ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 08.01.2024
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Brașov
ÎNSCRIS: 08.07.19
STATUS: PREMIUM
DATE SEJUR
JAN-2024
DURATA: 10 zile
Familie

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢ. / RELAXARE:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
92.50%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
încărcat de pe telefon!
TIMP CITIRE: 8 MIN

Revelion Dubai 2024

TIPĂREȘTE

“Nu știu dacă să mai scriu de Dubai” - asta a fost primul meu gând. Așa ca m-am apucat de scris să văd dacă pot strânge alte idei. Tot timpul am spus ca la Dubai să aveți  grijă mare la cazare ca puteți nimeri foarte rău, cititi review-uri și dacă luați prin agenție fiți atenți să vă poată schimba cazarea ca nici ei nu știu toate hotelurile. Și totul s-a scumpit destul de mult.  

Ca de fiecare dată noi avem câte o pățanie, așa ca în seara de deinaintea plecării am scapat ulei pe jos și am alunecat și mi s-a dus genunchiul unde a vrut el 🤦🏼‍♀️. Și zic :- fac check in sau îl fac dimineața să văd dacă mă pot mișca? -Fă check in zice soțul, ca parcă vezi ca nu mai plecăm. Ok, fac. Și cine se trezește dimineața de nu se putea da jos din pat😂? Tot eu. Soțul: - Gata, nu mai plecăm. -Cum nu? Am făcut ckeck in, plec in limba  și tot plec. Așa ca șchiop, șchiop spre Dubai. Am fașă la genunchi dar sunt mai bine.  

 Biletele de avion le-am cumpărat în 2022 pentru a merge în Dubai la artificii în 2023, dar… când am cerut ofertă de cazare și am primit pentru familie 9000euro doar cu micul dejun inclus am zis pas. Așa ca am anulat biletele ca erau cu flex și am prins prin martie2023 prețuri pentru dec2023, cu 1000 euro 5 persoane cu loc și un bagaj de 32kg. Acum biletul de persona era 1000euro fără nimic. Și am plătit avans la cazare din iunie să fim siguri ca nu mai pățim la fel. Și așa am ajuns să decalam artificiile din 2023 pentru 2024.  

 După multe căutări anul acesta am stat la artificii la Atlantis la The Pointe. Am vrut la Burj Kalifa dar când am citit ca la 14:00 se dă drumul pentru a intra și la 17:00 se deschid toaletele și cum să te mai duci și la baie dacă îți pierzi locul. Prea mult de așteptat 10ore, prea aglomerat și nu știu în cat timp ieșeai de acolo.  Deci dacă sunteți cuplu merge, dar cu copiii e prea mult.  

Altă opțiune e la Burj Al Arab, e foarte frumos, foarte aerisit și e ceva special  să stai cu picioarele în nisip când deobicei îngheți la noi la artificii. Dar aici am fost și am ales de data asta The Pointe la Atlantis. Am venit pe la 18:00 ne-am pus lângă balustradă niște lucruri, ne-am împrietenit cu niște indieni și  am plecat la Nakheel Mall ca nici aici nu aș fi putut să stau locului 6 ore. Am lăsat mașina în parcare și am plecat cu Uber la mall (mai bine lăsam mașina la hotel și veneam cu Uber-ul ca am stat 1 oră jumătate să ieșim din parcare, care a costat 90 AED). Aveți  o aplicație CAREEM unde transportul e mai ieftin ca Uber aici.  

Vă pun poze cu artificiile, si ca noutate au fost niște imagini făcute din drone, aranjate sub diverse forme/scris, ceva nou și impresionant.  

Din postări am văzut ca la “Frame “au fost foarte frumoase și foarte multe artificii. Data viitoare acolo mi-aș dori să merg. Am luat bilete la Frame cu intrare în termen de un a dar așteptăm să treacă valul să nu fie extrem de aglomerat.

La hotel am avut opțiune de petrecere de Revelion, și nu scump, acceptabil-100 euro de persoană, dar ce petrecere e pentru români de la 22:00 la 00:30? 😂 Noi până dimineață știm ca e Revelionul 🤣. Când am ajuns noi la hotel la 2:30, toți dormeau.

