ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 22.09.2010
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 20.07.08
STATUS: PRETOR
DATE SEJUR
SEP-2010
DURATA: 6 zile
cuplu fara copii

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 13 MIN

Plajele din Corfu

Ilustrație video-muzicală

Grand tourism - Les courants d'air
TIPĂREȘTE

Intrucat si pentru ca insula asta superba e acuzata des, chiar si de mine, ca nu are plaje bune, am hotarat impins fiind si de o colega de aici, sa fac aceasta mica harta virtuala despre plajele vazute de mine, prin drumurile intortocheate, din frumoasa Kerkyra.

Insula e foarte muntoasa in general si mai ales in partea nordica care e mai lata. Aici vom gasi mai multe plaje spectaculoase pe partea vestica, spre Italia dar si in partea nordica spre Albania. In partea estica sunt multe statiuni si fiecare cu plaja ei, insa caracterizate de nisipul mai grosier sau pietricelele aflate pe mal.

Capitala este un oras mare cu 40.000 de locuitori si nu am auzit sa aibe plaja sau ceva amenajat in acest sens, portul fiind imens, tine cativa km buni. Daca alegeti o cazare in capitala, va rog sa aveti mare atentie la locatie sa nu cumva sa fie in apropiere de aeroport. La nord avem de-a face cu Kontokali care are o plaja amenajata frumoasa, dar si cu Gouvia un adevarat oras, de marime medie pentru o insula, insa cu plaje extrem de putine si pietroase, acolo unde sunt. Deci cu parere de rau nu recomand Gouvia ca loc de petrecere al vacantei. Am fost aici langa Gouvia, la plaja Dafnoulia, corect semnalizata din sosea dar aici am gasit un loc destul de urat si neingrijit plin de bolovani, mizerie si sezlonguri rupte. Pacat de raul superb cu ape lipezi care se varsa aici in mare si unde se poate pescui cu mare succes.

La nord de Gouvia, gasim statiunea Dasia, un loc destul de frumos si cu o plaja acceptabila in ce ma priveste, nisipul e format din pietricele albe, insa odata intrat in apa gasim un nisip foarte fin si placut la atingere. Plaja efectiv e foarte ingusta, de aici si senzatia de aglomeratie si zumzet de turisti, fenomene mai rar intalnite anul acesta prin alte statiuni din Corfu, dar apa e deosebit de clara si curata, de culoare turqoise deschis, deci asigura o imagine perfecta, a unei zile placute la plaja aici. Exista si pontoane mari din lemn unde se poate face baie si scari pe care se poate intra si iesi din apa, foarte civilizate, unde mai multe seturi de „morse” de origine germana, stateau la soare, cand am trecut noi prin zona hotelului Elea.

Plaja din Dasia are si avantajul de a fi departe de sosea, spre deosebire de urmatoarea statiune, Ipsos care are plaja exact langa soseaua ce inconjoara insula in partea nordica. Pe scurt in Ipsos avem o plaja tot asa de ingusta si lunga de cativa km, apa e la fel, deosebit de clara, frumoasa, curata, turquoise si cu nisip pe fundul apei insa din pacate vei fi vazut in chiloti de baie, de mult prea multa lume care trece cu masina sau Atv-ul prin localitate. Am petrecut si noi cateva ore pe plaja din Ipsos si am profitat de apa albastra si curata, ne-am simtit foarte bine

In continuarea lui Ipsos se afla localitatea Pyrgi ce detine si el o treime din plaja din dreptul lui Ipsos. Din Pyrgi se poate urca catre varful Pantokrator daca se face stanga spre Spartilas.

La cativa km nord gasim localitatea Barbati, pe care o recomand pentru faptul ca aici gasim foarte putin turisti diferiti de cei din Germania si locul e destul de frumos (seamana putin cu plaja Dafni din zakynthos), plaja nu e lata si e cu pietricele, insa un metru inainte de apa gasim nisip fin, apa e la fel de frumoasa si curata, dar se adanceste destul de repede. Muntele aflat in spatele statiunii si apa deosebita te face sa te gandesti la Croatia, cel putin eu asa am simtit. Exista taverne cu curti mari pline de pomi umbrosi unde te poti relaxa foarte bine, pe mal se plimba foarte multi asiatici ce ofera masaje deosebite si gustate de cetatenii germani.

