ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 08.10.2010
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Brăila
ÎNSCRIS: 27.12.07
STATUS: PARTENER
DATE SEJUR
SEP-2010
DURATA: 1 zile
cuplu fara copii

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE REZULTATĂ
100.00%
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut

Palatul Schonbrunn

[fb]
NOU TIMP CITIRE: 6 MIN

Schonbrunn si Muzeu Sisi colectia de argint si portelan

Ilustrație video-muzicală

Johann Stamitz - Flute concerto in G major I Allegro
TIPĂREȘTE

Am lăsat la urma periplului prin Viena mărețiile imperiului Austriac.

Regret acum că le-am acordat foarte puțin timp, vizitându-le în fugă, poposind și admirând mai mult grădinile acestor palate, care sunt de o frumusețe nemaiîntîlnită care te frapează prin perfecțiunea formelor geometrice și multitudinea de culori.

Palatul Schonbrunn

Fiind cu mașina a trebuit sa găsesc loc de parcare dar de data acesta a fost simplu.

Am fost sfătuit de D-l Lucian să caut loc de parcare pe străzile adiacente grădini zoo ale palatului, sau pe lîngă un cimitir alfat în apropiere, unde parcarea era gratis.

Străzile se numesc “Seckendorf Gudent Weg” sau “Elisabetha Alle” pe aici trece și o linie de autobuz, eu am lăsat mașina pe o altă strădută “Klimtgasse” chiar aproape de colț respectând semnele de circulație.

Am pătruns în curtea palatului pe la intrarea cu grădina zoo, dar pe care nu am vizitat-o, deaorece la vederea impunătoarei “Gloriette” am fost atras ca un magnet de acest edificiu.

Pînă la observarea palatului central am crezut că ceva mai măreț decît Gloriette nu există.

Clădirea și toate statuile, trofeele din jur sunt renovate recent ce dă impresia că sunt pregătite de sărbătoare.

Edificiul simbolizează războiul echitabil care este purtat pentru pace și belșug.

Statuile situate lateral simbolizează luptători din Roma antică iar în zona centrală pe clădire se observă vulturul imperial așezat pe un glob.

Pe frontispiciu este inscripționat textul cu litere de culoare galbenă (probabil aur) “IOSEPHO II. AVGVSTO ET MARIA THERESIA AVGVSTA IMPERANTIB. ERECT”. (“Înălţată sub domnia împăratului Joseph al II-lea şi împărăteasa Maria Theresa, ”).

Interiorul clădiri adăpostește “Café Gloriette”, am rămas totuși surprins că interiorul acestui edificiu impozant a fost tranformat în cafenea.

Cocoțat pe scări dar și de pe platform cafenelei se poate vedea frumusețea curți palatului care este de o frumusețe inegalabilă.

Coborând spre palat peste tot întîlnim angajați ai palatului care îngrijesc acele zone pline cu flori și verdeață.

Facem un popas la impresionanta fîntînă arteziană închinată lui Neptun, unde apa încearca să îi cânte o arie de Mozart lui Neptun iar rătuștele se bălăcesc în apă.

După ce admirăm minunata fîntînă din toate unghiurile și de pe toate părțile mergem spre punctul final palatal imperial.

Vremea ne este potrivnică și nu ne lasă să admirăm pe îndelete aranjamentele florale ce ne însoțesc pînă la porțile palatului pentru că tocmai ce a început să picure.

Ajungem printe picături la porțile palatului ne interesăm de bilete, de la o casă ambulantă un tînar ne îmbie cu o invitație la un concert simfonic care se ținea la palat, dar știind că îți trebuie o costumație adecvată am refuzat politicos.

După aceea am aflat că nu era imperios să fi fost îmbrăcat la vreun costum anume, numai sa fie îmbrăcăminte decentă.

La casă alegem turul cel mai scurt cel imperial de 9,50 euro/pers la care se vizita numai 22 de camere din palat în ideea să ajungem și la palatul SISI.

După ce intrăm mă inarmez cu un audio ghid setat în engleză.

Aparatul foto l-am închis pentru că peste tot erau afișe cu fotografiatul interzis și mai ales că în fiecare camera era cîte un angajat care stătea cu ochi pe vizitatori sa nu facă careva vreo fotografie.

Ghidul audio nu mi-a fost de mare ajutor, dar am avut norocul să întîlnim un grup de spanioli care aveau ghid iar soția urmează un curs intensiv de limbă spaniolă la postul tv “Acasa” așa că ne-am lipit de acel grup pentru a întelege ce făceau habsburgi în acele 22 de camere.

