălțimea traseului este mai mare, de 4 metri. Printre atelierele cele mai interesante amintesc (Parâma în echilibru, creioanele, punțile mobile, ale piraților, gardul din plasă, liana, scara de elicopter și nelipsitele tiroliene -)

- Traseul VERDE 1 - un traseul compus din 12 ateliere pentru cei care au mai trecut teoretic printr-un parc de aventuri, destinat copiilor și adulților cu o înălțime până la 1,40 m. Înălțimea platformelor nu depășește 6 metri, iar atelierele care compun traseul sunt pe cât de interesante pe atât de originale. Iată câteva: (Pod indian cu liane, Leagăne butuci, putina cu scripete, pod indian, săritura Hop, puntea piraților și scara orizontală. În final, tiroliana încheie acest traseu)

- Traseul VERDE 2 - destinat copiilor și adulților cu o înălțime de până la 1,40 m, dar a căror platforme sunt la situate la 8 metri înălțime, tocmai bun pentru utilizarea tuturor grupelor de mușchi prin exercițiile creionate de cele 13 ateliere bine definite. Amintim câteva: (Molecula descendentă, Skateboard, grinda orizontala, tunelul în triunghi, cercuri cu plasă, panou de cățărat și podul de pirați) . Bineînțeles, tiroliana încheie și acest traseu. Eu nu știu ca vreun parc de aventură din România să aibă inclus și un atelier de skateboard, însă adrenalina aici, este la cote maxime.

- Traseul ALBASTRU – deja ne adresăm celor care sunt familiarizați cu parcurile de aventuri, cu platforme situate până la 9 metri. Înălțimea participanților trebuie să fie peste 1,5 metri și aceștia trebuie să aibă o formă psihică foarte bună, pentru a evita atacurile de panică. Traseul are 11 ateliere dintre care amintesc câteva: (Grinda legănată, trapezul, inelele laterale, uriași pe role, poarta legănată, bicicleta, uriași pe role si bineînțeles, tiroliana. Dar cu obstacole...) . Bicicleta este un proiect nou, practic te urci pe o bicicletă și începi să pedalezi pe o punte din lemn care se mișcă. Sistemul de siguranță este dublu, atât pentru tine cât și pentru bicicletă, însă nu știu câți au tupeul să pedaleze vreo 25 de metri, la o înălțime de 9 metri pe o punte care se mișcă. Vedeți pozele...

- Traseul INDIGO – unul dintre cele mai complexe, alcătuit din cele mai multe ateliere - 18 la număr, cu grad mare de dificultate, adresat adulților cu inălțimea de minim 1,5 m, având platformele situate la maxim 10 m. Principalele ateliere sunt: Leagănele cu disc, podul indian cu bucle, scara fracționate, balansoar, trapez cu parâmă, grindă, legăn cu role, corabie, scara în spirala, plasa și 3 ateliere de tiroliană

- Traseul ROSU – este asemănător traseului indigo însă este ceva mai dificil, adresându-se celor foarte bine antrenați și fără teamă de înălțime, cu platforme situate la maxim 12 m. Este compus din 12 ateliere dintre care amintesc: Molecula combinată, sicriul zburător, scări elicopter, pod indian, inele olimpice, panou de escaladă, scară parâmă și două trasee de tiroliana.

- Traseul NEGRU – la fel de dificil ca cel rosu, se adresează adulților cu o înălțime de minim 1,5 m cu platforme poziționate la maxim 12 metri de sol. Principalele ateliere sunt: : Inelele cu treaptă, podul indian cu parâmă, tiroliana ascendentă, podul indian cu role, surf, trapez cu saulă, șarpe vertical cu parâma, pod indian în v, leagăn cu grinda, liana și șarpe vertical cu parâmă.

Așa cum v-am povestit, vor mai fi date în folosință încă două trasee albe, pentru cei mici până la începerea vacanței de vară.

