ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 28.05.2014
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: România
ÎNSCRIS: 21.02.09
STATUS: PREMIUM
DATE SEJUR
MAY-2014
DURATA: 3 zile
familie cu copii

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
96.25%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 10 MIN

1 Mai ud ca altul…

TIPĂREȘTE

“CHIBIȚ!!! Cum adică, chibiț, măi - râdea nevastă-mea cu gura până la urechi... ” Se uita pe AFA, unde, așa mă catalogase webmaiserul... Mde! Termenul este fanny pentru noi... Pornisem toți la drum în anii ‘90... Unii mergeu la școală, alții aduceau „adidași Romika” de la bulgari și băgau replici gen “Să ne întrecem la numărat bani! ”. Eu anul I, ei mai mari... Plus produsul era jucat, la ceas de taină, la sfântul pokeraș. Din când în când, una lume, mă trimitea sa iau o BR cu banii pentru două... Asta pentru că-mi tăcea gura și nu-mi miroseau picioarele (legea chibțului, nu?). Ca să parăsesc statutul acesta, am început să scriu... Deci, 1 mai 2014: Ungaria, refugiul clasic pentru minivacanțele mioriticilor... Unde am fost la bălăceală, la câteva parcuri acvatice acoperite.

Ca un băiat calculat, mi-am făcut rezervări din timp (sunt membru Genius pe booking) la mai multe pensiuni din Hajdúszoboszló, atât pentru vacanța de Paște cât și pentru cea de 1 Mai. Până la urmă m-am hotărât: voi merge de 1 Mai, pentru a nu-mi mai lua o zi de concediu suplimentară și pentru a sărbători Sfintele Paște alături de familie (bucuria fetiței, cred că avea o glicemie răvășitoare!). Și unde? La Apartman Era (99 euro cu tot cu taxe pentru 3 nopți, fără parcare și internet wireless, eu și fetele mele).

Plec eu fain-frumos către Sibiu, unde aveam cazare intermediară și… primesc un mesaj de la proprietăreasă cum că, să nu mai vin, că nu mă poate găzdui, că are inundație!!! O sun, îi spun că o dau în gât la booking, să rezolve problema. Scriu la booking, dau telefon la Londra (sunt pus pe așteptare la greu - aflu, cu această ocazie, că nu avem birou booking.com în Romanika - oare de ce?) și, într-un final, îl sun pe Zoli (luasem anterior legătura cu el, just in case, pentru o cazare...) Cum să nu-l știți? Am aflat de existența sa de pe AFA - Zoltan Marki. Omu’, băiat teribil de îndatoritor și cu exces de bun simț, mă comută pronto pe Erzsébet Apartman Hajdúszoboszló, 80 euro / 3 nopți cu parcare și internet. Eu zic “Da, maestre! ” și batem palma.

Ca să închei sesiunea rezervată cazării, să spun că șefa de la Era mi-a trimis mail că mi-a găsit o altă cazare (la condiții mult superioare celor de la Era - la o vilă de lux) dar nu am marșat deoarece nu mai aveam prea mare încredere în ea iar vila avea o crâșmă la parter - mi-a fost teamă de zgomot. Partea cea mai frumoasă este că, pe la 11 seara - eram în Sibiu, îmi scriu cei de la booking și-mi spun că pot să le transmit documentele unei cazări și ei îmi decontează restul. Sunt parolist (un defect în ziua de astăzi, mai ales la noi, nu?) și nu-l fentez pe Zoli. A doua zi ne stricăm de râs, la Zoli la firmă - “Uite, bre, ce fază bagă și ăștia! Îți vine să crezi? ” Nu ne prea vine a crede - le scriu din nou - just for the record: “De oriunde, sau numai de pe booking? ” Răspunsul este halucinant: “De oriunde! ” Uite așa, ratez o cazare la Hunguest Hotel Aqua Sol, gen.

Ce am făcut? Ei bine, le-am luat la rând! Prima zi (1 Mai) mi-am luat tălpășița din Sibiu, am ajuns la Hajdu, m-am cazat, am mâncat și m-am înființat la Aqua Palace Hajdúszoboszló pentru a profita din plin de tariful de intrare de după ora 17.00 (2400 Ft / cap de vită furajată + 900 Ft pentru kinder). Ținând cont că se închidea la ora 10 seara, a fost mult prea de ajuns.