In continuare spre nordul insulei gasim cateva localitati cu plaje destul de micute cum ar fi Nisaki, Kaminaki, Kalami toate caracterizate prin malul mai pietros si existenta si in apa a pietrelor. Nu am fost in aceste statiuni si din cauza drumului de acces catre ele, foarte inclinat si accidentat.

Mergand mai departe spre nord pe soseaua serpuita, ajungem in Kassiopi, o asezare mai maricica, foarte dichisita, cu port, cu multe magazine si taverne, cu faleza, cu castel bizantin. Oraselul este foarte frumos, pazit in spate de dealuri verzi ce se oglindesc in apa marii si strajuit de stanci in laterale. Are o plaja micuta dar draguta, cu patuturi si umbrele, cu pietricele in unele parti sau cu platforme de piatra in alte parti, de pe care poti intra in apa verde albastruie si care maresc farmecul plajei. Imaginea per total este destul de atragatoare pentru o vizita scurta. Pacat ca atunci cand am fost noi era vant puternic si marea adusese multe alge la mal.

Lasam in urma Kassiopi si ajungem mai la nord-vest cativa kilometri, la plaja Kalamaki. Se coboara putin pe o alee betonata, in pante si in curbe, ca de obicei pe insulele ionice, apoi urmeaza o parcare mare la nivelul plajei. Ehee, aici surpriza totala: ni se infatiseaza o plaja lunga, lata si cu nisip extra fin genul cum este cimentul uscat la sac... mai sa nu-ti vina sa crezi. Aici este pentru cei ce viseaza la plaja din Mamaia, pacat ca posibilitatile de cazare sunt reduse in zona, nefiind decat doua-trei vile cu studiouri. O pisica blanda si iubitoare ne ureaza „bun venit”, deci pe noi, posesori si crescatori de pisici, ne-a topit de la inceput, apoi a aparut si un catel mic si nazdravan care alerga pisica si ne-am distrat copios, bineinteles ca pisica nu a fugit, ci doar s-a infoiat si si-a aratat ghiarele.

Valuri mici se inspumau in ultima zbatere a soarelui, muntii golasi ai Albaniei, de vis-a vis ne urmaresc gelosi, cativa turisti servesc bucate traditionale la taverna de pe plaja, liniste cat cuprinde, pentru ca este traziu si umbra vine in curand. Ce poti sa-ti doresti mai mult? Deci o adevarata plaja, din toate punctele de vedere, ca amenajari, ca peisaj inconjurator, ca dimensiuni. Apa este foarte mica pe sute de metri catre Albania, ba chiar la un moment dat nisipul rasare din mare si lasa impresia celor de pe plaja ca acolo se merge pe apa. Exista si un podet/ponton de lemn care te poarta peste mare in adancime, exista post pentru salvamar, exista posibilitati de distractii nautice, aici este pentru toata lumea, cu sau fara mofturi, cu sau fara copii, este poate, perfect pentru insula Corfu. Aici s-a filmat o parte din videoclipul Trippin’ pe care din pacate l-am atasat aici: click aici, daca s-ar putea atasa si la prezentul review nu m-ar supara.

Mergand spre vest gasim micuta asezare numita Agios Spiridon ce are o plaja mica dar nisipoasa si foarte frumoasa, imediat langa, spre vest dupa cativa kilometri incepe urisasa plaja din Acharavi si Roda. Aceata plaja e foarte lunga de aproximativ 6 km si e caracterizata de o latime medie de 30 m si o plaja cu nisip dar si cu pietris, in apa se gasesc si pietre, dar daca cauti atent gasesti si spatii numai cu nisip, iar intrarea in apa e foarte lina. In Acharavi se poate ajunge si de la Pantokrator din varf, noi asa am ajuns anul trecut dupa ce am vizitat manastirea de sus, am coborat spre Acharavi si mare atentie pe drum ca intra retelele telefonice mobile din Albania, iar cum aceasta tara nu e in UE tarifele sunt mai maricele de cateva ori. Nu am fost impresionat de Acharavi si nici de Roda in mod deosebit asa ca am mers mai departe spre Sidari.

