ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 22.08.2012
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Alexandria
ÎNSCRIS: 18.04.10
STATUS: SENIOR
DATE SEJUR
AUG-2012
DURATA: 7 zile
familie cu copii
2 AD. + 2 COPII -- v: 8 si 15 ani

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE REZULTATĂ
98.75%
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
[fb]
TIMP CITIRE: 7 MIN

O săptămână pe Coasta de Azur

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE

Iată schiţa, pe scurt şi pe fugă, vacanţei nostre, pe Coasta de Azur. O să revin, cu amănunte, pe zile sau pe obiective.

1. Plecat joi, 09.08.2012, cu Blue Air, sosit seara pe la 21, la hotel Naţional, rezervat prin agenţia Mirabilis Voyage din Râmnicu Vâlcea (cazare foarte bună, centrală, mic dejun inclus, cameră cvadruplă, curat, linişte deoarece aveam vedere spre spatele clădirii), ieşit în recunoaştere prin oraşul vechi şi pe „Promenade des anglais”. Vineri plecat la Village d' Eze , cu autobuzul 82 (se ia din apropierea statia de tramvai Vauban), vizitat satul medieval cocoţat, panorame deosebite în grădina exotică (am luat bilete combinate cu vila Rothschild) spre Mediterană şi peninsula Cap Ferrat.

eze-riviera.com

Continuat cu autobuzul 83, ce ne-a dus la Beaulieu sur Mer, unde am vizitat vila greaca Kerylos, - villa-kerylos.com - apoi am facut baie pe „plage des fourmis” şi am continuat pe promenade Maurice Rouvier, ce leagă Beaulieu sur Mer de Saint Jean Cap Ferrat. Stat un pic şi pe plaja Paloma, apoi am facut turul peninsulei Pointe Saint Hospice.

randoxygene.org/pge/rando ... ¤t=pc-60&ct=pc

Reîntorşi la Nisa cu autobuzul 81. Link autobuze:

lignesdazur.com/horaires/?rub_code=23

lignesdazur.com/presentat ... on/?rub_code=71

2. Sâmbătă - Monaco

Monaco - mers cu trenul, sub 4 Euro biletul (eram cu hotelul lângă gară, iar trenul e mult mai rapid si mai comod; în special seara, autobuzele circula foarte greu, de ex. am făcut, cu autobuzul 200, doua ore juma’, între Cannes si Nice, desi pretul e mic, doar 1 Euro, indiferent de distanţă), ajunşi in 12 minute. Urcat pe jos, pe „rampe majeure” în cartierul Monaco Ville. Vizitat catedrala, cu mormantul lui Grace Kelly, grădinile Saint Martin din faţa catedralei (a nu se rata!), Muzeul Oceanografic, asistat la schimbarea gărzii la 11,50 (nimic special, se poate evita, daca sunteti grabiti!) şi vizită la palatul princiar (iar o vizită nu neapărat obligatorie, dupa părerea mea, bineînţeles!). Mâncat pe o straduţă în oraşul vechi, apoi găsit staţia, de unde am luat autobuzul 2 (costa 2 Euro/persoană) spre grădina exotica. Traseu aici: cam.mc/plan-reseau.php

Am prins repede un tur ghidat, şi în peşteră (grota observatorului), ce are loc la ore fixe, apoi vizitat grădina, foarte frumoasa şi bine îngrijită, cu perspective excelente spre Monaco. Intors tot cu autobuzul 2, până la Cazinou. Vizită gratuită în interior, clădire monumentală, merită neapărat. Apoi, deplasare spre gradina japoneză, cam mică, nu e cine stie ce. Intors seara la Nisa cu autobuzul 100 (are staţie cam la începutul grădinilor cazinoului), hoinărit prin oraşul vechi, mâncat înghetată la Fenochio.

3. Duminică - Cannes

Tren la 8,38 spre Cannes, cam o jumatate de oră, trecut pe la palatul Festivalurilor pentru poza obligatorie pe covorul rosu (cladire urâtă însă), apoi, pe jos, pe cheiul portului cu iahturi, spre Quai Laubeuf, să luăm vaporasul spre insula Saint Honorat (14 Euro/adult);

cannes-ilesdelerins.com/i ... ge=ou_embarquer

randoxygene.org/pge/rando ... ¤t=pc-60&ct=pc

Insulă micuţă (3 km lungime, 400m lătime) cu multa vegetaţie, cu o potecă litorală, cu golfuri cu apa limpede, uneori turcoaz, ne-am mai bălăcit, am văzut câteva capele, mănăstirea călugarilor, care cultivă viţă de vie şi fac lichioruri şi vinuri renumite:

abbayedelerins.com/accueil

lerina.abbayedelerins.com ... ?scr=scrAccueil

Multe iahturi şi bărci spre insula Marguerita, mulţi francezi cu familiile, la picnic pe insulă. La 14,30 s-a deschis mănăstirea fortificata, aflată chiar pe malul mării, vizită obligatorie pentru amplasarea sa chiar pe malul apei!

dailymotion.com/video/x61 ... -honorat_travel

Mâncat la singurul restaurant de pe insula, „La Tonnelle”, apoi vaporaş de 15,30 spre Cannes. Luat autobuzul 8 (2 Euro), cu platformă dechisa - busazur.com/horaires_lign ... .asp?rub_code=6 - ce face turul Croisettei, între Primărie si Palm Beach, văzut hoteluri celebre: Martinez, Carlton, cazinoul Palm Beach, vila Malmaison, vila Miramar. Intorşi spre Nisa cu autobuzul 200, cum am scris mai sus, trafic de coşmar.

