ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 13.01.2022
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: > 60 ani
DIN: Piteşti
ÎNSCRIS: 19.06.11
STATUS: TITAN
DATE SEJUR
DEC-2021
DURATA: 8 zile
Cuplu
2 ADULȚI
Raport PREȚ/CALITATE:
EXCELENT

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 11 MIN

Malta cea verde văzută în decembrie

TIPĂREȘTE

În perioada 3 – 10 decembrie am făcut o excursie în Insula Malta, vizitând-o pentru prima dată. De ce Malta!? Pentru că acum mai bine de trei ani am vizitat Israel și frumosul oraș Acra vezi impresii cunoscut ca reședință a Ordinului Cavalerilor Ospitalieri deveniți Cavaleri de Malta. Trebuia să ajung pe urmele lor și să îi cunosc mai de aproape... Eram nerăbdătoare să văd minunile lumii, templele megalitice, de neratat!

Mulțumesc frumos colegilor de pe AFA care mi-au fost de un real folos, nu vreau să supăr pe nimeni, dar trebuie să menționez pe câțiva: @adrianaglogo, @irinad, @geani anto.

La sfârșit de octombrie am prins o ofertă imbatabilă la compania Ryanair, 65 euro pentru două persoane cu 1 bagaj de cală de 10 kilograme și rezervare loc. Avionul și la ducere și la întoarcere a fost plin, formalitățile s-au desfășurat simplu și rapid, la sosire pe Malta Luqa Airport după formalitățile vamale am fost dirijați spre zona din stânga la ieșire și ni s-au scanat PLF-urile.

Transportul în Malta

Primul lucru a fost să cumpăr doar cu cardul două Tallinja Card Explore, valabil 8 zile, preț 21 euro fiecare. Este valabil și pe autobuzele de noapte și pe autobuzele din insula Gozo, în plus are 8 euro reducere la autobuzele turistice „hop on – hop off” de pe insulă. Am folosit pentru simulare și documentare site-ul publictransport.com.mt pentru autobuze. Cardul este foarte practic pentru că în autobuz nu se dă rest, trebuie să ai bani ficși, 1,5 euro călătoria.

Autobuzele vin la timp, cele ce merg mai departe de Valletta, erau mai mult goale, folosiți-le fără probleme în extrasezon. Am avut și mici necazuri, un accident banal, șoferul a așteptat poliția și ne-a preluat autobuzul ce venea la o oră după, timp pierdut!! În Insula Gozo am așteptat “hop on – hop off” la ieșirea de la Templele Ggantija, așa te ducea circuitul de vizitare, în loc să mergem la stația de la intrare aflată la 300 de metri mai sus, am ratat Ramla Beach, plaja cu nisip roșiatic….

Seara, la întoarcere de la insula Gozo autobuzul 222 nu a mai venit și a trebuit să ne orientăm și să luăm alte două autobuze pentru a ajunge acasă. Ne-am întors cu câțiva tineri maltezi foarte amabili, în Malta acelei perioade erau aproape numai turiști tineri, amatori de distracție și cumpărături, Sliema fiind recunoscută în acest sens, noi făceam notă discordantă printre ei….

Am stat în Sliema 7 nopți și am folosit și ferry de mai multe ori, vallettaferryservices.com, cost 0,5 euro pentru seniorii peste 60 de ani, altfel 1,5 euro. Între cele două ferry Sliema - Valletta și Valletta – Senglea există un Shuttle Bus gratuit care vă duce de la o stație la alta, așteaptă la fiecare sosire. Este preferabilă călătoria cu ferry deoarece drumurile din această zonă sunt foarte aglomerate la orice oră.

Am folosit și “hop on – hop off” în Insula Gozo, am luat CitySightseeing Gozo, 18 euro de persoană, sunt două tururi pentru că am avut reducere 8 euro pentru card Tallinja. Mai este o companie GozoSightseeing cu 20 euro. Opririle sunt la 45 minute și se pot vedea multe obiective, merită. Am fost foarte puțini turiști, era extrasezon.

Atenție! În Insula Malta nu vă recomand să luați “hop on – hop off” , maltasightseeing.com nu am știut că opririle sunt la o oră în loc de 30 de minute ca în sezon și am dat niște bani de pomană. Au fost două tururi în zile diferite, cel roșu (sud) și cel albastru (nord) la 35 euro de persoană ambele, în loc de 40 euro. Pe site nu sunt puse aceste schimbări de ore. La turul roșu autobuzul nu a venit la ora 9:30, nu avea clienți și am fost nevoiți să mergem cu autobuzul pentru că aveam intrare la Hypogeum și nu ajungeam la ora planificată.

Probleme logistice

Pentru excursie am cumpărat de acasă de pe site-ul shop.heritagemalta.org/in ... .asp?comboid=95 Heritage Malta Multisite Pass, cost 20 euro pentru senior, valabil 30 de zile, cu intrare gratuită la 25 obiective și în plus cu vizită la Acvariul Național din Malta. Nu se poate salva electronic, l-am avut printat, merită cu prisosință! Am făcut rezervare și la Hypogeum, cost 20 euro seniori, luat bilet pe 27 noiembrie cu intrare la ora 11, heritagemalta.org/hal-saflieni-hypogeum. Când Am Fost Acolo am fost doar 8 persoane, puteau merge simultan 10, foarte interesant, dar mi s-a părut scump și la acest cost.

