Q&A Vacanța în Dubai

Întrebări și răspunsuri [33]

  • adresate (şi trimise automat) TUTUROR celor care au scris impresii în rubrica «Vacanța în Dubai»
    • CÂND / LA CE se folosesc

      Aceasta rubrică a apărut observand nevoia voastră de a cere informaţii despre o destinație prin scrierea unor întrebări nelegate obligatoriu de un sejur sau review particular, care să ajungă cât mai ușor, mai rapid în atenția tuturor.

      Exemplu: presupunem că un utilizator dorea să întrebe ceva despre toboganele unui hotel - dacă există, câte sunt la număr și unde sunt ele amplasate

      • Anterior introducerii acestei rubrici, întrebarea putea fi scrisă doar la rubrica ECOURI a unui review existent. Dar dacă nu era scris incă nici un review la acel hotel? Din practică, de multe ori se deschide un pseudo-review, se scria intrebarea, se dadeau note (??!!) acelui pseudosejur, apoi se așteptau raspunsurile...
      • Dacă existau deja mai multe reviews-uri, in unele cazuri se proceda la postarea repetată a acelei intrebari la FIECARE review, în scopul supunerii spre atenția fiecăruia dintre cei care au fost acolo şi au scris impresii.
      • In mod evident, ambele "rezolvări" erau incorecte şi "peste mână", dar erau oarecum de înţeles, având in vedere lipsa altei posibilităţi. Odată cu apariţia rubricii «ÎNTREBĂRI şi RĂSPUNSURI», nevoia de informaţii se rezolvă decent.
      • NOTĂ: evident, alternativa de a posta întrebarea ca ECOU al unui review RĂMANE în picioare - dvs decideţi dacă întrebarea va fi destinată \b|[doar] acelui autor sau o trimiteți prin rubrica ÎNTREBĂRI și RĂSPUNSURI (avand expunere directă mai mare, către TOȚI)

      • PENTRU A POSTA O ÎNTREBARE: apasati «SCRIE O INTREBARE»; completați textul in fereastra nou-aparuta; apăsați «SALVEAZA»

      • PENTRU A VIZUALIZA O ÎNTREBARE ȘI RĂSPUNSURILE AFERENTE: click pe titlul sau textul întrebării

      • PENTRU A RĂSPUNDE LA O ÎNTREBARE: intrati în pagina acelei întrebări, eventual citiţi răspunsurile anterioare (daca există); apăsaţi «RĂSPUNDE»; scrieţi textul şi apăsaţi «SALVEAZĂ»
    • Când NU trebuie folosite
      • NU folosiți această rubrică dacă doriți sa adresați o întrebare autorului unui SINGUR review - este mult mai bine să o scrieți folosind rubrica ECOURI a acelui review (autorul va fi înștiințat/ă automat prin email )

      • [chiar dacă pare evident:] NU folosiți rubrica INTREBĂRI și RĂSPUNSURI pentru a scrie PĂRERI, IMPRESII sau RECOMANDĂRI din sejurul în acea destinație - este mult mai bine să folositi linkul/butonul «ADAUGĂ (SCRIE) IMPRESII»
      CÂND SCRIEȚI UN RĂSPUNS: încercați să vă limitați doar la subiectul întrebării; dacă doriți să aduceți alte completări referitoare la acea destinație sau acel sejur, este preferabil să folosiți rubrica ECOURI a unui review existent (poate chiar al dvs; sau al altui autor) SAU linkul/butonul «ADAUGĂ (SCRIE) IMPRESII»

    Dubai in Ianuarietrimisă de: f.victor - în [06.11.21 08:15:04]

