ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 01.02.2022
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 29.12.11
STATUS: TITAN
LUNA
NOV-2021
Familie
2 ADULȚI
PREȚ 200 lei
Raport PREȚ/CALITATE:
EXCELENT

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE REZULTATĂ
100.00%
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
[fb]
TIMP CITIRE: 5 MIN

Am mers la sigur

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE URM de aici

Am mers la sigur

Singurul restaurant din Predeal pe care-l știam foarte bine și nu aveam nevoie de nicio recomandare, ca să-l vizitez era cel vânătoresc situat la Cabana Vânătorilor.

Cabana Vânătorilor este de fapt un hotel restaurant administrat de un pasionat al bucătăriei, pe numele lui mister Bercea. Acesta a reușit să creeze un loc unic pe Valea Prahovei, un loc pe care-l caut de fiecare dată când ajung în zonă

Evident nici de această dată nu aveam cum să-l ratez. Având în vedere că era situat chiar pe strada Trei Brazi unde aveam și noi hotelul, la întoarcerea din drumeție de la cabana Secuilor și de la cabana Trei Brazi ne-am oprit chiar la acest local.

Eram deja hămesiți după douăsprezece kilometri de mers pe jos, așa că aveam loc destul în burdihan, mai ales eu. Mai mult eram și destul de înfrigurați, chiar dacă am prins o superbă zi cu soare de sfârșit de noiembrie, afară era foarte frig așa că era binevenit un loc unde să ne încălzim.

Am ajuns la local. Chiar la intrare era un scaner de temperatură. De certificat verde nu s-a adus vorba. E greu să reziști în această perioadă tulbure, așa că sincer îi înțeleg. Eram singurii mușterii și până am plecat noi, a mai venit doar o familie. E adevărat că eram în extrasezon și în cursul săptămânii, dar oricum am da-o, e greu să reziști pe piață, în asemenea condițiuni.

Ospătarul care ne-a întâmpinat foarte amabil, ne-a poftit să ne alegem o masă și rapid ne-a adus meniul. Ne-am așezat lângă o imensă blană de urs. Fac o paranteza pentru a vă expune un paradox personal, pe de-o parte iubesc mâncarea vânătorească și pe de altă parte sunt împotriva vânătorii și a uciderii animalelor sălbatice. Cred că ar trebui creat un echilibru mai strict între cotele de vânătoare și protejarea animalelor sălbatice.

Chiar mă gândeam la un moment dat de ce nu putem face și noi ca-n Kenya de exemplu. Un imens parc natural de mii de hectare, împrejmuit cu sârmă electrificată, în care să strângem toată fauna sălbatică din România și în care să nu ai acces decât însoțiți de rangeri cu jeepurile și contra unei taxe substanțiale.

Știu acum e problema cu retrocedarea pădurilor, dar mă gândesc poate un efort comun al societății civile alături de autorități ar putea conduce la un așa parc national. Astfel am proteja și animalele, nu am mai vedea urși sau vulpi cerșetoare pe străzi. Este greu, dar știu că este realizabil. Chiar am auzit de niște străini ce au început să cumpere teren prin munții Făgăraș exact pentru așa ceva, pentru protejarea naturii. Deocamdată vise maică, vise, dar și visele se îndeplinesc câteodată.

Dar să revenim la subiectul zilei de azi și anume la restaurantul de la Cabana Vânătorilor. Ei bine meniul era foarte stufos și aveai ce alege și dacă o săptămână veneai zilnic să mănânci aici și la prânz și seara. Începem cu a mea soție, care întotdeauna vrea ea să fie altfel. La vânătoresc a ales să mănânce mâncare vegetariană. Și –a comandat o porție de frigănele cu mâncărică de cartofi și cu o salată de hribi murați. De hribi pot să va confirm și eu că au fost foarte buni, pentru că am apucat să gust și eu din ei.