Sidari se gaseste in nord-vestul extrem al insulei si are o plaja destul de lata si cu nisip foarte fin si in apa si pe mal insa si aici m-a nemultumit ceva. Apa nu este clara si curata ca in zonele cu pietricele ci este neclara probabil de la nisipul si stancile argiloase de la Canal D’Amour. Sidari totusi il recomand cu mare placere ca loc de petrecere al unui sejur pentru ca are viata statiunea si posibilitati destul de multe. Noi am facut plaja si la Megali beach aflata in dreapta statunii si la plaja principala de langa Canal D’Amour. La Megali era mai multa liniste, plaja mult mai ingusta, cu nisip dar la intrarea in apa erau cam 2 m de pietris nu foarte deranjant, in rest numai nisip destul de fin. Intrarea in apa este lina si trebuie sa mergi 50m ca sa ajungi la 1 m adancime. In Sidari plaja este mult mai lata dar si destul de plina de sezlonguri si umbrele, nisipul foarte fin fara pietricica si intrarea in apa la fel foarte lina.

Dupa Sidari imediat este capul Drastis, cel mai vestic punct din nordul insulei, acolo exista cateva mici plaje mai rustice cu nisip fin si intrare foarte lenta in apa. Mai jos spre sud exista plaja Logas care e foarte frumoasa, dar ingusta fiind strajuita de pereti inalti de stanca de 30-40 m, la orizont din mare rasar cateva insule: Erikousa, Nissos, Mathraki si Othonoi care e si cea mai mare. Logas beach apartine de statiunea Peroulades care e destul de marisoara si plina de cazari si taverne dar arata mai mult rural decat Sidari.

Spre sud gasim statiunea foarte linistita Agios Stefanos ce are o plaja cu nisip destul de lata si lunga, nu am ajuns aici dar am citit de bine despre aceasta plaja si despre statiune, singura mea problema este ca se ajunge destul de greu aici si se pleaca la fel de greu catre alte locuri din insula. Un pic mai la sud este Arrilas despre care am auzit exact acelesi lucruri bune, liniste, relaxare, plaja buna, cu nisip.

Mai la sud gasim Agios Georgios – Pagi adica statiunea din nord-vest pentru ca mai e una in sud-vest. Aici plaja e situata intr-un golf mare si larg de mai multi kilometrii, golful e strajuit de o peninsula frumoasa, unde se afla si o mica localitate Afionas, spre nord si de un munte inalt de 400 - 500m spre sud. Plaja in sine, e lunga, dar nu foarte lata, are si nisip, destul de grosier dar si pietricele, in unele locuri apa e foarte curata multi metri, dar in alte locuri se vad stanci si pietre in apa destul de aproape de mal. E un loc destul de frumos insa la fel ca si Arilas si Ag. Stefanos, le consider prea departate de restul atractiilor de pe insula.

Din Agios Georgios se poate ajunge, pe o sosea incredibil de intortocheata cu zeci de serpentine in ac de par si trecand prin, sau pe langa, trei superbe sate traditionale: Makrades, Krini si Lakones, in Paleokastritza unde avem cel putin 6 plaje mai mult, sau mai putin pietroase. Cea mai buna dintre ele este si ultima spre nord, unde avem si nisip, acolo de unde se merge spre manastire sau de unde se iau barcutele pentru a vedea golfurile statiunii si pestera Naussicai.

La 4 km sud de Paleokastritza se afla satul Liapades ce are doua plaje in apropiere, cea mai mare pare placuta si e descrisa de o colega AFA aici: click aici, cea de-a doua e un pic mai departe dar arata super insa e cu pietricele dar cu apa superba.

Dupa Liapades spre sud se gaseste plaja Paradise unde nu se poate ajunge decat cu vaporasul, pe mal sunt pietricele dar apa e deosebit de frumos colorata in albastru. Mai jos un pic gasim micuta plaja din Ermones tot cu pietricele dar si nisip si apa deosebit de curata si clara.

In continuare mergand spre sud intalnim una din cele mai frumoase plaje de pe insula: Myrtiotissa, plaja e destul de lunga, destul de lata, cu apa incredibil de curata, valuri si stanci pe mal si prin apa, ce creeaza un peisaj deosebit, darrr... exista si un dar, la aceasta plaja se ajunge pe o straduta foarte inghesuita si cu panta deosebita si serpentine interminabile, la un moment dat asfaltul se termina si lasa loc pietrelor si pamantului, asa ca se poate derapa cu succes pe acest drum. In capatul plajei exista si o bisericuta destul de celebra in insula.

Imediat dupa Myrtiotissa spre sud cum ne deplasam gasim plaja cea mai reusita din insula din mai multe puncte de vedere, nisip fin in apa si pe mal, lungime peste un kilometru, latime 30-50m, taverne, baruri cu piscina, hotel de 4* cu allinclusive pe mal, bungalow-uri de familie, sporturi nautice, valuri superbe, masivi muntosi in laterale si fundal, si altceva ce sa mai fie: fete frumoase din toate tarile. Despre aceasta plaja am avut curaj sa scriu un review aici: click aici.

