ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 17.06.2018
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Reșița
ÎNSCRIS: 25.10.14
STATUS: PRETOR
DATE SEJUR
MAY-2018
DURATA: 1 zile
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 7 MIN

Cel mai renumit loc din Viena

TIPĂREȘTE URM de aici

Ultima zi a vizitei noastre la Viena am rezervat-o Palatului Schonbrunn, poate cel mai cunoscut obiectiv turistic al acestei capitale europene. Dacă vreți să aflați date despre acest palat accesați următoarea adresă: schoenbrunn.at

Am ajuns aici cu mașina și am parcat-o gratuit în parcarea de pe strada Seckendorff-Gutend-Weg, apoi de aici am coborât o bucată bună de timp spre grădinile din spatele palatului și am ajuns la Fântâna lui Neptun. De aici mergând mai mult pe lângă frumoasele parcuri amenajate ale palatului, deoarece peste tot erau instalate garduri de protecție și se lucra la amplasarea unei scene uriașe și tot felul de reflectoare, am ajuns în partea din față a palatului, am luat micul dejun la Cafe-Restaurant Residenz și ne-am îndreptat spre poarta de intrare în curtea din față a palatului, unde în partea stângă a acesteia se pot procura bilete pentru vizitarea interiorului palatului.

Aici este o sală mare unde sunt amplasate multe case de bilete cu personal dar și multe case de bilete automate. În partea stângă imediat după intrare este un ghișeu unde pot procura bilete de intrare cei care beneficiază de un Vienna Pass. Aici la Schonbrunn este unul dintre puținele locuri unde cei care au un Vienna Pass și au intrare gratuită la acest obiectiv, tot trebuie să obțină un bilet (gratuit) pentru a putea vizita interiorul palatului. Pentru celelalte obiective de aici nu este necesar acest lucru.

Pe bilet este inscripționată ora de acces și poarta la care trebuie să vă prezentați pentru a intra. Sunt trei porți A, B și C. Noi am avut acces la poarta A.

Tururile pentru vizitarea interiorului sunt de asemenea de două feluri: Imperial Tour și Grand Tour. Diferența dintre ele, în afară de preț, este că cu cel de al doilea vizitați mai multe încăperi. Imperial Tour costă 14,20 euro/adult și se vizitează 22 încăperi iar Grand Tour costă 17,50 euro/adult și se vizitează 40 încăperi.

Este bine să ajungeți în zona de intrare mai devreme pentru că, dacă aveți rucsac sau alte bagaje, trebuie să le lăsați la garderobă și acolo este coadă cam tot timpul.

După ce am lăsat rucsacul la garderobă și am primit un mic disc de plastic cu nr. locului unde ne-a fost pus bagajul și pe care logic trebuie să îl returnăm la ieșire pentru a ne ridica rucsacul, ne-am îndreptat spre poarta A, pe unde aveam accesul în interior. Sunt amplasate deasupra capului tot felul de indicatoare care vă dirijează spre intrare.

După ce am trecut de poartă am mers la ghișeul amplasat imediat în partea stângă și ne-am ridicat audio-ghidul care a fost setat și aici în limba română. De fotografiat nu se fotografiază în interior și am fost avertizați de asta imediat ce ne-au văzut că avem aparatul în mână, chiar dacă era oprit.

Camerele vizitate sunt foarte frumoase și pline de obiecte sau tablouri foarte interesante.

După ce am trecut de sala mare de dans am ajuns în zona unde se termină traseul pentru cei care au ales Imperial Tour iar aici pentru a continua în zona pentru Grand Tour trebuie să arătați din nou biletul de intrare. Deci mare grijă pe unde îl puneți. După încheierea turului am lăsat audio-ghidul în lăzile amenajate în ultima încăpere și am mers la garderobă pentru a ne ridica rucsacul.

Fiind foarte aproape de ora 14 am mers la Cafe-Restaurant Residenz care se află în corpul din partea stângă a curții din fața palatului, și aici am intrat la Apple Strudel Show. Acesta este un scurt spectacol în care vă este prezentat felul cum se prepară renumitul desert vienez, ștrudelul cu mere.

Spectacolul are loc la subsolul Cafe-Restaurantului Residenz și intrarea costă 6 euro. În acest preț primești și o bucățică mică de ștrudel. Pentru cei cu Vienna Pass intrarea este gratuită. Intrarea se face între orele 11 și 16 sau în funcție de lună la alte ore, dar doar la fix.

Soția chiar face acasă acest tip de desert dar cu alte ingrediente (cei care au fost la Alba poate își amintesc de ștrudelul cu dovleac), așa că ea era foarte atentă și impresionată de cea ce vedea. Spectacolul este prezentat în limba germană și engleză și durează cam 20 minute.

Ieșind de aici ne-am îndreptat spre Grădinile Private. Acestea se află în partea stângă a palatului. Și aici trebuie să plătești intrarea dacă nu ai Vienna Pass iar un bilet costă 3,80 euro/adult. Grădina este frumos aranjată, cu un coridor îmbrăcat în vegetație și o terasă înălțată de unde poți admira toată grădina. Frumos dar nu cred că merită să plătești pentru așa ceva. Sunt sigur că toți cei care erau pe acolo aveau inclus acest obiectiv în vreun bilet.

