ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 10.06.2023
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Brăila
ÎNSCRIS: 17.06.09
STATUS: CONSUL
LUNA
MAY-2023

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
98.33%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 4 MIN

Restaurantul Complexului Turistic Cheile Grădiștei — o încântare a simțurilor

TIPĂREȘTE URM de aici

Așa cum vă puneam aici vezi impresii, după ce ne-am cazat cu toții, ne-am întalnit la Restaurant.

Restaurantul este puțin mai sus de hotel. De la hotel se urcă o pantă nu foarte mare, dar... suficientă pentru mine. La întoarcere, panta coboară, logic.

Bun. Ne-am îmtâlnit noi toți, cunoscuți și necunoscuți, pe terasă afară. Și cum te împrietenești mai ușor cu cineva decât la o bere sau o cafea?

Cum era” fereastră” între ploi, aerul era proaspăt și curat, ne-am așezat la terasa de afară, fară vreo ordine. Toți voiam să ne cunoaștem. Doar eu, fiind mai cu moț, am stat cap de masă, ca să pot să fac poze.

Restaurantul are o terasa exterioara, o terasă interioara împărțită în zona de masă și zona de bar, unde se și fumează, holul de la intrare este bogat decorat cu poveștile sportivilor care au trecut pe acolo.

Tot în hol se găsește și noua atracție, sania de vara, perfect funcțională. cheilegradistei.ro/noutat ... /alpine-coaster

Apoi se intră în salonul mare, care este chiar mare, decorat rustic minimalist și cu destul de mult bun gust. Mai la dreapta este un salon mic, unde am stat noi, toți, 27

Din hol, la stânga se urcă două etaje (care m-au rupt) spre sala de conferințe. Mare, încăpătoare, luminata cu ferestre inclusiv din tavan. De aici nu am poze.

Să ne întoarcem pe terasă, unde colegii socializeaază. Este distracțe maximă! Deși pe unii abia i-am văzut pentu prima dată, toți ne purtăm ca și când ne cunoaștem de-o viață. Grupului vesel i se alatură încă un personaj. Blanos și maaare! Pare agresiv, dar este blând și jucăuș. Este Malamutu” lu” șefu” . Așa ni l-a prezentat un ospătar care era, se pare, valetu-lu- Malamutu-lu-Șefu. Tocmai îl invitase la masă. În meniu avea șorici. Brusc am salivat majoritatea. Malamutul l-a halit fără regrete.

Mi se făcuse puțin foame, așa că mi-am comandat o porție de piure de cartofi. Ca să meargă și berea. Un Ciuc CU ALCOOL, pentru cunoscători.

Cu această ocazie, am constatat că în restaurant se vorbește preponderent... engleza. Angajații sunt asiatici: pakistanezi, sri-lankezi, indieni, thailandezi... Erau și români. Îi ajutau când nu înțelegeau ei ce vrem noi.

Dar ei în afară că înțelegeau, erau și foarte expeditivi. Și nu greșeau comenzile, dacă și comenzile erau corecte.

Peisajele care se întindeau privirilor noastre erau fascinante, pur și simplu ne tăiau respirația.

Am fost invitați la cină, în salonașul cel mic. Mi-am ales o poziție strategică, cu fața la fereastră, să pot vedea munții albiți de zăpezi. Locurile s-au păstrat tot timpul.

La cina am avut un aperitiv bogat, din care eu am reușit să mănânc cu greu roșia și brânza, apoi friptură cu cartofi și murături. Eu, doar cartofii. Friptura a mâncat-o Benny. Și papanași cu dulceață de căpșune. Am mâncat un sfert din unul. Restul s-a donat. Buuuni, săracii, dar...

Micul dejun din fiecare zi a fost bufet suedez, dar foarte bogat. Fiind foarte multă lume, nu am putut fotografia acea zonă, dar credeți-mă că nu pleca nimeni flămând... Bine, eu mi-am adus lapte și cafea de acasă. Ca să fiu sigură că am.

A doua zi, la prânz am avut ciorbă țărăneasca cu ciolan afumat, pomana porcului cu piure sau mămăligă, la alegere. Desert, clatite cu brânză dulce și stafide. Am uitat să le pozez. În deschidere mi-am luat un Aperol Spritz.