A doua zi, la sfaturile colegilor de pe AFA (le foarte mulțumesc, pe această cale - că de pontul ăsta nu aflam eu cât îi hăul) mi-am mișcat portbagajul la Zoo Nyiregyhaza. A dat copchilul pe spate! După amiaza am descălecat în Debrecen, la Aquaticum Mediterrán Élményfürdő (2800 Ft x 2 + 2300 Ft pentru kinder). Ei bine, după fața lu’ fi-mea, cred că începea să creadă că, nu se știe cum, da’ al ei tată tocmai o dusese în Paradis... Adică, și Zoo, și parc acvatic, în aceeași zi?

În penultima zi, îmi propusesem un tur de forță: Miskolc - centru, castelul Diósgyőr, Hunguest Hotel Palota Lillafüred, cu o finalizare apoteotică la Miskolctapolca Barlangfürdő. Aia mică, ce stătuse cuminte-n banca ei până atunci, a prins mișcarea - cum că la baie ajunge ultima oară. Inutil să mai spun că am ajuns prima dată la Miskolctapolca. Un soare de picam pe jos... La intrare - puhoi. Am stat două ore la coadă... De fapt nu ași fi stat atât de mult, dar, din când în când, vânzarea de bilete se oprea pentru a aștepta să mai iasă din fericiții ce se plictisiseră de atâta scaldă, pentru a intra și noi - pârliții (la propriu, vorbesc - nu mă gândisem că am nevoie de articole de plajă!!!). Am luat un bilet family (4740 Ft) și am intrat (să aveți neapărat o monedă de 100 Ft la voi pentru dulăpior). La ieșire, bineînțeles, nori grei și amenințători acopereau cerul... Plec în trombă spre Diósgyőr, ajung - rupere de nori! Nu mă pot da jos din mașină. Oricum, era îmbrăcat în schele - băieții își renovează monumentele (nu ca alții!!!). M-a frapat înălțimea castelului... Aruncând priviri pline de subînțeles spre fete (numai noi suntem băieți deștepți să stăm la o coadă imensă în plin soare și să vizităm monumente istorice pe ploaie - bașca să pierd intrarea „last minute”, mai ieftină...), bag un PAS mare la Lillafüred și fac un cap-compas spre sud. Ies din ploaie, intru RPD în centrul istoric (nu am dat pe spate... în apa din jurul esplanadei din fața bisericii erau PET-uri iar întreaga Piață Centrală era populată numai de puști cu skateboard-uri care foloseau orice pantă posibilă, zero turiști, nici terase nu prea am văzut, în fine eram în goana calului - nu luați în seamă).

Ultima zi am făcut 9,5 h de la Hajdu la Pitești (pe ploaie - nu știu dacă m-a ajutat sau nu, cert este că, la vizibilitate am stat cam prost, în schimb nu au ieșit băieții la grătare). Aia mică, stoarsă precum o lămâie, a dormit 5-6 ore iar în rest s-a distrat pe tabletă. A fost OK.

Și acum, ce să vă mai spun? Descrierea amănunțită a locurilor vizitate o găsiți pe AFA făcută de colegi (cu lux de amănunte, inclusiv pontul cu 100 Ft de la Miskolctapolca).

Ca o paranteză, aici am găsit o grămadă de slovaci și ucrainieni (pe lângă localnicii la care mă așteptam) + 2 tineri „pierduți” din Romanika. Încercau să închidă „cu spor” dulăpiorul, fără cei 100 Ft. I-am luminat. Bineînțeles, nu aveau o monedă de 100 Ft. Le-am oferit eu o monedă. Din vorbă în vorbă, m-au întrebat de unde știu despre pontul cu moneda... De pe AFA, desigur! Au promis că vor citi mai mult înainte de plecare. I-am înțeles... Acum nu prea mulți ani, pe vremea când luam cu adevărat viața-n piept, râzând, am plecat în Amsterdam, cu mașina, fără GPS, cu o hartă a centrului istoric copiată dintr-o carte turistică... Până la urmă, cu greu, am găsit hotelul (care, ați ghicit, nu era tocmai în centrul istoric). La fel în Nurnberg sau Strasbourg. Ce vremuri! Căutam 3-4 ore un hotel (nu cumpăram hărți, că erau scumpe!) întrebând pe stradă... Și nu ne inervam!!! Seara, la 3-4 beri, ne-ndoiam de râs - cum că ce deștepți eram noi, și la ce ne trebuie GPS...