    Buna ziua tuturor Planuim prima noastra vizita (3 adulti) in Dubai, plus o escapada de 1 zi la Abu Dhabi si as vrea sa va rog sa ne ajutati cu cateva sfaturi cu privire la - obiceiurile locului la care sa fim atenti / sa le respectam - hoteluri cu acces facil (priveliste) la obiective/mijloace de transport - transfer aeroport hoteluri si retur - recomandari pt mijloace de transport incl. metode de plata si costuri - obiective de vizitat (sfaturi privind costurile, accesul, modalitatea de achizitionare a biletelor) - zone traditionale (oras vechi si bazaruri) recomandate - recomandari pentru zone de cumparaturi (nu avem nicio idee privind preturile) suveniruri si nu numai - posibilitate inchiriere autoturism pentru escapada la Abu Dhabi si obiective de vizitat acolo Si nu in ultimul rand... conditiile de calatorie in pandemie (teste, carantina etc) cu precizarea ca suntem vaccinati si detinem vestitul certificat Stiu ca va cer prea mult, dar din ce am reusit sa citesc pana acuma, la cate informatii am gasit, recunosc, mai mult m-am zapacit... Va multumesc pentru intelegere si orice ajutor
    5 RĂSPUNSURI la Întrebare // vizualizări: 1990

    Carantină 48 oretrimisă de: iancusabin - în [02.10.21 13:50:37]

    Salutare tuturor! A fost cineva in Dubai de cand este obligatorie testarea pe aeroport la sosire si apoi trebuie sa te izolezi 24-48 de ore pana îți transmit rezultatul testului pe telefon? Întreb pt ca as vrea sa merg in Decembrie cu copiii si este destul de neplăcut sa stai 2 zile inchis. Stiu din vizitele anterioare ca sunt destul de stricți cu regulile. M ar interesa daca as fi cazat la un hotel pe plaja, daca pot sa ies afară sau trebuie sa stau in camera obligatoriu. Mulțumesc anticipat!
    15 RĂSPUNSURI la Întrebare // vizualizări: 628

    Aeroportul Dubai DXBtrimisă de: Betty2019 - în [24.01.19 00:03:06]

    Buna seara. De curand am luat biletele de avion pentru Dubai, aeroportul DXB si abia acum mi am dat seama ca aterizam la ora 3:30 si nu am nici o idee ce asi putea face pana mai tarziu avand in vedere ca check in ul se face la ora 14. Mi ar fi de folos niste ideei sau pareri. Multumesc
    11 RĂSPUNSURI la Întrebare // vizualizări: 846

    Lasarea bagajele dupa check-outtrimisă de: alisnuta - în [27.09.18 17:57:48]

    Buna ziua tuturor. As vrea sa stiu daca exista posibilitatea de a lasa undeva bagajele, pentru cateva ore, dupa check-out, eventual contra cost. Am citit intr-unul dintre articolele dumneavoastra, dar nu retin in care anume, ca ar exista aceasta facilitate in Marina Mall. As vrea sa ma pot bucura si de ultima zi de vacanta dar nu o pot face cu bagajele dupa mine. Va multumesc :)
    4 RĂSPUNSURI la Întrebare // vizualizări: 1689

    vouchere de reduceretrimisă de: dana muntean - în [10.10.17 11:16:21]

    buna! si eu merg in Dubai in noiembrie, ma intereseaza de unde ai voucerele pentru reducere la busul turistic? multumesc anticipat
    1 RĂSPUNSURI la Întrebare // vizualizări: 1314

    Excursii optionaletrimisă de: directoru - în [25.06.17 18:10:02]

    Excursiile opționale din Dubai este indicat sa la cumpăr din tara sau cind ajung în dubai. Multumesc
    7 RĂSPUNSURI la Întrebare // vizualizări: 4433

    Plecaretrimisă de: RobertFcd - în [14.01.17 05:55:25]

    Buna ziua. As vrea sa merg in Dubai. Bugetul e de 1 mie de euro (cazare & transport+bani de cheltuiala). Vreau sa iau din timp, adică din luna asta. Ce îmi recomandati? Agenție sau booking? Oare îmi ajung banii de cheltuiala? Cu pașaportul cum sa fac? Mulțumesc.
    24 RĂSPUNSURI la Întrebare // vizualizări: 3395

    Tur Dubaitrimisă de: Moraes - în [10.02.16 22:03:17]

    Stie oare cineva in ce zi e planificat turul de o jumatate de zi al Dubaiului, si ma refer aici la varianta gratuita [***] Ma intereseaza deoarece vreau sa-mi planific si sa-mi achizitionez din tara alte excursii optionale si nu as vrea sa se suprapuna cu excursia asta gratuita oferita de operatorul de turism. Cei de la agentia nu au stiut sa-mi spuna in a cata zi a sejurului se face excursia. Multumesc
    9 RĂSPUNSURI la Întrebare // vizualizări: 2285

