ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 04.02.2024
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Galați
ÎNSCRIS: 27.07.12
STATUS: POSEIDON
DATE SEJUR
AUG-2023
DURATA: 2 nopți
Cuplu
2 ADULȚI
PREȚ SEJUR 371
FĂRĂ transport
CAZARE ÎN DblStd
REGIM MASĂ MD
Raport PREȚ/CALITATE:
BUN

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
la PMM* = 56 EUR
*PMM = Preț Minim MEDIU / Cameră, în cursul anului

TIMP CITIRE: 7 MIN

Lupul din Passau - o gazdă de excepție

TIPĂREȘTE URM de aici

A venit momentul să părăsim Cehia și, pe un drum un pic ocolit și cu multe popasuri intermediare, să ne îndreptăm spre casă. Plecăm pe o vreme „să-ți bați copiii” (e doar o licență, luați-o ca atare, n-aș bate nici măcar... covoarele😊) – plouă încă de aseară, mocănește, trist, tomnatic... Iar temperatura scade tot mai tare. Primul șoc termic îl am când încerc să ies din mașină, în timp ce așteptăm să ne îmbarcăm pe micul ferry ce ne va transborda pe țărmul opus al lacului Lipno (îmi vine să râd când îmi amintesc că una din zilele trecute era programată pentru plajă și bălăceală; deh, socoteala de-acasă...); renunț, lebedele alea pot să rămână și nepozate... Iar puțin după intrarea în Austria, termometrul din bordul mașinii înregistrează nu mai mult de 7,5°C🥶. Străbatem doar un pic de Austrie, mintenaș intrăm în Germania. Hi-hi – bifarăm 3 țări în ultima oră; cine mai e ca noi?! 😊 Le străbatem pe ploaie și ceață, parcă-i noiembrie, nu august...

Primul popas este Passau, micul oraș de la confluența a 3 râuri: Dunărea, Ilsa și Inn. Ca să avem timp să-l vizităm pe îndelete, am rezervat aici 2 nopți de cazare. Și, ca experiența să fie memorabilă, am ales un hotel de 4* în centrul istoric: Hotel Passauer Wolf. Singura emoție pe care o avem e că s-ar putea să nu găsim loc în minuscula sa parcare privată, însă ne-au asigurat că, la o adică, se va găsi o soluție, să stăm liniștiți.

GPS-ul ne duce până la botul calului, fix la intrarea în hotel (Rindermarkt 6). Strada e cu sens unic, tragem cât mai pe trotuar și Tati rămâne în mașină, în timp ce eu mă duc să fac formalitățile de cazare. Până la ora 15, când începe oficial check-in-ul, ar mai fi aproape un ceas; măcar să rezolvăm cu parcarea.  

Hotelul e o clădire verzui cu 4 niveluri, aliniată cu altele asemenea. O clădire istorică, îmi zic în barbă când pătrund în holul lunguț, prevăzut cu o serie de arcade. Las pe stânga și pe dreapta cele 2 mici spații de relaxare, las și vitrina magazinului cu suveniruri și mă îndrept glonț spre biroul recepției, situat aproape de capătul spațiului. Hop! – numai ce-mi taie fața o familie de nemți (mama, tata și 2 copii adolescenți) ce vine din sens opus! (Înțeleg mintenaș că mai există o intrare, pe partea cealaltă, lucru care se va confirma.)

Aștept ca recepționera să termine cu ei, durează un pic, în dulcele stil vestic, cu care nu reușesc deloc să mă acomodez, tot mi se pare că oamenii ăștia n-au ce face cu timpul lor și al altora (deși știu că problema-i la mine, nu la ei; eu sunt prea stresată și agitată, eu vreau/sunt nevoită/copleșită de nr. de sarcini/unitatea de timp; în fine, asta-i altă discuție...). Îmi vine rândul, rezervarea mea este găsită fără probleme „în sistem” ; culmea! camera e gata, putem s-o ocupăm – camera 31, etajul 3. Întreb de parcare; pentru că am ajuns printre primii 😊, și de data asta avem noroc, primim unul dintre cele 4 sau 5 locuri din garajul hotelului. Pe o hartă recepționera marchează traseul; cum să mergem înainte și pe unde să facem stânga și iar stânga. Îi mulțumesc frumos, mă întorc la Tati și așa facem.  

