ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 30.09.2013
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 29.01.12
STATUS: SENATOR
LUNA
SEP-2013
prieteni

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 5 MIN

Excalibur - O dupa amiaza medievala

TIPĂREȘTE

Tinand cont ca ploua cu galeata si pe acasa nu prea aveam chef sa stau, am aceptat o invitatie pentru o vizita la Muzeul National de Arta. Ne-am propus totusi ca inainte de vizita sa facem o plimbare prin centrul Bucurestiului, convinsi fiind ca pe o astfel de zi este mult mai liber. Nu ca era mai liber! Era gol! Citiva rataciti mergeau grabiti, ascunsi sub umbrelele lor!

Ploaia nu ne-ar fi deranjat numai ca vintul ne-a facut repede sa renuntam si noi la plimbarea noastra si sa cautam un loc in care sa ne ascundem o ora, doua. Aflandu-ne in zona magazinului Muzica, ne-am amintit de povestile amicilor despre un restaurant dragut in zona. Am ajuns imediat pe strada Academiei, nr. 39-41, colt cu Piata Revolutiei si am gasit Restaurantul Excalibur - Castelul.

Am coborat printr-un tunel catre intrarea in Castelul Regelui Arthur. Muzica se aude parca de niciunde. Pe stanga si pe dreapta tunelului sunt steaguri medieval, desene, vitralii si faclii, iar in fata, infipta in stanca, sta Sabia Excalibur, celebra datorita atator legende. Nu ai cum sa nu-ti aduci repede aminte de legendarul Arthur, castelul Camelot, Cavalerii Mesei Rotunde si celebra sabie Excalibur pe care m-am mirat sa o gasesc din nou infipta in stinca din moment ce stiam ca Arthur a devenit rege tocmai pentru ca o scosese de acolo. Nu m-am incapatinat sa o scot eu pentru ca nu mi-am propus sa devin rege in viata asta insa doritorii o pot face.

Am deschis usa si am intrat in sala unui castel, calda si primitoare. Doua tinere domnite ne-au intampinat imediat si zimbind ne-au intrebat de rezervare. Faptul ca nu aveam nu a fost o problema pentru acea ora. Totusi, din cate am aflat si obervat, este mai sigur sa va faceti rezervare daca doriti sa ajungeti mai pe seara sau intr-o zi in care ploaia nu-i tine pe multi in casa. Am fost condusi la masa si in cateva minute ni s-au adus meniurile dar si o scrumiera (spre bucuria mea care credeam ca este un loc pentru nefumatori pentru ca fumul nu prea se simte).

Athur si cavalerii sai nu erau acolo, plecasera la lupta pesemne, insa o mireasa cu ginerele ei (ambii imbracati adecvat) isi invitasera cativa prieteni si sarbatoreau cu carafele pline evenimentul.

Ni s-au umplut si noua carafele cu bere si in loc sa ne vedem de meniurile din care urma sa comandam am inceput sa ne uitam uimiti la platourile enorme care ajungeau pe mesele celorlalti. Si ne-am prins repede ca o portie pentru o persoana este de fapt pentru minim doua, cea de patru persoane pentru sase-opt, iar cea de sase persoane pentru toata nunta aia probabil. Cu un ochi pe masa vecinilor, cu unul in meniu am inceput sa citesc: salatele 24 ron, portiile pentru o persoana intre 39.5 si 59 ron, portii pentru 2 persoane 62-69 ron, pentru 4 persoane cam 125 ron si pentru 6 persoane peste 250 ron. Dar, repet, voi puteti dubla numarul de persoane, portiile fiind foarte mari. Exista si meniuri din carne de vanat (iepure, caprioara, mistret, fazan) dar si purcel la tava, insa pentru acestea comanda se face odata cu rezervarea, cu 48 de ore inainte. Si cei care prefer pestele au de unde alege. Berea 8 lei, sucurile tot pe acolo.

Toti cei care doresc informatii suplimentare, vor sa faca rezervari sau, de ce nu?!, sa isi faca nunta acolo, pot accesa site-ul oficial al restaurantului.