Imediat spre sud gasim satul traditional superb Pelekas ce dispune de cateva plaje dragute cu nisip si apa superba, locul este insa destul de izolat de restul insulei , chiar daca pana in capitala sunt doar 17 km, aici nu gasim multe din posibilitatile unei statiuni adevarate.

Urmatoarea statiune spre sud este Agios Gordios despre care am scris aici: click aici, am fost din nou aici si anul acesta, dar am gasit un loc mai trist si mai putin ingrijit, desi locatia pare exceptionala, un golf intre munti verzi si inalti, cu apa superba, locatii de cazare bune, unele pe mal cu piscina si taverne nenumarate, apusuri incredibile, dar... mai trebuie si algele de pe mal si din apa curatate nu?

Spre sud, urmand malul vestic al insulei gasim cateva plaje mici cu nisip dar si cu pietris, insa amenajate cu sezlonguri, umbrelute, taverne si chiar si locuri de cazare. Printre cele vizitate de noi sunt: Paramonas Beach, aflata in dreptul localitatii Skala, nu va dat seama ce liniste e aici cand esti singur, singurel pe plaja, pacat de unele pietre din apa in anumite locuri in rest pe mal numai nisip si Prasoudi beach, tot asa cu nisip fin dar si cateva pietricele, in apa vazandu-se pietre din loc in loc.

Imediat mai jos incepe lacul Korission si in dreptul lui se afla cea mai lunga plaja de nisip din insula numita: Chalikounas. Aici avem nisip fin dar si pustietate, pe o lungime de cativa kilometri sunt doar 2-3 terase mici si un centru de Kite surf. Locul e superb , dar pentru unii e greu sa suporte linistea si pustietatea, desi poate familiile cu copii mici cred ca se simt perfect aici , unde pot face absolut tot ce vor si pe mal si in apa. Din loc in loc sunt sezlonguri si umbrele. Aici apa poate fi foarte rece uneori, ca atunci cand am fost si noi, astfel ca nu am facut baie deloc. Mai jos de lac spre sud gasim Issos beach, la fel de goala si cu nisip fin, insa are si un bar pe mal.

In continuare avem 3 plaje bune cu nisip Agios Georgios-sud, Agia Varvara Beach si Marathias Beach, despre care va trebui sa o intrebati pe Almona: click aici, pentru ca eu nu am fost acolo inca.

Mai jos spre sudul extrem sunt multe plaje salbatice cu nisip foarte fin dar prea putin vizitate fiind prea departate de orice alta locatie din insula. In sudul extrem se gaseste statiunea Kavos ce are o plaja buna cu nisp, dar statiunea in sine nu e recomandata pentru zgomotul, mizeria si viata de noapte, mult prea tumultoasa. Cazarile in general aici sunt foarte slabe si foarte ieftine, daca cautati cel mai ieftin hotel din Corfu, primele 20 vor fi in Kavos.

Trecand de sudul extrem pe langa Kavos si Lefkimi, ajungem din nou pe malul estic si aici intalnim cateva plaje in sate mici si unde va fi foarte greu de ajuns pentru un roman , cum ar fi Petriti si Boukari. La cativa km nord ajungem in prima statiune vizitata si de agentiile de la noi deci si de romanii nostrii: Mesongi. Statiunea e frumusica cu plaja lunguta , dar care are si pietricele printre nisipul de pe plaja. Apa e deosebit de curata si albastra de culoare insa ingustimea plajei nu mi-a placut deloc. Cativa pasi mai sus peste raul Mesongi se afla mult discutata Moraitika despre care personal aveam o parere, nu prea buna, insa aici fizic am gasit una din plajele unde daca faci un mic compromis, in legatura cu cateva pietricele de pe mal, te vei simti foarte bine.