Pe lângă aceste trasee, mai există și panoul de cățărare cu deosebit succes atât pentru adulți cât și pentru cei mici. Data viitoare mi-am propus să încerc să urc pe acest panou, pentru a-i testa rezistența.

Orar de funcționare și tarife

Până în luna iunie orarul de funcționare este de luni și până joi între orele 13.00 – 20.00, iar în week-end dela ora 10.00 și până la ora 20.00. Din luna iunie programul zilnic va începe de la ora 09.00 până cel mai probabil la ora 21.00. Cred că ar fi binevenit un traseu cu nocturnă, luminat foarte bine, sunt convins că există persoane care ar vrea să practice aceste ateliere seara, pe răcoare.

În momentul de față există următoarele tarifele:

- pentru copii până în 14 ani – 35 lei;

- pentru copii până în 18 ani – 40 lei;

- pentru student – 40 lei;

- pentru adulți – 50 lei;

- family (trei persoane dintre care minim un adult) – 10% reducere din tariful standard;

- traseul de tiroliene (minim 1,5 m înălțime) – 10 lei/tura;

- panoul de cățărare – 15 lei/30 de minute;

Aceste tarife sunt valabile doar pentru cei care închiriază echipamentul omologat oferit de parc. Pentru vizitatori (adulți și copii) accesul în parc, pe alei este gratuit

Parcul organizează și petreceri pentru copii al căror tarif este de 35 de lei pentru un copil (minim 10 copii plătitori). Tot ceea ce ține de petrecere este adus de părinți, parcul oferind pe lângă spațiul destinat petrecerii și traseele pentru copii. Timpul este limitat (maxim 3 ore) și este nevoie de rezervare în prealabil.

Considerații finale

Litoralul românesc avea nevoie de un astfel de loc, unde turiștii pot petrece clipe minunate de relaxare atunci când nu sunt la plajă, cred că este unul dintre cele mai bune lucruri care au prins viață pe litoral, iar eu le doresc mult succes! Voi reveni periodic acolo pentru că fetele mele au prins drag de acest loc și voi urmări transformările care se vor produce acolo. Este un pariu câștigat! Felicitări!

Pentru mai multe informații, puteți accesa site-ul oficial paradisland.


[fb]
---
Trimis de pepsi70ro in 16.05.15 11:13:28
Validat / Publicat: 16.05.15 12:18:00
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în NEPTUN / OLIMP.

VIZUALIZĂRI: 6566 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

4 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (pepsi70ro); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P15 Toti 4 echipati... eu cu aparatul foto :)
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
[900 PMA] [450 PMA]
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 66100 PMA (din 50 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
Articol de elită, apreciat de suficienţi votanţi pentru a-i fi alocat, automat, ZUPERBONUSUL (în valoare de 20000 PMA).

ECOURI la acest articol

4 ecouri scrise, până acum

webmaster [16.05.15 12:23:46] »

În sfârşit!!

Cred că eram singurul Litoral din lume fără parc de distracţii

-

Super util, pentru zuper-mulţi!

Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

webmasterX [16.05.15 14:44:04] »

Mutat în rubrica "Parcul de aventuri Paradis Land [Neptun], NEPTUN / OLIMP" (nou-creată pe sait)

===

Am setat coordonatele GPS conform indicațiilor, rezultând următoarea poziționare pe harta interactivă AFA.

Am adnotat, deasemenea, aceste coordonate ca fiind confirmate.

pepsi70ro CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA [17.05.15 23:06:57] »

Webmaster, cred ca este alegerea cea mai buna

Zoazore [07.08.16 09:41:00] »

@pepsi70ro - Fiindcă abia acum l-am găsit, am zis că meriți din plin ZB-ul! Și eu nu-s zgârcită, dar și tu scrii bine!

Pupăm familia frumoasă!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
1 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Zoazore
Alte impresii din această RUBRICĂParcul de aventuri Paradis Land [Neptun]:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.06138014793396 sec
    ecranul dvs: 1 x 1