ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 18.11.2023
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 29.12.11
STATUS: TITAN
LUNA
NOV-2023
Prieteni
Raport PREȚ/CALITATE:
EXCELENT

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
70.00%
Satisfăcător

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
90.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 4 MIN

Trei prieteni la  Trei Cămile

TIPĂREȘTE

Citatul zilei: „Nu sunt un mare bucătar, nu sunt un mare artist, dar iubesc arta și iubesc mâncarea, deci sunt călătorul perfect" – Michael Palin

Acu vreo două weekenduri am fost invitat de un prieten în oraș la un restaurant, ca să mai depanăm amintiri din tinerețe. El a propus și eu am acceptat imediat un local de cartier, unde se mănâncă foarte bine și sunt prețuri mai omenești. Astfel într-o sâmbătă seara ne-am întâlnit trei prieteni la restaurantul „3 Cămile” . Sincer mă intriga un pic acest nume de restaurant. Am căutat un pic pe net si am găsit două articole scise de colegele noastre iulianic și doinafil. Am observat că le-a plăcut la acest local, așa că am plecat și eu într-acolo cu inima deschisă.

Am ajuns la local si am dat de o cârciumă de cartier de tip vagon, în prima încăpere este localul propriu zis, iar în spate se află o terasă acoperită și închisă pe timp de iarnă. Vara cred că este mult mai frumos. Un local de cartier fără mari pretenții, asta am găsit.

Primul gând al meu a fost să întreb ospătarul de unde vine denumirea acestui local. Iată ce am aflat: „Istoria începe în anul 1920 odată cu războiul turco-armean, ce s-a desfăsurat între 24 septembrie și 2 decembrie și a rezultat cu victoria covârșitoare a turcilor. Armenia s-a văzut nevoita să-i cedeze mai mult de jumătate din teritoriile primite prin Tratatul de la Sevres.

Din cauza presiunilor războiului și a pogromului ce a urmat, mulți civili armeni au părăsit marile orașe si s-au stabilit în alte părți ale lumii.

Printre acestia se numără si o familie de comercianți ce fuge din Erevan, capitala Armenia pentru a migra în Austria. În drumul lor ajung la București unde se îndrăgostesc de frumusețea locurilor și decid să se stabilească aici. În anul 1929 deschid prăvălia-băcănia din locația actuală și o denumesc 3 Cămile.

În perioada comunistă odată cu legea naționalizării din 1948 prin care statul preia toate întreprinderile și societ»ățile de orice fel, clădirea a trecut in proprietatea statului, iar în anul 1986 aici se deschide un centru de pâine.

În 1990 moștenitorii comerciantului armean reintră în drepturi, dobândesc clădirea, apoi își deschid un mic birt de cartier cu denumirea inițială de 3 Cămile. Încet încet a devenit unul din cele mai cunoscute restaurante din cartier cu productie proprie. Odată cu criza din 2008 restaurantul are un mic declin.

În anul 2017 acesta este preluat de o familie din București ce reușește să-l pună pe picioare și să-i aducă gloria de altădată prin renovarea, modernizarea și repunerea în valoare al acestuia.” - cam asta este istoria acestui local si tot nu am aflat de ce 3 camile! ; -) Oricum îmi plac mult locurile ce au o istorie în spate.

Să revenim la subiect. Prima impresie. Restaurantul era jumate plin sau mă rog jumate gol de pinde din ce unghi privești. Ce m-a socat era ca toți mușterii erau îmbrăcați în negru. Misterul s-a deslușit rapid era sâmbăta morților și erau mai multe parastase. Șocant mai era un lucru majoriattea mușteriilor de la mese erau tineri si foarte tineri...

In fine. Noi am deschis cu câte ceva de băut eu cu o palincă și o cola, ceilalți cu bere. Apoi am continuat cu bere nefiltrată, asat așa ca să închei capitolul băuturi.

De mâncare ne-am ales toți trei ciorba de burtă cu ardei iute și cu smântână Sincer a durat cam mult până au adus-o, mai bine de jumătate de oră, dar măcar a fost delicioasă și asta contează mai mult

La felul al doilea eu am avut poftă de o rață pe varză, iar colegii mei și-au luat cotlete de berbecuțasezonate cu cartofi prăjiți. Porțiile au fost generoase și foarte gustoase. De voie de nevoie am plecat pe jos acasă, ca să mai ard din caloriile consumate.

Desertul a constat din clătite cu gem ori ciocolată ori din papanași cu gem cu fructe de pădure. Toate au fost foarte bune.

Am petrecut câteva ore plăcute alături de prieteni la acest local de cartier si am mâncat si foarte bine. Toată distracția ne-a costat 480 lei și am mai dat 15% pentru chelner pentru amabilitatea și serviabilitatea de care a dat dovadă. Drept pentru care vă recomand cu drag acest local de cartier situat aproape de Piața Eroii Revolutiei.

## end review sc

[fb]
---
Trimis de robert in 18.11.23 11:34:46
Validat / Publicat: 18.11.23 12:03:59
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în BUCUREȘTI.

VIZUALIZĂRI: 414 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

4 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (robert); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P18 și clătite cu cremă de ciocolată
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
[900 PMA] [450 PMA]
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 31700 PMA (din 33 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

4 ecouri scrise, până acum

doinafil [18.11.23 13:36:14] »

Și eu m-am întrebat de ce-i spune „Trei Cămile” , dar n-am fost curioasă să întreb „de ce?” Bine că am aflat povestea de la tine!

Cred că am fost acolo de vreo patru sau cinci ori în ultimii ani, atât la aniversări cât și la parastase. De fiecare dată am fost cu toții mulțumiți! O rudă a noastră locuiește în apropiere și știe că patronul restaurantului este băiatul unui vecin din cartier.

La o aniversare a fost amabil și ne-a dat voie să aducem - de-afară - o casoletă mare de înghețată. Mujdeiul de usturoi pe care-l comand mi-l face cum vreau eu, mult și consistent, cu apă, sare, puțin ulei și usturoi, așa cum îl făcea mama acasă!

De fiecare dată mergem cu plăcere acolo, pentru că știm că vom mânca bine! Mă bucur că și ție ți-a plăcut acolo!

abancor CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA [20.11.23 11:18:24] »

Pesemne familia de armeni o fi pribegit cu ajutorul a trei cămile care au cărat calabalîcul.

Pe la mine prin zonă e barul „Trei bețivi” . O denumire mult mai ușor de înțeles. Și care trimite deopotrivă la proprietari și clienți.

robert [20.11.23 12:07:10] »

@doinafil: mersi frumos pentru vizita si comentariu! Se pare că ești o clientă fidelă a acestui local. Corect, dacă ești mulțumită de ce să schimbi?

robert [20.11.23 12:09:25] »

@abancor: chiar si așa "Trei Bețivi" este o denumire mult mai sugestivă pentru noi! io cred că mai degrabă se referă la proprietarii afacerii!!! ; -)

Mulțumesc frumos pentru vizită și comentariu!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
doinafil, robert
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în București?:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.09167218208313 sec
    ecranul dvs: 1 x 1