Moraitika este una dintre destinatiile curente ale turistilor romani, aici se ofera vacante de catre multe agentii de tursim din Romania, deci eram foarte curiosi daca se merita sau nu. Ei bine, ne-a placut ce am gasit, destul de mult, incat am ramas pe plaja pana spre seara si am petrecut astfel in mod placut, ultima zi din concediu. De data asta am fost intampinati la venire de un catel, mare, gras, negru si simpatic foc. S-a lipit de noi la masa, pe plaja, in apa, unde s-a racorit si chiar a facut pipi, iar noua ne-a crapat obrazul de rusine, pentru ca avea ham si parea al nostru, ar fi dorit sa se urce si pe sezlong langa mine , sa doarma cu mine, dar nu l-am lasat ca nu prea aveam loc doi grasi pe un sezlong. Plaja este destul de lata, cu patuturi si umbrele (parca 6 euro/set = foarte ieftin, plaja e ingrijita de municipalitate), nisip in cea mai mare parte, doar la mal erau cateva pietricele, in apa tot nisip, apa se adancea departe de mal, deci foarte buna plaja si pentru cei mici. De-a lungul plajei exista o alee pietonala pe care se circula intre taverne, baruri si hotelurile situate langa plaja. Lumea parea fericita de vacanta in desfasurare, statiunea era chiar animata, inspira antren si voie buna. Un loc unde as reveni intr-un sejur, peste cativa ani, mai ales ca am ochit 4-5 hoteluri cu piscina chiar pe malul marii.

Mergand spre nord spre capitala Kerkyra, gasim plajele din Agios Ioannis Peristeron si Benitses, caracterizate de multe pietricele in apa si pe mal, dar si de o ingustime evidenta din sosea. Pe mal exista din loc in loc cateva locatii mai deosebite de cazare, hoteluri de 4-5 *, ce se bucura de mare cautare, din cauza serviciilor de allinclusive (a mai mare greseala pe taram grecesc). Mai sus nu cred sa mai fie o plaja cat de cat buna, de orice fel, pana in Gouvia de unde am plecat.

Si-am incalecat pe-o sa... si va doresc sa alegeti cu grija locatia concediului vostru si vacante frumoase in viitor.

In mod normal acesta e al 6-lea review , din acest concediu si conform noilor reglementari rog un webmaster sa ia decizia corecta in privinta punctelor acordate din oficiu.


[fb]
---
Trimis de ionescunic in 22.09.10 21:34:54
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în GRECIA.
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 21327 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

32 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (ionescunic); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Glyfada plaja cea mai frumoasa si buna din Corfu
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA simbolic articolul - VĂ PLACE? [doar simbolic; articolul NU are PMA std]
PUNCTAJ CRT: 0 PMA (std) PLUS 2414 PMA (din 15 voturi)
NOTĂ: Acest articol nu beneficiază de punctajul standard acordat automat.
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

32 ecouri scrise, până acum

webmaster13
[22.09.10 22:33:12]
»

propun aceasta melodie drept fond sonor, este putin altfel avand in vedere ca este vorba despre Grecia, se poate insa schimba daca "kir: Nicu doreste!

biancuta
[22.09.10 23:00:33]
»

Un review excelent, plin cu detalii foarte utile! Greu imi va fi la anul sa-mi aleg insula greceasca in care sa-mi petrec concediul!

chelie_d
[22.09.10 23:38:07]
»

pe unele dintre plajele enumerate de tine nu am fost, dar la moraitika am facut snorkeling prima oara si am ramas cu ceva aparte pentru aceasta plaja...

esti un adevarat ghid despre Grecia si mai ales despre insulele Ionice.........

Cris
[23.09.10 08:41:04]
»

Felicitari si multumim mult pentru informatii.

Pt noi, cei care abia acum descoperim frumusetile Greciei esti un adevarat ghid si sunt foarte bucuroasa ca iti faci timp sa ne impartasesti cunostintele tale.

Cand am fost in Thassos aveam listate multe review-ri, scrise atat de tine cat si de altii si a fost mult mai usor sa ne orientam, cand ajungeam intr-un loc nou stiam exact unde sa mergem si ce sa cautam.

sandu.53
[23.09.10 11:35:17]
»

excelent scris, iar ne face dor de grecia si insulele ei... si cu acest stil propriu foarte bine documentat @ionescunic ne trimite acum in toamna din nou cu gandurile departe... astept deja vara viitoare... sa fim cu totii sanatosi! felicitari pt. review.

Smaranda
[23.09.10 13:24:22]
»

Foarte interesant! Ma intreb in cate zile ati facut

acest tur complet al insulei? Ati apucat sa va bucurati de plajele frumoase pe care l-ati vazut sau ati tot umblat (alergat) de colo-colo?

landronache
[23.09.10 14:13:08]
»

Eu chiar meditam zilele astea la Corfu pentru vacanta de la anul, interesante randuri, sper sa ajungem si noi pe urmele voastre.

celeste
[23.09.10 14:15:36]
»

De fiecare data las orice la o parte sa citesc rw-urile. Felicitari pentru rw, poze, etc...

ionescunicAUTOR REVIEW
[23.09.10 16:38:01]
»

Da, e foarte buna melodia, multumesc Web 13, esti mereu pe faza cu propuneri simpatice.