Vremea

În decembrie vremea este schimbătoare, temperaturi 16 - 18 grade, a bătut destul de mult vântul. Când am urcat în Clopotnința Bisericii Rotonda din Xewkija, în insula Gozo, era o scară metalică spiralată, exterioară, am simțit vântul cel rece și puternic care te făcea să nu mai vrei să urci, același vânt ne-a însoțit și la Fereastra Albastră, apoi s-a liniștit….

În prima zi când eram în autobuzul X2 ce ne ducea la Sliema a început o ploaie puternică, aproape instant pe străzi curgeau șiroaie, apa era de peste 10 cm și mai mult de trebuia să cauți zone mai înalte ca să nu îți intre apa în pantofi. A mai plouat din când în când însă, nu ținea prea mult, deja ne învățasem, vântul pe micuța insulă își făcea treaba și alunga norii, așa că am putut să ne facem programul de vizitare.

Voi scrie ce am văzut în Malta pe zile, în ordine cronologică, la fel voi posta și pozele însoțitoare, cu excepția ultimei zile când am plecat la ora 6:30 spre București, deci vor fi 7 zile, poate voi fi și eu sursă de inspirație pentru alți cititori.

Ziua întâia

Am plecat din Pitești cu trenul de ora 5:00 și am ajuns la Aeroportul Otopeni la ora 7:31, bilete gratuite la clasa I pentru că soțul are pensie specială de urmaș de prizonier de război. Avionul a decolat la ora 10:15 și a ajuns la Malta Luqa Airport la ora 11:35, timp de zbor 2 ore și 20 minute. Am luat autobuzul X2 care merge la San Giljan și de aici se revine spre aeroport până la stația Ferries 3 din Sliema. Am mers destul față de timpii afișați, circa 70 minute. Ne-am cazat și am plecat la stația de ferry pentru a vedea puțin Valletta. Am vizitat în interior doar Catedrala Sfântul Paul și am urcat pe lângă Catedrala Carmelitelor la Piața Sf. Gheorghe apoi am ajuns și la Piața Jean de Vallette și Piața Castiliei până la Grădinile Upper Barrakka, cu toate obiectivele văzute în zonă.

Ziua a doua

Am dedicat-o Insulei Gozo spre care am plecat din Sliema, cap de linie, cu primul autobuz 222, ora 6:15, ce merge la Cirkewwa și la ferry, de la stația Ferries 5. A mers bine, era dimineață și sâmbătă, a făcut cam o oră. Am ajuns destul de repede în Gozo la Mgarr, cam la ora 8:15, timp suficient pentru a vedea câte ceva acolo. Despre ce am vizitat în Gozo sigur voi detalia într-un articol separat, până atunci las pozele să vorbească….

Ziua a treia

Am dedicat-o plimbării prin Valletta și Vittoriosa zis și Birgu. Mi-au plăcut mult forturile și nu trebuie ratate. Am luat tot ferry și am mers la Fortul St. Elmo și la Muzeul Național de Război, intră în Heritage Pass. Fiind duminică, am urcat apoi pe strada Sf. Ursula la numărul 192, la Parohia Ortodoxă Română "Nașterea Sf. Ioan Botezatorul", 8–13, am stat puțin și la slujba ținută atât în limba română cât și în engleză. Apoi am ajuns la Lower Barrakka Gardens și Siege Bell War Memorial și de aici am coborât la Poarta Victoria și la ferry ce mergea la Senglea și apoi pe jos la Vittoriosa, orasul-cetate care a dus faima Cavalerilor Ioaniți, dar și groaza Inchiziției papale. Mai rapid, la doar 100 de metri pe faleză, se poate lua cu 2 euro de persoană Taxi Boat, stația este Lascaris Water Taxi până la stația Il-Birgu Water Taxi, dar apa era agitată și degeaba barcagii încercau să strunească barca. La Vittoriosa am vizitat Palatul Inchizitorului, Biserica Sf. Laurențiu, Portul și Fortul St. Angelo ce oferă și o perspectivă deosebită asupra împrejurimilor, de neratat! , intră în Heritage Pass. Mi-a plăcut totul, vremea a fost de partea noastră. Am revenit la Sliema doar cu ferry și shuttle bus între cele două ferry.

Ziua a patra

Am dedicat-o tot Vallettei și bine am făcut pentru că dimineața a plouat mocănește. Am ajuns aici cu autobuzul și am mers direct să vizitez Co-Catedrala Sf. Ioan în interior, cost 12 euro pentru seniori, cam piperate erau toate intrările. Aici a trebuit să plătesc pentru că nu făcea parte din Heritage Pass și am stat mai mult de o oră. Apoi am mers la Palace Armoury, este în renovare, are o sală deschisă, intră în Heritage Pass. Am vizitat apoi Muzeul Național de Arheologie aflat în palatul construit de un cavaler al Ordinului Sfântului Ioan de Ierusalim, "Auberge de Provence" cu ale sale valori inestimabile despre cultura megalitică. Vizitându-l am înțeles mai bine construcția templelor văzute în următoarele zile. De neratat!

