ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 21.02.2011
GR. VÂRSTĂ: sub 20 ani
DIN: Bucureşti
ÎNSCRIS: 30.01.11
STATUS: SENIOR
DATE SEJUR
OCT-2010
DURATA: 1 zile
cuplu fara copii
PREȚ 100 lei ?
FĂRĂ transport

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
CAZARE [camere etc]:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE REZULTATĂ
100.00%
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut

Redescoperă Masivul Bucegi

Busteni - Poiana Izvoarelor (Fosnete de iubire)

Ilustrație video-muzicală
Balanescu Quartet : Mountain Call ("Maria T" 2005)
TIPĂREȘTE

Traseul descris: Busteni - Camin Alpin - Poiana Costilei - Poiana Pichetul Rosu - Cabana Poiana Izvoarelor - Cabana Gura Diham - Busteni.

Marcaj: Triunghi Rosu

Durata: cca 6 h

Descriere: Traseu fara dificultati persoanelor cu conditie fizica buna. Traseu de tip forestier cu marcaj foarte bun.

!!! Traseu frecventat de ursi!!!

----------------------------------------------------

Să vă zic povestea în culori, când noi doi rătăcitori, plecam departe de-ale primăverii flori, spre-o lume-n care frunzele-ţi şoptesc: " E toamnă, hai şi tu, cu noi, să zbori! ”

Eram racit şi gâtul mă durea; dar nu conta atât de mult, de cicăleli n-am vrut s-ascult, vroiam să fim la munte, doar noi 2; se anunţau vremuri senine, vroiam să le împart cu tine; departe-i orice gând de ploi... deci, nu e cale de întors, şi nici nu-i loc de: "hai 'napoi".

Buşteniul era ca o carte poştală, unică, fermecătoare, deloc banală... Buşteni, staţiune-n care, toamna a sărutat pădurea, şi a pudrat-o în culoare... iar noi, priveam şi exclamam: "Ahh ce incantare".

Păşeam noi 2 sub cerul cel senin, ne îndreptam spre un Cămin Alpin, dincolo de care, voioşi în urcare, doi îndrăgostiţi în toamnă şi sub soare, porneam având ca destinaţie, o cabană într-o Poiană cu Izvoare.

Ce clipe efemere sunt frunzele în zbor, în foşnete formează al toamnei drag covor…

covor pe care, cu-atenţie călcăm, e prea perfect, nu vrem să-l deranjăm,

Iar dincolo de orice frunză care într-un portocaliu moare, ia viaţă, câte-o albă floare...

Când paşii călătorilor în luminişul verde s-au oprit, troiţa spune povestea acelora, ce muntele-au iubit, aici pentru ei a fost şi-un răsărit, dar tot aici, soarele pentru mulţi a asfinţit...

Dincolo de troiţă intersectăm drumul ce ne poartă spre zări ca de poveste, ghidaţi vom fi de un triunghi roşu, ghidaţi vom fi de-ale Caraimanului creste.

Vreau să privim spre creste, şi vreau să te sărut; ascultă şi tu vântul ce şi eu îl ascult, sărută-mă, căci ştii că te iubesc, în jur pădurile la noi privesc, priveşte-le iubito, păduri timide povestea noastră o foşnesc, se scutură de drag, apoi se înroşesc.

Şi calea o urmăm, de foşnet ascultăm, e toamnă suntem noi, e locul ideal de doi, aici noi liberi ne simţim, departe de-oraşe, mereu am vrea să fim, înconjuraţi de ramuri de păduri, să fim mereu, aici singuri.

Natura ne răsfaţă, e vorba despre viaţă, de mici minuni ascunse, frunze pline de nuanţe, fardate în culori, dansând la braţ cu iarna, cu ţurţuri incolori.

Iar sus, priveşte creasta, copacii parcă ard, albastru-i infinit, minuni din ceruri cad, e totul prea senin, e totul atât de cald, munte, mi-e atât de dor, e senetimentul meu, mă simt nemuritor, sunt vultur, privesc cerul, spre creste vreau să zbor!

Îmi spui să las visarea, să ne continuăm calea, minutele se scurg, mai e până la amurg, m-aştepţi, zâmbind spre mine, eu te privesc, zâmbind şi eu spre tine.

Fiecare muşchi, fiecare stâncă, fiecare detaliu ne spune poveşti. Eu sunt aici cu tine, iar tu cu mine eşti.

Când s-au scrus 90 de minute, oare? Când ne uitam la frunze? Când ne uitam la flori? Când ne uitam la soare? Priveşte... Poiana Costilei, cum ne primeşte, un ocean întins de păduri şi culoare ascuzand poveşti nemuritoare.

Abrupturile spre noi 2 privesc, parcă aud crestele cum şuşotesc, despre doi tineri, care se iubesc, doi tineri, eu şi tu şi toamna noastră, doi călători, la poale de munţi, sub zarea-albastră.

Aici pădurea parcă-i întregită într-un minunat cor, purtând pe frunze, balada cântată de vânt şi de dor, culori care învie, culori care mor.

Drumul îl continuăm, când calea stâncilor apucăm, le depăşim pe rând apoi, spre Pichetul Roşu noi înaintăm.

Aici, e o intersecţie de poteci, detalii călătoare, doar 10 minute ne mai despart, până la Poiana cu Izvoare, unde vom ajunge să furăm clipele unui apus de soare.

Să ne-oprim paşii preţ de câteva clipe, şi purtaţi pe-a vântului aripe, să rătăcim cu gândul spre zări în amurg…ce lent, acum, secundele se scurg.