Multumesc mult celor care au citit, pentru ecouri si voturi si va stau la dispozitie cu orice idee pentru vacantele viitoare.

Si ca sa-i raspund @Smarandei: am mers in Corfu de doua ori, anul trecut si anul acesta si am facut si plaja dar si excursii cu masina in locurile care ne-au atras atentia si pe multe plaje pentru ca am vrut sa descoperim cat mai multe plaje frumoase si bune.

Si anul trecut am avut parte de vreme mai rece si am putut sa ne plimbam mai mult dar si anul asta am avut o zi cu apa mai rece in vest si ne-am fatait de colo colo, pana am ajuns in Moraitika unde am ramas mai mult.

Despre excursia de anul trecut, am scris un review: click aici, iar despre cea de anul acesta voi scrie in curand un alt review.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][1 vot]
mirelopodu*
[23.09.10 21:27:02]
»

Mama mia, ce tur de forţă ai făcut. Excelent! Cred că reviewul ăsta va constitui sursă de mare inspiraţie pentru cei ce vor merge în Corfu. Exact aşa o descriere doream (căci eu eram colega ce l-a provocat pe Nicu la o aşa muncă), şi, datorită priceperii şi bunăvoinţei tale am primit-o. Ce aş mai putea spune, decât mulţumesc din suflet. Aş mai zice şi felicitări, dar cred că eşti sătul de atâtea.

Chiar mă gândeam într-o zi că, la cât de bine aprofundezi toate locurile pe unde mergi, şi mai ales că ştii atât de multe despre un loc anume (cum e Grecia să zicem sau anumite insule) ai putea face din asta, o afacere, la un moment dat. Consultanţă în alegerea locului perfect de vacanţă (în regiunea "X"), în funcţie de dorinţele clientului. Cine ştie?

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][0 vot]
Sanziana
[24.09.10 07:37:48]
»

mi-ai adus aminte de locuri dragi ramase intiparite pe retina si ma cuprinde un dor... Foarte bine structurat review-ul tau, felicitari

cher-cher
[28.09.10 14:11:58]
»

Multumiri pentru acest review, ce se constituie intr-un ghid folositor celor ce doresc sa-si petreaca vacanta in acea insula. Felicitari!

ionescunicAUTOR REVIEW
[28.09.10 14:16:38]
»

Multumesc frumos !

ascent
[04.11.10 15:34:38]
»

Din punctul meu de vedere, acest review ar merita cate 1000 de puncte pentru fiecare plaja descrisa. Iar pozele ne arata un adevarat paradis. Cel mai mult mi-a placut poza 06...

webmaster
[06.12.11 14:50:39]
»

Mutat la rubrica "Plaje in insula Corfu" (nou-creata pe site)

corneliu-horia
[14.07.13 10:55:45]
»

@ionescunic: Daca cunoasteti, doresc cateva date despre hotelul BELVEDERE din AGHIOS IOANIS PERISTERON. Va multumesc

ionescunicAUTOR REVIEW
[14.07.13 14:20:18]
»

@corneliu-horia: Imi pare rau, nu stiu nimic, ar fi si foarte greu sunt mii de unitati de cazare in fiecare insula, iar de statiune... nici macar nu am habar unde se afla.

antonio777*
[21.07.13 14:35:34]
»

Sal, spune mi te rog, plajele din Liapades sunt greu accesibile? se poate ajunge cu masina? sau doar pe apa? am vazut review scris de colega ta si cateva poze (plajele de la poza 4 si 12 sunt superbe) stii care e numele lor?

ionescunicAUTOR REVIEW
[21.07.13 14:57:24]
»

@antonio777: nu am fost in Liapades, iar colega mea... probabil te referi la @aimee, suntem colegi virtuali, ca si cu tine, deci nu am de unde sa stiu raspunsul la intrebarea ta.

Pe mine te rog sa ma intrebi ceva referitor la review-urile mele nu ale altora, cred ca asa e frumos oricand nu?

antonio777*
[21.07.13 15:33:02]
»

Da, nu am fost atent credeam k sunteti colegi.

