ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 29.06.2014
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 20.02.12
STATUS: PRETOR
LUNA
MAY-2014
familie cu copii

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 13 MIN

Unde mâncăm în Tryavna?

TIPĂREȘTE URM de aici

V-am povestit deja despre Tryavna, orăşelul de la poalele Munţilor Stara Planina (Balcani) cu doar 10.000 locuitori dar cu 7 muzee şi peste 140 monumente istorice din perioada Renaşterii Naţionale Bulgare, curat, liniştit, cu un farmec aparte.

Turiştii sunt atraşi frumuseţea naturii, de istoria zonei, de centrul vechi restaurat cu deosebită atenţie dar şi de restaurantele tradiţionale în care se mânâncă foarte bine şi ieftin, cele mai multe dintre ele amenajate la parterul unor case cu venerabila vârstă de două sute de ani.

De obicei mâncăm la restaurantele hotelurilor sau pensiunilor în care suntem cazaţi. Comoditate? Lipsă de imaginaţie? Se prea poate... Nu ne place să plecăm cu burta plină imediat după masă şi nici nu avem răbdare să savurăm o cafea liniştiţi. Mâncăm repede... Plecăm... Parcă ne fugăreşte cineva în concediu, veţi spune şi aveţi dreptate! Defect de oameni plecaţi ziua întreagă de acasă care au uitat să se bucure de o masă bună alături de cei dragi. Dar greşeala recunoscută este pe jumătate iertată, nu-i aşa?

Imediat după ce ne-am cazat la Kalina Palace, eu şi băiatul meu am testat restaurantul hotelului. Mai ales că beneficiam de 20% reducere eram hotărâţi să mâncăm doar aici deşi ştiam că sunt multe alte restaurante tentante în centrul Tryavnei. Având în vedere distanţa măricică faţă de oraşul vechi ne făcusem planul să mâncăm la hotel şi să ne oprim în oraş la cele mai frumoase terase pentru o cafea, o bere, un desert...

La prima vedere ne-a plăcut restaurantul hotelului: spaţios, curat, elegant, cu vedere minunată către Tryavna veche şi dealurile împădurite ce-o înconjoară. Am cerut meniul în limba engleză, am comandat un grătar de pui cu piure de cartofi şi un fresh de portocale pentru fiul meu, o apă şi o îngheţată pentru mine. Nimic special... Erau doar trei, patru mese ocupate dar am aşteptat mult, porţia a fost mică, friptura rece, piureul din fulgi de cartofi. Îngheţata mea a venit după ce a terminat băiatul meu friptura deşi precizasem de la început că este pentru mine şi că o vreau odată cu friptura! Preţul... cam 20 leva, cu reducere inclusă. Nu mi s-ar fi părut prea mult dacă mâncarea ar fi fost bună dar veţi vedea ce puteţi mânca cu această sumă de bani la o mehana din centrul vechi!

Dezamăgiţi, ne-am întors în cameră şi i-am găsit pe ai noştri pe balcon, la masă, în faţa bucatelor pregătite de acasă. Ne-am alăturat şi noi, regretând deja încercarea de a testa restaurantul hotelului.

Ne-am reamintit de excursia din toamna trecută în Bulgaria. La întoarcerea de la Starazagorski Bani ne-am oprit pentru câteva ore în Tryavna iar ghidul nostru bulgar ne-a dus la o mehana din oraşul vechi, Starata Loza. Am mâncat atunci, la recomandarea ospătarului, o mâncare tradiţională- kavarma de pui (asemănătoare cu tocăniţa noastră dar cu ceva mai mult ardei iute) servită în vas de lut, cu pârlenka fierbiţi. Se prepară şi cu carne de porc, este gustoasă şi consistentă. Atenţie, vasul este foarte fierbinte, scos direct din cuptor iar mâncarea clocotită! Împreună cu vasul de caramică în care este pregătită mâncarea se aduc la masă o farfurie şi o lingură. Prima dată am mâncat kavarma servită în stil tradiţional la Veliko Târnovo şi am fost nedumerită la vederea farfuriei şi lingurei. Intenţia mea era să mânânc direct din vasul în care s-a adus mâncarea dar mi s-a explicat că este foarte fierbinte şi ar fi bine pentru mine să scot treptat o parte din conţinutul vasului în farfurie pentru a se răcori...

Am hotărât că nu e cazul să facem alte încercări şi ne-am propus ca în zilele următoare să mâncăm la Starata Loza. Cu toate acestea, bunicii şi nepotul au mai dat o şansă restaurantului de la Kalina Palace şi au fost la fel de nemulţumiţi. În concluzie, nu recomand să mâncaţi în acest loc, în Tryavna sunt multe restaurante tradiţionale frumos amenajate, curate, cu mâncare proaspătă, gustoasă şi mult mai ieftină!