Frumusețea camerelor a exponatelor nu poate fi exprimată în cuvinte iar dacă am folosi cuvinte acestea vor fi numai de măreție.

Ce am observant într-o cameră și mi-a adus aminte de România, a fost harta imperiului Austro-Ungar din care la acel moment facea parte și taransilvania noastră.

Ghidul spaniol chiar a specificat acest lucru în povestirea lui.

O parte din camere vreo 2 la număr sunt în renovare dar sunt montați pereți protectori pentru a nu face praf în restul incintei.

Pe acei pereți sunt lipite autocolante care ne arată cum va arăta după restaurare acele camere.

După epuizarea celor 22 de camere am ieșit în curtea din față a palatului dar nu înainte să cumpărăm ceva suveniruri din magazinul de la ieșire.

Am plecat cu regret că ploaia a fost cel mai aprig dușman și nu ne-a lăsat să vizităm și celelalte minunății ale palatului Schonbrunn, ruinele romane, labirintul, obeliscu cu frumoasa fîntînă, Palm House, muzeul trăsurilor și multe altele.

Ne îndreptăm spre metrou pentru a ajunge în timp util la Muzeul Sisi

De la Schonbrunn luăm U4 pînă la stația Karlsplatz iar de acolo schimbăm și ne urcăm în U1 pînă la Stephansplatz. Ajungem în fața la Holburg în zona unde trăsurile asteaptă turiști pentru o cursă în zona centrală. Un tînăr muzician cîntă de zor la violocel pentru a ne introduce în aerul vremurilor mărețe dar și pentru a cîstiga un ban cinstit. În scurt tomp ajungem la Muzeul Sisi scopul era sa vizităm Muzeul de Argintărie și portelanuri.

În acest muzeu orice femeie este invidiosă dar și uimită de colecțiile existente, atît de frumusețea lor dar și de utilitatea lor.

Muzeul este bine structurat pe camere “Camera de Argint și vitrina de cupru”, unde întîlnim superbe servicii de masă din bronz aurit, donate de Împărați Francezi, Împărătesei Tereza.

Pe lîngă portelanurile sanitare de Boemia mai întîlnim și servici de masă englezești donate de Impărăteaza Elisabeta.

Multitudinea de exponate, opulența lor ne arată încă odată istoria măreață a imperiului habsburgic delungul anilor.

Exponatele sunt așa de frumoase încît și aparatul foto se rușinează la vederea lor și refuză să mai sclipească, pînă la urmă îl conving, aici nu este interzis fotografiatul cum am întîlnit la Schonbrunn.

După ce am vizitat în viteza expresului de Viena cele două obiective, am plecat uimit de cele văzute dar și reproșîndu-mi faptul că am fost neispirat în împărțirea timpului pentru a vizita cel două palate.

Cele două obiective trebuiesc vizitate în zile frumoase cu soare ca să ne putem bucura de frumusețea acelor grădini superbe iar timpul acordat trebuie să fie pe măsura măreției lor adică cîte o zi plină pentru fiecare.

selectat ca MiniGhid AmFostAcolo

[fb]
---
Trimis de dannek in 08.10.10 15:39:29
VIZUALIZĂRI: 6702
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)
SESIZEAZĂ
greșeală / conținut, limbaj
Adn. FAVORIT
29 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (dannek); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P03 Gloriette, partea centrala
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 3300 PMA (din 2 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

29 ecouri scrise, până acum

catalinalupu [08.10.10 15:45:20] »

Esti rau... sotia ta stie... ce-ai scris... de cursul intensiv...

Macar aici, voi citi cu placere... despre cum sa-mi planific viitoarea vacanta... am chiar ceva de invatat!

Simteam nevoia de un mic semn divin care sa-mi lumineze... ziua asta violeta (precumi n poezia lui Bacovia...)

Ca m-am tot saturat de batut apa-n piua!

Asta e AFA, pe care o iubesc eu! Multumesc!

dannek [08.10.10 15:57:13] »

@catalina

te rog nu divulga secretul!

pepsi70ro [08.10.10 15:58:31] »

Desi am vizitat de doua ori Viena, n-am reusit sa vizitez acest frumos palat si nici muzeul, acum copii au mai crescut si probabil anul viitor nu-l mai ratez.

