ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 04.02.2013
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 20.03.08
STATUS: CONSUL
DATE SEJUR
FEB-2013
DURATA: 78 zile
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 9 MIN

Cele mai frumoase locuri din Austria – partea 1

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE

Dupa ce am petrecut 78 de nopti in Austria (in 9 concedii) si am vazut o multime de locuri minunate, m-am gandit ca ar fi util un top al celor mai frumoase locuri din aceasta tara. Stiu cât de greu este sa alegi locatia unde vei sta, mai ales pentru cei ce merg pentru prima data, de aceea sper ca va fi util celor care au anumite preferinte. Mentionez ca aceste clasamente sunt realizate doar pe baza celor vazute personal, si de aceea pot fi subiective.

La fiecare obiectiv voi include un link si voi adauga cateva cuvinte despre fiecare in parte. Deoarece este extrem de greu de realizat un top ‘’la gramada’’, am incercat sa le departajez pe diferite categorii, asa cum am crezut eu că este mai bine.

Aceste topuri/clasamente reprezinta doar o sugestie/recomandare de vizitare a obiectivelor turistice mentionate. Voi incepe cu:

TOP 5 – Drumuri alpine

1. Grossglockner Hochalpenstrassegrossglockner

Este al doilea obiectiv turistic din Austria, ca numar de vizitatori, pe primul loc aflandu-se Palatul Schonbrunn. Drumul face legatura intre landurile Carinthia si Salzburg. La acest proiect major, ‘’pus la cale’’ de inginerul Hofrat Franz Wallack au lucrat mai mult de 3000 de muncitori, intre 1930-1935. Impresionantul rezultat, cunoscut la acea vreme ca ‘’Drumul de Vis din Alpi’’, are o lungime de aproape 50 de km si o latime de 7,5 m, cu o inclinatie maxima de 12%.

Deschiderea oficiala a avut loc pe 3 august 1935, iar de atunci Drumul alpin Grossglockner a depasit 50 milioane de vizitatori. Acest drum ajunge pana la altitudinea maxima de 2571 m atinsa in varful Edelweissspitze, si este inchis din octombrie pana in mai (uneori chiar iunie). Deoarece tichetul cumparat este pentru 24 de ore puteti iesi de pe drum si reintra de cate ori doriti. Drumul este inchis pe timpul noptii (nu pe vorbe, ci cu bariere), iar ultima intrare se face cu 45 de minute inainte de ora inchiderii - verificati orarul.

Pe marginea drumului veti vedea panouri informative care ofera amanunte despre ghetar, marmote si biotopul local. Ca veni vorba de marmote… ele pot fi intalnite pe drumul catre parcarea etajata pe 4 nivele din fata varfului Grossglockner. Sunt panouri care semnalizeaza prezenta lor si daca aveti noroc si putina rabdare le puteti vedea - dar sa stiti ca nu inveleau nimic, nici macar ciocolata.

Sa conduci pe acest drum este o experienta care nu trebuie ratata.

2. Malta Hochalpenstrasse - malta

Aflat in landul Carinthia, drumul urca de la o altitudine de 911 m la 1933 m si are o lungime de circa 14 km. O noua panorama se deschide dupa fiecare cotitura, o alta cascada sau o intrezarire a celui mai inalt baraj din Austria, Kolbrein Dam - 200 m. Drumul trece si prin tunele inguste si este semaforizat. Se asteapta maxim 15-20 de minute, deoarece drumul este foarte ingust in anumite portiuni si deci, nu este loc decat de o masina. Soseaua spectaculoasa permite si admirarea a doua cascade impresionate, Melnik si Fallbach, ultima avand o cadere de 200 m, dar si a altor cascade mai mici. O plimbare pe baraj va dezvalui dimensiunile impresionante ale acestuia, iar platforma (skywalk) cu podeaua partial din sticla care este ‘’agatata’’ deasupra abisului de 200 m va oferi senzatii tari amatorilor.

Tot aici langa baraj exista si un hotel unde puteti innopta. berghotel

Drumul este inchis, in general, de la sfarsit de octombrie pana la inceputul lunii mai.

