ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 25.01.2022
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: > 60 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 12.11.15
STATUS: PRETOR
LUNA
DEC-2021
Raport PREȚ/CALITATE:
BUN

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CADRUL NATURAL:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
95.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 9 MIN

Se mănâncă bine în Sinaia!

TIPĂREȘTE URM de aici

Sunt multe locuri unde se poate mânca în Sinaia, cel puțin pe bulevardul Principal Carol I, aproape la fiecare pas este un loc unde poți să mergi pentru a lua micul dejun, a prânzí sau ciná. În afară de acestea mai sunt și altele, mai ales în apropierea punctelor de atracție turistică.

Am să scriu despre cele la care am mâncat noi, în cele patru zile de la jumătatea lui decembrie, anul trecut, când „amfostacolo” într-o mini vacanță.

Bruma GastroBar este primul restaurant în care am intrat, inițial doar cu intenția de a bea un vin fiert, pentru că se făcuse frig afară.

Repere automobiliști: Latitudine: 45° 21' 3" – N;

Longitudine: 25° 32' 59" – E

Este situat în centrul orașului, pe B-dul Carol I, cam la 200 metri distanță față de intrarea în parcul Dimitrie Ghica, pe partea de est, dinspre gară. Cât am stat și savurat vinul bun și tare bine condimentat, (cu scorțișoară, anason, felii de măr și portocală – 6 lei/cana de 200 ml) „șoriceii” din stomac ne-au îndemnat să rămânem și să cinăm aici.

Am comandat - din meniul tipărit pe hârtia de sub farfurii – fiecare ce-a vrut: ciorbă de fasole cu ciolan afumat și cu o salată mică de ceapă (400g – 23 lei), ciocănel prăjit de curcan și piuré de cartofi, (550g - 48 lei), obrăjori de porc suculenți, gătiți la cuptor, cu mămăliguță (300g – 38 lei). Timpul de așteptare a fost de aprox. 40 minute, dar a trecut repede pentru noi. În acest răstimp am putut face câteva poze, în interior și în exterior. Așa am văzut că restaurantul are și o terasă, la vremea aceea neocupată. Interiorul este amenajat cochet, cu un bar imediat în stânga intrării, câteva mese pe partea din fața lui și altele undeva mai în spate, într-un spațiu din capătul sălii și perpendicular pe culoarul central.

Mâncarea a fost bună, dar gustul și prepararea „obrăjorilor de porc” au fost mult mai departe de ceea ce mă așteptam eu să savurez! :(... Speram să fie ceva similar cu ce am mâncat în vara trecută la „La Cave de Bucarest” , despre care am scris aici. Vinul fiert a fost tare bun, cel mai bun pe care l-am băut în Sinaia. Nu pot să spun același lucru despre citronada mea, de la final, care a fost acrișoară rău, se simțea că au făcut economie la zahăr. Mihai a luat un pahar de vin, dar nu-mi amintesc de care și nici cât a costat. Prețul total a fost de 245 lei.

 

Cabana vânătorească Furnica a fost alegerea noastră pentru un mic popas, înainte de-a ajunge la Peleș.

Repere automobiliști: Latitudine: 45° 21' 29" – N;

Longitudine: 25° 32' 21" – E

Am vrut să bem un vin fiert ca să ne încălzim puțin. Este pe strada Săniușului nr. 3, drum care face puțin spre dreapta, din Str. Furnica, și care merge spre Pelișor. Este în apropierea Restaurantului mult mai cunoscut „Carol Gastro Bierhaus” . Există și un spațiu de parcare pentru mașini, cam la 400 metri de cabană, în apropierea „Hotel Silvia Apart” .

Salonul este micuț și decorat în stilul cabanelor, cu trofee vânătorești de animale și păsări de munte. Mi-a plăcut tavanul din rogojină susținut de cadre subțiri din lemn. Așteptarea nu a durat mult, vreo 10 minute, timp în care am fost și pe la toaletă. Aici totul este curat și dotat cu cele necesare. Vinul fiert a fost bun, servit în căni mici de pământ, la fel și ciorba de legume și papanașul. N-am zăbovit mult pentru că trebuia să ajungem la Castel. Despre prețuri nu-mi mai amintesc, dar nu difereau de cele din centrul orașului, ba, cred că erau chiar ceva mai mici.