Felicitari pentru review!

presario [08.10.10 16:01:14] »

Iaca-ta un review "adevarat", cu subiect "adevarat", in spiritul AFA, nu filozofare filozofica.

krondia [08.10.10 16:14:18] »

Un review plăcut, relaxant, cu multe detalii utile dar nu greoaie, pe care le poţi afla doar la faţa locului. Eu am văzut şi veveriţe în grădina palatului...

magdalena [08.10.10 16:25:48] »

Un review lejer, care m-a deconectat, in care chiar aflu si amanunte in plus la ceea ce scrisesem si eu despre aceste obiective importante ale Vienei: aici si aici, caci prin asta ne ajuta AFA, sa ne adunam impresiile, sa strangem cat mai multe informatii, sa facem un tot pentru ca vacantele noastre sa fie cat mai reusite!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150] [-1][0 voturi]
dannek [08.10.10 16:32:32] »

@krondia am o fotografie cu o veverita dar nu este prea reusita o sa o incarc totusi!

Multumesc!

mirelutza [08.10.10 16:58:05] »

palatul schonbrunn e marele meu regret ca nu l-am putut vizita in iarna acestui an... ; bravo tie draga dannek si un sb de la mirelutza (al doilea pe ziua de azi).

pepsi70ro [08.10.10 20:18:09] »

@presario:

Iaca-ta un review "adevarat", cu subiect "adevarat", in spiritul AFA, nu filozofare filozofica.

Daca chiar vrei sa demonstrezi ceva scrie in review-ul care te-a deranjat nu peste tot pe site unde ai ocazia.

Nu-ti place treci mai departe si gata. Sau te framanta altceva?

webmaster13 [08.10.10 21:27:56] »

sper ca muzica atasata sa fie un bun acompaniamet pentru aceste impresii!

tucas [08.10.10 21:48:55] »

Ajungem printe picături la porțile palatului ne interesăm de bilete, de la o casă ambulantă un tînar ne îmbie cu o invitație la un concert simfonic care se ținea la palat, dar știind că îți trebuie o costumație adecvată am refuzat politicos.

Te asigur ca poti merge si in pantaloni scurti si concertul este super (balet+opera) - trebuie sa vezi si sa auzi macar odata in viata chiar daca nu esti fan (nici eu nu sunt).

La casă alegem turul cel mai scurt cel imperial de 9,50 euro/pers la care se vizita numai 22 de camere din palat în ideea să ajungem și la palatul SISI.

sa nu mai faci greseala asta niciodata: GOLD PASS

altfel ratezi ce este cel mai frumos: ZOO si gradina din spate.

PS: la Viena foloseste metroul nu masina: te deplasezi mai rpd peste tot: 6 magistrale cu fff multe statii si mai mic ca Bucurestiul. Si daca stai cateva zile iti iei Vienna Card-no limit cu toate mijloacele de transport (ai reduceri la muzee inclusiv Schonbrunn si recuperezi banii)

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150] [-1][0 voturi]
dannek [08.10.10 21:59:30] »

tucas

Ce am vazut pe la TV toata lumea era imbracata decent, chiar in pantaloni scurti nu cred ca merge dar acum ce sa fac am rata poate la anul sau cind mai ajung pe acolo.

Am folosit masina pentru ca am avut cazare la intrare in Viena linga aeroport mai exact la hotel Arion.

Deja am pe agenda anumite obiective pe care l-am sarit anul acesta sau numai l-am frunzarit.

Dar cred ca iti trebuie o viata sa cunosti si sa vizitezi toata istoria Austriei, nu mai pun toate minunile pe care natura le-a facut prin muntii Alpi.

Dar cum speranta moare ultima cred ca o sa ma mai intorc pe aici.

magdalena [08.10.10 22:05:46] »

@tucas, poate dannek nu a vrut sa viziteze Zoo. Si noi am vizitat Palatul Schonbrunn in acest an, dar nu am dorit sa vedem Zoo, vrem sa ajungem cu copiii aici.

Adevarul e ca iti ia doua zile sa vezi totul pe indelete la Schonbrunn...

Daca tot ai idee de tinuta, am auzit de la cineva (care a auzit de la altcineva...) si anume, ca sa mergi la Opera din Viena iti trebuie costumatie de seara, eleganta, nu poti merge oricum, doar duminica la matineu e permisa tinuta sport, dar noua nu ne-a zis nimic cel care dorea sa ne vanda bilete in fata Operei, asa e?

dannek [08.10.10 22:09:56] »

M. S pentru coloana sonora webmaster13

si noi am intilnit tineri in fata operei care vindeau bilete

tucas [08.10.10 22:31:02] »

@magdalena: 2 zile nu dar o zi plina da.