Seara, același aperitiv. Apoi păstrăv cu mamaligă și cremșnit. Am zis pass la cremșnit din motive de vanilie. Prietena mea mi-a donat roșia și brânza contra slăninuța cu ceapa și pastrav.

Mâncarea a fost gustoasă, corect gătită și destul de multă. Ciorba mi-a plăcut mult. Și am putut mânca și pomana porcului.

În poze mai apare un pahar cu ceva galben. Se numește Mimoza și este un amestec de Prosseco cu suc de portocale. Sincer, nu mi-a plăcut. Ori sucul era prea acru, ori Prosseco prea amar, dar combinația nu mi s-a părut prea reușită.

Vineri, după micul dejun, am pornit spre case. Au fost două zile pline și... gustoase.

Aș recomanda restaurantul. Porții mărișoare, gust bun și... peisaje de vis. Încântare pentru olfactiv, vizual și gustativ.

Convingeți-vă singuri! Aveți poze!


despre SERVICII

Desi in mare parte straini, tinerii de la servire si-au facut datoria pe deplin. Curatenie peste tot, chiar daca era plin.


GASTRONOMIE (BUC & MASĂ)

Mancare gustoasa, bine si corect gatita. La micul dejun nu am vazut tavi goale neinlocuite.


LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI

Privelisti de vis, care merita pe deplin admirate.

## end review sc

[fb]
---
Trimis de Zoazore in 10.06.23 22:55:43
Validat / Publicat: 11.06.23 07:13:03
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în FUNDATA.

VIZUALIZĂRI: 1425 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

15 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Zoazore); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P20 Papanași cu dulceață de căpșune
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 34400 PMA (din 36 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

15 ecouri scrise, până acum

Safta Radu CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[11.06.23 12:24:03]
»

Ai dreptate, mâncare bună găsești în multe locuri, dar peisajele încântătoare „face” toți banii, contează mult când stai la masă într-un restaurant și poți admira munții în toată splendoarea lor, alta e starea de spirit!

Doar piure ca să meargă berea? Parcă mergea mai bine cu ceva de... origine animală. Mâncare suficientă și gustoasă ați avut, băuturi ați avut, atmosfera a fost destinsă, cu alte cuvinte teambuilding-ul s-a desfășurat în condiții optime.

Nu ai menționat cine este Benny. E cumva Malamutu' lu' sefu' ?

ZoazorePHONEAUTOR REVIEW
[11.06.23 12:57:26]
»

@Safta Radu:

Doar piure ca să meargă berea? Parcă mergea mai bine cu ceva de... origine animală.

Tu ai dreptate, dar cum dinții mei sunt mai sfioși, nu am avut de ales. Cică prin iulie să se arate și ei în gura mea. Și atunci cu ce?

Pe Benny l-am prezentat în articolul despre hotel. Este Saint-Bernard-ul tomberonez care mi-a păzit ușa două nopți. Merita o răsplată, nu?

Numele lui Malamutu va rămânea un mister bine păzit. Dar, nu-i așa? Poate ai tu drum pe acolo și dezlegi misterul. E top secret cu patru zerouri. ????

Așa este, a fost un succes acest eveniment. Și acum mai discutam și ne mai amintim.

Mulțumesc mult pentru vizita, ecou și aprecieri.

nicole33
[11.06.23 14:16:14]
»

@Zoazore:

Grupului vesel i se alatură încă un personaj. Blanos și maaare! Pare agresiv, dar este blând și jucăuș. Este Malamutu” lu” șefu” .

Cum naiba ţi s-a părut agresiv??? Mare, da, blănos, da, dar agresiv NICIODATĂ!

Tocmai îl invitase la masă. În meniu avea șorici. Brusc am salivat majoritatea. Malamutul l-a halit fără regrete.

Păi şi e frumos să râvniţi la prânzul bietului animal?

Tu cel puţin ai salivat degeaba , dar mai ai puţin de aşteptat şi vei recupera, fără îndoială

Un Ciuc CU ALCOOL, pentru cunoscători.

&

În deschidere mi-am luat un Aperol Spritz.

