ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 12.10.2023
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 29.12.11
STATUS: TITAN
DATE SEJUR
MAY-2023
DURATA: 1 nopți
Prieteni

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
CAZARE [camere etc]:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 4 MIN

Oaza Taghit, cea mai frumoasă din Sahara

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE URM de aici

Citatul zilei: ‚Am avut dintotdeauna neastâmpărul drumului, curiozitatea de a vedea ce se întâmplă de partea cealaltă a gardului, ce e dincolo de orizont, cum trăiesc oamenii în alte părţi ale lumii, cum se îmbracă, cum gândesc, ce mănâncă.” - autor necunoscut

Ziua a șaptea din Algeria nu avea cum să fie foarte diferită de restul! După un somn de voie ne-am trezit si am ieșit la ceva cumpărături prin capitala Algiers. La ora 13,20 am decolat după aeroportul din localitate cu destinația Bechar unde am aterizat la ora 15.40. Aici am dat de un micuț aeroport în mijlocul deșertului! Bagajele ne-au fost aduse cu niște cărucioare și ne-am trezit singuri în mijlocul deșertului Sahara. Venise microbuzul si ghidul ca să ne transfere spre următoarea noastră destinatie, dar am așteptat vreo două ore până s-a organizat un mini convoi de poliție. Mai erau doi spanioli cu o mașină mică. În față noastra s-a instalat o masină de poliție și alta ne ținea spatele. Așa am mers preț de vreo două ore, cam 100 de kilometri, până am ajuns la destinația finală a acestei zile și anume la oaza Taghit.

Despre oaza Taghit se spune că este cea mai frumoasă din Sahara. Nu pot confirma sau infirma acest lucru, asta pentru că nici nu am vizitat prea multe ca să fac o comparație. Cert este că noi am mers să ne cazăm și o parte s-au suit pe o dună de nisip ca să vadă apusul. Eu eram prea obosit pentru a ma mai bucura de acell apus.

Dis de dimineață după ce am luat micul dejun am fost să vizităm petroglifele Tahtanei care sunt cele mai vechi vestigii din această regiune a Africii cu o vechime estimată de peste 20.000 de ani. Astfel la aproximativ 15 kilometri de Taghit, unde se termină druumul asfaltat în mijlocul deșertului, se află pe un deal stâncos o întreagă colecție de petroglife. Acolo observăm diferite figuri de animale de la zebre, girafe până la lei. Un site arheologic foarte interesant din păcate lăsat în bătaia vqntului, dar și a turiștilor.

Dupa vizita la acest obiectiv turistic am fost invitați la masă, de către ghizii locali. Masa era în aer liber, pe marginea unui lac. Preparatele erau pregătite de mama ghidului, iar masa copioasă a avut loc pe jos în stil tradițional. Până a fost gata am făcut o plimbare cu canoele sau cu hidrobiciclete pe lac. Noi am ales hidrobicicleta. Mare eroare aceasta avea cârma praf si am rămas blocați în mijlocul lacului. Am chemat ajutoare să ne salveze. Oricum distracția a fost maximă. Cum spunea mai deunăzi un amic a fost ca la două zeci de ani. Pentru toate acestea am platit, dar pretul a fost simbolic.

Apoi a urmat o vizită prin centrul vechi al orașului, prin cetatea ce a fost o dată. Am vizitat și un mini muzeu de istorie cu obiecte destul de interesante. Seara s-a încheiat mult mai interesant în momentul în care am vizitat o bibliotecă privată și am fost invitați de cel ce a muncit să o realizeze, la povești și la o cană de ceai.

Aici am aflat că la uși sunt două tipuri de „sonerii” , in fapt obiecte metalice de diverse dimensiuni, care se bat în ușă, una destinată doar femeilor și cealaltă doar bărbaților. Interesant, probabil sunt făcute să nu găsești din greșeală o femeie singură acasă, dezbrăcată! ; -)

Dar să revenim la subiect. Prin munca acestui om minunat, ce și-a dedicat toată viața acestui scop nobil, s-au salvat manuscrise vechi neprețuite, care pot fi studiate de către tinerii dornici să se culturalizeze si să învețe.

