ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 05.03.2011
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 23.06.10
STATUS: GOLD
DATE SEJUR
AUG-2010
DURATA: 0 zile
familie cu copii

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
80.00%
Mai degrabă mulțumit
DISTRACŢ. / RELAXARE:
50.00%
Nici nemulțumit, nici mulțumit

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
65.00%

AUTORUL NU ar recomanda
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 2 MIN

Nu functiona telescaunul vara

TIPĂREȘTE

Din Caransebes am pornit spre Muntele Mic mai ales din curiozitate, pentru ca tot vedeam imagini pe webcam. La iesirea din oras drumul era din piatra cubica, iar un stol de porumbei statea in mijlocul drumului ca o cireada de vaci. Dintr-un camion cazusera cereale. Dupa ce m-am asigurat, mergand cu 1 km/h, ca nu calc niciunul, am mers mai departe, pe carosabil betonat, cu unele santuri la imbinari. Am trecut prin doua sate, Turnu Ruieni si Borlova, unde a inceput asfaltul dar si gropile. De la Turnu Ruieni se mergea pe un drum catre un turn (de unde si numele localitatii) numit Turnul lui Ovid (iu), dar nu m-am incumetat. Apoi am dat de doua indicatoare turistice puse ca cele rutiere... inainte de o intersectie. Ambele drumuri erau neasfaltate, asa ca am stat o vreme fara sa stiu incotro s-o apuc. De pe cel mai lat venea o masina cu mult praf in urma, asa ca am intrat repede in a mea si am inchis geamul. Am luat-o in directia din care venea aceasta, am mers fara sa stiu unde o buna bucata, pana cand am vazut cativa oameni la iarba verde. I-am intrebat daca acesta este drumul spre telescaun, iar ei mi-au spus ca da. Fara sa adauge ca telescaunul nu functioneaza vara, asa ca am mers pe un drum varza, neasfaltat, cu hopuri, pana la cladirea telescaunului. Acolo m-a intampinat cu latratura de bass un dulau urias, pe care l-a domolit un nene pe care l-am deranjat din somn. Era paznicul care mi-a spus ca telescaunul este inchis vara pentru revizie. Turisti sunt mai mult iarna, la ski. Totusi, omul mi-a mai spus ca la Muntele Mic se poate ajunge pe un drum asfaltat, de vreo 10 km. Intr-adevar, drumul a fost bun, dar foarte ingust, iar la un moment dat a trebuit sa manevrez inapoi pentru a face loc altei masini.

La Muntele Mic am stat maxim 30 de minute, pentru peisajul alpin. In afara de cateva hoteluri noi, goale, te izbea "floarea" de altadata a statiunii, hotelul Sebes, aflat in paragina.

## end review sc

[fb]
---
Trimis de turist.real in 05.03.11 19:21:50
Validat / Publicat: 05.03.11 20:23:14
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 4223 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

9 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (turist.real); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Iesirea din Caransebes catre Muntele Mic
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 2250 PMA (din 5 voturi)

ECOURI la acest articol

9 ecouri scrise, până acum

RobertCodescu
[05.03.11 21:21:01]
»

P 01 zici ca-i din "Pasarile" lui Hitchkock!!!

urjanclaudiu CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[07.03.11 13:14:22]
»

Ce nu am inteles, de ce considerati indicatorul din PO3 ca ar fi de " (dez) orientare"? Este un indicator turistic cat se poate de obisnuit, care indica un traseu turistic marcat. Ca pe orice alt indicator de acest gen sunt mentionate: punctele de plecare, respectiv sosire, timpul de mers, marcajul (in cazul de fata-banda rosie) si un punct intermediar (plus timpul parcurs pana la el).

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
turist.realAUTOR REVIEW
[13.03.11 21:47:52]
»

Indicatorul catre Muntele Mic era pus inainte de o bifurcatie, cum sunt cele rutiere. Oare pe unde trebuia sa merg? Stanga sau dreapta? Am ales dreapta si am ales bine. Ceva mai incolo (dupa 1km) am intrebat prima persoana iesita in cale, care mi-a spus ca drumul din stanga devenea, dupa un timp, poteca.

urjanclaudiu CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[16.03.11 20:58:07]
»

Nu sunteti nici primul si mai mult ca sigur nici ultimul care faceti aceasta confuzie de aceea, fara nici o suparare, sper sa luati aceste cuvinte nu ca pe o critica ci mai degraba ca o recomandare.