    Cum se ajunge din Dubai la Ferrari World? trimisă de: gallardo645 - în [14.10.15 10:18:09]

    Am intelea ca se ia un bus de la inn battuta... sau ceva de genu... dar as vrea sa stiu un pic mai exact... :)
    7 RĂSPUNSURI la Întrebare // vizualizări: 3129

    A fost cineva la "FIRST (AURIS) CENTRAL SUITS APARTAMENTS"?trimisă de: gallardo645 - în [09.10.15 09:43:10]

    Am rezervat o camera la ei pentru 7 nopti luna aceasta si dupa ce am citit comentariile de pe Booking sunt un pic cam dezamagit de alegere. Vreau sa aflu daca este adevarat ca se opreste o garantie de 100-200 aed si pentru ce, daca se cere mai mult decat pretul rezervarii... etc. Si alte detalii/pareri despre hotel. Eventual recente:d. Multumesc!
    15 RĂSPUNSURI la Întrebare // vizualizări: 2361

    A fost cineva la hotelul ASTORIA ?trimisă de: rodirodicuta - în [01.09.15 09:07:12]

    a fost cineva la hotelul ASTORIA? CUM SE AJUNGE? Cum este transportul public
    17 RĂSPUNSURI la Întrebare // vizualizări: 5416

    Cum ajung la hotel ?trimisă de: steli67 - în [24.05.15 20:41:06]

    Merg pt prima data cu wizz. De la aeroport merg cu autobuz, metrou. De unde iau bilete, cartela ? Unde fac schimb valutar ? E indicat o cartela comuna autobuz, metrou cu mai multe calatorii etc ? Ma ajutati? Mersi
    2 RĂSPUNSURI la Întrebare // vizualizări: 1248

    Excursie in Abu Dhabitrimisă de: CarlaRoxana - în [07.04.15 16:00:08]

    Revin cu o intrebare, vrem sa vizitam abu dhabi, e ok daca cumpar bilete de pe getyourguide. sau e mai ok daca mergem cu un taxi din dubai? pt cei care a-ti fost cum a-ti procedat? va multumesc
    8 RĂSPUNSURI la Întrebare // vizualizări: 4188

    Cum pot procura moneda autohtona?! trimisă de: mcosty68 - în [12.03.15 17:30:08]

    De unde se procura moneda autohtona:Romania sau de la aeroport in Dubai?! Exista alta modalitate de a procura moneda autohtona?! Multumesc.
    16 RĂSPUNSURI la Întrebare // vizualizări: 11606

    Bilete Burj Khalifatrimisă de: ciucurinca - în [30.10.14 22:12:50]

    Buna! Am achizitionat on-line, de pe pagina oficiala tickets@atthetop. ae bilete pentru a vizita world’s tallest tower :) Vroiam sa va intreb de unde le ridic si cu ce trebuie sa ma prezint? In mail-ul primit de la ei am primit urmatoarele informatii: -Collect your Online Tickets from self-service kiosks, on the LG level of The Dubai Mall. -The purchasing cardholder will need to bring this receipt with a photographic I. D and present it to the At the Top 'Will Call' counter to collect tickets. Unde anume este acest LG level si Will Call? Photographic I. D reprezinta pasaportul? Sa inteleg ca trebuie pur si simplu sa imprim mail-ul de la ei si sa il prezint la aceste locatii, nu? Mai am nevoie de ceva pentru a ridica biletele? Stiu doar ca trebuie sa fiu inainte cu o jumatate de ora fata de ora programata. Multumesc anticipat! O seara buna!
    6 RĂSPUNSURI la Întrebare // vizualizări: 2741

    Unde apune soarele in Dubai? trimisă de: elenaadina - în [28.10.14 14:08:23]

    Vreau sa fac baie in mare in Dubai si ma intereseaza cand ar fi cel mai potrivit moment al zilei pentru a evita soarele cat mai mult... Asa ca ma intereseaza pozitia soarelui fata de mare... Rasare din mare sau apune in mare? Nu am gasit inf. pe net. Multumesc anticipat!
    9 RĂSPUNSURI la Întrebare // vizualizări: 3707