Bag seamă că ţi-ai cam făcut de cap pe acolo. Deja ai abuzat. Îţi era sete sau ai vrut doar să-i testezi?

Seara, același aperitiv.

Greşit! Trebuia să scrii că aperitivul de la cină a fost repetitiv, cum se plâng unii pe AFA de micul dejun de la hotelurile all inclusive de oriunde

Aș recomanda restaurantul. Porții mărișoare, gust bun și... peisaje de vis.

Din toate aceste motive am ales şi eu deseori Cheile Grădiştei, chiar dacă, din comoditate, cel mai adesea m-am oprit la cel din vale.

Felicitări pentru articol şi ieşire şi mulţumesc pentru recomandare!

nicole33
[11.06.23 14:31:42]
»

@Zoazore:

Am fost invitați la cină, în salonașul cel mic. Mi-am ales o poziție strategică, cu fața la fereastră, să pot vedea munții albiți de zăpezi. Locurile s-au păstrat tot timpul.

O alegere inspirată! Şi eu aş fi procedat la fel.

=

@Safta Radu:

Ai dreptate, mâncare bună găsești în multe locuri, dar peisajele încântătoare „face” toți banii, contează mult când stai la masă într-un restaurant și poți admira munții în toată splendoarea lor, alta e starea de spirit!

Unii preferă muntele, alţii preferă marea...

Discuţiile voastre despre importanţa peisajului şi influenţa acestuia asupra stării de spirit mi-au amintit de una din ultimele cine luate în Turcia cu o săptămână în urmă cu ochii tot pe un munte alb tot, ca de bumbac

ZoazoreAUTOR REVIEW
[11.06.23 17:12:27]
»

@nicole33:

Cum naiba ţi s-a părut agresiv??? Mare, da, blănos, da, dar agresiv NICIODATĂ!

Cand ceva mare vine in fuga de departe de duduie podeaua si nici nu ma prind ce e, instinctiv mi se face frica! A, ca apoi ne-am jucat toti cu el si ne-a condus pe toti la hotel, asta este altceva.

Păi şi e frumos să râvniţi la prânzul bietului animal?

Tu cel puţin ai salivat degeaba, dar mai ai puţin de aşteptat şi vei recupera, fără îndoială

Ba chiar s-au pus si pariuri cat costa kg. Ne-a lamurit valetu' . Cica 40 lei / kg la Brasov, 50 lei / kg la Slobozia.

Bag seamă că ţi-ai cam făcut de cap pe acolo. Deja ai abuzat. Îţi era sete sau ai vrut doar să-i testezi?

de toate trei. Berea chiar a fost de hidratare. Aperolul... La Albena la all Inclusiv avea SI Aperol pe langa apa si gheata.

Felicitări pentru articol şi ieşire şi mulţumesc pentru recomandare!

Cu drag. Si eu iti multumesc pentru vizita, aprecieri si vot

crismisPHONE
[12.06.23 15:27:13]
»

@Zoazore: Am mâncat în repetate rânduri aici și a fost bine, câteodată chiar foarte bine, dar ultima dată (acum vreo lună și ceva) n-a mai fost chiar atât de bine. Adică Tati a luat o supă de găină cu găluște (găină - pauză; poate doar un pic de gust, dar cărniță ioc) și un ceaunel cu tocăniță de vițel pentru 2 persoane. Asta destul de gustoasă, însă vițelul cam mugea după mama lui... Poate n-am fost noi prea inspirați...

Altfel, da, am constatat și eu prezența străinezilor, dealtfel foarte eficienți și amabili!

ZoazoreAUTOR REVIEW
[12.06.23 15:33:51]
»

@crismis:

Adică Tati a luat o supă de găină cu găluște (găină - pauză; poate doar un pic de gust, dar cărniță ioc)

Acum... nu vreau sa le iau apararea, dar nici eu nu las carnea in supa cu galuste. Oricare ar fi carnea. Nici legumele cateodata nu le las.

un ceaunel cu tocăniță de vițel pentru 2 persoane. Asta destul de gustoasă, însă vițelul cam mugea după mama lui...

Daca era asa tanar, ar fi putut fi fraged Glumesc, fireste! Sincer, imi pare rau!

