ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 31.10.2022
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: București
ÎNSCRIS: 12.03.11
STATUS: APOLLO
LUNA
OCT-2022
Raport PREȚ/CALITATE:
BUN

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
96.67%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 6 MIN

Il Giardino – „grădina” din parc

TIPĂREȘTE

Adresa: Liviu Rebreanu, Parc Alexandru Ioan Cuza nr. 6, București 031781

Coordonate GPS: 44.42498 N; 26.15820 E

Social Media: pe FB

Program: Luni ÷ Vineri 12.00 ÷ 23.30; Sâmbătă şi Duminică 10.00 ÷ 23.30.

Cel mai recent am ajuns la restaurantul Il Giardino într-o zi răcoroasă şi destul de mohorâtă de toamnă, mai exact sâmbătă 22 octombrie la ora prânzului, invitaţi de verişoara soţului la un eveniment de familie. Trebuia să fim şapte, însă un cuplu a anulat participarea cu câteva ore înainte şi aşa am rămas doar cinci persoane. Masa a fost rezervată cu o săptămână înainte şi rezervarea a fost reconfirmată cu o zi înainte, ocazie cu care s-a discutat puţin şi despre meniu, informaţii care însă nu au ajuns la mine în timp util. Nu credeam să fie nevoie de rezervare, cât timp au existat destule mese libere în interiorul restaurantului pe toată durata petrecută de noi acolo, dar este posibil ca asta să fie politica restaurantului, nu am întrebat.

Restaurantul Il Giardino se află în parcul Alexandru Ioan Cuza (mai cunoscut ca IOR printre locuitorii sectorului 3), având o poziţie privilegiată aproape de lac. Dispune de un spaţiu interior generos dotat cu canapele şi fotolii comode din ratan, fiind potrivit şi pentru evenimente private. La data vizitei mele o parte a restaurantului era pregătită şi rezervată pentru un botez, care a început după plecarea noastră. Pe timpul verii, mesele aflate pe terase sunt la mare căutare, seara şi la sfârşit de săptămână găsirea unei mese libere putând fi considerată o victorie personală. Restaurantul oferă preparate din bucătăria italiană şi românească, preparate la grătar, paste, pizza, deserturi delicioase, băuturi alcoolice şi răcoritoare.

Un avantaj important pentru cei care vin cu maşina îl constituie parcarea destul de spaţioasă cu acces din strada Liviu Rebreanu aflată în imediata apropiere a bisericii de lemn cu hramul Pogorârea Sfântului Duh construită în stil maramureşean. Aici am parcat şi noi, ocupând cu mult noroc unul din ultimele locuri libere. Din parcare se coboară treptele spre lac şi se ajunge imediat la restaurant, acesta fiind vizibil şi de sus din parcare. Pentru cei „nemotorizaţi” există metrou, staţia Titan fiind la doar câteva sute de metri distanţă, dar şi diverse variante STB.

Am ajuns la restaurant cu o întârziere de doar două minute faţă de ora stabilită, bucuroşi că nu am fost ultimii şi ne-am ocupat locurile la masa rezervată, lângă geamurile mari care ofereau o vedere frumoasă spre una din terasele restaurantului, acum foarte liberă, frecventată doar de puţini temerari. Nici în interior temperatura nu era prea ridicată, însă existau încălzitoare şi chiar am fost întrebaţi dacă dorim mai multă căldură, dar am refuzat. Pentru că ultima persoană din grup a anunţat că mai întârzie puţin, ne-am hotărât să comandăm fără a o mai aştepta.

Meniurile erau deja pe masă la sosirea noastră, aşa că ne-am apucat să le studiem. Chiar pe prima pagină a meniului erau ciorbele, vreo şapte variante din care noi doi am ales, fără să stăm prea mult pe gânduri, câte o ciorbă de burtă. Ospătarul, tânăr şi amabil, ne-a deturnat de la planurile iniţiale spunându-ne că nu au niciun fel de ciorbă şi că niciunul din preparatele de pe prima pagină a meniului nu este disponibil. Acestea ar fi trebuit precomandate cu o zi înainte atunci când s-a făcut reconfirmarea rezervării, însă organizatoarei întâlnirii nu-i trecuse prin minte că noi am dori amândoi ciorbă, aşa că... a rămas pentru o dată viitoare. Cu o mare dezamăgire am fost nevoiţi să ne repliem, apreciind totuşi faptul că decât să ofere clienţilor mâncare veche, reîncălzită, mai bine deloc.

