ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 04.11.2023
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Brăila
ÎNSCRIS: 17.06.09
STATUS: CONSUL
LUNA
SEP-2023
Solo
Raport PREȚ/CALITATE:
EXCELENT

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
96.67%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 4 MIN

Copiilor cuminți li se îndeplinesc dorințele IV — Mâncând românește la Casa Românească

TIPĂREȘTE URM de aici

În plimbarea mea de recunoaștere a locurilor unde aș putea mânca bine și ieftin (la Mamaia? Ce glumă bună!), după ce am trecut pe la Autoservirea Easy, vezi impresii, am descoperit, cam peste drum de ei, Terasa Românească Mamaia.

Venind dinspre plajă, pe sub firul telegondolei, aproape toate terasele sunt pe dreapta, mai puțin Easy și NIKOS.

Cum doar mâncasem la Easy, am făcut o plimbare” de voie” să mai văd și alte locuri, oferte, prețuri.

Cel mai scump mi s-a părut la NIKOS. Cel mai ieftin, la terasa MOTOR, peste drum de NIKOS (29,9 lei meniul zilei). Astea două sunt cam in zona Casino Mamaia. Am mai găsit o terasă unde meniul zilei era 55,5 lei, dar nu-i mai știu numele.

Ca să nu mă plimb degeaba, la MOTOR am băut o bere =12,5 lei și alături, am mâncat o clătită uriașă, cu dulceață de zmeură (nu vă așteptați, nu?) cu 11 lei. Cică era” varianta scurtă” .” Varianta lungă” era 18 lei. Ei, nu! Prea mult, totuși!

Joi seara, psiholoaga mea favorită, prietena mea de suflet, m-a invitat la NIKOS. A fost plăcerea ei să facă cinste cu cina: gyros mediu de porc, portokalopita și o bere. Cât a costat… nu știu și nu voi afla niciodată. Știu că portokalopita era 24 de lei.

A doua zi, după plajă, am mai trecut pe la magazinașe. Era, totuși, prea devreme pentru prânz. În jur de 12- 12 și un pic, m-am oprit la Casa Românească. Era recomandarea unui coleg care mâncase acolo cu o zi mai devreme și era atât de entuziast, încât mi-am propus să-l verific. Și bine am făcut!

Casa Românească este a doua terasă, lângă Casa Iancu, pornind de la Hotelul GES spre Casino.

Arată tare bine, dar mai multe poze nu am putut face, fiindcă turiștii străini veniți cu autocarele, erau aduși de ghizi aici. Am văzut plină terasa ori de câte ori am trecut pe la ei.

Cum meniul zilei era 39,99 lei și berea tot 12,5 lei, am decis rapid să intru. Riscam să nu mai am loc.

Mi-am ales strategic pozitia spre strada, și am comandat: o ciorbă de văcuță (cred că era mică, de aia era văcuță!), ceafă de porc la grătar cu piure de cartofi și o bere.

Deși plină terasa, ospătarul care se ocupa de masa mea a fost foarte rapid, amabil și eficient. Am apucat să fac doar câteva poze și aveam deja ciorba pe masă.

Între timp, oamenii se opreau să citeasca meniul de pe tabla de afară, iar eu lăudam bucatele, chipurile discutând cu ospătarii. Săracii, se minunau câtă lume le trecea pragul! M-a distrat grozav!

A venit apoi felul doi. Piureul ERA DIN CARTOFI NATURALI, nu din fulgi. De mult nu am mai mâncat așa o bunătate. Ceafa era suculentă, făcută fix cât trebuia. Pentru asta, am transmis felicitări bucătarului. Sincer și din suflet.

A avut dreptate colegul meu să laude terasa. Pentru cei 55 de lei plătiți, cu bere cu tot, a fost perfect. Puțin cam prea mult pentru mine, totuși! Cantitativ zic!

Pentru vineri seara seara, m-am regalat cu o porție de hamsii prăjite, cu sos de usturoi (nu mujdei, sos din ăla cu maioneză) pe care le-am mâncat în grădina hotelului Piccadilly vezi impresii, pe o banca, într-un apus de vis. 10 lei / 100 gr. Cu sos cu tot.