Am început cu Revelionul povestirea, dar revin cu începutul vacanței. Tabietul nostru este ca în prima parte a zilei să luăm micul dejun/piscina/somn și după vine partea cu alergatul, așa ca plimbările sunt în partea a doua a zilei. Eu pot să vă spun ca nu ma pot sătura de atmosfera asta de la fântâni de la Burj Kalifa, îmi dă  o mare stare de bine, la fel și priveliștea de la geamul hotelului. Am ajuns rupți, nu știu cum reușim să ajungem atât de obosiți în fiecare zi din vacanță. Următoarea zi am fost la Nakheel Mall, mi-am luat ceva sclipitor de îmbrăcat pentru Revelion, am urcat pe terasă, foarte frumoasă ca o promenadă (nu pot să cred ca n/am făcut poze, caut la ai mei să văd dacă găsesc), aici pe acoperiș e o piscină Aura Sky Pool-impresionantă de unde se vede magnific, costă în jur de 300AED câteva ore (copiii n-au voie, deci altă dată sau poate fugim și îi lăsăm în hotel pe ai noștri 😂). Și pe urmă la plimbare la Dubai eye (parcare 20aed pe oră), s-a schimbat așa de mult atmosfera aici, înainte era mai liniste, acum nu vedeai clădirile de iahturi și foarte multă lume amestecată, ceea ce nu e ceva rău dar era un mic haos. Am mâncat înghețată,  foarte scumpă, am dat 187lei pe 4 înghețate 😳.  

Cred ca nu am văzut atâta lume aici niciodată, e plin de ruși, e și normal având în vedere întâmplările. Am prins și artificiile din ajunul de pe vechi.

La Burj al Arab nu mai este la fel imaginea de dinainte, s-au construit clădiri rezidențiale și hoteluri și de pe plajă se vede doar jumătate din el. Am prins steagurile de pe plajă puse cu ocazia zilei lor de 2decembrie -6000steaguri.  

Fac un tur rapid cu vizitele de acum : 

Outlet Village -cumpărături dacă ai noroc de reduceri,  

Nakheel Mall -cumpărături și plimbare pe terasă,  

Dubai Eye -plimbări, terasă, plajă (parcare 20Aed pe oră, dar dacă faci cumpărături pe acolo de 100AED AI PARCARE 3 ore incluse - nu e greu să cheltui 100 aed la 13 AED 100gr de înghețată 😂)

Burj Al arab - plimbări/plajă mai greu (e plin de asiatici îmbrăcați în lenjerie intimă)

Madinat Jumeira -piață cu tarabe în interior, afară parc de copiii și plimbare cu bărcuța 

Burj Kalifa - fântânile, terase, cumpărături 

Dubai festival City -fântâni și cumpărături 

Frame - vizitare -55 AED intrarea 

Ibn Batutta Mall -cele mai bune prețuri anul acesta la haine /parfumuri/mancare 

Câteva din aceste plimbări merită detaliate:

Dubai Expo2020 - intrarea este  120 aed de persoană și am avut incluse 5 obiective, plus separat 30 aed la garden in the sky (pun poza).  

Ajman și  Sharjah, au fost o mare curiozitate a noastră să vedem și cum e prin locurile acestea.  Odată ce ieși din Dubai, pe autostrăzile înspre Ajman totul se înghesuie, clădirile sunt foarte aproape de autostradă și autostrada este mult mai îngustă și nu ajunge soarele și e foarte gri totul.  

În Sharjah am ajuns la un parc unde era interzis accesul bărbaților și a băieților peste 6 ani. Ne-am dat un pic cu trotinetele electrice și plecare spre Ajman.

Ne/am pus degetul pe hartă în Ajman la China mall -am intrat pe intrarea nr9, am stat pe ceas 10 minute și am plecat  cu 3 perechi de șosete de firmă 😂😂😂. Tot ce vrei de firmă aici, sunt total șocată de replicile lor foarte bune 😆, mă întreb dacă mall-urile se aprovizionează de aici. Nu erau prețuri afișate, le făceau după mutra noastră.  

Deci o zi pierdută ca activități, dar bine de văzut și știut și partea asta.  

Acum aveți trotinete și biciclete electrice, ceea ce e perfect în sezonul ăsta, am plecat de la noi de la hotel de lângă Dubai Internet City până la plajă de la Dubai Eye cu bicicleta. Plătești 20 AED pe zi sau 50 AED pe săptămână și mergi nelimitat de câte ori vrei, dar să nu depășești 45 minute pe o cursă,  cu bicicleta vorbim.  La stațiile de încărcare le schimbi, dar dacă depășești nu e așa scump, 10AED la fiecare 30 minute peste cele 45 incluse.  