Într-una din cele patru zile am mers și la un obiectiv principal al orașului, Mânăstirea Sinaia. Înainte, însă, pentru că se făcuse ora prânzului, ne-am oprit în apropierea ei, la

Casa cu farfurii, sau Vila Constantin Bușilă cum mai este cunoscută de arhitecți.

Repere automobiliști: Latitudine: 45° 21' 17" – N;

Longitudine: 25° 35' 55" – E

Este chiar vis-à-vis de intrarea în curtea mânăstirii, puțin în diagonală cu aceasta. Adresa mai exactă: Str. Mânăstirii, nr 13. Pentru cei ce vin cu mașina proprie vă spun că pot parca lângă zidul mânăstirii. Este denumită așa datorită farfuriilor de ceramică smălțuită, multicolore, ce decorează brâul de sub cornișa casei și de sub balconul principal, cel de deasupra intrării principale, la care am ajuns urcând câteva trepte.

Casa atrage atenția prin construcția ei, în stilul neo-românesc, de aceea este clasificată și ca monument istoric. Se vede că a fost a unui proprietar cu dare de mână. Am intrat cu gândul de a prânzí și, cu ocazia asta, am aflat câte ceva din „istoria” casei, de la domnul care ne-a întâmpinat și care ne-a și servit. Pentru cei interesați spun că este nu numai restaurant, în special cu specific grecesc (și nu numai), ci și pensiune, și încă una „cu ștaif” .

Arhitectul casei a fost Duiliu Marcu, un preferat al regelui Carol I, care a proiectat-o pentru inginerul Constantin D. Bușilă, cel care a înființat, în 1926, „I. R. E.” – Institutul de Resurse Energetice ale României. Tot el a fost și ministru al Lucrărilor Publice și comunicațiilor, între 1941 – 1943. A fost ridicată în numai doi ani, între 1938 – 1940

Proprietarii de azi ai vilei sunt doi asociați, primul - majoritar - este un actor grec, fiul sorei actriței Irene Papas, celălalt este tot grec de origine, dar trăiește aici, cu toată familia. Este domnul Charalampos, vorbitor de mai multe limbi străine, despre care am spus că ne-a și servit. Foarte jovial și bonom, ne-a făcut să ne simțim ca acasă. Tot de la el am aflat că policandrele din toată casa și geamurile ușilor și ferestrelor sunt din cristal. Mi-a mai plăcut și căminul din salonul principal (funcțional și acum, după spusele gazdei), placat cu cahlele originale, de culoare albă cu un model în relief de culoare albastră, reprezentând un cerb în vegetație montană. Despre frumusețea interiorului vilei cred că vor spune, ceva mai bine decât mine, pozele atașate, pe care vă invit să le vedeți!

Dar să vă spun ce am comandat și mâncat noi, pentru că ne era foame. Pentru început am luat câte un vin fiert, cu mirodenii, foarte bun, în căni ceva mai mari, de 250 ml. Apoi: musaka grecească, un platou în stil grecesc și o ciorbă de perișoare. Toate porțiile au fost generoase și au avut un gust bun. Mi-a plăcut pâinea lor, un fel de lipie coaptă și cu ulei de măsline. Am mai fi luat și ceva la desert, daaaaar, nu mai era loc! ????La final nu-mi mai amintesc cât am plătit, de altfel prețurile nu diferă prea mult între ele la restaurantele din Sinaia. Am sperat să găsesc pe net câte ceva din prețul meniului lor, dar nu am găsit decât poze și oferte de cazări la această pensiune. :(

Un alt loc unde ne-am astâmpărat foamea într-una din cele patru zile a fost mult mai aproape decât ne-am fi așteptat. Se făcuse seară și, imediat ce am ieșit din hotelul „Anda” , la care am fost cazați și despre care am scris aici — am văzut - pe strada de lângă hotel - o firmă luminoasă care ne-a atras. Este vorba despre

Snow Restaurant. Adresa mai exactă este: Str. Cuza Vodă, nr. 2A.

