ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 04.11.2009
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: suceava
ÎNSCRIS: 12.02.08
STATUS: GOLD
DATE SEJUR
JUN-2009
DURATA: 1 zile
familie cu copii
2 AD. + 1 COPII

GRAD SATISFACȚIE
PLAJA şi MAREA:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
95.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 2 MIN

Troia - cele 9 orase suprapuse

TIPĂREȘTE

Remember-Troy

Dupa o noapte de odihna in Canakkale, in drum spre Kusadasi, merita sa faceti un mic popas pentru a vizita situl arheologic al cetatii Troia.

"Sapaturile arheologice au adus la iveală existenţa a mai multe oraşe, construite succesiv unul peste altul. Unul dintre primele oraşe (Troia VII) este de obicei identificat cu Troia homerică. Această identitate este disputată, însă situl a fost identificat cu succes ca fiind locul unde s-a aflat oraşul numit Wilusa în textele hittite; Ilion (care provine din Wilion scris cu digamma) ar fi transliterarea grecească a acelui nume.

Calul troian, conform poemului epic Eneida a lui Virgiliu care îl descrie, dar plasat temporal între evenimentele care sunt descrise în epopeiile Iliada şi Odiseea ale lui Homer, se referă la un obiect masiv, de forma unui cal imens construit din lemn, care putea fi transportat pe cele patru roţi ale sale, şi care s-ar fi dovedit decisiv în cucerirea cetăţii Troia la finalul războiului troian, care a avut loc între ahei şi troiani şi a durat zece ani încheiaţi. Se crede că inventatorul calului troian ar fi fost regele Ulise al insulei Itaca, cunoscut şi sub numele de Odyseus. " - sursa wikipedia

Astazi, vizitatorul vede un sit foarte comercial, cu un cal de lemn mare, construit ca teren de joacă pentru copii, apoi magazine şi un muzeu. Situl arheologic însuşi este o "ruină a unei ruini", fiind frecvent excavat, şi deoarece metodele arheologice ale lui Schliemann însuşi erau foarte distructive: în convingerea sa că oraşul lui Priam s-ar afla în straturile inferioare, a demolat numeroase structuri foarte interesante din epocile ulterioare, inclusiv toţi pereţii caselor din Troia II. Pentru mult timp, situl a fost nepăzit sau păzit necorespunzător şi a fost jefuit temeinic.


[fb]
---
Trimis de calingolea in 04.11.09 09:43:16
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 2109 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

2 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (calingolea); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 copia vestitului cal troian
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 250 PMA (din 4 voturi)

ECOURI la acest articol

2 ecouri scrise, până acum

Cristian_h*
[01.12.09 08:25:57]
»

foarte obiective si realiste aceste impresii, daca-mi permiti Calin vreau sa spun ca Schliemann desi un mare arheolog cu incontestabile merite arheologice (Troia si Micene) este destul de mult contestat, darzenia cu care a tinut sa demonstreze ca Iliada lui Homer se bazeaza pe fapte si locuri reale, a adus prejudicii acestui sit arheologic, asa precum ai spus si tu el a reusit mai mult sa distruga ceeace ramasese din vechiul oras, in plus faptul ca a sustras uimitoarea comoara descoperita in Troia II, vanzand-o ulterior statului german nu-i face deloc cinste!

am gasit aceasta melodie care zic eu se potriveste

http://www.trilulilu.ro/latavia/aafacc33c780da

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Admin
[01.12.09 10:19:13]
»

cristian, pur si simplu ma uimesti cu alegerile tale, una mai inspirata si mai potrivita ca alta, in opinia mea. Jos palaria pentru documentare si pentru inspiratie.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
1 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Cristian_h*
Alte impresii din această RUBRICĂTroia legendară:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.049329996109009 sec
    ecranul dvs: 1 x 1