ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 26.11.2014
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Timisoara
ÎNSCRIS: 26.06.12
STATUS: SENIOR
DATE SEJUR
NOV-2014
DURATA: 4 zile
familie cu copii

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
AFA RECOMANDĂ: Pentru transfer Aeroport - Hotel (Roma) și/sau tururi turistice ale Romei / Vaticanului - recomandăm ghidroma.eu
  • Informatii sau rezervări: pe sait sau tel. +39 324 981 3672
  • TIMP CITIRE: 6 MIN

    Milano - informații practice

    TIPĂREȘTE

    Am aflat numai cu câateva zile înainte ca va trebui să plec la Milano pentru o întâlnire de câteva ore. Din fericire, zboruri directe erau doar cu wizzair (din Timisoara), celelalte curse erau cu escale şi însemna mult timp pierdut prin aeroporturi, şi astfel m-am ales cu o vacanţă de 4 zile în acest superb oraş.

    Am început documentarea intensă pe toate site-urile cunoscute, am solicitat informaţii şi de la colegii de pe AFA şi astfel m-am ales cu o agenda destul de încărcată.

    Aşadar zborul din Timisoara până în Bergamo a decurs obişnuit fără nici o peripeţie. În aeroportul bergamo te aşteaptă autobuzele (sunt 2 sau mai multe firme distincte). I-am ales pe unii care aveau un preţ de 5 euro pe drum/pasager.

    Pentru cei interesati, 2 din companiile de transport le găsiţi aici: Orios si Terravision.

    Oprirea autobuzelor este în gara centrală din Milano, de unde poţi lua trenuri, metrouri sau autobuze în orice direcţie.

    Am achiziţionat un bilet de transport valabil pentru 48 de ore (iar dupa 2 zile încă unul) care îţi oferă transport nelimitat pe toate liniile. Recunosc, eu nu sunt un fan al mersului pe jos în neştire, adică îmi place să străbat fiecare străduţă interesantă pe jos, pentru a admira frumuseţile locului, dar nu-mi place sa fac pe jos fiecare deplasare de la şi până la hotel sau în locuri în care am mai fost. Prefer să mă deplasez cu un mijloc de transport în comun, iar timpul astfel economisit să-l folosesc pentru a vedea alte locuri.

    Dar să revenim la biletul de transport în comun. Costul acestuia este de 8,25 euro (pentru 48 ore) şi se poate lua de la mulţimea de automate care se găsesc prin gara centrală. Găseşti cu uşurinţă ce ai nevoie, deoarece aceste automate functionează în mai multe limbi şi în plus poţi plăti atât cash cât şi cu card.

    Pentru cei care nu circula foarte mult cu un mijloc de transport în comun, există şi varianta biletului valabil pentru o singura călătorie la preţul de 1,5 euro (eu am considerat totuşi mai rentabilă varianta de 48 de ore, deoarece în 48 de ore am făcut mai mult de 5 călătorii).

    Date despre sistemul de transport, preţuri bilete şi alte cele, găsiţi aici.

    Dupa ce ne-am cazat la hotelul Florence (despre care am vorbit într-o altă postare, am plecat la „colindat”.

    Bineînţeles, ca toată lumea, prima oprire la Dom. Am ales totuşi să nu vizităm terasele deoarece era destul de înnorat şi era păcat să ratăm priveliştea de sus. Asadar am ales sa colindam pe străduţe până la castelul Sforzesco.

    Aici ai optiunea să vizitezi curtea castelului gratuit sau să achiziţionezi un bilet pentru a vizita interiorul castelului şi implicit muzeul din interiorul acestuia.

    Tichetul este valabil 1 zi la preţul de 5 euro sau 3 zile la preţul de 12 euro. Trebuie să ţii cont de faptul că, pentru a vedea tot nu-ţi ajung câteva ore. La casa de bilete am vazut însă un „pachet” care conţinea alte 3 sau 4 muzee iar preţul era numai cu câţiva euro mai mult. Cred că a fost 18 euro, dar puteai vizita timp de 3 zile, pe lângă muzeul castelului şi muzeul de istorie naturală (pe care il recomand) Muzeul arheologic şi altele 2.

    Bineînţeles, am stat în muzeul castelului pâna la ora de închidere şi am mai revenit şi a 2-a zi. Găseşti tot ce te-ar putea interesa: armuri, statui, diverse obiecte. Există chiar şi o zonă a instrumentelor muzicale, alta a ceramicii alta a armelor, etc. Dacă vă place istoria, cu siguranţă nu vă veţi plictisi aici.