Nasshu
[21.07.13 16:39:20]
»

@antonio777: daca este vorba de 2 din cele 3 plaje care se vad pe harta google, da spe pare ca se ajunge si cu masina, dupa cum se vede daca dai click aici.

Nu am fost, dar pe harta se vede clar ca drumul ajunge foarte aproape de cele doua plaje. Mai e una in coltul din stanga unde nu se pare a fi drum.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][1 vot]
antonio777*
[26.07.13 23:42:32]
»

Revin cu o intrebare. sunt indicatoare care sa te indrume catre plaje? ma refer la cele care le ai vizitat.

Pe harti sunt trecute? eu merg cu avionul, iar acolo o sa inchiriez o masina, nu prea as vrea sa bajbai pe acolo in cautarea plajelor

ionescunicAUTOR REVIEW
[27.07.13 06:18:06]
»

Sunt indicatoare pentru toate plajele dar trebuie sa iti cumperi o harta, drumurile sunt foarte intortocheate. Sa nu te gandest cumva ca daca stai in Perama de exemplu ai acolo indicator de Glyfada.

Trebuie sa stii ca Glyfada e in vest langa Pelekas.

Mie mi-au trebuit 3-4 zile pana am inteles cum sta treaba cu drumurile in Corfu, chiar daca am avut 4 copiloti si 3 harti, asa ca succes la bajbait!

Daca vrei sa nu bajbai iti iei gps de acasa cu toate punctele interesante deja bagate in el.

Eu asa fac mereu, de cand am gps.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][2 voturi]
antonio777*
[27.07.13 12:29:48]
»

Mersi mult pt info, nu am GPS din pacate, o sa incerc sa ma descurc cu harta. gps am doar pe telefon. ))

ionescunicAUTOR REVIEW
[27.07.13 12:35:07]
»

@antonio777: pai ala nu prea e GPS, e un soft ce foloseste internetul, probabil ca internet nu vei avea, deci e egal cam cu zero telefonul mobil.

Ar trebui sa iti cumperi o cartela cu internet sau sa folosesti internetul in roaming, inca destul de scump.

corneliu-horia
[27.07.13 12:41:42]
»

@corneliu-horia: hotelul mentionat este in statiunea AGIOS IOANIS PERISTERON din corfu, la circa 17 km de kerkira

antonio777*
[27.07.13 17:07:10]
»

Mi am facut un traseu, cum si ce sa vad, daca in localitatile unde sunt plajele pe care vreau sa le vad sunt indicatoare care te ghideaza cred k o sa fie ok.

O sa am internet prin roaming, aproape non stop, la nevoie o sa l folosesc. Mersi mult pt info.

Dragoș_MD
[27.07.13 18:34:17]
»

@ionescunic: regret, dar ești în mare eroare! majoritatea smartpphoanelor (o fi corect?) au modul GPS dedicat (eu am un Motorola și un Samsung, pe ambele am pus Mireo Don't panic și merg perfect). Singurul lor dezavantaj este că au ecranul cam mic.

Mai am instalat pe ambele un mic program numit Mapdroid care afișează poziția unde te afli la un moment dat pe o hartă (tot off-line), dar nu face rutare. Are însă scrise pe hărțile alea cam tot ce este vizibil, se ține după tine chiar și când umbli pe munte...

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][1 vot]
ionescunicAUTOR REVIEW
[27.07.13 18:45:34]
»

@Dragos: posibil sa ai dreptate, dar nu bag mana in foc, eu nu pot instala nimic pe telefon din lipsa de memorie, iar ecranul e chiar micut.

Eu stiam ca Agps inseamna gps asistat, adica un fel de... mai nimic, al meu fara internet nu porneste nici mort, sta ca blegu si un sfert de ora si nu se conecteaza la sateliti

cher-cher
[29.07.13 15:32:35]
»

@ionescunic: AGPS-ul îmbunătăţeşte performanţa receptorului GPS care este implementat pe Smartphone. Eu nu am văzut până acum astfel de echipamente care să aibă DOAR AGPS. Ele vin în completare, pentru a ajuta localizarea când se folosesc telefoanele mobile (sau tabletele, care sunt de fapt nişte telefoane mai mari: P). Asta se observă prin scurtarea timpului necesar primei localizări (TTFF). Adică atunci când dai prima dată drumul smartphonului într-o zonă în care nu l-ai mai folosit, sau la un interval mare de timp de la o utilizare anterioară. În aceste cazuri, AGPS-ul culege (prin GPRS sau WiFi) date de la un server specializat, care oferă date prin intermediul reţelei de telefonie privind localizarea sateliţilor. În plus, atunci când se merge printr-o zonă în care sunt clădiri înalte, iar recepţia semnalului de la sateliţi este foarte slabă, AGPS-ul utilizează turnurile de telefonie în localizare (desigur precizia este mai mică).