Este normal ca aceste indicatoare turistice sa fie amplasate la bifurcatii de drumuri precum si cele rutiere. Pentru faptul ca acestea din urma lipsesc in unele intersectii, cineva probabil poarta o vina (in principiu, autoritatile locale). Ceea ce dumneavoastra ar trebui sa stiti este faptul ca pentru cei ce se afla la volan, aceste indicatoare/marcaje turistice sunt nule.

In cazul de fata, asa cum v-a spus si acea persoana, drumul secundar pe care l-ati evitat era, pentru dumneavoastra ca sofer, o fundatura si in nici un caz nu ati fi ajuns la telescaun (cel putin nu la punctul de plecare). Acel traseu, marcat cu banda rosie, are ca destinatie zona unde telescaunul are sosirea.

Pe viitor, cand sunteti cu masina, ar fi bine sa ignorati banda/triunghiul/punctul/crucea de culoare rosu/albastru/galben cu contur alb. Poate mai indicata ar fi o harta rutiera turistica (daca mai exista asa ceva pe piata).

P. S. Repet, nu o luati in nume de rau. Incerc doar sa ma fac util.

turist.realAUTOR REVIEW
[03.04.11 16:47:22]
»

Imi cer scuze, cred ca nu am fost prea explicit. E excelent si chiar de admirat ca cineva a pus acolo un indicator. Stim toti ca foarte multe indicatoare si marcaje s-au sters si s-au deteriorat si nimanui nu ii pasa sa le refaca. Recunosc ca am fost cam dur cand am spus acolo ca era un indicator de (dez) orientare. Mai mult ca sigur acel indicator a fost pus de un cunoscator al zonei, caruia nu i-a trecut prin cap ca unul ca mine, care venise pentru prima data, s-ar putea gandi cateva minute daca sa o ia la stanga sau la dreapta. Eu l-as fi pus chiar pe drumul pe care il indica, dupa intersectie, la 2-3 metri. Sau, ideal, daca mi-as fi permis, as fi facut un indicator in cruce pe care l-as fi pus inainte de intersectie. Unul ar fi aratat traseul cu banda rosie iar celalalt drumul de acces auto. Pe ambele as fi mentionat timpul de parcurs pe jos, iar pe drumul auto, in plus, mentiunea Telescaun, cu timpul de parcurs. Poate sunt turisti care merg pe jos si ii intereseaza sa urce cu telescaunul, cand acesta functioneaza.

L-as fi marcat cu triunghi, banda sau cerc, in functie de celelate marcaje existente in zona si de culorile lor, pentru a nu se confunda.

Totusi, din respect si admiratie pentru cei (cel) care au (a) pus acel indicator voi incerca sa editez textul fotografiei

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
turist.realAUTOR REVIEW
[12.04.11 06:33:18]
»

Iata de ce drumul Caransebes - telescaun, mai ales dupa iesirea din ultima localitate, e varza: link din Jurnalul.

Deci din cauza unor hoti ne rupem noi masinile.

Mihai_3
[18.07.11 12:35:57]
»

Te rog, va rog pe toti... imi puteti spune cum este starea drumului intre Caransebes catre sud catre Orsova??

Va multumesc.

turist.realAUTOR REVIEW
[20.07.11 12:28:49]
»

Din cate stiu e bun, eu am ocolit din Caransebes pe la Anina catre Orsova, nu am fost direct pe ruta Caransebes-Orsova

Flaviu
[20.07.11 12:43:05]
»

@Mihai 3

Drumul este foarte bun, am fost pe acolo acum 3 saptamani.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
4 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Flaviu, Mihai_3, turist.real, urjanclaudiu
Alte impresii din această RUBRICĂO zi la Muntele Mic:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.047899961471558 sec
    ecranul dvs: 1 x 1