Sâmbătă am revenit tot la Casa Românească, dar de data asta am luat doar felul II. Aveau și varianta asta cu doar felul doi. A fost un șnițel de porc, cu cartofi prăjiți, tot naturali, și o salată de varză albă. Doar 29,99 lei mi-au umplut burtica și m-au făcut să mă simt bine. A, să nu uităm berea! Totul a fost 45 lei.

Recomand și eu din tot sufletul Terasa Casa Românească!

Sâmbătă seara am avut eu mâncare de acasă, dar oricum eram puțin cam sătulă

Așa am reușit să-mi scot mesele până in 100 lei, fără să fac rabat de la calitate și fără să mă ridic flămândă de la masă. Dar cică așa ar fi trebuit! Ăsta ar fi trendul actual! Fie la ei acolo!

Mă rog, fiecare cu mofturile și figurile lui!

Duminică, psiholoaga mea a venit să mă ducă la autogară, să fie sigură că plec, cred! Glumesc, e o tipă de nota 20.

Ca să nu plec flămândă la drum, m-a dus la o cârciumioară turcească, de cartier, fără pretenții, lângă autogara. Demir se numește. Aici am mâncat ciorbă de burtă, lachmachum și înghețată turcească. Apoi am plecat spre Brăila.

Aici ia sfârșit povestea mea de la mare! Sper să va fie de folos ce v-am povestit!

## end review sc

[fb]
---
Trimis de Zoazore in 04.11.23 20:58:45
Validat / Publicat: 04.11.23 22:12:05
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în MAMAIA.

VIZUALIZĂRI: 697 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

9 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Zoazore); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P43 Portokalopita, berea și eu! La NIKOS
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 41600 PMA (din 44 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

9 ecouri scrise, până acum

Pușcașu Marin
[05.11.23 08:32:38]
»

@Zoazore: Hi, hi, hi. M-a amuzat chestia cu ciorba de văcuță. Era mică, de-aia era văcuță. O fi vreo strategie a hoțomanilor ăștia din HO-RE-CA. Probabil, în viitorul apropiat ca să mănânci la prețuri cât de cât normale o să comandăm de văcuță, de porcușor, păstrămioară de oiță, totul la diminutiv dacă vrei și prețuri la” diminutiv” .

Că dacă vrei de porc sau de vacă... ai pus-o de-un credit.

Altfel, eu îți doresc ieșiri cât mai dese, de-astea de ne-ai descris. Fac bine la zâmbet, după cum se vede în poze

ZoazoreAUTOR REVIEW
[05.11.23 08:38:12]
»

@ghisor: Pai asa scrie peste tot: ciorba de vacuta, nu de vita. Si daca vacuta e vacut? Adica baietel? Doar ca, din pacate, doar denumirile sunt diminutive, preturile... nu prea!

Oricat de diminutive ni le-am dori noi, nu sunt!

In alta ordine de idei, alte iesiri nu se mai intrevad pana la Intalnirea de anul viitor! Dar ma stii optimista, asa ca eu inca sper!

Multumesc mult pentru vizita, ecou si apreciere! Zi buna!

nicole33
[05.11.23 16:05:12]
»

@Zoazore:

n plimbarea mea de recunoaștere a locurilor unde aș putea mânca bine și ieftin (la Mamaia? Ce glumă bună!), după ce am trecut pe la Autoservirea Easy am descoperit, cam peste drum de ei, Terasa Românească Mamaia.

Glumă sau nu, se pare că ai reuşit să descoperi mâncătorii bune şi cu preţuri acceptabile într-o staţiune scumpă ca Mamaia. Şi ieftin şi bun este puţin cam utopic, nu crezi?

alături, am mâncat o clătită uriașă, cu dulceață de zmeură (nu vă așteptați, nu?) cu 11 lei. Cică era” varianta scurtă” .” Varianta lungă” era 18 lei. Ei, nu! Prea mult, totuși!

Ehh... uriaşă cu adevărat era varianta lungă. Am întâlnit prima dată asemenea clătite în Bulgaria prin 2010 şi au fost perfecte. Cu zmeura nu mă surprinzi deloc, chiar dacă eu prefer ceva mai acrişor. Iar la mâncat clătite fără număr eu am antrenament şi multă experienţă

A venit apoi felul doi. Piureul ERA DIN CARTOFI NATURALI, nu din fulgi. De mult nu am mai mâncat așa o bunătate. Ceafa era suculentă, făcută fix cât trebuia. Pentru asta, am transmis felicitări bucătarului. Sincer și din suflet.