    Unde se pune viza? trimisă de: elenaadina - în [25.10.14 09:19:27]

    Plec pe 1 noiembrie in Dubai. Spuneti-mi, va rog, viza se pune pe pasaport la ghiseele passport control? Multumesc anticipat!
    8 RĂSPUNSURI la Întrebare // vizualizări: 2174

    Preturi in bazartrimisă de: elenaadina - în [13.10.14 19:26:00]

    Imi puteti spune, va rog, daca in bazar preturile se negociaza? Si cam cat din pretul cerut? Banuiesc ca la mall preturile sunt fixe. Multumesc anticipat!
    5 RĂSPUNSURI la Întrebare // vizualizări: 1986

    De unde pot cumpara? trimisă de: elenaadina - în [03.10.14 18:38:39]

    As vrea sa cumpar daca gasesc, doua sabii de alama ornamentale si o masuta de cafea model oriental. A vazut cineva asa ceva prin mall sau bazarurile din Dubai?
    1 RĂSPUNSURI la Întrebare // vizualizări: 1377

    Inchiriere masina Dubaitrimisă de: ciucurinca - în [01.10.14 15:07:19]

    Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu informatii legate de inchirierea unei masini in Duabi. -De unde se poate inchiria? - Care sunt costurile? - Masinile inchiriate au si GPS sau trebuie unul personal cu hartile actualizate pentru Dubai? Eu voi ajunge pe 6 noiembrie, seara in jur de 8 (din cate imi amintesc, nu am acum biletul in fata) si voi ateriza pe AL Maktoum, iar plecarea va fi pe 13 noimebrie. Si vom fi cazati la Premier Inn Silicon Oasis (am vazut ca este destul de departe de acest aeroport) Am dori sa inchiriem pe toata perioada sejurului. Multumesc!
    26 RĂSPUNSURI la Întrebare // vizualizări: 11067

    Si mai multe intrebaritrimisă de: elenaadina - în [23.09.14 19:01:30]

    Stau in cumpana daca sa aleg un sejur individual sau prin agentie, am facut o mica socoteala la un hotel si diferenta ar fi cam de 1800 lei. 1. Intrebarea e, cam cat m-ar ajunge un taxi de la aeroport la hotel Marina Byblos, din zona Dubai Marina? Pot alege si varianta metrou, cam cat timp as face? 2. La terminarea sejurului, plec cu taxi la aeroport si nu stiu la ce terminal trebuie sa ajung pentru zbor. Cum procedez? 3. Cu ce mai pot sa ajung din Dubai Marina in Palm Jumeirah in afara de taxi? 4. Cam cat ar costa un pranz la Burj Al Arab si daca pot face o rezervare la restaurantul de la subsol cu pesti? Multumesc anticipat!
    14 RĂSPUNSURI la Întrebare // vizualizări: 7312

    Cum ajung la mare? trimisă de: elenaadina - în [21.09.14 16:14:24]

    Multumesc in primul rand pentru raspunsurile la intrebarea anterioara! Daca voi sta la hotel Warwick, situat pe Sheikh Zayed Road, pot ajunge pe jos la mare, in zona Jumeira Public Beach? Sunt trotuare? In prezentarea unui hotel apropiat, Towers Rotana, spune ca se afla la 10 minute de plaja (cu masina cred)...
    4 RĂSPUNSURI la Întrebare // vizualizări: 1771

    Recomandaretrimisă de: elenaadina - în [20.09.14 20:28:34]

    Ce ma sfatuiti? Vreau sa merg in noiembrie in Dubai si stau in cumpana in a-mi alege un hotel aproape de Burj Khalifa si Dubai mall. Am gasit ceva la 10 minute de mers cu masina, hotel Warwick, situat pe Sheikh Zayed Road, ideea e ca as vrea sa ma plimb pina la Burj Khalifa pe jos, dar nu-mi pot da seama daca sunt trotuare in zona sau nu. De asemenea as vrea sa stiu daca se poate manca la Dubai mall si care ar fi preturile... Multumesc anticipat pentru raspuns!
    5 RĂSPUNSURI la Întrebare // vizualizări: 1964

    Hawthorn Suites by Wyndhamtrimisă de: nickblanaru - în [28.08.14 20:42:55]