AGPS-ul nu înlocuieşte GPS-ul, ci doar ajută uneori. Navigarea pe smartphone (tabletă) este perfect posibilă şi fără a avea activat AGPS-ul. Mai nou, cei de la MediaTek, au îmbunătăţit lucrurile, introducând EPO (extended prediction orbit), o chestie proprietară de-a lor, care se bazează pe tehnologia A-GPS cu server off-line. Datele descărcate sunt valabile 30 de zile pentru a îmbunătăţi TTFF (faţă de 3 dacă nu mă înşel ale celor AGPS).

Prin urmare, ai nevoie de WiFi sau GPRS doar pentru a-ţi descărca datele alea ajutătoare (lucru ce durează căteva secunde) şi asta o poţi face la plecarea la drum, cât eşti încă acasă. După aceea, nu mai ai nevoie de conectarea la internet. Decât, evident, dacă insişti să foloseşti programe de navigaţie care se bazează exclusiv pe harţile sau informaţiile online (cum ar fi Waze sau Navigation-ul de la Google, cu menţiunea că există în prezent şi posibilitatea de a descărca hărţile Google -zone selectate- pentru a naviga offline). În general, se folosesc programe dedicate pentru navigare, care sunt mult mai rapide şi mai "bogate" în utilizare (IGo, Sygic, Navigon, etc). Eu am folosit anul trecut în Corfu Navigonul, care era foarte bine actualizat, având un plus faţă de IGo în ceea ce priveşte punctele de interes (care şi astea pot fi îmbunătăţite la diferite programe). Prin urmare, dragă ionescunic, presupun că problema ta provine de la antena internă a GPS-ului, care are vreo întrerupere (dacă nu cumva chiar modulul e bolnav). Sigur, prima conectare poate lua uneori foarte mult, în funcţie de locul unde te afli, dacă sunt sau nu nori sau clădiri ori copaci deşi ce ar putea obtura semnalul de la sateliţi, dar şi funcţie de modului GPS folosit. Nu toate echipamentele de tip smartphone sunt la fel. De exemplu, folosind o tabletă Allview Speed S sau una Acer Iconia A1-810 conectarea (prima) dura cam 1-2 minute, pe când la un telefon HTC vreo 5, iar la altul Allview chiar şi o jumătate de oră. În aceleaşi condiţii. Despre mărimea ecranului... sigur că e mai plăcut cu unul de 7 sau 8 in, foarte bine şi cu 5, dar primul smartphone pe care l-am folosit la navigaţie cred ca avea 3 in. Şi cu toate astea, navigaţia era perfect posibilă şi de atunci am renunţat definitiv la hărţile tipărite. Asta nu înseamnă că nu casc ochii pe drum la indicatoare, căci apar diferenţe ce au cauze diverse între hărţile navigatoarelor şi realitate. De asemenea, în cazul plajelor din Corfu, înainte de a pleca la drum am consultat hărţile de pe internet şi indicaţiile gazdei pentru a stabili punctele de destinaţie.

Concluzia este că navigaţia în/înspre Corfu sau altă destinaţie este recomandabilă cu echipamentele moderne (GPS dedicat, smartphone sau tabletă) şi se poate face perfect şi fără conexiune internet.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][2 voturi]
antonio777*
[05.08.13 14:42:44]
»

Am gasit plajele, fara gps, e destul de simplu. majoritatea plajelor aveau indicatoare.

iulia_ana
[29.06.16 15:52:16]
»

@ionescunic - La cele 6 plaje din Paleokastritza se poate ajunge pe jos, pentru cine nu are la dispozitie un mijloc de transport (cazarea fiind in aceasta statiune)? deasemenea, daca este nevoie de papuci de baie? Multumesc frumos!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
13 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
antonio777*, ascent, biancuta, celeste, chelie_d, cher-cher, corneliu-horia, Cris, iulia_ana, landronache, mirelopodu*, sandu.53, Smaranda
Alte impresii din această RUBRICĂ[Alte] Plaje în Corfu:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.065927982330322 sec
    ecranul dvs: 1 x 1