La recomandarea ospătarului am ales un platou rece ca aperitiv, care s-a dovedit mai mult decât suficient pentru toți cinci. De băut eu, fiind cu maşina, am comandat o limonadă neîndulcită (16 lei 400 ml), OK, dar am băut şi mai bună, ceilalţi companioni alegând berea Ursus la sticlă (10 lei sticla de 500ml) şi ulterior cerând încă un rând. Băuturile ne-au fost aduse în scurt timp, apoi a sosit şi mâncarea.

Platoul rece, foarte încărcat şi frumos prezentat, conţinea câteva felii de telemea de oaie, cea mai bună pe care am mâncat-o vreodată într-un restaurant, câteva felii de caşcaval, rondele de măsline negre, măsline verzi mari şi foarte bune, rulouri de şuncă de Praga, multe rulouri de bacon, „trandafiri” dintr-un salam cam picant pentru gustul meu, ceapă roşie tăiată în sferturi, roşii tăiate felii, castraveţi, ardei gras roşu. Fiecare s-a servit de pe platou cu ce a dorit şi ce a poftit, cinci persoane nereuşind să golim tot platoul.

La felul principal patru dintre noi am avut poftă de mici, astfel că am comandat patru meniuri de mici, acestea constând în patru mititei cu cartofi prăjiți, muștar și pâine, la preţul de 30 lei meniul. Evident că toți am refuzat din start coşuleţele cu pâine. A cincea persoană a comandat piept de pui la grătar cu garnitură de mămăliguţă, ciudată combinaţie! , şi un mujdei de usturoi, pe care l-am confiscat eu aproape în totalitate, iar de băut a ales un pahar de vin alb demisec.

Nu puteam termina masa fără un binemeritat desert ????. Domnii au zis pas, comandând încă o bere, în timp ce doamnele, mai pofticioase, au comandat din prăjiturile din ofertă, eu plusând şi cu o cafea espresso Lavazza. Fiecare a ales câte o prăjitură diferită, apoi am gustat una de la alta. S-au comandat: Milk Creme Cake, care s-a dovedit a fi cea mai bună, Peanuts Caramel Cake, care mie mi-a plăcut mai mult decât beneficiarei de drept şi Profiterol Cake, alegerea mea cea mai puţin inspirată, deoarece mi-a fost adusă aproape îngheţată ☹, astfel neputând savura cum trebuie gogoşelele cu cremă de vanilie pentru care alesesem acest sortiment. Aproape că mi-a părut rău că nu am luat clătite cu dulceaţă sau cu finetti, pentru că alea sigur veneau fierbinţi :D.

Per total am mâncat foarte bine şi aproape că am uitat de ciorba de burtă pe care o ratasem, dar măcar am aflat cum trebuie procedat pentru a o testa data viitoare.

Am fost foarte mulţumită de servirea rapidă şi foarte atentă. Ospătarul care s-a ocupat de noi şi-a meritat cu prisosinţă atenţia primită. A devenit imediat prietenul meu când mi-a adus din proprie iniţiativă cafeaua afară pe terasă unde ieşisem la o ţigară în aşteptarea desertului ????. Trebuie totuşi să recunosc că am avut şi puţin noroc, în sensul în care restaurantul era liber la ora la care am ajuns noi, deoarece, în plină vară, cu terasele pline, parcă nici berea nu ne era adusă atât de repede.

Deşi am fotografiat cam tot ce s-a consumat la masă, nu am aflat şi cât a fost „amenda” , considerând că nu este politicos să cer nota de plată pe care nu am achitat-o eu, noi fiind invitaţi acolo. Totuşi, preţurile văzute de mine la studierea meniului mi s-au părut OK, mai mari decât la vizita anterioară, însă situaţia asta este tot mai des întâlnită.

Restaurantul oferă internet gratuit cu parolă. Am cerut parola ospătarului şi am verificat că funcţionează.

Recomand restaurantul Il Giardino pentru mâncarea bună, servirea rapidă şi preţurile rezonabile. Poziţionarea privilegată aproape de lac este bonus. Eu AmFostAcolo şi voi mai merge ????

## end review sc

[fb]
---
Trimis de nicole33 in 31.10.22 06:09:26
Validat / Publicat: 31.10.22 07:19:54
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în BUCUREȘTI.