Şi eu transmit felicitări bucătarului atunci când sunt încântată de un preparat sau altul, dar se întâmplă destul de rar.

Cu cartofii ai avut mare noroc. Tocmai din cauza "fulgilor", eu evit să comand piure la restaurant şi mă resemnez cu cartofii prăjiţi, în cazul cărora cam ştiu la ce să mă aştept. Ceafa arată exact cum trebuie.

Mi-a plăcut cum arată şi sniţelul tău crispy, mai ales că mie nu-mi iese niciodată aşa.

Eu zic că ai mâncat bine la un preţ corect. Cu tot cu hidratarea atât de necesară

Ca să nu plec flămândă la drum, m-a dus la o cârciumioară turcească, de cartier, fără pretenții, lângă autogara. Demir se numește. Aici am mâncat ciorbă de burtă, lachmachum și înghețată turcească.

Mă miram să fi ratat tu ocazia de a insera şi ciorba de burtă într-un articol . Pozele oricum le văzusem aproape în timp real, deci ştiam la ce să mă aştept

nicole33
[05.11.23 16:11:04]
»

@Zoazore:

Pai asa scrie peste tot: ciorba de vacuta, nu de vita. Si daca vacuta e vacut? Adica baietel? Doar ca, din pacate, doar denumirile sunt diminutive, preturile... nu prea!

Eu am mai întâlnit varianta cu "ciorbă de viţel", doar că preţul era încă şi mai mare

Aici ia sfârșit povestea mea de la mare! Sper să va fie de folos ce v-am povestit!

Mi-a plăcut întreaga poveste a vacanţei tale la Mamaia, o ieşire şi o deconectare de care aveai mare nevoie şi care se vede că ţi-a priit.

Dar cel mai mult mi-a plăcut faptul că vacanţa la mare are reuşit să-ţi aducă din nou zâmbetul pe buze

Safta Radu CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[05.11.23 17:37:24]
»

Zozo, hotărăște-te, ori turiștii străini veneau valuri-valuri, terasa fiind plină de câte ori ai trecut pe acolo, ori bieții ospătari se minunau văzând câtă lume le trece pragul! Că mă derutezi, de nu mai știu ce să cred!

Legat de ciorba de văcuță, sincer să fiu nu-mi amintesc să fi văzut vreodată într-un meniu să scrie ciorbă de vacă, mi se pare că sună prea... arhaic.

Dacă eram în locul tău, aș fi îndrăznit să scriu și despre cina de la Nikos, mă descurcam cu câteva poze, chiar dacă aveam una bucată psiholoagă pe cap.

Merg și eu pe ideea prietenei noastre @nicole33, aveai nevoie de această ieșire la mare, mă bucur să te văd zâmbind, și aș mai adăuga ceva: o viață ai, trăiește-o... din plin!

nicole33
[05.11.23 17:54:20]
»

@Safta Radu:

Dacă eram în locul tău, aș fi îndrăznit să scriu și despre cina de la Nikos, mă descurcam cu câteva poze, chiar dacă aveam una bucată psiholoagă pe cap.

Crezi că eu nu i-am spus acelaşi lucru? Dar nu am reuşit să o conving .

Chiar dacă Zozo recomandă toate locaţiile unde a mâncat cu ocazia acestei vacanţe, tot îmi pare puţin aiurea să le amestece în cadrul aceluiaşi articol. Este ca şi cum ai scrie despre mai multe hoteluri la grămadă, de nu mai ştii care ce notă a primit şi de ce.

Merg și eu pe ideea prietenei noastre @nicole33, aveai nevoie de această ieșire la mare, mă bucur să te văd zâmbind, și aș mai adăuga ceva: o viață ai, trăiește-o... din plin!

Aşa-i că zâmbeşte frumos?

Bun sfat!

ZoazoreAUTOR REVIEW
[05.11.23 18:01:21]
»

@nicole33:

Glumă sau nu, se pare că ai reuşit să descoperi mâncătorii bune şi cu preţuri acceptabile într-o staţiune scumpă ca Mamaia. Şi ieftin şi bun este puţin cam utopic, nu crezi?

De unde rezulta ca utopia exista cateodata.

Mi-a plăcut cum arată şi sniţelul tău crispy, mai ales că mie nu-mi iese niciodată aşa.