Repere automobiliști: Latitudine: 45° 20' 57" – N;

Longitudine: 25° 32' 50" – E

De cum am intrat am fost plăcut impresionată de senzația de intimitate a locului, emanată de lemnul cu care era lambrisat tot interiorul, dar – mai ales – de picturile pe care, o mână pricepută, le-a desenat și colorat, atât pe scaune, cât și pe mobilier. N-am să zăbovesc nici aici cu descrierea saloanelor, pozele o vor face mai bine decât mine. Am să spun – doar – că mi-a plăcut tare mult stilul rustic al restaurantului.

Noi am comandat o ciorbă de fasole în țest – 16 lei, o ciorbă de văcuță cu legume – 12 lei și o supă de văcuță cu tăiței - 12 lei. Am mai luat și o caisată – 14 lei și o vodcă Finlandia – 15 lei. Pentru alte preparate puteți accesa site-ul restaurantului, cred – însă - că prețurile de-acolo nu sunt actualizate. La plecare am pozat și terasa exterioară, mare, spațioasă, frumos luminată și decorată ca de Crăciun, dar goală la acea oră din cauza frigului. Ne-a plăcut la „Snow” atât mâncarea cât și interiorul, iar dacă voi mai ajunge la Sinaia, cu siguranță vom mai merge acolo.

Ultima cină din mini sejurul nostru am luat-o tot foarte aproape de hotel, și anume la

Avalanche, situat pe aceeași stradă, Cuza Vodă, nr 2B. Nu mai scriu reperele pentru automobiliști pentru că cele două restaurante sunt învecinate.

Cu o seară înainte, înainte de a merge la „Snow” , am mai încercat aici, însă aveau ocupată sala cu inaugurarea localului. Ne-au asigurat că vom fi foarte mulțumiți dacă vom reveni a doua zi, când vor deschide și pentru public. Ne gândeam că nu vom găsi ce vrem să mâncăm, dar n-a fost așa. Au avut timp să pregătească de toate.

Pentru început am cerut un vin fiert - 10 lei/cana și un „campari orange” – 17 lei Am primit vinul în căni mai mari decât la celelalte restaurante, aromat și bun - 10 lei cana. Din meniul tipărit am cerut o ciorbă de văcuță – 19 lei, un platou cu gustare pescărească – 35 lei și un păstrăv la grătar, cu mămăliguță și mujdei. Mihai a mai cerut un vin alb, sec. Mâncarea a fost foarte gustoasă, dar vinul n-a sosit la timp. Abia la final Mihai l-a mai cerut odată. Drept urmare doamna care ne-a servit și-a cerut scuze și, ca să fie iertată, l-a asigurat că vinul nu va fi pus la plată. Așa a și fost! ????

Am mers și la toaletă, la etajul unu, cu acces pe o scară din mijlocul restaurantului. Aici am dat de un mare spațiu de depozitare, cu tot soiul de echipamente sportive de iarnă rânduite frumos, pe rafturi. Toaleta este echipată cu obiecte sanitare moderne, și curățenia este așa cum trebuie.

Am întrebat-o pe doamna care ne-a servit ce este cu acele echipamente sportive de la etaj. Ne-a spus că, inițial, locul a fost pentru închirierea lor, că „afacerea” este de familie și că, între timp s-au dezvoltat și au deschis și restaurantul, pe care îl recomand fără rezerve!


despre SERVICII

La toate restaurantele personalul a fost amabil și atent să nu ne lipsească ceva.


GASTRONOMIE (BUC & MASĂ)

Varietatea felurilor de mâncare ne-a surprins, aveau de toate, de la pește și cărnuri până la fructe de mare.

Desertul de la „Bucegi” a fost delicios, iar vinul fiert de la „Bruma GastroBar” ne-a plăcut cel mai mult.

## end review sc
Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de doinafil in 25.01.22 14:54:23
Validat / Publicat: 25.01.22 16:39:55
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în SINAIA.