Ghidul care ne-a însoţit toamna trecută la Starata Loza duce grupurile de turişti români la această mehana ori de câte ori vizitează oraşul. Am bănuit atunci că amabilitatea ospătarilor şi servirea promptă s-a datorat în oarecare măsură şi prezenţei ghidului nostru, client fidel al localului. S-a dovedit că nu este aşa, am fost la fel de bine serviţi şi când am revenit, de data aceasta de capul nostru, fără ghid.

La Starata Loza ajungeţi foarte uşor, chiar dacă sunteţi pentru prima oară în Tryavna. Adresa exactă este Uliţa Petko Slaveykov nr. 44. Partea veche a oraşului este zonă pietonală aşa că va trebui să lăsaţi maşina în parcarea amenajată lângă Primăria Tryavna. De aici şi până la Starata Loza veţi face o plimbare, admirând cea mai mare parte a zonei vechi a oraşului. Odată ajunşi în Piaţa Căpitan Diado Nikola treceţi podul de piatră ce face legătura cu Uliţa Petko Slaveykov. Pe la jumătatea străzii veţi simţi aroma inconfundabilă a cafelei la nisip. Imediat ce treceţi de cafenelele cu măsuţe scoase în stradă, pe partea stângă a Uliţei Petko Slaveykov veţi vedea Casa Daskalov, astăzi muzeu al sculpturii în lemn. În faţa Casei Daskalov este statuia celor două tinere care brodează un steag, alt simbol al oraşului Tryavna. Faţă în faţă cu Casa Daskalov, la parterul unei case admirabil restaurate se află Starata Loza. Orice localnic vă poate îndruma iar dacă cineva nu ştie unde de află această mehana (ceea ce nu cred) întrebaţi de Casa Daskalov, cel mai vizitat muzeu al oraşului.

Starata Loza (într-o traducere aproximativă Viţa Bătrână), prima mehana particulară deschisă în Tryavna la începutul anului 1990, este foarte bine amplasată, are vad cum ar spune negustorii... Este chiar în calea turiştilor care vizitează oraşul vechi, foarte aproape de două muzee: Casa Daskalov, peste drum şi Casa Slaveykov, pe acceaşi parte a stăzii, puţin mai sus. Chiar dacă s-au deschis multe alte restaurante în Tryavna, Starata Loza şi-a păstrat renumele fiind apreciată atât de localnici cât şi de turişti.

Dacă doriţi să mâncaţi seara la această mehana este bine să faceţi rezervare din timp, altfel aveţi toate şansele să nu găsiţi masă liberă. Nouă ni s-a întâmplat... E drept că am fost într-o perioadă în care erau foarte mulţi turişti la Tryavna! La prânz erau toate mesele de pe terasă ocupate în schimb am găsit masă liberă înăuntru. Terasa umbrită în timpul verii de o viţă bătrână (de aci o veni numele localului?) nu este mare, cam înghesuită, prea în stradă după gustul meu. În schimb interiorul este foarte frumos: mult lemn sculptat (specific Tryavnei) iar pereţii sunt decoraţi cu obiecte tradiţionale, fiind expuse chiar şi costume populare. Nimic de prost gust sau nepotrivit cu tradiţia şi istoria locului... Mi-au plăcut ferestrele cu ghivece de flori pe pervaz şi perdeluţe cu dantelă... Şemineul întregeşte atmosfera, cred că toată lumea caută mesele din jurul lui în sezonul rece!

Mesele sunt acoperite cu feţe de masă tradiţionale, mâncarea se serveşte în vase de lut iar ospătarii poartă cămăşi populare. În meniul foarte variat sunt prezente multe preparate specifice zonei dar şi “clasicele” fripturi. După ce s-au lămurit că nu suntem de-ai locului, ospătarii ne-au prezentat meniul în engleză. Se cunoaşte că turiştii străini se opresc aici, se descurcă foarte bine în engleză faţă de cei de la Kalina Palace care nu ştiu o boabă...

Deşi au mulţi clienţi se mişcă foarte repede, până bei ceva sau mănânci o supă soseşte şi felul principal. Pentru că fiul meu nu a fost încântat de micul dejun de la Kalina Palace pe la ora 12 îl apuca foamea aşa încât ne îndreptam spre Starata Loza. El a mâncat de fiecare dată meniu complet dar cum pentru restul familiei era prea devreme pentru prânz, ne-am limitat la o supă, o bere, o îngheţată... Am fost mulţumiţi atât de mâncare cât şi de servire, drept pentru care n-am mai încercat alt restaurant din oraşul vechi.