3. Silvretta Hochalpenstrassesilvretta

Drumul are o lungime de 22,3 km si atinge altitudinea maxima la 2032 m in dreptul lacului Silvretta. Drumul are 34 de curbe si este mai usor de parcurs dinspre Galtur catre Gaschurn. Acest drum face conexiunea intre landurile Vorarlberg si Tirol, iar pe parcursul lui veti putea admira cele doua lacuri - Vermunt si Silvretta, pe acesta din urma se poate face si o plimbare cu vaporasul. Veti avea parte de peisaje ametitoare, de curbe spectaculoase, care va vor duce in landul vecin Vorarlberg, prin cateva cochete sate de munte. Drumul este inchis din octombrie pana in mai, sau chiar iunie.

4. Gerlos HochalpenstrasseGerlos

Acest drum face legatura landurile Tirol si Salzburg, si este deschis tot anul. Soseaua incepe in valea Ziller si se termina langa cascada Krimml, are 12 km lungime si atinge o altitudine maxima de 1630 m. Drumul parcurge peisajul minunat al Alpilor, trecand si pe langa lacul Durlassboden. A fost construit intre anii 1960 si 1962, dar planurile au fost concepute inca din 1949 de catre stralucitul inginer Franz Wallack, cel care a construit si drumul alpin Grossglockner.

Drumul este deschis tot timpul anului.

5. Panorama Arlbergstrasse - drumul national 197 – pe acest drum se evita parcurgerea celui mai lung tunel rutier din Austria, Arlberg (taxa 8,5 euro), cu o lungime de circa 14 km. Daca alegeti acest drum mai lung veti fi rasplatiti de peisajele spectaculoase si veti ajunge in pasul Arlberg la 1800m altitudine. De regula este deschis tot timpul anului, dar uneori zapezile abundente pot duce la inchiderea drumului pentru cateva ore sau zile.

Toate aceste drumuri sunt cu taxa, cu exceptia ultimului – puteti gasi info asupra taxei pe site-urile indicate.

Voi continua cu

TOP 10 - Atractii culturale

In aceasta categorie am inclus palate, castele, biserici etc

1. Schonbrunnschonbrunn

Palatul Schönbrunn este cea mai vizitata atractie turistica din Austria si este inclus in patrimoniul UNESCO. Acest palat cu 1441 de camere a fost construit intre 1696 si 1712, la cererea imparatului Leopold I, iar apoi a fost transformat in resedinta de vara de catre Maria Tereza, care spera sa rivalizeze cu Versailles. Schonbrunn inseamna un intreg complex de cladiri (Palm House, Gloriette etc), un parc imens de circa 120 ha, gradini superbe (in special cele private), un labirint verde si cea mai veche gradina zoo din lume – fondata in anul 1752. Privelistea Vienei, de pe terasa monumentului Gloriette este minunata. Sunt disponibile mai multe tipuri de bilete (unele includ si accesul la zoo), din care veti alege ce va convine.

Pentru aceasta vizita rezervati-va cam o jumatate de zi. Acces metrou linia U4.

2. Stift Melkstiftmelk

Situata la circa 100 km vest de Viena, pe un deal stancos deasupra Dunarii, este una din cele mai valoroase comori arhitecturale ale Austriei. Manastirea a fost infiintata in anul 1089 de calugarii benedictini, si a fost reconstruita in forma ei actuala, dupa ce turcii au ars-o pana la temelie in anul 1638. Se spune ca, Domul octagonal de 61 m care este situat pe varful bisericii manastirii, este cel mai frumos din Europa. De pe terasa puteti admira Dunarea, satul Melk cat si dealurile care inconjoara abatia.

Biblioteca manastirii, cu cele aproximativ 85.000 de carti legate cu piele aurita, care sunt aliniate pe rafturile din imensa incapere, este probabil una din cele mai frumoase din lume. Vizitati si parcul si gradinile abatiei, unde veti avea parte de un ,,festival’’ floral.