Într-adevăr, hotelul mai are o intrare pe partea opusă, cu un nivel mai jos decât prima (terenul fiind în pantă), de pe U. Donaulände, adică artera ce urmează cursul Dunării. (Aici, pe marginea străzii, am fi parcat dacă n-am mai fi găsit loc în garaj.) Și chiar în dreapta acestei intrări se află garajul, o încăpere compartimentată pentru câteva autoturisme, unde ne ocupăm locul alocat. Pe urmă debarcăm bagajele și, cu ajutorul liftului, accesăm al treilea etaj al stabilimentului. Ah, uitai să spun: după ce ne instalăm, să coborâm la bar – zise recepționera – că ne așteaptă o băutură de bun-venit.

În mod ciudat, etajul 3 este de fapt primul de după recepție😊. În lift aflăm asta. De fapt, sunt notate astfel: E – garaj și ieșire spre Dunăre; 1 – Saună, WC, camerele 10-12; 2 – recepție, mic dejun, bar, ieșire principală; 3,4, 5 – restul camerelor (30-91).  

Camera 31 este formată dintr-un hol, baie și dormitor. Avem 2 paturi simple alăturate, formând o structură unică, încadrată de noptiere. Pe fiecare noptieră, câte un set de dopuri de urechi și o ciocolățică Milka. Saltele faine, lenjerie aidoma, pernele cam leșinate. În loc de veioze, o bară luminoasă ce străbate blatul comun dintr-un capăt în altul. În dreptul fiecărei noptiere, întrerupătoare și prize. Sus, pe perete, o pictură murală repetitivă, cu lei stilizați.  

„Peste drum” , o canapea (extensibilă?!), o măsuță de cafea și, pe peretele cu ferestrele, un birouaș și un scaun. Sub birouaș, minibarul cu de toate, iar pe – setul de făcut ceai/cafea, o punguță de chipsuri, pahare de 2 feluri pe o tăviță, plus o sticlă de apă on the house. A, și un desuet telefon fix.

Spre hol, în partea cealaltă, un corp de mobilier cu oglindă și loc pentru bagaje, precum și un dulap cu generoase spații de depozitare, cu umerașe, seif și ventilator, papuci de unică folosință și pungă pentru haine murdare.

Ferestre avem 2, fiecare acoperită cu draperii asortate cu ambientul (pe bej-roșcat-maro) și ambele dau spre Dunăre. Faină priveliște, o să pun câteva poze. Nu avem balcon, hotelul ăsta nu-i prevăzut cu așa ceva, pe noi nu ne deranjează aspectul. TV cu ecran plat plasat între cele 2 ferestre.

Baia – modernă, cu toate-toate cele necesare. Coloristic – sobră, în alb și negru. Găsim prosoape de toate dimensiunile și consumabile de toate neamurile, găsim uscător de păr și cadă cu protecție de plexiglas. Curățenie-lună.

„Instalarea” nu ne ia mult. Coborâm să vedem care-i treaba cu welcome drink ăla... Pe drumul de la lift la bar, avem timp să identificăm sala de mic dejun, camera de bagaje (în care se pot depozita și biciclete) și standul (bogat) cu materiale promoționale. Din păcate, toate îs numa’ și numa’ în limba lui Schiller, pe care noi o stăpânim-0 barat. (Aveam să constatăm și cu altă ocazie ulterioară: nemții ăștia îs cam naționaliști, cel puțin când e vorba de turism; de parcă ar vrea să țină doar pentru ei frumusețile patriei, să nu le împartă cu alții de alte neamuri...)

În fine, accesăm barul, o cameră separată amenajată corespunzător. Între timp, recepționera care ne-a cazat pesemne că și-o fi terminat tura, căci ne întâmpină un tânăr – el recepționist, tot el barman. Avem un mic meniu pe masă, putem alege orice, deci alegem câte o bere locală, ce se dovedește a fi excelentă. După ce o savurăm, plecăm să vizităm împrejurimile și mai ales „să mănânce și gurile noastre ceva” ; dar despre asta, altădată.