Am curaj să vă recomand orice fel de mâncare din meniu, tot ce am încercat a fost foarte bine pregătit. Supele se servesc în străchini destul de mici (sunt şi ieftine, mai puţin de 2 leva porţia) dar salatele, fripturile, garniturile şi restul preparatelor sunt mari sau... foarte mari! Atenţie la salate... Bulgarii servesc salata ca aperitiv, înaintea supei, nu alături de friptură aşa cum facem noi. Salata este de obicei atât de mare şi consistentă încât poate constitui unicul fel al mesei (cu condiţia să nu fi prea înfometat). Dacă veţi comanda friptură este suficientă o salată pentru trei-patru persoane. Este amuzant să studiaţi reacţia ospătarilor: aduc salata la masă înaintea celorlate feluri comandate iar când vin cu felul următor privesc nedumeriţi şi încearcă să ia salata, crezând că nu a fost pe placul clientului. Le-am explicat că noi mâncăm salata cu friptura şi am lămurit problema... De, câte bordeie, atâtea obiceiuri!

La Starata Loza nu veţi găsi pâine obişnuită, din magazin. Se servesc doar pârlenka (asemănătoare cu lipiile sau cu focaccia), simple sau cu caşcaval şi pâine de casă Tryavna. Dacă pârlenka se mânâncă peste tot în Bulgaria, pâinea Tryavna este specifică acestei zone din nordul Munţilor Balcani, n-am văzut nici măcar la Veliko Târnovo şi Arbanassi, la mai puţin de 50 km. de Tryavna. Această pâine foarte gustoasă se aduce la masă fierbinte aşa încât este posibil să aşteptaţi 20-25 minute până se scoate din cuptor. Are forma unei brioşe (de dimensiuni diferite), este un pic dulceagă iar după gust cred că are în compoziţie ou şi mălai. Alături de pâine se aduce o farfurioară cu un amestec de condimente. Am văzut că bulgarii presărau pâinea caldă cu aceste condimente dar noi n-am încercat... Pâinea e grozavă, ce nu s-a mâncat la masă am luat la pachet!

Am găsit prin geantă câteva bonuri aşa că vă puteţi face o idee despre preţuri. Trei supe de pui, trei pârlenka, o kavarma în omletă, o porţie de cartofi prăjiţi, o bere Zagorka şi o îngheţată au costat 23 leva. Kavarmaua în omletă este la fel cu cea din vasul de lut dar este împachetată într-o omletă uriaşă. Îngheţata-mare şi foarte bună, combinată cu multe fructe, un deliciu!

Altă zi, altă notă de plată de la Starata Loza în sumă de 24 leva: trei supe de pui, o porţie de piept de pui la grătar cu cartofi prăjiţi, două pâini Tryavna, o porţie de clătite, o bere, o cola. În banii noştri, n-am cheltuit niciodată mai mult de 60 lei la Starata Loza pentru comenzi asemănătoare celor pe care le-am amintit!

Amplasarea ideală, în plin centru al oraşului vechi, curăţenia, interiorul plăcut, grija pentru fiecare detaliu, ospitalitatea şi promptitudinea ospătarilor, mâncarea delicioasă, preţurile moderate sunt suficiente argumente pentru a reveni la Starata Loza şi pentru a vă recomanda şi dumneavoastră această mehana.

Ora prânzului ne găsea la plimbare prin oraş şi ne potoleam foamea (mai mult băiatul nostru) la Viţa Bătrână dar seara aş fi preferat să mâncăm la restaurantul hotelului Kalina Palace. Am avut ca bonus o cină din partea casei, singura masă servită la hotel care ne-a plăcut. Poate pentru că în seara respectivă era organizată şi o masă festivă pentru un grup mare de turişti bulgari! Pe lângă ei am avut şi noi parte de o cină bună, aşa cum ne-am fi dorit să fie şi celelate mese servite la Kalina Palace... Atunci ne-am fi cheltuit banii la ei, n-am mai fugit la vecini!