VIZUALIZĂRI: 1680 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

11 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (nicole33); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P10 Il Giardino Restaurant - platoul rece cu de toate
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
[900 PMA] [450 PMA]
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 50600 PMA (din 54 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

11 ecouri scrise, până acum

doinafil [31.10.22 14:42:37] »

Să vă fie de bine și să vă trăiască verișoara!

mishu [31.10.22 17:01:06] »

@nicole33:

Trebuie totuşi să recunosc că am avut şi puţin noroc, în sensul în care restaurantul era liber la ora la care am ajuns noi, deoarece, în plină vară, cu terasele pline, parcă nici berea nu ne era adusă atât de repede.

fix la asta ma gandeam ieri cand de pe drum ne-am oprit la un restaurant unde mai fusesem, sa mancam ceva de pranz. Ma gandeam daca nu cumva este vreo oferta mergi doi plateste unul, pentru ca localul era plin si terasa la fel, pana si bauturile ne-au fost aduse greu, mancarea la fel, nu ar fi fost problema daca nu eram si contra timp pentru ca aveam si bilete la teatru si eram cam contra timp, dar a fost bine in final.

Cred ca aceste iesiri aniversare sunt tare potrivite, asa am facut si noi in acest weekend, am iesit cu familia (doar noi 5) si pot spune ca i-am avut doar pentru mine aproape 2 zile, o sa povestesc cred ca saptamana viitoare, lasand altele in urma.

In acest fel toata lumea se bucura de eveniment, mai ales sarbatorita care altfel ar fi stat in bucatarie, asa incat e cel mai bine asa. Sa iti traiasca sarbatorita si sa mai aveti evenimente, felicitari, votat cu mare drag.

Zoazore [31.10.22 17:34:11] »

@nicole33:

„trandafiri” dintr-un salam cam picant pentru gustul meu

ala e salam chorizo. Dupa salamul de Sibiu, imi placea cel mai mult. Acum un an!

Si tu sadica, dar si eu masochista!

telemea de oaie, cea mai bună pe care am mâncat-o vreodată într-un restaurant

la asta m-as fi bagat. Dar cu ceapa... Ufff, viata mea! Mi-or creste si mie dintisorii, ma fac io mare si sa vezi ce-o sa mai paaap!

şi un mujdei de usturoi, pe care l-am confiscat eu aproape în totalitate,

ntz-ntz-ntz! Nu-i frumos ce-ai facut!

Profiterol Cake, alegerea mea cea mai puţin inspirată, deoarece mi-a fost adusă aproape îngheţată ☹, astfel neputând savura cum trebuie gogoşelele cu cremă de vanilie pentru care alesesem acest sortiment.

din ce mai tin eu minte, Profiterolul CHIAR este o INGHETATA. De aceea ma gandesc eu ca ti l-a adus asa.

Una peste alta, localul asta nu-l stiam, cred ca e relativ nou in peisaj. Dar arata tare bine tot ce ati avut pe masa. Felicitari sarbatoritei pentru alegerea facuta, iar voua sa va fie de bine. Acum ai motiv sa te reintorci pentru ciorba de burta.

nicole33 [31.10.22 19:09:25] »

@doinafil:

Mulțumesc mult, Doina!

doinafil [31.10.22 22:32:19] »

Despre ciorba de burtă, pe care v-ați fi dorit-o:

Cu o mare dezamăgire am fost nevoiţi să ne repliem, apreciind totuşi faptul că decât să ofere clienţilor mâncare veche, reîncălzită, mai bine deloc.

Corect!!! Clientul își dă seama dacă mâncarea este proaspătă sau reîncălzită! (vezi impresiile lui @mprofeanu despre „Hanul lui Manuc” )

... ceilalţi companioni alegând berea Ursus la sticlă (10 lei sticla de 500ml)

Este un preț bun, după părerea mea! Pe mine, tot la „Manuc” m-a costat 15,5 lei (+ ciubuc) o bere mică de 330 ml.

... şi Profiterol Cake, alegerea mea cea mai puţin inspirată, deoarece mi-a fost adusă aproape îngheţată ☹, astfel neputând savura cum trebuie gogoşelele cu cremă de vanilie pentru care alesesem acest sortiment.