3. Fortress Hohensalzburghohensalzburg

Fortareata Hohensalzburg este punctul de reper dominant al orasului lui Mozart, Salzburg. Acest castel dateaza inca din secolul XII. Situat strategic în partea de sus a muntelui Festungsberg, este unul dintre castelele medievale cele mai mari și mai bine conservate din Europa. Este accesibil atat cu funicularul cat si pe jos – mergeti pe jos fie la urcare, fie la coborare. De sus veti avea o priveliste frumoasa asupra orasului vechi.

4. Hofburg Imperial Palacehofburg

Acest palat este resedinta oficiala a presedintelui Austriei, dupa ce până in anul 1918 a fost resedinta imperiala. In timp ce Schonbrunn era resedinta de vara, Hofburg era resedinta de iarna. Cele 3 atractii principale sunt: Kaiserappartements (apartamentele imperiale), muzeul Sisi si Colectia de argint si portelan. Este unul din cele mai vizitate obiective din Viena. Tot aici se afla si Scoala Spaniola de Calarie.

5. Catedrala Sf. Stefanstephansdom

sau sf. stefan

Catedrala reprezinta un simbol al capitalei Austriei, Viena. Aceasta remarcabila constructie apare si pe monedele de 10 centi emise in Austria. Este situata in mijlocul orasului vechi si poate fi vazuta din multe locuri din Viena. Ca o recomandare – urcati cele 343 de trepte ale turnului, si va veti putea bucura de o priveliste superba asupra orasului. De mentionat ca turnul de sud (Hochturm) poate fi urcat doar pe scari, pana la o inaltime de 75 m, iar inaltimea acestui turn este de 137 m. Turnul nordic are atat scari cat si lift. Aceasta catedrala are un clopot de peste 20 tone, al doilea ca marime din Europa.

6. Burg HochosterwitzHochosterwitz

Acest castel situat la 22 km de Klagenfurt, atrage prin pozitionarea excelenta si este considerat unul din cele mai impresionante castele medievale din Austria. Situat pe o stanca cu o inaltime de 160 m, deasupra vaii, este accesibil cu un lift de 7 persoane, care urca pe o panta cu inclinatie de aproape 90 de grade. Castelul are 14 porti si este ca un mic sat de munte, cu gradini, biserica, mici piatete si mai multe cladiri care îi adăposteau pe cei care apărau castelul. Muzeul din castel adaposteste o bogata colectie de arme.

Castelul a fost mentionat prima data in anul 860 si a servit drept refugiu pentru populatia locala in timpul invaziei turcesti din sec. 11 si 12. Din sec. 15 este in posesia familiei Khevenhuller si de atunci exista mereu un membru al familiei care mentine, prin eforturi deosebite, castelul in stare buna. Burg Hochosterwitz este deschis din aprilie pana in octombrie, si aici se organizeaza concerte, festivaluri, expozitii si chiar nunti.

7. Burg Hohenwerfen - Hohenwerfen sau

burgwerfen

La 20 de minute sud de Salzburg, in Pass Lueg pe A10, langa satul Werfen, vedem un castel spectaculos, care domina peisajul, din inaltul stancilor. Fortareata a fost inceputa de arhiepiscopii de Salzburg, in secolul XI, si a fost marita treptat la forma sa actuala, pana in sec XVI. Castelul ofera de sus o priveliste impresionanta asupra muntilor care-l inconjoara si asupra vaii Salzach. Imaginea sa a fost folosita ca fundal, in filmul Sunetul Muzicii, sectiunea cu clasicul Do-Re-Mi. Tot aici puteti vedea si show-ul cu vulturi, care are loc pe perioada verii de 2-3 ori pe zi. Urcarea pana la castel se face cu telecabina sau pe jos.

8. Swarovski Crystal Worlds swarovski

In anul 1995 compania a celebrat cea de-a 100 aniversare deschizand un fascinant parc tematic, Swarovski Crystal Worlds ('Kristallwelten’'), in Wattens (la circa 15 km de Innsbruck pe A12), sediul central si localitatea in care a inceput totul. In acest sat veti gasi si statuia lui Daniel Swarovski cel de la care a ,,dat startul’’ acestei povesti.