Dacă la Stara Loza am mers la sigur, restaurantul Vilei Brashlyan l-am descoperit întâmplător, plimbându-ne seara prin împrejurimile hotelului în care eram cazaţi. Pe aceeaşi stradă cu hotelul Kalina Palace, într-o pădure de pini, se află un complex turistic alcătuit din mai multe căsuţe de vacanţă şi o vilă impunătoare, construită în stilul specific zonei. Adresa Complexului Turistic Brshlyan este Uliţa Panorama nr. 6. La parterul vilei este restaurantul cu terasă spre centrul vechi al Tryavnei, probabil cel mai bun loc din care se poate admira oraşul. Sunt şi foişoare îmbrăcate în trandafiri agăţători şi grătar... La începutul lunii mai era frig seara dar vara trebuie să fie o minune această terasă!

Din dreptul Vilei Brashlyan sunt trepte-destul de prost întreţinute şi abrupte-care coboară în oraş. Am coborât şi noi o singură dată, a doua oară nu ne-a mai trebuit... Pentru a ajunge în zona primăriei trebuie trecută o pasarelă peste calea ferată, se ajunge repede în oraş dar mai bine nu încercaţi dacă nu sunteţi într-o formă fizică foarte bună!

Restaurantul nu este foarte spaţios, atmosfera mi-a amintit de cabanele la care mâncam în copilărie... Mobilierul, feţele de masă, covoarele, totul pare vechi dar foarte curat. Ospătăriţele sunt foarte amabile, vorbesc bine engleza. Într-o seară aveau un botez, aproape pe terminate. Restaurantul era rezervat în totalitate dar una dintre ospătăriţe ne-a recunoscut şi ne-a aşezat repede o măsuţă într-un colţ. Am apreciat în mod deosebit atitudinea faţă de clienţi!

Preţurile sunt asemănătoare cu cele de la Starata Loza (poate chiar mai mici), porţiile ceva mai mari, servirea la fel de bună. Mâncarea este gustoasă dar mie mi s-a părut un pic mai sărată decât ar trebui. Ţinând cont că eu mănânc mai puţin sărat şi condimentat decât restul lumii s-ar putea să nu fi fost aşa. Gusturile nu se discută...

Am găsit şi două bonuri de la acest restaurant. Într-o seară am comandat o supă de pui, o porţie de piept de pui cu sos de brânză, o porţie de piept de pui la grătar cu cartofi prăjiţi, o ceafă de porc cu cartofi Tryavna, o salată de ton, o apă, o pâine Tryavna mare. Totalul acestei notei de plată a fost de 40 leva. A fost prea mult pentru trei persoane...

A doua seară am plătit 25 leva pentru două supe de pui, o kavarma de pui, un piept de pui cu sos de brânză şi cartofi prăjiţi, o salată bulgărească, o apă şi pâine normală.

Recomand Vila Brashlyan mai ales celor care se cazează la Kalina Palace. Acesta este un hotel care oferă condiţii foarte bune de cazare, are piscină interioară, loc de joacă pentru cei mici, sală de fitness dar restaurantul lasă mult de dorit deocamdată. Vila Brashlyan este foarte aproape, restaurantul său nu este atât de dichisit ca Stara Loza dar terasa este de departe pe primul loc în Tryavna! Dacă vreţi o mehana tipic bulgărească alegeţi Starata Loza dacă vă doriţi o masă în aer curat cu vedere grozavă spre oraşul vechi-Vila Brashlyan!

Dacă vă cazaţi la una dintre pensiunile din Tryavna veche sau pur şi simplu sunteţi într-o excursie de o zi în oraş şi vreţi să ajungeţi la Vila Brashlyan puteţi urca pe jos dar şi cu maşina, complexul turistic având parcare suficient de mare.

La Tryavna se mânâncă foarte bine şi destul de ieftin, meniurile restaurantelor sunt foarte variate, cu multe preparate tradiţionale. Puteţi încerca feluri de mâncare specific bulgăreşti, sunt gustoase, cu influenţe turceşti şi greceşti, servite în porţii mai mult decât îndestulătoare. Pentru că turiştii bulgari sunt majoritari în oraş se găteşte pe gustul lor spre deosebire de restaurantele hotelurilor cu all inclusive de pe litoral unde se pregăteşte mâncarea mai mult cum cer nemţii, ruşii, românii...

Prima dată când am mâncat la Starata Loza, în toamna trecută, ghidul ne-a atras atenţia că în Bulgaria nu se lasă bacşişuri mari la restaurant. Ne-a spus că bulgarii din Veliko Târnovo, Balcic, Nessebar-oraşe vizitate de mulţi dintre noi-sunt supăraţi că românii lasă bacşiş prea mare iar ospătarii îi servesc mai bine şi mai repede decât pe bulgari! Poate aţi observat că şi în magazine se dă restul până la ultimul bănuţ... Ne-am conformat şi n-am lăsat mai mult de 3-4 leva iar ospătarii au fost foarte mulţumiţi, ba chiar se grăbeau să ne servească atunci când reveneam în restaurant!