A fost o vizită foarte frumoasă în care am fost primiți cu brațele deschise. Seara s-a încheiat cu un cântec religios, cântat de unul din fii gazdei noastre. I-am mulțumit pentru ospitatlitate și pentru că ne-a lăsat să aruncăm un ochi în intimitatea lor, astfel descoperind tradiții locale. Ne-am simțit foarte bine acolo.

Vizita în oaza Taghit nu a fost decât de o zi, dar ne-a adus la iveală oameni izolati, dar foarte primitori și bucuroși de oaspeți. La întoarcere nu am mai fost escortați de poliție, probabil și-au dat și ei seama că nu era absolut niciun pericol, nici pentru noi, nici pentru ei.

Cert este că această incursiune de numai o zi în mijlocul deșertului Saghara a fost foarte faină. Sincer eu personal aș mai fi prelungit-o cu o zi, pentru că am fost cazați la un super hotel cu piscină, dar despre asta o să vă povestesc mai târziu.

A doua zi ne-am întors în capitala Algiers pentru a pleca de acolo spre noi destinații interesante. Sunt convins că la acest articol pozele o să vorbească mult mai bine decât cuvintele.

## end review sc
Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de robert in 12.10.23 11:56:42
Validat / Publicat: 12.10.23 13:27:05

VIZUALIZĂRI: 273 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

5 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (robert); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P13 caravana deșertului
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 24050 PMA (din 25 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest review

5 ecouri scrise, până acum

robertAUTOR REVIEW
[12.10.23 12:35:22]
»

Rog https://youtu.be/FLk2FEcg2RM? si=mbDDpUvi3AXvags9 mersi

webmasterX
[12.10.23 13:28:47]
»

Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

k-lator
[13.10.23 13:30:17]
»

@robert: Privind pozele tale, am avut senzația că văd imaginile descrise în cărțile lui Alberto Vazquez-Figueroa - Tuareg, Ochii Tuaregului, Ultimul Tuareg - pe care tocmai le-am terminat de citit. (Le recomand cu mâna pe inimă oricui vrea să afle despre viața acestor etnici nomazi, care bântuie deșertul Africii).

Deși am fost în Egipt și am făcut o excursie la Luxor, plecând din Hurghada, deșertul pe care l-am văzut eu acolo parcă n-are nicio legătură cu ce am văzut prin pozele tale (ex : P12, P24).

Nu pot decât să vă invidiez (un pic) și să vă felicit - pe tine și soția ta, deși n-am văzut-o prin poze de data asta - pentru disponibilitatea de a vă adapta la tot felul de condiții de călătorie (muuuult nisip, căldură, uscăciune, băutură și mâncare mai altfel decât ce știm noi... și nu în ultimul rând chestii neprevăzute cum a fost cu hidrobicicleta).

Chiar mi-a plăcut acest articol, l-am citit cu plăcere. Dar pozele... și mai mult

robertAUTOR REVIEW
[13.10.23 16:28:59]
»

@k-lator:

Privind pozele tale, am avut senzația că văd imaginile descrise în cărțile lui Alberto Vazquez-Figueroa - Tuareg, Ochii Tuaregului, Ultimul Tuareg - pe care tocmai le-am terminat de citit. (Le recomand cu mâna pe inimă oricui vrea să afle despre viața acestor etnici nomazi, care bântuie deșertul Africii)

- mersi pentru recomandare, chiar o să o caut pentru că preț de trei zile am trait printre tuaregi în deșertul Tassili, dar despre asta o să povestesc mai târziu!

Mulțumesc frumos pentru vizita și comentariu!

P. S. Soția nu apare pt că nu a fost!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
webmasterX
[13.10.23 19:27:13]
»

Mutat, la reorganizare, în rubrica «Descoperă oaza Taghit» (nou-creată, între timp, pe sait)

[Rubrica inițială: Descoperă Algeria]

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
k-lator, robert

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.06159496307373 sec
    ecranul dvs: 1 x 1