Micul dejun a fost inclus în prețul camerei și a fost unul dintre cele mai bune ever. De fapt, la capitolul ăsta, pot spune că nemții pot fi depășiți cu greu. Se servește zilnic de la 6:30 (7 duminica) până la 10, în sala specială de la parter, care este formată din 2 camere ce comunică între ele, destul de spațioase și cochete. Din cauză de multă populație, n-am pozat deloc, să nu inoportunez, doar farfuria mea din prima dimineață. În tot cazul, genul de mic dejun cu prosecco, sucuri naturale, mezeluri și brânzeturi de cea mai bună calitate. Cafea excelentă.

Passau este o minunăție de oraș, cu un centru vechi fermecător, un castel impresionant și câteva muzee de top. 2 nopți de cazare este minimul recomandat, aș zice, căci ai ce face și vedea. Voi povesti ce am făcut și văzut noi, poate va fi sursă de inspirație. Apropierea celor 3 râuri reprezintă un bonus de necontestat, desigur.

Decazarea se face până la ora 11, noi am plecat ceva mai devreme. Am plătit la check-out tot ce era de plătit: 351 euro contravaloarea celor 2 nopți de cazare plus 20 de euro parcarea. Am plecat cu amintiri frumoase de la Lupul din Passau... M-aș caza a doua oară la el cu ochii închiși. Recomand!

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de crismis in 04.02.24 18:07:16
Validat / Publicat: 04.02.24 19:51:02
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în GERMANIA.

VIZUALIZĂRI: 313 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

3 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (crismis); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Passau văzut de la castel
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 51400 PMA (din 38 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
  • AŢI PUTEA rezerva o cameră aici, prin booking.com — la un preț mediu (media pe întreg anul) de 56.35 EUR pe cameră

  • ECOURI la acest review

    3 ecouri scrise, până acum

    webmaster
    [05.02.24 07:10:13]
    »

    Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ

    — (1) la momentul publicării, în rubrica curentă nu existau impresii din anul curent sau anul trecut ;
    — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii.

    Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

    (Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

    Pușcașu Marin
    [05.02.24 09:11:22]
    »

    @crismis: Cum știu că de obicei, alegerea cazărilor e la tine în fișa postului, observ că ai o mare slăbiciune pentru locurile astea cu vedere la apă . Frumoasă locația.

    Ziceai că-s cam naționaliști nemții ăștia cu materialele lor pormoționale doar în germană. M-a străfulgerat așa... și mi-am adus aminte că pe vremuri Corina Chiriac a participat la un festival de muzică și a trebuit să cânte musai în germană. Și cred că toți participanții cântau doar în germană. Deh... sângele apă nu se face dacă ne gândim la vremuri de tristă amintire de prin anii 30 ai secolului trecut.

    Mămăliga ei de vreme. Nu prea v-a lăsat în pace ploaia. Mă gândesc că dacă vreodată vă veți hotarî să mergeți în Egipt, o să vă fie dor de ploaie

    crismisPHONEAUTOR REVIEW
    [05.02.24 17:03:06]
    »

    @Pușcașu Marin: Da, iubesc la nebunie cazările cu view!!! Precum am mai spus, o cazare poate deveni o experiență în sine.

    Cât despre nemți... Asta e, o luăm ca atare. Mă bate gândul să învăț câteva cuvinte de bază... Poate... Dacă n-oi avea ce face cu timpul în viitorul apropiat... Ceea ce mă îndoiesc profund...

    Iar Egiptul nu prea e pe lista noastră scurtă. Doar o croazieră pe Nil visez, în rest nu mă văd zăcând cu roțile-n sus zile la rând... Cine știe, poate peste câțiva ani om gândi fix pe dos... Sănătoși să fim! 🙂

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    1 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    Pușcașu Marin
    Alte impresii din această RUBRICĂPassauer Wolf Hotel:

      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.076395988464355 sec
    ecranul dvs: 1 x 1