Cu altă ocazie aş încerca şi altă mehana din oraşul vechi, unele dintre ele au şi curte interioară cu măsuţe aşezate la umbra copacilor. Toate aveau clienţi dar niciuna la fel de mulţi ca Starata Loza... Cu siguranţă vom merge la Casa Berii, situată chiar lângă Piaţa Căpitan Diado Nikola care se laudă cu multe sortimente de bere de casă, nefiltrată, preparată după reţete belgiene.

Pentru cafea la nisip, limonadă şi desert-torturi, bezele, pricomigdale, alviţă, rahat şi alte bunătăţi- vă recomand cafenelele şi cofetăriile din centru, mici, cochete, curate, cu măsuţe scoase în stradă! Şi, de ce nu, recomand şi magazinele alimentare cu marfă proaspătă, de calitate bună. Dacă petreceţi mai multe zile în Tryavna puteţi cumpăra pentru una dintre mesele zilei (aşa am făcut şi noi) salate, mezeluri, lactate, iaurt, compoturi, fructe şi legume proaspete.

Nouă ne-a plăcut Tryavna cu pădurile care o înconjoară, cu muzeele, bisericile şi străzile ei pietruite, cu pensiunile ei mici şi dichisite, cu oamenii ei modeşti, liniştiţi şi amabili, cu atmosfera de orăşel de provincie de la începutul secolului al XIX-lea! Cu aromă de cafea la nisip, cu miros de pâine prospăt scoasă din cuptor, cu mâncare delicioasă şi dulciuri de casă... Dacă vă tentează le găsiţi la doar 200 km. de Bucureşti!

Pentru a ne simţi ca într-o mehana din Balcani vă rog, dacă se poate, să găsiţi o melodie interpretată de celebrul acordeonist bulgar Boris Karlov. Mulţumesc!


[fb]
---
Trimis de Floria in 29.06.14 16:56:53
Validat / Publicat: 29.06.14 23:00:11
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în BULGARIA.

VIZUALIZĂRI: 3781 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

8 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Floria); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P07 Mehana Starata Loza-Super Inghetata!
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 34400 PMA (din 38 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

8 ecouri scrise, până acum

webmaster
[29.06.14 22:59:54]
»

EXCELENT review-ul -- în ton cu "răsfăţul" cu care ne-a obişnuit această autoare , cu fiecare articol încărcat

le_maitre
[30.06.14 13:46:40]
»

@Floria: SuperBonus pentru papa bun!

Yersinia Pestis
[01.10.14 10:13:53]
»

Mă bucur mult că te-am descoperit și te anunț că te-ai pricopsit. cu un cititor permanent! Felicitări pentru review, m-ai convins să pun ca posibilă destinație această Tryavna!

traian.leuca †
[02.10.14 14:11:37]
»

Un frumos reviev care mi-a amintit că în luna iulie am luat şi eu masa la restaurantul СТАРАТА ЛОЗА. La terasa acoperită din spate am mâncat ceva tradiţional (din carne de oaie) şi foarte ieftin.

FloriaAUTOR REVIEW
[02.10.14 18:34:02]
»

@căpcă1 - Încântată de cunoştinţă, domnule Căpcăun din Vrancea, zonă în care s-a născut şi soţul meu! Sper să am ceva mai mult timp de scris...

Vă doresc să aveţi multe, multe vacanţe frumoase iar dacă v-am convins să treceţi şi Tryavna pe lista dv. nu pot fi decât bucuroasă!

FloriaAUTOR REVIEW
[02.10.14 18:38:20]
»

@traian. leuca - Mulţumesc pentru aprecieri!

Aşa este , la Starata Loza se mănâncă bine şi ieftin iar localul are un farmec aparte. Sper să revenim la Tryavna!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Yersinia Pestis
[02.10.14 18:42:27]
»

@Floria: dacă nu vă deranjează, putem renunta la acest protocolar pronume de politete. E spre binele comunicării, vă asigur de respectul meu. Cu stimă!

calatorul
[13.10.15 15:50:14]
»

Asta cam asa este, bugarii au locuri unde se mananca foarte frumos si gustos, fie la malul marii pline de vietati marine, fie in zona de munte cu retete traditionale foarte gustoase. Pe unele am incercat sa le refacem si acasa, unele au reusit, la altele mai lucram.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
calatorul, Floria
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în Tryavna? :

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.061519861221313 sec
    ecranul dvs: 1 x 1