După tabietul de dimineață am plecat la Hatta, drum de 1 ora și jumătate, drum foarte frumos care duce  la un lac intr-un peisaj ca de pe marte, la munte în Dubai. Aici am plătit  300 AED pe o bicicletă electrică pe apă pentru 1 oră pt 4 persoane. Am mai fost odată aici fără copiii și  am vrut să vadă si ei  altceva în Dubai, munte si localnici. Fata de data trecută au apărut foarte multe tarabe cu mâncare la prețuri foarte bune. O pizza nu foarte mare 10 AED, cartofi prăjiți 7 AED, înghețată la cornet 9 AED. Mai poți face plimbări pe cal până în oraș.

Și cam atât din această vacanță unde am constatat ca e cam scump Dubai-ul fata de ultima data, și serviciile s-au cam imputinat  și nu prea mai sunt localnici.  Cred ca localnicii s-au cam retras, au alte locuri de ieșit, alte ore de plimbări, alte locuri de cumpărături, înainte erau și în hotel la noi, acum nici urmă de ei.  Și traficul e groaznic, dacă vrei să treci de pe o bandă pe alta, sau să faci la dreapta, Dumnezeu cu Mila! Și nu suntem neumblați, dar ca aici … zici ca toți au terminat școala de șoferi la școală de curse de mașini.

 Să vedem când ne mai întoarcem ca nu prea mai avem planuri în viitorul apropiat. Gata cu Dubai-ul pentru toate buzunarele, dar nu cred ca o pot ține așa cu prețurile ca nu vor mai avea turiști de alte clase și ei au nevoie de turiști mulți.  Dar așa zicem când e proaspătă vacanța 😘, deja caut bilete de avion să văd ce prețuri sunt 🙈

 


[fb]
---
Trimis de Aniram in 08.01.24 17:08:39
Validat / Publicat: 08.01.24 18:37:18
INFO ADIȚIONALE
 • Nu a fost singura vizită/vacanţă în ORIENTUL MIJLOCIU. A mai fost în/la: Sharjah, Ajman, Al Ain, Abu Dhabi
 • Alte destinații turistice prin care a fost: Portugalia, Franța, Elveția, Germania, Andora, Italia, Danemarca, Dubai, Ungaria, Suedia, Spania, Slovenia, Austria, Slovacia, Belgia,

VIZUALIZĂRI: 4550 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

6 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Aniram); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P05 Burj Kalifa 2024
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 20900 PMA (din 21 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

6 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[08.01.24 17:36:17]
»

Bun revenit pe site, cu impresii — pare c-a fost un Revelion „de poveste” ...

Câteva fotografii realizate de voi acolo ar fi mai mult decât binevenite — atât ca ilustraţie a textului, cât şi ca informaţie utilă, ele fiind căutate, apreciate (şi solicitate) de cititorii interesaţi în această destinaţie... Poţi folosi linkul amfostacolo.ro/pic_add9.p ... 113687&hid=3199.

Sau... poate ceva video de pe acolo? Dacă ai filmat câte ceva, ar fi zuper-util — link încărcare video.

webmasterX
[08.01.24 18:36:55]
»

Mulțumiri pentru poze — și pentru videos!

balasa violeta
[08.01.24 22:42:23]
»

Multumesc!

Am fost in martie si mi s-au parut astronomice preturile.

AniramPHONEAUTOR REVIEW
[09.01.24 11:13:32]
»

🤬😡🤬😡🤬😡🤯🤯🤬🤬🤬🤯😤😤😤 A venit și amenda 442 AED ca nu am respectat linia. Banuiesc când, ca mi-a zis gps -ul să fac la dreapta cam târziu și e adevărat ca am făcut în ultima secundă dreapta. Dar 442? 😓😓😓

tm67bru
[09.01.24 11:39:08]
»

@Aniram: Pfff... Cum a venit, prin Poștă? Prin email? etc

AniramPHONEAUTOR REVIEW
[09.01.24 12:11:13]
»

@tm67bru: pe e-mail, dar ei cei de la închirieri auto îți opresc banii direct din garanția pe care o lași la început, și când predau mașina garanția ți-o returnează după 7-10 zile tocmai pentru astfel de situații

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
 • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
 • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
 • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
  (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
1 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
balasa violeta
Alte impresii din această RUBRICĂVacanța în Dubai:


  SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
 • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
 • pagină generată în 0.066092967987061 sec
  ecranul dvs: 1 x 1