VIZUALIZĂRI: 6129 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

5 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (doinafil); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P19 19. Casa cu farfurii, sau Vila Constantin Bușilă.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 33050 PMA (din 35 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

5 ecouri scrise, până acum

webmasterPHONE
[25.01.22 18:37:37]
»

Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

mprofeanu
[25.01.22 19:53:02]
»

@doinafil: Frumoase localurile unde ați servit masa! Mi-au plăcut toate, Casa cu farfurii este cea mai cea, mi-ar plăcea și mie să mănânc acolo... de reținut!! Toate felurile de mâncare arată bine, porții mari, prețuri decente! Să vă fie de bine!

doinafilAUTOR REVIEW
[26.01.22 01:18:11]
»

@mprofeanu: Într-adevăr, „Casa cu Farfurii” este locul „cel mai cel” unde am mâncat! Vila, după cum am spus, face parte din monumentele istorice ale României, iar celelalte interioare - pe care nu le-am văzut decât pe net, când am ajuns acasă, cele unde se fac cazări - te lasă, efectiv, cu gura căscată!

Tot pe net am citit că aici ar fi fost locul întâlnirilor de taină dintre Carol al II-lea și Duduia lui. Poate că „da” , poate că „nu” , cine știe?! Important este că ea - casa - a rămas și că aici pot veni turiști de pretutindeni, români sau străini, și că pot admira frumusețea acestei vile, să vadă și ei cât de frumos se construia în interbelicul Românesc!

Mulțumesc pentru vot, ecou și...

Floria CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[26.01.22 19:49:14]
»

Se mânâncă foarte bine la Sinaia, cu siguranţă fiecare turist găseşte ceva pe măsura poftelor dar şi a portofelului sau cardului din dotare. Restaurantul Snow este preferatul familiei mele. Am mâncat de multe ori acolo, ne place atmosfera caldă, tihnită, decoraţiunile de iarnă care îmbracă localul în preajma Crăciunului şi Anului Nou dar şi cele de primăvară, de Paşte. Vara, terasa "sufocată" de flori multicolore este o minune!

La sfărşitul lunii septembrie am descoperit micul restaurant Bruma GastroBar, tineresc, cu un meniu adaptat gusturilor tinerei generaţii, şi nu numai... Fiul meu a fost încântat de preparatele culinare de acolo. Pot spune că la Bruma am mâncat cel mai bun cheesecake din viaţa mea... neapărat să-l încercaţi când mai ajungeţi la Sinaia.

La Casa cu Farfurii vom merge cu prima ocazie care se va ivi, mereu am admirat această vilă frumoasă dn vecinătatea Mânăstirii Sinaia.

Frumoasă plimbare aţi făcut la Sinaia, la început de iarnă! Vă doresc din suflet să aveţi un an bun, cu sănătate, bucurii, clipe frumoase alături de cei dragi!

doinafilAUTOR REVIEW
[26.01.22 22:12:14]
»

@Floria:

Dacă voi mai ajunge la Sinaia cu siguranță că voi reveni la „Snow” ! Mi-a plăcut și mie tare mult acolo, mobilierul pictat mi-a încântat văzul, n-am cum să-l uit. Îmi imaginez cum este la tersă în celelalte anotimpuri cu o mulțime de flori, dacă acum, iarna, era frumos decorată de Crăciun doar cu becuri și pomi de iarnă!

Și la Bruma GastroBar mi-a plăcut, chiar dacă diferă ca decor și spațiu.

Să nu ratezi „Casa cu farfurii” ! N-am postat toate pozele pe care le-am făcut și din care s-ar fi văzut mai mult frumusețea din interiorul vilei, deoarece „tema” review-ului era culinară.

Am citit pe net că una din colegele noastre de pe AFA (cred că @diana65) a fost și ea acolo, parcă în VARA lui 2017, la terasa care era amenajată în fața vilei. Nu a fost mulțumită deloc: nici de servire (scrie că erau niște tineri angajați - părerea mea este că temporar - care nu știau de capu' lor, parcă erau amețiți), nici de așteptare, nici de mâncare. Cred că vara este mai aglomerat, de-aceea nu i-a plăcut. Să spun că noi am avut noroc?! Poate că DA, deoarece noi am fost mulțumiți, eram - aproape - singuri la ora prânzului acolo.

Să ai vacanțe reușite și în acest an!

Mulțumesc frumos pentru ecou, vot și... muțți

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
doinafil, Floria, mprofeanu
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în Sinaia?:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.07120680809021 sec
    ecranul dvs: 1 x 1