Ce ai pozat tu ca fiind „profiterol cake” , este „departe” de cum știam eu că arată un profiterol! Porția ta seamănă cu o felie de tort care are la bază niște pișcoturi

Prin anii 80 mergeam des la cofetăria de la parterul hotelului București, de pe calea Victoriei! Hotelul s-a ridicat pe locul unei clădiri care s-a dărâmat la cutremurul din 77 și care avea, la parter, o cofetărie celebră la vremea aceea: este vorba despre „Cofetăria Nestor”, ce făcea concurență cu brio alteia, oarecum de peste drum, la fel de cunoscută, „Athenee Palace” .

La „Cofetăria București” profiterolul era făcut cam așa: vreo trei sau patru cupe de înghețată, însă mai cremoasă, erau așezate pe un „pat de gogoșele” umplute cu cremă de vanilie, peste care se punea frișcă de-aia adevărată și... peste toate astea se turna o cremă de ciocolată. Și-acum savurez (în gând , bineînțeles) porția aia mare de înghețată!

Deşi am fotografiat cam tot ce s-a consumat la masă, nu am aflat şi cât a fost „amenda” , considerând că nu este politicos să cer nota de plată pe care nu am achitat-o eu, noi fiind invitaţi acolo.

Iarăși spun: „corect” ! Nu întrebi „gazda” cât a costat mâncarea pe care ți-a oferit-o!

Zona Parcului (fost) IOR nu o cunosc deloc, nu știu dacă am ajuns pe-acolo vreodată. Noroc cu review-rile citite aici, pe AFA! Dacă se va întâmpla să ajung ȘI pe acolo, n-am să ocolesc „Il Giardinio” !

Să vă fie de bine și...

nicole33 [01.11.22 06:27:32] »

@mishu:

fix la asta ma gandeam ieri cand de pe drum ne-am oprit la un restaurant unde mai fusesem, sa mancam ceva de pranz. Ma gandeam daca nu cumva este vreo oferta mergi doi plateste unul, pentru ca localul era plin si terasa la fel, pana si bauturile ne-au fost aduse greu, mancarea la fel, nu ar fi fost problema daca nu eram si contra timp pentru ca aveam si bilete la teatru si eram cam contra timp, dar a fost bine in final.

De chestia asta mi-am amintit şi eu după ce am scris articolul şi am completat, pentru că a fost singura dată când am prins Il Giardino atât de liber, de obicei fiind nu aglomerat, ci extrem de aglomerat, de parcă ar fi fost vreo ofertă specială, vorba ta . Şi acum erau pregătiţi pentru un botez, fusesem avertizaţi dinainte, însă noi oricum terminasem cu toate cu vreo oră înainte să înceapă, dar altfel poate ne-ar fi deranjat ca personalul să se concentreze aproape exclusiv pe cei cu evenimentul.

asa am facut si noi in acest weekend, am iesit cu familia (doar noi 5) si pot spune ca i-am avut doar pentru mine aproape 2 zile, o sa povestesc cred ca saptamana viitoare, lasand altele in urma.

Încă o dată îţi doresc un sincer La mulţi ani!

Totodată, mă gândesc că vei lega cele două motive de a sărbători (aniversarea şi onomastica) şi o vei ţine aşa toată săptămâna, pentru noi anunţându-se o serie de review-uri periculoase şi aducătoare de suferinţe fel de fel, asezonate cu fotografii pe măsură, pe care voi fi nevoită să le citesc, ce să fac

Într-adevăr, varianta de a sărbători una alta la restaurant este mai comodă şi pentru noi, chiar dacă este mai puţin avantajoasă din punct de vedere financiar.

Mulţumesc mult pentru urări, vizită şi ecou!

nicole33 [01.11.22 06:43:14] »

@Zoazore:

ala e salam chorizo. Dupa salamul de Sibiu, imi placea cel mai mult. Acum un an!

Da şi nu

Este un salam gen chorizo, însă ceva mai picant. Şi mie îmi place mult chorizo, dar pe reţeta spaniolă.

Hai că mai ai doar puţin de aşteptat şi recuperezi tu

Si tu sadica, dar si eu masochista!

Dacă te consolează cu ceva, nu sunt singura şi nici tu

Nu-i frumos ce-ai facut!

Eu zic că e frumos să îi ajuţi la greu pe cei din jurul tău

din ce mai tin eu minte, Profiterolul CHIAR este o INGHETATA. De aceea ma gandesc eu ca ti l-a adus asa.

Ştii tu ceva, dar nu ştii exact

Profiterolul este o îngheţată "cu studii superioare", în sensul că include acele gogoşele cu cremă, peste care se pun câteva bile de îngheţată, apoi frişcă şi diverse toppinguri.