Cu greu am renuntat la o supa gulas de tabara la ceaun (12 ron) convins fiind ca nu o sa mai pot minca apoi nimic din felul 2. Asa ca ne-am oprit la o portie “Sabia Excalibur” ce contine un pui intreg, cartofi la cuptor, varza alba, castraveti, rosii, cateva masline si cateva feliute de portocala plus mujdei de usturi si sos tartar.

Am admirat decorul interior – mese si scaune din lemn, scaunele cu spatar inalt, tipic medieval, peretii din caramida, scuturile si sabiile, vitraliile, tablourile cu cavaleri, barnele din tavan. O adevarata sala a unui castel!

Pe meniu scria ca timpul de preparare variaza intre 30 si 40 de minute insa dupa circa 15,20 de minute ni s-a adus la masa o galetusa cu apa si lamiie, farfuriile, cutite si ditamai platoul cu puiul asezat peste cartofi si legume, pui stapuns de Sabia Excalibur, asa cum se vede si in poze.

Ne-am dat seama imediat, privind si pe la celelalte mese, ca furculitele lipsesc si sunt aduse numai la cerere. Asa ca am bagat frumos manutele in copanele puiului si le-am desprins. Am ros pe loc o aripioara crocanta, inainte de a intinde pe farfurie sosul tartar si usturoiul ca sa putem unge acolo cartofii si carnea. Oricat am incercat sa terminam tot ce aveam in fata ne-a fost imposibil. Ne-am dat batuti, ne-am lins degetele, ne-am clatit in galetusa cu apa de pe masa si am cerut sa ni se puna la pachet restul pentru micuta pisicuta a unei prietene care ne astepta in vizita, pe seara. Mi-am dat seama ca daca as fi comandat si supa gulas nu mai ajungeam la Muzeul de Arta ci la Spitalul de Urgenta. Dar, inainte sa cerem nota de plata, dupa cateva zeci de minute de respiro, nu ne-am abtinut sa nu comandam si o portie de clatite.

Si uite asa, cu restul de pui la pachet, sabia Excalibur in geanta si duhnind a usturoi am vizitat eu, pe o zi ploioasa, Galeria Europeana a Muzeului National de Arta.

A fost o experienta placut si cu siguranta am sa ma intorc la Excalibur. Dar data viitoare o sa mergem mai multi ca sa reusim sa dovedim platourile si nu am sa mai maninc usturoi.


[fb]
---
Trimis de vlado2 in 30.09.13 18:07:44
Validat / Publicat: 30.09.13 19:32:52
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 6797 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

7 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (vlado2); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Carafa de bere de la Excalibur
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
[900 PMA] [450 PMA]
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 24050 PMA (din 26 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

7 ecouri scrise, până acum

vlado2 [30.09.13 18:43:43] »

Fond sonor: http://www.trilulilu.ro/muzica-diverse/muzica-medievala-track22

Multumesc

webmaster [30.09.13 19:32:26] »

Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu)

danamandache [30.09.13 20:19:06] »

Super! De retinut restaurantul, desi locuiesc pe -aproape nu am auzit de el, deocamdata santem la dieta, dar cum ispravim pe-asta de slabire trecem la aceea de ingrasare, iar restaurantul acesta cred ca este foarte potrivit!

iulian68 [30.09.13 22:47:11] »

@danamandache: Poate iti iei si fratiorul cu sotia lui! Dar termina cu dieta, ca pana la anul in vara mai e!

Asa ca, daca va hotarati, o sun si pe Violeta Balasa sa-l ia si pe George si facem o masa AFA...

Lasand gluma, chiar am de gand sa merg, doar sa-mi gasesc niste companioni!

danamandache [01.10.13 08:27:25] »

@iulian68: cu mare drag fratiorul meu! multumesc pentru invitatie, mi-ar face mare placere sa va cunosc!

F2A1C [01.10.13 21:09:42] »

Aveau Melba si n-ati luat! Sacrilegiu, sa fie trimisi la esafod!

O sa vizitez sigur, vreau sa vad daca e la fel de buna ca a bulgarilor

iulian68 [02.10.13 06:48:57] »

@danamandache: Astept semn de la voi!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
4 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
danamandache, F2A1C, iulian68, vlado2
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în București?:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.067962169647217 sec
    ecranul dvs: 1 x 1