A fost creata o lume in care imaginatia se imbina cu frumusetea si stralucirea cristalelor. Si daca bogatia exponatelor, imaginatia cu care au fost create diferite camere ale muzeului, nu sunt de ajuns, Lumea cristalelor este completata cu un parc cu un peisaj fantastic, un loc de joaca, cascade, un labirint (creat din gard viu, tuns la linie, in forma de mana) si luminatii deosebite pe timp de noapte. Inca de la intrare un spectaculos şarpe ornat cu cristale multicolore, intampina vizitatorii incolacit pe un stalp. Alaturi, o fantana impresionanta este un excelent loc pentru a te fotografia ca amintire.

9. Palatul si gradinile Mirabellmirabell

De pe terasa fostului palat, care acum este sediul administratiei locale, inclusiv al primarului orasului, aveti o priveliste incantatoare asupra fortaretei Hohensalzburg. Gradinile cu statui, fantani si aranjamente florale deosebite formeaza cel mai frumos parc din Salzburg. Este unul din locurile favorite pentru fotografi, care pot capta imagini deosebite cu aceste desene florale. Tot in aceste gradini s-au turnat scene din renumitul film ,,Sunetul Muzicii’’.

10. Dompfarre St. Jakob din Innsbruck – aceasta impresionanta catedrala a fost construita intre anii 1717 si 1724 dupa planurile lui Johann Jakob Herkommer. Acest dom a fost restaurat intre 1990-1993 si a fost amenajata o biserica subterana, unde localnicii pot sa se roage in liniste, departe de turisti. Daca ajungeti in Innsbruck nu ratati aceasta catedrala.

Domjakob

Va urma.

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de BOGDAN DSN in 04.02.13 17:33:11
Validat / Publicat: 04.02.13 18:36:14
INFO ADIȚIONALE
 • Nu a fost singura vizită/vacanţă în AUSTRIA.
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 43058 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

5 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (BOGDAN DSN); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P03 Acelasi drum in iulie 2011
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 76450 PMA (din 61 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
Articol de elită, apreciat de suficienţi votanţi pentru a-i fi alocat, automat, ZUPERBONUSUL (în valoare de 20000 PMA).

ECOURI la acest articol

5 ecouri scrise, până acum

BOGDAN DSNAUTOR REVIEW
[04.02.13 18:12:34]
»

Daca acest review nu este incadrat corespunzator, rog un webmaster sa faca modificarea. Scuze pentru calitatea unor fotografii, dar sunt realizate la inceputul erei digitale prin 2004,2005 cu un aparat mai modest.

Rog a se insera urmatorul videoclip

http://www.youtube.com/watch?v=UUwNOYGo_pA&feature=related

Multumesc.

webmaster15
[04.02.13 18:15:53]
»

Am postat clipul solicitat. Pe de altă parte, fără ca eu să fiu "titular" pe aria Austria, mi se pare ok. încadrat. Rămâne aici.

Vizionare plăcută, review-ul fiind indubitabil un Mini(Mare)Ghid AmFostAcolo pentru această destinaţie...

Dragoș_MD
[04.02.13 20:06:41]
»

Io aş include şi Votivkirche în acest top.

traian.leuca †
[04.02.13 23:07:28]
»

Citind acest excelent review, ma incearca regretul, ca desi am vizitat Salzburgul, am ratat castelul Burg Hohenwesfen.

Si ce aproape am fost... La 20 de minute.

Pacat.

Felicitari pentru idea review-ului.

BOGDAN DSNAUTOR REVIEW
[06.02.13 10:05:42]
»

@traian. leuca: Multumesc.

Cand vizitezi castelul, poti merge si la Eisriesenwelt - pestera de gheata este aproximativ vis-a-vis de castel.

Acea zi o poti incheia cu cascadele Gollinger (aflate in Golling, la mica distanta de Werfen) sau cu cheile Lichtensteinklamm din St. Johann in Pongau.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
 • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
 • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
 • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
  (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
BOGDAN DSN, traian.leuca
Alte impresii din această RUBRICĂGhid (de)spre Austria:


  SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
 • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
 • pagină generată în 0.049184083938599 sec
  ecranul dvs: 1 x 1