4. Luni - vila Ephrussi Rothschild - turul peninsulei Saint Jean Cap Ferrat

Luat autobuzul 81, până la staţia Passable; făcut baie pe plaja cu acelasi nume. Urcat spre vila Ephrussi care deschide la 10; luxul unei banchere din perioada Belle Epoque, cu gradini muzicale (gradina franţuzească, lapidară, spanioăl, japoneză, etc.). Iaraşi un obiectiv ce merită vizita.

villa-ephrussi.com/en/home

Coborât iar spre plaja Passable de unde am început turul peninsulei Cap Ferrat.

randoxygene.org/pge/rando ... brique=1&zone=3

Chintesenţa Coastei de Azur, cel mai frumos loc din această vacanţă. O potecă litorală cu un traseu sinuos, printre vile celebre, golfuri cu ape albastre-turcoaz, ce contrastează cu albul ţărmului calcaros şi verdele pinilor mediteranneni:

bugbog.com/gallery/france ... king-trail.html

Obositor, dar un „must see”.

5. Marţi – Saint Paul de Vence, plaja Mala

Luat autobuzul 400, spre Saint Paul de Vence, durata calatoriei cam o oră. Sat medieval cocoţat („vilage perche”) asemanator cu Eze. Multe galerii de artă, strădute înguste, fortificaţii, cimitir unde e înmormantat pictorul Marc Chagall. Urcat apoi la Fundatia Maeght, de artă modernă, cu opere de Miro, Arp, Braque:

maeght.com

saint-pauldevence.com

Reveniţi la Nisa, mâncat la terasa Fontaine de Claire, din Piata Rossetti, apoi luat autobuzul 100, până în localitatea Cap d’ Ail, statia Edmond. Urmariti indicatoarele Plage Mala si ajungeti pe una dintre cele mai frumoase de pe Coasta de azur (nu va asteptaţi la vreun nisip fin, în general, cam toate au pietriş, chiar bolovani), vorbesc de cadrul natural.

Un blog bun despre acest loc, dar nu numai: french-riviera-blog.com/2 ... ch-coastal-path

Aici am stat vreo 2 ore la plajă şi am continuat pe poteca litorala ce duce la Monaco, cu peisaje pitoreşti, dominate de stânca „Tete de chien”, cam trei kilometri, cred, şi am intrat în cartierul Fontvielle pe la 19, am întrebat de staţia de autobuz 100, pentru că nu mai ştiam încotro s-o luăm. Iaraşi un drum greu, în picioare, foarte aglomerat, circa o oră până în Nisa.

6. Miercuri – Antibes

Mers cu trenul la Antibes; de la gară, în 10 minute, se ajunge la autogară (mergeti spre piata Charles de Gaulle), de unde se ia autobuzul 2 spre Cap d’ Antibes; envibus.fr/ligne_detail.a ... =3&id_commune=1

Se coboară la staţia Fontaine, apoi, pe jos, până la plaja Garoupe de unde începe altă poteca litorala (le sentier Tirepoil), foarte asemănătoare cu Cap Ferrrat, foarte bine amenajată, cu peisaje spectaculoase si vile ale miliardarilor.

randoxygene.org/pge/rando ... zone=3&rando=55

Ne-am întors la Antibes cu acelasi autobuz şi am mai vazut Muzeul Picasso, iahturile de lux, de ex. Lady Moura: en.wikipedia.org/wiki/Lady_Moura - cheiurile vechi, fortificate, statuia Nomadul de Jaume Pensa - imago.blog.lemonde.fr/201 ... a-lame-des-mots

Am stat si aici la plaja la plaja Gravette.

Pe la 18 am luat trenul spre Biot (prima statie de la Antibes spre Nisa) unde este un parc acvatic cu spectacole cu orci, foci, lei de mare, delfini, de asemenea pot fi vazuţi urşi polari, acvarii etc. Pentru copii se merită, dar, daca nu vă pasioneză chestiile astea, puteţi să vă lipsiţi.

7. Joi – Cap Martin

Dimineaţa am luat iar trenul spre Menton, am coborât la staţia Carnoles, şi am făcut „promenda Corbusier’ după numele celebrului arhitect, o cărare litorală, între Menton si Roquebrune Cap Martin, având pe fundal Monaco:

french-riviera-blog.com/2 ... ch-coastal-path

randoxygene.org/pge/rando ... ¤t=pc-60&ct=pc

Ne-am întors cu trenul la Nisa, am mai fost în zona Cimiez, unde am vizitat mănăstirea franciscană şi grădinile sale, ca şi Muzeul Matisse. Ne-am întors la hotel, ne-am luat bagajele şi am luat autobuzul 23, de la gară până la aeroport.