Dar pe Malamutu' lu' sefu' nu l-ati intalnit?

Multumesc pentru vizita, aprecieri si ecou.

crismisPHONE
[12.06.23 15:47:07]
»

@Zoazore: Pe Malamutu' lu' Șefu' nu l-am întâlnit, că l-aș fi ținut minte; cine știe pe unde dormea cu burta-n sus, îmbuibat cu șorici?! ????????????

Eh, nu-i bai, nu suntem noi prea pretențioși la mâncare, iar cu supa s-ar putea să ai dreptate... Doar constatai. Asta nu înseamnă că o să ocolim cârciuma data viitoare, e prea faină atmosfera!

ZoazoreAUTOR REVIEW
[12.06.23 15:53:04]
»

@crismis:

Pe Malamutu' lu' Șefu' nu l-am întâlnit, că l-aș fi ținut minte; cine știe pe unde dormea cu burta-n sus, îmbuibat cu șorici?!

Si asta-i drept! Ca aparea ca Duhul din Lampa, de nici nu ne asteptam de unde!

Asta nu înseamnă că o să ocolim cârciuma data viitoare, e prea faină atmosfera!

Si daca si vremea va va lasa sa admirati peisajele...

Si, de ce nu? Sa incercati si sania de vara, noua atractie din Cheile Gradistei...

Plimbari multe si frumoase si drumuri bune!

crismisPHONE
[12.06.23 15:54:05]
»

@Zoazore: Mulțam! Da, da, sania de vară, am remarcat-o și noi! Trebuie încercată!

Michi
[13.06.23 07:25:24]
»

@Zoazore: Să-ţi povestesc din istorie, adică acum vreo 60 de ani la Fundata. Pe atunci nu erau decât nişte case, nu pensiune, nu hotel, poate doar vreo crâşmă. Eram cu Dacia 1100 şi am hotărât să înnoptăm la un ţăran. Am bătut la uşă şi când a deschis, gazda m-a luat în braţe şi mi-a zis ˝Silvia, de ce n-ai spus că vii pe-acasă? ˝. Silvia Popovici era o mare actriţă de teatru născută la Fundata în acelaş an cu mine. Pentru că târa un picior şi nu era bună de muncă, părinţii au trimis-o la un unchi la Buc. să înveţe croitorie. La scoală i s-a remarcat talentul la recitat şi aşa a început cariera ei. De câţiva ani mă miram că în Buc persoane necunoscute mă salutau. Găsisem explicaţia. După un timp nu m-au mai salutat. Nu mai semănam. Ea rămăsese strălucitoare, eu împovărată cu serviciu, copii, cozi, ne distanţasem ca aspect.

ZoazoreAUTOR REVIEW
[13.06.23 09:46:12]
»

@Michi: Va multumesc pentru vizita si aprecieri.

Ma bucur ca articolul meu v-a adus aminte de clipe frumoase si de experiente placute.

Ea rămăsese strălucitoare

Pe Silvia Popovici am vazut-o in cateva filme. Era, intr-adevar, o femeie frumoasa.

Dar timpul ne schimba inevitabil. Doar sufletul ramane la fel.

mishu
[14.06.23 14:18:23]
»

@Zoazore: Eu am inghitit in sec la "legume" - sorici si pomana porcului , in rest, totul in limitele decentei . Sa iti fie de bine, a fost o iesire super, felicitari, votat cu mare drag.

ZoazoreAUTOR REVIEW
[14.06.23 14:46:39]
»

@mishu: De friptura, slaninuta cu ceapa si papanasi nu spui nimic?

Toate aratau bine, miroseau bine, dar majoritatea am inghitit in sec la sorici.

Da, a fost un real succes! Ne-am simtit cu totii excelent. Cam ca la Intalnirile AFA, doar ca mai restranse.

Pacat ca a fost scurt si ca a plouat!

Ni s-a promis ca vor mai fi. Si sefii au fost entuziasmati.

Multumesc pentru vizita, ecou si aprecieri!

mishu
[14.06.23 15:34:32]
»

@Zoazore:

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
5 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
crismis, Michi, mishu, Safta Radu, Zoazore
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în Fundata?:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.088484048843384 sec
    ecranul dvs: 1 x 1