    A 2-a zi, ne-am trezit devreme, deoarece printr-un noroc fantastic am mai gasit bilete la Cina cea de taina (am sa detaliez in alta parte). Am continuat apoi vizita mai multor biserici, catedrale şi muzee: Santa Maria della Grazie, Palazzo litta (exterior doar), San Maurizio Magiore (superba de-a dreptul si incredibil de veche), Muzeul arheologic, San lorenzo Magiore, Porta Ticineze ,,St Ambrogio, Universita Catolica,

    A 3-a zi, am plecat de la hotel spre Porta Venezia, de unde am început vizitarea mai multor obiective (unele doar pe exterior deoarece nu erau deschise publicului). Am vazut însa pe interior Muzeul de istorie Naturala care se afla langa planetariu. Cum am zis, merită sa aloci câteva ore pentru a vedea toate animale, fluturii şi păsările expuse acolo. Au colecţii impresionante dintr-o mulţime de categorii.

    Vizita pe corso Venezzia continua cu gradinile publice, palatul Rocca, Palatul Serbelloni şi alte palate care te duc într-un final la superbul Dom.

    Intrarea în dom este gratuită. Se plăteşte doar accesul pe terasa, accesul la baptisteria san giovani şi accesul în muzeu. In plus, pentru a accede pe terasa exista 2 tipuri de bilete şi anume cel pe scări şi cel cu liftul.

    Noi am ales biletul combinat şi anume terasele cu liftul, precum şi baptisteria şsi muzeul la preţul de 15 euro.

    Prima data am intrat în Dom. Este impresionant şi poti petrece acolo mult timp admirând acestă lucrare superbă. Accesul în baptisterie se face printr-o uşita aflată în imediata apropiere a intrării pe care noi nu am reuşit să o observam. Cobori într-o încăpere climatizată, care e un fel de sit arheologic şi reprezinta ruinele unei foste constructii situate sub piaţa din faţa domului.

    Accesul la terase se face prin exteriorul clădirii, undeva în partea din spate. Ajunşi în vârf, toată lumea face poze. Am găsit un grup de turişti veniţi cu ghid şi ne-am alăturat lor şi astfel am aflat mai multe informatii despre clădire.

    După ce am coborât, am mers în clădirea alăturată pentru a vedea muzeul domului. Este interesant, dar mult mai mic decat muzeul castelului.

    Am continuat apoi să colindam străduţele din zonă şi am văzut statuia lui Victor Emanuelle, Galeriile Victor Emanuele II, Pallazzo Royale, San Gotardo, Piazza Mercanti, Palazzo dei Giresconsulti, Piazza alla Scala, Teatro alla Scalla

    A 4-a zi am dedicat-o în primul rând cumpărăturilor. Există o mulţime de magazine pe toate gusturile şi pe toate buzunarele. Chiar ai de unde sa alegi iar ofertele sunt într-adevar oferte.

    Ce am uitat... UNDE mâncăm?

    La acest capitol sunt foarte multe locaţii pe toate gusturile şi toate buzunarele.

    Poţi alege zona domului, dar numai dacă te lasă buzunarul deoarece preţurile sunt exagerate în acea zona. Noi am ales să încercăm mai multe restaurante cu specific italian şi bineînţeles am comandat diverse tipuri de paste şi de pizza. Cel mai des am mancat la cateva restaurante/pizzerii din zona staţiei de metrou Loretto (aproape de hotelul nostru) unde am găsit mâncare bună la preţuri decente.

    PS.

    Acum cateva zile am petrecut un nou week end minunat in acest frumos oras. Am refacut unele trasee, dar placerea a fost aceiasi.

    Sper sa pot reveni curand...

    Citește și CONTINUAREA aici

    [fb]
    ---
    Trimis de andreea_c in 26.11.14 04:40:12
    Validat / Publicat: 26.11.14 08:06:16
    INFO ADIȚIONALE
    • Nu a fost singura vizită/vacanţă în ITALIA.

    VIZUALIZĂRI: 8284 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
    SESIZEAZĂ
    conținut, limbaj

    2 ecouri scrise, până acum, la acest articol

    NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (andreea_c); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
    Poze atașate (se deschid în pg nouă)
    P01 Domul din Milano
    EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
    Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
    Puteți VOTA acest articol:
    [900 PMA] [450 PMA]
    PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 24950 PMA (din 28 voturi)
    NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

    ECOURI la acest articol

    2 ecouri scrise, până acum

    cristina47* [13.02.16 20:53:46] »

    Excelent! Multumesc!

    calatorul [25.08.17 19:56:01] »

    Multumim pentru informatiile oferite si impresiile impartasite, utile fiecare in parte.

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    calatorul, cristina47*
    Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Milano:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.048043966293335 sec
    ecranul dvs: 1 x 1