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de nickro in 22.08.12 18:37:32
Validat / Publicat: 22.08.12 20:11:23
VIZUALIZĂRI: 9094INFO ADIȚIONALE
  • A fost prima sa vizită/vacanță în FRANȚA
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)
SESIZEAZĂ
greșeală / conținut, limbaj
Adn. FAVORIT
13 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (nickro); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P61 Cap d'Antibes
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 25850 PMA (din 27 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

13 ecouri scrise, până acum

dorgo [22.08.12 20:35:10] »

@nikro... felicitari! ar merge un fond sonor de genul... "Monaco, 28 degres a l'ombre... etc... etc... "

http://www.youtube.com/watch? v=j6xxqHCjV4M

nickro [22.08.12 20:45:54] »

@dorgo:

Buna idee, daca webmasterul e p-acilea , de ce nu?!

webmaster [22.08.12 20:54:10] »

a venit si muzica propusa (e chiar una din favoritele mele, btw) - vezi ilustratia video-muzicala adaugata imediat sub titlul review-ului

nickro [22.08.12 21:00:34] »

@webmaster:

Mersibocu pur promptitudine , na, că am rămas cu sechele după vacanţa asta !

MCM [23.08.12 11:21:48] »

Aaaa, de-aia ati lipsit de la petrecerea de ziua mea!! Erati pe drum )))))

Placut. Stop. Frumoase fotos. Stop. Astept continuarea. Stop

TraianS [23.08.12 11:43:37] »

Un prieten care a umblat prin lumea-ntreaga imi spunea ca unul dintre cele mai frumoase locuri care le-a vizitat a fost Coasta de Azur. Eu nici nu stiu bine pe unde vine coasta asta... Tre sa ma instruiesc.

Ati avut o aventura pe cinste - mai ales ca ati folosit doar mijloacele de transport in comun. Imi imaginez ca o astfel de calatorie cere o documentare destul de serioasa.

Am vazut "the big picture"... acum asteptam detalii, ca prea am sarit dintr-un autobuz in altul

Felcitari pentru review.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150] [-1][0 voturi]
nickro [23.08.12 12:19:40] »

@TraianS:

Cand te hotarasti pentru zona asta iti uploadez undeva documentatia. Nu stiu daca e cea mai tare din parcare dar e o destinatie ce merita vazuta. Cum te stiu iute de picior si cu dor de duca, parca văz ca te-arunci in valuri azurii, cat de curand! !

TORA INGRID [29.08.12 11:33:44] »

Foarte fain review, astept desfasuratorul pe zile cu detalii, ma asez la rand dupa TraianS pentru upload documentatie. Imi doresc sa vad zona, dar pana acum nu m-am incumetat... Dar cu asa ghid, cred ca deja pun destinatia pe lista. Bravo!

le_maitre [14.09.12 23:38:21] »

Wow! Tocmai un terminat de lecturat un adevarat GHID al transportului, locatiilor absconse sau evidente, al modului in care sa-ti imparti cat mai cuprinzator zilele de vacanta pe Riviera Azurie, asezonat cu linkuri super-utile viitorului calator pe meleagurile cu pricina.

Chiar daca am regrete mari cum ca nu am citit before departure acest "manual", cu siguranta voi extrage toate informatiile pentru viitoarea excursie, avand de vizualizat o sumedenie din locurile descrise de tine.

Pozele is graitoare, no. 10,26,30,34 si 57 m-au uns in mod special pe sufletelul aflat, inca, in concediu.

Mes hommages!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150] [-1][0 voturi]
MCM [06.01.13 09:41:50] »

Ca sa am continuitate, am recitit intai review-ul acesta. Si acum am remarcat, ca in P63, este o statuie a lui Jaume Plensa - artistul/sculptor, care a proiectat si Crown Fountain din Millennium Park, Chicago. Cea cu fetele locuitorilor din Chicago. Ca sa vezi ce mica-i lumea! Sau ce mari sunt unii sculptori! jaumeplensa.com/web

nickro [06.01.13 10:08:29] »

@MCM:

Si fiecare locuitor şicagonian (ca sa zic asa) stie cand ii vine randul la fantana, sa se traga si el in poza? Plensa asta e extrem de original, are tot felul de lucrari nastrusnice, dar extrem de inovative; statuia de la Antibes era facuta din litere.

balasa violeta [06.01.13 10:18:19] »

Multumesc! Ne ramane sa pornim la drum! Muzica, la suflet mi-a mers!

puiutea [17.12.15 09:17:32] »

@nickro - Din nou foarte bune link-urile, pentru cei care se descurcă mai greu! felicitări!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul articolului (review-ului) de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
7 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
balasa violeta, dorgo, le_maitre, MCM, nickro, puiutea, TORA INGRID
Alte impresii din această RUBRICĂ:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

[C] Copyright 2008-2023 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
pagină generată în 0.10348200798 sec
ecranul dvs: 1 x 1