- cat despre opera iti spun numai ce stiu eu pe propria experienta: cel mai frumos spectacol este cel de craciun, care chiar daca este si in seara de ajun si in cea de craciun nu gasesti sa cumperi bilete decat C sau D si rar B, pe site-uri de auctions (nu fac reclama) cu costumatie obligatorie: doamne/domnisoara tinuta de seara si domni in frac.

Sampania, bautura si restul ffff scumpe.

Restul perioadei nu stiu despre tinuta.

PS: La Sch. acel spectacol este o foarte mica parte a celui de craciun de la Opera special pt turisti.

Apropo: Defapt e ZOO si cu foci , lei de mare, testoase intr-un acvariu nu foarte mare si daca iti plac florile sa stii ca ai ratat si o gradina botanica.

@dannek langa mine a stat un pusti plictisit, cred obligat de parinti ca sa mearga, in pantaloni scurti si slapi. La un moment dat i a dat jos si statea descult.

Referitor la transport: cand mai mergeti la Viena alegeti un hotel langa metrou si o parcare platita(nu cea a hotelului. ex. Hotel Etap) si nu lasati masina pe strazi principale parcata. Daca faceti multe drumuri sa vizitati luati Vienna Card de la metrou (chiar daca nu sunt bariere- nu le mai tin minte denumirea nu treceti fara sa platiti ca au controlori ca la ratb)

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150] [-1][0 voturi]
irma_ro* [08.10.10 23:23:38] »

palatul este superb; trebuie vizitat neaparat insa intr-o zi cu soare... gradinile acelea superbe sunt parca si mai frumoase atunci

biancuta [08.10.10 23:55:13] »

Foarte frumos descris! Informatiile sunt foarte utile si interesante! Poate voi ajunge si eu acolo!

ascent [09.10.10 00:20:31] »

Vin si eu cu un vot, chiar daca mai intarziat... Am avut in schimb avantajul de a vedea si pozele...

presario [09.10.10 11:18:25] »

@pepsi70ro

Daca chiar vrei sa demonstrezi ceva scrie in review-ul care te-a deranjat nu peste tot pe site unde ai ocazia.

Nu-ti place treci mai departe si gata. Sau te framanta altceva?

.

Stimate Domn - pai eu chiar asta am facut. Am trecut mai departe, fara sa comentez ceva. Asta nu inseamna ca nu pot scrie ecouri in reviews-uri de-ale mele, sau de-ale altor useri - unde doresc sa scriu ecouri.

Ecoul meu de mai sus nu iti era adresat tie ci celui care a scris acest review si era o simpla si scurta "filozofare turistica" de-a mea.

Sau doresti cumva sa cenzurezi ceea ce scriu eu in ecouri care nu iti sunt adresate? Sau - in general - doresti sa cenzurezi ceea ce scriu eu ?

Crezi ca daca esti si webmaster ma poti cenzura, sau sa-mi impui ce sa scriu si ce nu ?.

Sper ca nu !

Ca atare - il rog pe Admin sa ne comfirme/infirme o data pentru totdeauna faptul ca userii care sunt si webmasteri pot/nu pot cenzura/sterge ecouri/reviews-uri/puncte de-ale altor useri.

Din cate stiu eu, politica Admin-ului acestui site este ca fiecare poate sa scrie ce vrea (in limitele bunului simt si al regulamentului).

Asa ca - daca mie nu mi-a placut ceva, am trecut mai departe si "cu asta basta" (exact asa cum scriai in mesajul privat pe care l-ai trimis aseara catre mine).

Dar acest review mi-a placut si am vrut sa scriu un ecou? . Si am scris exact ce am vrut si ce am simtit in momentul respectiv.

Care este problema de te-ai simtit lezat? Ca s-au scris pana acuma nu mai putin de 18 "filozofari turistice".

Daca ma gandesc bine o sa scriu si eu cel putin inca 18.

Scuze ca am fost partial off-topic.

webmasterXY* [09.10.10 11:43:49] »

@Presario, stii ca nu e frumos ce faci, nimeni nu are nimic cu tine atata timp cat pastrezi limita bunului simt. Daca ai ceva nelamuriri sau suparari te rog hai sa le clarificam pe privat si sa nu transformam acest site intr-un circ. Este o rugaminte pe care ti-o adresez tie, un utilizator vechi si stimat din aceasta comunitate. nelamuririle din ecoul sters ti le va lamuri Cornel de indata ce este disponibil, pana atunci, punem punct la discutia asta, ok?

presario [09.10.10 11:51:39] »

Eu "nu este frumos" ce fac?