De aici am făcut câțiva pași și am ajuns la Orangerie. Aceasta este o altă zonă unde găsești tot felul de arbuști sau plante mai mult sau mai puțin cunoscute. Aici intrarea costă tot 3,80 euro/adult dar și aici nu recomand să mergeți decât dacă sunteți mare pasionat de horticultură, altfel nu prea aveți ce să faceți. Și aici am intrat doar fiindcă era inclusă intrarea în Vienna Pass. Nu sunt omul care să își expună o părere până nu încearcă un lucru așa că a trebuit să intrăm peste tot unde am avut gratuitate pentru a putea fi obiectiv atunci când scriu despre aceste locuri.

Foarte aproape de Orangerie este stația de unde pleacă să facă ocolul „domeniului” Schonbrunn, Trenulețul Panoramă. Acesta este un trenuleț pe roți care face un tur pe la toate obiectivele aflate aici și are nouă stații unde oprește. Noi având Vienna Pass am avut gratuitate la transportul cu acesta și îl puteam folosi în sistem Hop On Hop Off. La urcare ne-au fost scanate cardurile și ni s-a aplicat pe mână o ștampilă pe care trebuia să o arătăm dacă vroiam să urcăm din nou în trenuleț. Prețul unei călătorii este de 4 euro.

Am luat trenulețul de aici și am mers cu el trei stații și am coborât pentru a vizita Casa cu Palmieri.

Aceasta este o construcție din metal și sticlă foarte asemănătoare cu Casa Fluturilor de lângă Noul Burg și înăuntru sunt construite trei hale cu temperaturi și umidități diferite unde sunt amenajate trei păduri tropicale cu plante și arbori. Foarte frumos și interesant, mai ales pentru noi care nu cred că o să ajungem prea curând într-o junglă reală. Aici am putut să vedem plantele și florile din diferite colțuri ale lumii și chiar să simțim umiditatea și temperatura de acolo. Prețul intrării este de 6 euro/adult și gratuit cu Vienna Pass. Orarul în perioada mai-septembrie este 09.30 - 17.30.

Ieșind de aici am luat din nou trenulețul și am mers cu el până la Gloriette, unde acesta face o pauză de 10 minute pentru a putea să admirați priveliștea și să vă continuați drumul cu el. Noi am urcat sus pe Gloriette, am admirat și fotografiat Viena și palatul de acolo și am mers pe jos până la intrarea în Grădina Zoo.

În acea zi am mai vizitat Muzeul Caleștilor Imperiale, Muzeul Copiilor și Grădina Zoo aflate toate acolo în jurul Palatului Schonbrun și o să încerc să scriu câte un articol despre fiecare.

Mai aveam intrare gratuită și la Labirint și Casa Deșertului dar nu poți să le vezi pe toate doar într-o zi așa cum am încercat noi. Pentru a te bucura de tot ce oferă acest vast domeniu ai nevoie de câteva zile pe care să le petreci numai în această zonă, numai Grădina Zoo ocupându-ți o zi întreagă. Ne pare rău că nu am reușit să ne bucurăm cum trebuie nici de grădinile cu trandafiri și de parcul superb din spatele palatului, dar așa cum am spus acum erau tot felul de garduri pe acolo și era mai greu să te deplasezi.

Să sperăm că a fost doar o vizită de cunoaștere a locurilor și că vom reveni cu mai mult timp la Viena.

Călătorii frumoase vă doresc!

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de ungureanica in 17.06.18 16:57:53
Validat / Publicat: 17.06.18 18:07:33
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în AUSTRIA.

VIZUALIZĂRI: 7052 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

4 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (ungureanica); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P18 Grădinile Private de la Palatul Schonbrunn
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 30800 PMA (din 32 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

4 ecouri scrise, până acum

mihaelavoicu
[18.06.18 08:27:10]
»

Ați făcut o excursie superbă și ai scris tare frumos. Am o întrebare: care e textierul: Dantala lată sau Ramela?

ungureanicaAUTOR REVIEW
[18.06.18 11:02:38]
»

@mihaelavoicu: Dantela lata se ocupa de tot. Sefa e doar cu aprobarea. Multumim pentru aprecieri. Va salutam cu drag!

mishu
[24.06.18 20:44:30]
»

@ungureanica: Nu am apucat decat sa votez fara a mai comenta dar nu ma pot abtine. Am vazut Palatul Schonbrunn de 3 ori, ultima data in decembrie 2015 cand o parte dintre atractii nu sunt functionale si pe buna dreptate, labirintul nu poate fi verde iarna, iar trenuletul iarasi nu poate functiona iarna, dar m-am bucurat d el vara.

In schimb am putut asista la micul spectacol al strudelului si cum uneori ma ia gura pe dinainte, asa ca am sarit cu un raspuns logic si instantaneu, astfel incat am primit sort si boneta si am fost invitata sa ajut la strudel, iar la final a primit si diploma , iar la muzeul calestilor, desi stiam, tot m-am apropiat mai mult de o caleasca si a pornit alarma.

Iar in palat, este o camera unde am fost atentionati de un ghid in varsta (era prin 2001) sa ne uitam la un tablou in care personajul de cand intri si pana iesi din camera de unde te-ai uita la portret ai senzatia ca se uita la tine.

Asadar este un loc pe care l-as vizita oricand cu mare placere. Felicitari, votat cu mare drag.

ungureanicaAUTOR REVIEW
[25.06.18 11:44:59]
»

@mishu: Mulțumim pentru ecou și aprecieri.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
mihaelavoicu, mishu, ungureanica
Alte impresii din această RUBRICĂPalatul Schonbrunn:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.059747934341431 sec
    ecranul dvs: 1 x 1