Umbra parcă e un uriaş care prin întuneric vrea să spună, pădurii, un nocturn: ” noapte bună ”

Acum să privim cabana primitoare, căsuţa din poveşti - Poiana cu Izvoare -

E timpul să ne ospătam, cu poftă o ciorbica să mâncăm, iar eu să-mi amintesc că sunt răcit şi răguşit, dar am cu mine, miere de albine, leacul potrivit:

Si după ce păpăm, drumul îl continuăm, mă opresc şi mă gândesc; Ce nevoie am de miere de albine, când eu te am pe tine? (şi-mi zumzăi atât de bine)

Acum e timpul iară... oare a câtă oară, toamna pentru noi să foşnească culori... iar noi cărarea s-o urmăm, de foşnet s-ascultăm, covorul ruginiu îl admirăm şi peste el uşor călcăm.

Azi culorile ne-au spus poveşti, poveşti pe care niciodată nu le vom uita, cât timp eu voi fi al tău, iar tu vei fi a mea, căci fără tine, ce-aş fi oare? Aş fi o toamnă gri, o toamnă fără de culoare.

Acum în încheiere, ştiu că e momentul când trebuie să si închei, eu te-aş ruga, de mine să nu te iei, pentru c-am pus şi poza când îmi dădeai cu linguriţa, tăiţei (dar ce să-ţi fac sunt preferaţii mei). Şi dacă tu ai fi o supă mereu, eu mi-aş dori să fiu doar taitelul tău!

Autor: Catana Cristian - Alexandru

Fotografii: Catana Cristian-Alexandru, Claudia Ionesi


---
Trimis de private_rayen in 21.02.11 00:22:22
Validat / Publicat: 21.02.11 05:38:05
VIZUALIZĂRI: 3059INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în MASIVUL BUCEGI.
SESIZEAZĂ
greșeală / conținut, limbaj
Adn. FAVORIT
10 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (private_rayen); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Busteniul si Muntii Bucegi vazuti din Cartierul Zamora
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 25400 PMA (din 29 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

10 ecouri scrise, până acum

webmaster13 [21.02.11 07:30:50] »

Foarte frumos!... , sper doar ca muzica atasata sa intregeasca "simfonia" cuvintelor si culorilor din aceste randuri si poze!

magdalena [21.02.11 07:38:41] »

M-ai omorat cu pozele astea! Nu ai spus cum reusesti sa le faci asa... Vinde-ne si noua secretul, plssss!

georgiana [21.02.11 07:47:49] »

Daca tu esti si autorul pozelor, cu siguranta ai suflet de artist! Chiar daca ''culorile ti-au spus povesti''... si te-au inspirat.

M-a incantat si faza cu supa si taitelul

Felicitari, mai astept si alte reviews-uri, in acelasi stil inconfundabil.

Cristian_h [21.02.11 07:58:39] »

Cristian, nu pot decat sa ma bucur de postarile tale, nu de alta dar ai adus poezia, dragostea si tineretea aici pe AFA, si ce alta imbinare poate fi mai reusita!

Felicitari, pozele tale imi fac de fiecare data ziua mai frumoasa! Multumesc!

alinutzza140* [21.02.11 09:51:17] »

Cu riscul de a repeta ce au spus colegii dinainte, pozele sunt superbeeee.

urjanclaudiu CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA [21.02.11 11:10:40] »

Felicitari. Superb! Si spune asta un iubitor de munte. Dupa ce ca ma rodeau talpile, acum parca dorinta de a pleca pe creste e si mai mare. Vine ea primavara si atunci o sa recuperez toate lunile de iarna petrecute acasa.

mariana.olaru CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA [21.02.11 14:58:36] »

Felicitări, sufletul tău de poet m-a călăuzit iar pe poteci de munte, pe care la rândul meu le îndrăgesc nespus!

Consimt că ai și ochi de artist fotograf, dar mie, cel mai mult îmi place poza P21: portretul a doi tineri frumoși (tu și prietena ta?) care prețuiesc viața în mijlocul naturii și de acolo ne dăruiesc și nouă crâmpeie din bucuria lor.

private_rayen [21.02.11 18:18:06] »

Va multumesc. Cuvintele voastre ma motiveaza, cuvintele voastre ma rasfata iar eu voi continua sa va incant. Povestea scrisa atat prin cuvinte cat si prin imagini este a mea si a iubitei mele. De fapt, este prima excursie a noastra, de cand suntem impreuna. O toamna, martora dragostei noastre. Iar Bucegii ne-au primit alaturi de ei si ne-au permis sa va redam si voua povestea noastra si povestea lor. Imaginile ne apartin, in totalitate. Nu exista o reteta speciala pentru a le savura. E vorba si de ochi, si de compozite, si de vremea, care iarasi a tinut cu noi. Un azur imaculat si o padure parca pictata. In rest, va multumesc si va multumim... Urmeaza o noua fila din povestea noastra - Cascada Tamina. Carari cu soare tuturor!

anadragusin [22.02.11 00:29:22] »

Of, ce bine ar fi sa putem ramane vesnit tineri si indragostiti. Iti doresc ca timpul sa nu iti strice talentul si visele...

balasa violeta [22.02.11 11:14:25] »

Negraitoare clipe,

Traiesc cand te citesc...

Cararea vietii...

Usoara ca o frunza

Asta e ce-ti doresc!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul articolului (review-ului) de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
8 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
alinutzza140*, anadragusin, balasa violeta, georgiana, magdalena, mariana.olaru, private_rayen, urjanclaudiu
Alte impresii din această RUBRICĂ:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

[C] Copyright 2008-2021 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
AmFostAcolo recomandă găzduirea la ROHOST.COM
pagină generată în 0.0957520008087 sec
ecranul dvs: 1 x 1