În acest caz, este vorba de tort profiterol, compus tot din acele gogoşele din compoziţie ca de ecler, umplute cu cremă de vanilie sau ciocolată, înglobate în cremă fină de ciocolată. Normal era să fie servite la o temperatură normală nu aproape îngheţate.

Una peste alta, localul asta nu-l stiam, cred ca e relativ nou in peisaj.

Parcă n-ai ştii că restaurantele din IOR nu au de obicei o viaţă mai lungă decât ciclul electoral

Mulţumesc mult pentru vizită şi ecou!

nicole33 [01.11.22 06:54:54] »

@doinafil:

Corect!!! Clientul își dă seama dacă mâncarea este proaspătă sau reîncălzită! (vezi impresiile lui @mprofeanu despre „Hanul lui Manuc” )

Ştiu ce spui şi ai perfectă dreptate. Aşa măcar nu am fost dezamăgită şi nici nu am riscat nimic. Tot ce am mâncat a fost absolut OK.

Cu ciorba de burtă din zilele precedente am păţit-o chiar anul ăsta cu Tiza la o cârciumă din Otopeni, când ar fi fost totul perfect dacă am fi mers acolo cu o zi sau două mai înainte .

Este un preț bun, după părerea mea! Pe mine, tot la „Manuc” m-a costat 15,5 lei (+ ciubuc) o bere mică de 330 ml.

Şi eu am remarcat preţurile rezonabile în contextul actual. Nu compar acest restaurant cu istoria, tradiţia şi toată faima Hanului şi nici cu restaurantele de fiţe din Herăstrău. IOR-ul este foarte frumos şi aerisit, dar mai "de cartier" aşa.

Ce ai pozat tu ca fiind „profiterol cake” , este „departe” de cum știam eu că arată un profiterol! Porția ta seamănă cu o felie de tort care are la bază niște pișcoturi

Chiar o felie de tort a fost, însă nu cu pişcoturi, ci cu gogoşele umplute cu cremă de vanilie precum cele de la baza profiterolului aşa cum ni-l amintim amândouă . Nostalgia m-a determinat să aleg acest sortiment.

Mulţumesc mult pentru vizită şi ecou!

valentinag [01.11.22 14:18:42] »

Si eu mananc pui cu mujdei si mamaliga! Si daca e mujdei facut cu rosii coapte, si mai bine! ????

Mi-a adus aminte doinafil de profiterolul de la cofetaria Bucuresti, yami! Vremuri apuse!

nicole33 [02.11.22 06:25:17] »

@valentinag:

Si eu mananc pui cu mujdei si mamaliga! Si daca e mujdei facut cu rosii coapte, si mai bine!

E clar, fiecare cu gustul lui. Eu nu am încercat niciodată combinaţia asta.

Sunt mare amatoare de usturoi, dar nu mănânc roşii, deci nici varianta asta nu aş încerca-o.

Mi-a adus aminte doinafil de profiterolul de la cofetaria Bucuresti, yami! Vremuri apuse!

Aici însă sunt în asentimentul vostru. Şi eu îmi amintesc de toate bunătăţile de la cofetăria hotelului Bucureşti. Doamne ce vremuri! De acolo îmi cumpăram mereu tortul pentru ziua mea, bomboanele de ciocolată pentru colegi şi mă mai răsfăţam cu una alta.

Totuşi, din comoditate şi pentru că îmi era mai la îndemână, de cele mai multe ori mâncam profiterol sus la ultimul etaj al magazinului Unirea. Nu era la fel de bun precum cel de la cofetăria Bucureşti, dar era tare binevenit după o repriză de cumpărături.

Mulţumesc mult pentru vizită, ecou şi aduceri aminte!

valentinag [02.11.22 08:40:47] »

@nicole33: da, mai mancam si la Unirii, de cele mai multe ori insa mancam la noi in zona, pe Mihalache. La Bucuresti era asa, cand ma plimbam cu colegii prin centru. erau separeurile alea acolo, dupa colt cumva, cu vedere la Calea Victoriei.

Mancarea mea preferata este pui la ceaun (prajit in untura), cartofi prajiti, mujdei si mamaliga! Deh, n-am gusturi de printesa, sunt crescuta la tara! ????

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
4 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
doinafil, mishu, valentinag, Zoazore
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în București?:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.11216688156128 sec
    ecranul dvs: 1 x 1