Dacă ea a optat pentru protejarea faunei din România eu ca un nemernic ce sunt, am ales exact invers. Am comandat un platou vânătoresc în care se regăseau și produse de căprioară ori cerb ori mistreț. Mixed grill vânătoresc se chema porția mea și avea un pic din fiecare. Destul cât să-ți răsfeți papilele gustative. Ca și garnitură aveam cartofi plus ciuperci cu brânză și murături. Porțile erau generoase așa că ne-am săturat rapid.

Cum vă povesteam anterior am ajuns la local foarte însetați. Nu am mai consultat meniul de băuturi și ne-am comandat rapid, eu o palincă de Bihor, a mea o țuică de Argeș. Au fost foarte bune așa că am mai luat un rând. Ok da ce-i cu asta? Ceea ce vreau eu să subliniez este că în momentul când ne-a venit nota de plată am observat că băutura costa chiar mai mult decât mâncarea. O țuică egal cu o palincă egal cu un pol. Cu tot cu două sticle de Coca Cola ne-a costat doar băutura 100 de lei. Mâncarea a fost un pic mai ieftină, asta la un local unde sunt prețuri mari. Se știe că preparatele vânătorești sunt mai scumpe decât cele crescute industrial în ferme, dar și față de cele crescute în ogradă.

Una peste alta am mâncat foarte bine la acest local, la care oricând m-aș întoarce. Aș fi pe viitor un pic mai atent la băutură. Recomand cu drag acest local cu specific vânătoresc.


despre SERVICII

amabil, atent, rapid, de nota 10!


GASTRONOMIE (BUC & MASĂ)

Curcubeu pe cerul gurii, felicitări bucătarului!


LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI

este situat pe strada Trei Brazi cumva un pic mai retras de centrul stațiunii Predeal, la vreun kilometru distanță.


[fb]
---
Trimis de robert in 01.02.22 10:32:03
Validat / Publicat: 01.02.22 11:17:21
VIZUALIZĂRI: 2278INFO ADIȚIONALE
  • Alte destinații turistice prin care a fost: Argentina, Bahamas, Brazilia, Chile, China, Dubai, Egipt, Emiratele Arabe Unite, Etiopia, Europa, Honduras, Hong Kong, India, Indonezia, Insulele Cayman, Jamaica, Kenya, Macao, Maldive, Mexic, Republica Dominicană, Rusia, Sri Lanka, SUA, Thailanda
SESIZEAZĂ
greșeală / conținut, limbaj
Adn. FAVORIT
13 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (robert); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P13 mix grill vânătoresc
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 38900 PMA (din 41 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

13 ecouri scrise, până acum

robert [01.02.22 10:44:20] »

doar am mâncat aici, nu am fost cazați. Ar trebui trecut cumva la rubrica restaurante,

Rog https://www.youtube.com/results? search_query=sa+v%C3%A2neze+caprioare

mersi frumos!

webmasterX [01.02.22 11:02:06] »

@robert: Mutat, la reorganizare, în rubrica "Unde mâncăm în Predeal?, PREDEAL" (deja existentă pe sait)

[Rubrica inițială: Cabana Vânătorilor]

-

Linkul indicat de tine (la rugămintea de atașare videoclip) duce doar spre o listă de căutări

Rog verifică - și alege un videoclip din acea listă (sau din alta)

robert [01.02.22 11:51:00] »

asa e scuze! https://www.youtube.com/watch?v=pY6SgXwSuUI

webmasterX [01.02.22 12:14:23] »

Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

Andox [02.02.22 14:03:33] »

Doar o mica observatie sper sa nu te superi, ciupercile ale murate sunt pleurotus nu hribi. Aici cred ca a fost o mica magarie a restaurantului, hribii sunt mult mai scumpi vs pleurotus. In Predeal iti recomand si restaurantul Dragului aflat langa Petrom, cu mancare excelenta.

ANILUscris / TELEFON [02.02.22 14:26:07] »

Hai să vă fie de bine!

Voi ați fost la sigur și noi nu am fost niciodată la vânătorii ăștia din Predeal... pentru că întotdeauna am zis că este prea scump!!! (Reclama lor este peste tot pe Vale)

Dar cu toate astea arată bine mâncarea... cu sau fără carne!!!