    Buna ziua, revin cu intrebarea daca stie cineva ceva de Hawthorn Suites by Wyndham ce se afla in Jumeirash - Dubai Marina. Va multumesc
    0 RĂSPUNSURI la Întrebare // vizualizări: 635

    hawthorn hoteltrimisă de: nickblanaru - în [15.07.14 23:49:02]

    Buna ziua, stie cineva sa-mi spuna ceva despre Hawthorn Hotel &Suites din Dubai? Va multumesc
    0 RĂSPUNSURI la Întrebare // vizualizări: 484

    Dubai in 23 27 iunie, vestimentatie, plaje, excursii.trimisă de: cristy1200 - în [18.06.14 19:52:40]

    Buna ziua. Va rog sa imi spuneti ce fel de vestimentaţie trebuie sa ne alegem pentru vizitarea bazarelor, am inteles ca e de preferat ca femeile sa nu poarte pantaloni? In malluri nu este asa strict? De la hotel pana la statia de metrou se poate sa nu găsim trotuare? Noi o sa fim cazaţi in zona Deira. Ce plaja imi recomandati? Doresc una cu palmieri, vegetaţie dar si cu posibilitatea de a gasi pe plaja terase cu băutura si mâncare. In caz ca doresc sa achizitionez excursii in zona, safarii, etc o sa gasesc la hotel sau exista agentii prin mall? Multumesc anticipat
    4 RĂSPUNSURI la Întrebare // vizualizări: 1926

    Hotel prin allabouthotels.com e de incredere?trimisă de: lavinia corina - în [08.05.14 22:36:24]

    E de incredere site-ul allabouthotels.com? Am gasit o oferta mai buna pe acest site, dar nu stiu daca e ok. Lavinia
    4 RĂSPUNSURI la Întrebare // vizualizări: 929

    transport in Dubaitrimisă de: dani0212 - în [15.11.13 21:19:45]

    Cum se ajunge de la noul aeroport in oras? mai exact in Bur Dubai?
    1 RĂSPUNSURI la Întrebare // vizualizări: 854

    Rugaminte la cei care au fost in Dubaitrimisă de: dani0212 - în [15.11.13 21:16:39]

    Plec la sf. lunii noiembrie pe cont propriu in Dubai. Va rog daca are cineva nr. de telefon al ghidei vorbitoare de lb.romana de acolo ca as vrea sa achizitionez o excursie. Am mai fost in Dubai dar cu excursie organizata si am pierdut nr. de telefon
    1 RĂSPUNSURI la Întrebare // vizualizări: 766

    Informatii despre Dubai.trimisă de: irinel.d - în [18.09.13 19:47:43]

    Va rog sa-mi raspundeti si mie la urmatoarele intrebari; ce stiti despre hotelul Richmond, care este pretul la tigari, de unde se poate cumpara alcool[bere]?
    25 RĂSPUNSURI la Întrebare // vizualizări: 4444

    Sejur Dubai in Mai.trimisă de: octombria - în [22.03.13 00:32:50]

    De ce nu sunt oferte de sejururi in dubai in luna mai -iunie?
    6 RĂSPUNSURI la Întrebare // vizualizări: 1599

    snorkeling în Dubaitrimisă de: D.O.Tavi* - în [05.03.13 17:24:19]

    Se poate face snorkeling în Dubai şi pe ce plajă anume? Accesul pe plaja de snorkeling este contra cost? De unde se poate cumpăra o bere şi la ce preţ?
    3 RĂSPUNSURI la Întrebare // vizualizări: 1106

    Sfat despre modalitatile de plata in Dubaitrimisă de: JKN* - în [27.01.12 14:25:28]

    Va rog sa ma sfatuiti cu ce fel de valuta este mai indicat sa merg in Dubai. Eu detin euro. Plata cu cardul este posibila la malluri in zonele pentru luarea mesei? Desi fratele meu a fost acolo anul trecut, el a patit totul cash. Eu prefer cu cardul. Ce ma sfatuiti? Va multumesc si va doresc vacante frumoase!
    2 RĂSPUNSURI la Întrebare // vizualizări: 1690

    SCRIE O ÎNTREBARE referitoare la Vacanța în Dubai
    pagină generată în 0.043415069580078 sec
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]