Drept este ca nici mie. Dar abia de anul asta am indraznit sa mananc snitel. Era cu fulgi de porumb, din aia de mananc eu cu iaurt!

Mă miram să fi ratat tu ocazia de a insera şi ciorba de burtă într-un articol. Pozele oricum le văzusem aproape în timp real, deci ştiam la ce să mă aştept

Am promis clatita? Am dat-o! In plus, poate s-o nimeri cineva flamand pe la autogara si-l va gasi pe Demir. Este genul de local unde mananci repede si pleci, ca pleaca "rata" sau trenul.

Mi-a plăcut întreaga poveste a vacanţei tale la Mamaia, o ieşire şi o deconectare de care aveai mare nevoie şi care se vede că ţi-a priit.

Da, chiar aveam nevoie. Poate in alte conditii mi-ar fi priit mai mult, dar...

Dar cel mai mult mi-a plăcut faptul că vacanţa la mare are reuşit să-ţi aducă din nou zâmbetul pe buze

Asta fiindca aveam nevoie de o "rupere de realitate". In plus, a fost si ajutorul dat de psiholoaga mea.

Multumesc pentru vizita, ecouri si apreciere!

ZoazoreAUTOR REVIEW
[05.11.23 21:17:04]
»

@Safta Radu:

Zozo, hotărăște-te, ori turiștii străini veneau valuri-valuri, terasa fiind plină de câte ori ai trecut pe acolo, ori bieții ospătari se minunau văzând câtă lume le trece pragul! Că mă derutezi, de nu mai știu ce să cred!

Ospatarii se minunau de cati romani intrau la ei. Turistii straini erau adusi de ghizi. Cu ghizii aveau oricum contracte.

Legat de ciorba de văcuță, sincer să fiu nu nu-mi amintesc să fi văzut vreodată într-un meniu să scrie ciorbă de vacă, mi se pare că sună prea... arhaic.

Nici eu nu-mi amintesc, dar suna haios! Si, cum spuneam, daca vacuta aia er, de fapt, vacut? Nu vitel, ci deja taur sau bou.

Dacă eram în locul tău, aș fi îndrăznit să scriu și despre cina de la Nikos, mă descurcam cu câteva poze, chiar dacă aveam una bucată psiholoagă pe cap

M-a batut si pe mine gandul asta, dar ar fi fost un articol gen ux. Adica telegrafic si scris la "plesneala". Nici cu asta nu sunt eu prea impacata. Nu stiu daca am reusit sa transmit tot ce-as fi vrut.

Merg și eu pe ideea prietenei noastre @nicole33, aveai nevoie de această ieșire la mare, mă bucur să te văd zâmbind, și aș mai adăuga ceva: o viață ai, trăiește-o... din plin!

Da, aveam nevoie si mi-a pris bine! Cat despre trait viata din plin... as vrea eu si voi doi, Tiza si cu tine, stiti exact la ce ma refer. Dar... voi incerca!

Multumesc pentru vizita, ecou si aprecieri! Seara frumoasa sa ai!

ZoazoreAUTOR REVIEW
[05.11.23 21:25:02]
»

@nicole33:

Crezi că eu nu i-am spus acelaşi lucru? Dar nu am reuşit să o conving. Chiar dacă Zozo recomandă toate locaţiile unde a mâncat cu ocazia acestei vacanţe, tot îmi pare puţin aiurea să le amestece în cadrul aceluiaşi articol. Este ca şi cum ai scrie despre mai multe hoteluri la grămadă, de nu mai ştii care ce notă a primit şi de ce.

Aşa-i că zâmbeşte frumos?

Aici este doar despre Casa Romaneasca. De NIKOS am amintit in trecere ca sa am motiv sa va pun pozele alea care au fost instantanee si care si mie mi-au placut. Altfel, articolul ar fi iesit telegrafic si nu sunt genul!

Dar de baza a fost Casa Romaneasca unde, fiindca mi-a placut, am fost de doua ori.

Restul sunt doar mentionate in trecere, cu poza. Poate inspir pe altii si vor acolo. N-as scrie despre un local unde n-am intrat.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Pușcașu Marin, Safta Radu, Zoazore
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în Mamaia?:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.074311017990112 sec
    ecranul dvs: 1 x 1