Deci, voi încerca o analiză comparativă, făcută din punctul de vedere al unui tătic (barometrul fiind volumul chițăielilor de plăcere scoase de aia mică, funcție de locurile vizitate) a parcurilor acvatice. Zoo Park - super OK - scump la modul dur, atenție cu parcarea în we, că vine tot poporul (români, maghiari, slovaci, ucraineni, polonezi). A! Și dacă tot sunt la capitolul „altele”, Zoli oferă (pentru cei cazați de către el) 10 % pentru Parcul din Hajdu (nu am beneficiat - era prea târziu) și 30 % (!) pentru parcul acvatic din Debrecen, Și, bag mâna în foc, acest articol nu a fost scris de Zoli! Orikum, după ce ne negociasem puternic, omu’, băiat finuț, îmi oferise aceleași facilități (reduceri la biletele parcurilor acvatice), deși mă hotărâsem, deja, pentru booking. Așa, că intrasem în vorbă!

Deci, Aqua Palace de la Hajdu (îi voi spune numai Hajdu)... Mi-a plăcut în special pentru multitudinea de bazine, cu apă de diferite temperaturi (aveau până și un bazin cu pietre de râu!!!). Este scumpicel, dar biletul de după ora 17.00 este super acoperitor (și suportabil), părerea mea... (în restul zilei poți face multe alte lucruri - Zoo, Mall Debrecen, vizitat Debrecen, drum de venire, mâncat, somn, etc). De 1 Mai, după ora 19,30, eram cam singuri pe acolo - plecase lumea la beute în parcul central. Temperatura ambientală - plăcută. Are un etaj numai pentru copii, dar fetița mea a stat preponderent la tobogane (nu prea înalte, nici prea lungi) - pentru acomodare, nu se mai dăduse niciodată, au fost OK. Oricum, s-a dat și pe cel mai mare de la parter... Garderoba OK, dușuri OK, ne-a plăcut (așa va fi și la celelalte, nu vreau să mă repet). Pentru vară, este intrare separată, am înțeles, la ștrand + Aqua Park, dar asta este o altă poveste. Ce să zic, a mulțumit întreaga familie. Kinderul din dotare nu a folosit locul de joacă din dotarea lor.

Bazinele Mediteraneene Debrecen... Ei, aici, aia mică s-a simțit mult mai bine - căpătase experiență la tobogane... Cele de aici sunt mai interesante, pentru copii, părerea mea (față de Hajdu). La cele mari de tot nu au lăsat-o, pe criteriu de înâlțime. Cei mari, nu au mare lucru de făcut - bazinele de trândăveală au apa normal călâie (ca și la Hajdu). Bazinele cu apă mai caldă, pentru dezmorțirea șirei spinării, sunt puține și foarte mici. Atracția serii este un bazin cu valuri „amestecat” cu bazin de înnot. Nu se prea înghesuia lumea... Despre bazinul cu „ciupercuțe” ce să zic? Era bine să nu te ia prin surprindere un jet XXL, cel puțin la început, când încă nu prea știi unde este Nordul pe acolo... Să nu uit! Gresia era teribil de alunecoasă. Au pus oamenii „poteci” din covorașe antiderapante, cam peste tot, dar dacă te abați este cam nasol. Mi-a fost teribil de greu să-i explic copchilului de ce trebuie să nu alerge și să meargă numai pe covorașe... Am reușit.

Miskolc (bazinele)... Este bine să-l vezi, măcar o dată, ca și pe o curiozitate... Apa, destul de rece (au și o secțiune cu apă caldă). Atracții: curentul circular ce intră în acțiune, din când în când, în culoarul principal (apă mai rece), camera cu întuneric și țipete de monștrii (pentru copii), ... aici ar fi trebuit să mai scriu ceva... A! Realizarea constructivă - impresionantă, măcar ca și idee. Ar fi de recomandat, ca o pauză binemeritată la finalul unei zile de vară (căci da, precum știați, au și bazine exterioare), după vizitarea zonei muntoase foarte interesante (castele, lacuri, cascade (ă), peșteri, parcuri și alte alea, despre care am citit doar la voi, dragilor). Ca să fiu sincer, după câteva Uau! inițiale, aia mică s-a cam plictisit (minus reprizele de urlete din „Camera cu Monștrii”, că deh! , trebuia să-i dau și un nume). Ca și temperatură ambientală, mie mi-a fost cam frig. Am luat și masa... Ce să zic? Nu am dat pe spate. Plimbă tava, un pic mai scump decât mă așteptam... În fine, ca de obicei, o părere personală - pentru ce oferă (exceptând ideea genială a unui parc acvatic întro mină dezafectată), este cam scump. „Afară” am văzut că au și terase cu tot ceea ce este necesar pentru servit carne la grătar, dar erau închise...