Cât privește băutura... fără comentarii... si noi n-am luat-o la un local în București... 12 lei un degetar de țuică fiartă... dar asta este!!!

Îmi este foame... și cât am citit am băut o țuică fiartă!!!

În rest numai de bine!

robertscris / TELEFON [02.02.22 14:35:20] »

@Andox: haide mai, de ce să mă supăr? Dacă ai dreptate, ai dreptate! Am fost si la restaurantul Dragului si am mancat foarte bine si acolo. Chiar am povestit anterior despre asta. Mersi frumos pentru recomandare!

nrs † [02.02.22 15:11:54] »

REGIM MASĂ faraMasa

acum am vazut! adica ai mancat din poala?

robert [02.02.22 15:55:07] »

@ANILU: prețurile sunt medii spre mari, dar nu se compară cu cele din București! O să vă povestesc despre un local din Bucuresți să vedeți acolo prețuri. În comparație cu ala la vânătoresc se mănâncă bine și ieftin!

Referitor la băutură așa e la multe localuri e mai scumpă ca și mâncarea. Atenție la neatenție!

Mulțumesc frumos pentru vizită și comentariu! Toate bune!

robert [02.02.22 15:57:17] »

@nrs: hehhe esti tu atent la toate! DACĂ eram cazat acolo stăteam de vorbă altfel, da așa am fost acolo doar pentru prânz, care era inclus, dar doar în buzunarul meu! 😃

MarinaCoscris / TELEFON [04.02.22 11:14:52] »

@robert: foarte interesant faptul că restaurantul este bun, excepție prețul de top la băuturi, în timp ce cazarea din ce am citit pe aici lasă muuult de dorit.

Să va fie de bine!

robert [04.02.22 12:08:07] »

@MarinaCo: mersi frumos! Mâncarea a fost delicioasă, de cazare nu știu nimic, nu m-a interesat! Toate bune!

⭐ValentinB_88⭐ [09.02.22 14:29:21] »

Frumoasa locatie! Obisnuiam sa frecventam acest restaurant inca de acum vreo 10-12 ani. Insa in ultimii ani nu am mai mers aici si am mers pe Hanul Domnitorilor (langa Petrom).

"... Cabana Vânătorilor este de fapt un hotel restaurant administrat de un pasionat al bucătăriei, pe numele lui mister Bercea... "

Intr-adevar locatia (restaurant + hotel) apartin familiei BERCEA. Stefan Bercea (seniorul) care pentru cine nu stie, este si Presedintele Asociatiei Nationale de Bucatari si Capitanul Echipei Nationale de Bucatari are si un fiu, Dragos Bercea care a concurat la emisiunea Top Chef acum ceva ani, fiind cel mai tanar concurent inscris, ajungang pana in finala concursului.

De-asemenea ambii sunt castigatori pentru numeroase concursuri de arta culinara, atat pe plan national cat si pe plan international.

Pentru cine a vizitat locatia, stau marturier numeroasele medalii si cupe, asezate in una din incaperile restaurantului.

Pe aici au trecut de-a lungul timpului tot felul de personalitati importate sau chiar si presedinti ai Romaniei.

Unul dintre singurele restaurante care prepara carne de vânat... mistreț si daca imi aduc aminte, pe comanda iti puteau aduce si carne de... URS!

Am mancat tot felul de bunatati acolo, ciorbe, muraturi, etc. Nu pot sa uit nici de clatitele puse la cuptor si servite intr-un vas fierbinte.

De fiecare data cand mergem spre 3 Brazi, privim nostalgici locatia dar recunosc... am tradat! Am dat Cabana pe Han! 😂

Dar de dragul vremurilor, o sa ne facem timp si o sa revizitam locatia. Sunt curios care este atmosfera dupa atatia ani de... nesemnat condica!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul articolului (review-ului) de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
4 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
ANILU, ⭐ValentinB_88⭐, MarinaCo, robert
Alte impresii din această RUBRICĂ:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

[C] Copyright 2008-2023 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
pagină generată în 0.132097959518 sec
ecranul dvs: 1 x 1