Pai cu cei care dau seara mesaje private cu amenintari mai mult sau mai putin voalate atunci cum ramane?

Eu mi-am pastrat tot timpul bunul simt si am incercat sa ma feresc de acest gen de "chestiuni".

V-as ruga sa postati la loc ecoul meu, pe care tocmai l-ati sters.

pepsi70ro [09.10.10 11:56:25] »

Domnul meu, suntem total off topic si te rog sa mutam discutia in alta parte. Ti-am trimis un mesaj privat, ai bunul simt sa-l citesti, zi buna!

magdalena [09.10.10 11:56:54] »

@webmaster78, in spiritul politicii de fair-play a acestui site, noi cei care am citit ecoul lui @presario deoarece am fost instiintati prin mail si am fost, din fericire sau nefericire pe faza, tot Cornel ne lamureste?

Multumesc de raspuns

webmasterXY* [09.10.10 11:57:34] »

nu este frumos ce faci se referea la fraza de mijloc a ecoului tau. Amenintari sau alte asemenea lucruri te rog sa le sesizezi administratorului, el va sti ce trebuie facut, dar fa-o pe privat, aici este un review despre o locatie turisitica si @Dannek chiar nu are nici o vina. Pentru ca ecoul tau intervine in bunul mers al site-ului si ne poate aduce prejudicii nu il pot aduce la lumina deocamdata, decizia ii va apartine lui Cornel asa ca ai putina rabdare.

Editare ulterioara

@magdalena si tuturor, hai sa nu mai punem paie pe foc ,de indata ce Cornel va lua la cunostinta de aceasta situatie se lamuresc toate, pana atunci, sunteti pe un site cu si despre turism, canalizati-va eforturile spre acest domeniu, este o ocupatie mult mai interesatanta decat despicatu firului in patru .

magdalena [09.10.10 12:24:07] »

Pai tocmai asta faceam, scriam un review pe care urmeaza sa il postez!

@tucas, multumesc pentru raspuns!

Oricum, ma gandesc ca la urmatoarea mea vizita in capitala austriaca sa imi iau si ceva haine de gala...

valimi [09.10.10 15:05:23] »

Ah, se pare ca am pierdut o paruiala pe cinste, cat despre treba cu stersul ecourilor, nu pot fi de acord, mai bine le analizati inainte, ca pe foto, decat sa le postati si apoi sa le stergeti, nu da bine...

webmaster20 [09.10.10 15:17:26] »

Va rugam inca o data sa scrieti doar ecouri care fac referire la tema turistica propusa. Pentru alte discutii, folositi mesageria privata sau forumul, in caz contrar, threadul poate fi inchis.

webmaster13 [09.10.10 15:20:15] »

Asa cum spunea si Webmaster78 decizia va apartine

administratorului acestui site, pana atunci -Thread Inchis

Admin [11.10.10 16:01:14] »

chiar daca unul dintre ecourile de mai sus a fost pus pe invizibil de moderatori (din dispozitia mea, pentru ca includea o luare de pozitie pe care am gasit-o neeleganta la adresa site-ului), acel ecou include unele intrebari si neclaritati legitime, pe care le consider in interesul comunitati a fi clarificate si discutate.

(Intre timp, acel ecou a fost restaurat pe site, il puteti vedea mai sus - exact in forma in care a fost postat)

Am inaugurat astfel o rubrica pe forum (in mod evident acolo si nu aici in cadrul reveiws-urilor e locul unor asemenea discutii) dedicata neclaritatilor, intrebarilor si suspciunilor legate de desfasurarea concursului. Ii invit acolo pe toti cei interesati in aceste discutii.

Review-ul lui dannek a fost redeschis pentru a permite eventuala continuarea a discutiilor despre Schonbrunn si Vienna.

[LATER: userul presario a fost banat ulterior, ca urmare a cererii lui exprimate pe forum]

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul articolului (review-ului) de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
11 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
ascent, biancuta, catalinalupu, dannek, irma_ro*, magdalena, mirelutza, pepsi70ro, presario, tucas, valimi
Alte impresii din această RUBRICĂ:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

[C] Copyright 2008-2022 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
pagină generată în 0.143414020538 sec
ecranul dvs: 1 x 1