Închei aici, că s-a terminat sticla de vin și, din proprie experiență, vă spun: dacă sunt prea multe cuvinte, eu citesc articolele cam pe sărite, așa! Și, ca idee, aia mică are 4 ani și ceva...


[fb]
---
Trimis de andi1972 in 28.05.14 23:23:09
Validat / Publicat: 29.05.14 01:10:42
INFO ADIȚIONALE
 • Nu a fost singura vizită/vacanţă în UNGARIA.

VIZUALIZĂRI: 3509 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

14 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (andi1972); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Aqua Palace Hajdúszoboszló - chiar meria
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 24950 PMA (din 27 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
Reduceri pentru membrii AFA:
 • 10% reducere ptr orice membru inregistrat AmFostAcolo
Click pentru a solicita o ofertă personalizată

ECOURI la acest articol

14 ecouri scrise, până acum

traian.leuca †
[29.05.14 08:39:06]
»

Un review spumos care m-a binedispus în această dimineaţă.

Felicitări!

andi1972AUTOR REVIEW
[29.05.14 08:58:08]
»

@traian. leuca: Multumesc frumos!

alinaro
[29.05.14 11:22:15]
»

@andi1972: Subscriu, si mie mi-a placut!

andi1972AUTOR REVIEW
[29.05.14 11:34:01]
»

@alinaro: Mulţam fain!

ariciu
[29.05.14 12:07:44]
»

Inutil să spun că este un review exact pe stilul meu. Așa, așa... fix la corason mi s-a dus... Era cât pe ce să-l ratez că nu prea mă pasionează destinația.

Felicitări autorului!!! Acuma fug să văd dacă are antecedente review-istice ca să se mai dixtreze și ochiul meu... )

andi1972AUTOR REVIEW
[29.05.14 15:05:18]
»

@ariciu: Numa' doua, man, că abia am învățat să scriu... Toate cele bune!

ariciu
[29.05.14 18:34:41]
»

@andi1972: Hai, bro', acum că ai învățat sper că recidivezi, da? )

claudiu 71
[29.05.14 19:25:28]
»

Andi72@:

Bravos, o fost tare fain, mie mi-o placut. Un "regatan" (din Regat,nu am tz) cu umor si accent lingvistic ardelenesc, prinde bine.

Go West!

andi1972AUTOR REVIEW
[29.05.14 19:25:57]
»

@ariciu: yep!

andi1972AUTOR REVIEW
[29.05.14 19:29:13]
»

@claudiu 71: Tata-i din Fagaras. Am ras multe Ciucas langa cetate...

le_maitre
[31.05.14 01:37:42]
»

@andi1972: Da, în pofida destinaţiei care nu mă atrage, acesta-i tipul de "impresie" ce te face să citeşti, indiferent de destinaţia/locaţia descrisă. De fapt, să lecturezi despre ceva ce nu te pasionează în special şi să mai şi deschizi cavitatea bucală a râs... acesta-i un atu al scriitorului.

Waiting for a possible sequel... părerea mea...

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Dabator
[31.05.14 07:50:42]
»

@andi1972: Și uite așa, în nu prea mult timp ai ajuns din chibiț un băiat de aur. Dacă o ții în ritmul ăsta mâine-poimâine ești senator.

Ca întotdeauna există și reversul medaliei: de cine mai râde nevasta?

Cu toate riscurille - ține-o tot așa!

andi1972AUTOR REVIEW
[31.05.14 19:16:41]
»

@Dabator: Cu toate riscurile, tot de mine! Gaseste ea un motiv! Toate cele bune! Andi

andi1972AUTOR REVIEW
[31.05.14 19:19:57]
»

@le_maitre: Pai, nu-i asta spiritul AFA?

Oricum, o sa bag o pauza... - cica mai am treaba prin ograda! Andi

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
 • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
 • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
 • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
  (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
alinaro, andi1972, claudiu 71
Alte impresii din această RUBRICĂAqua-Palace Hajduszoboszlo:

Reduceri pentru membrii AFA:
 • 10% reducere ptr orice membru inregistrat AmFostAcolo -
  IMPORTANT: pentru biletele consumate pana in 9 martie, reducerea este de 20%
  Solicitarile se pot trimite in limba romana
Click pentru a solicita o ofertă personalizată

  SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
 • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
 • pagină generată în 0.056181192398071 sec
  ecranul dvs: 1 x 1