Ziua a cincea

Pentru că “hop on – hop off” turul roșu avea multe obiective demne de văzut și așa cum am precizat acesta avea opriri la o oră, am hotărât să folosim autobuzele locale pentru a vedea cât mai multe. Le voi enumera în ordinea opririlor, Peștera Għar Dalam, pitorescul sat maltez Marsaxlokk, Grota Albastră, Parcul și Grădinile din Patrimoniul Calcarului aflat în satul maltez tradițional Siggiewi, unde am plătit 9 euro de persoană și Stâncile Dingli. Am avut o vreme bună, spre sfârșitul zilei vântul iar a început să bată cu putere.

Ziua a șasea

Am folosit “hop on – hop off” turul albastru care are cap de linie în Sliema și pleacă la ora 9:00, am fost la început 6 persoane, pe drum s-au mai perindat și alți turiști. Prima oprire a fost la Grădinile San Anton, mi-au plăcut, am stat destul pentru că autobuzul venea peste o oră. Am vizitat apoi Rotonda din Mosta, 5 euro de persoană, sunt mai multe de văzut acolo. Următoarea oprire de 3 ore a fost la Mdina și Rabat. De neratat, Muzeul Wignacourt din Rabat, 3,5 euro pentru seniori, se coboară la Grota Sf. Apostol Paul și la Catacombe. Am mers circa 300 m până la Catacombele Sf. Paul, un parc cu intrări separate pentru mai multe tipuri de catacombe. Am oprit apoi puțin și la Golden Bay, socotită una dintre cele mai frumoase plaje din Malta, bătea vântul și câțiva doritori de wakeboard, schi nautic, își etalau talentul. Ultima oprire a fost la Acvariul Național din Malta, aveam intrare gratuită cu Heritage Pass și eram curioasă să îl văd. Este de mici dimensiuni față de alte acvarii văzute de mine, dar o oprire acolo nu strică, deconectare totală și îl recomand cu plăcere.

Ziua a șaptea

A fost ultima din excursie pe care am început-o cu stângul, “hop on – hop off” turul albastru ce avea prima plecare tot din Sliema la ora 9:30 nu a plecat din lipsă de turiști. Am vrut să cerem banii înapoi dar cel ce se afla acolo la chioșc ne-a îndrumat la Valletta pentru că noi de acolo cumpărasem cele două tururi la pachet. Nu mai aveam timp de discuții și am plecat cu două autobuze pentru că la ora 11 aveam rezervată intrarea la Hypogeum, vizita a durat o oră și apoi am mers pe jos la Templele Tarxien, de neratat! Am luat apoi “hop on – hop off” că tot aveam biletele și am oprit pentru 2 ore la Templele Haġar Qim și Mnajdra, mi-au plăcut și acestea foarte mult! Dacă turul roșu și ce am văzut a meritat, cel albastru trebuia evitat pentru că se putea face foarte ușor cu autobuzele care erau mai mult goale în extrasezon.

Concluzii

Ca de obicei când văd ceva nou, Malta mi-a plăcut foarte mult, nu mi-o imaginam așa de spectaculoasă. Malta are un cult al calcarului, mi-au plăcut casele, palatele, forturile, bisericile, vechile temple, toate în culoarea mierii. Mi-au plăcut balcoanele frumos colorate ce împodobesc clădirile. Malta este și verde, mi-au plăcut pământurile terasate și îngrădite cu piatră, acest lucru l-am văzut și în alte insule văzute de mine. Mi-a plăcut așezarea orașelor ei, cât sunt de spectaculoase! Despre istoria ei zbuciumată ar fi multe de spus, Cavalerii de Malta și-au găsit aici adăpost, iar templele megalitice au fost pentru mine o încântare!

A fost un circuit deosebit, am văzut multe minuni ale omului și ale naturii, un circuit pe care îl recomand fără ezitare!


LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI

O țară deosebită, cu două culori predominante, culoarea mierii la clădiri și verdele naturii, cu oameni amabili, primitori, permanent gata să ajute, cu o istorie și civilizație de excepție...


despre DISTRACȚIE & RELAXARE

Obiective turistice deosebite, multe magazine, restaurante, baruri, cluburi de noapte...

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de mprofeanu in 13.01.22 15:23:52
Validat / Publicat: 13.01.22 17:56:56
INFO ADIȚIONALE
 • A fost prima sa vizită/vacanță în MALTA

VIZUALIZĂRI: 8766 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

23 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (mprofeanu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P19 Insula Gozo, Biserica Ta'Pinu, o frumusețe
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 41600 PMA (din 44 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

23 ecouri scrise, până acum

webmaster
[13.01.22 18:15:31]
»

Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

Aurici
[13.01.22 18:20:11]
»

poate voi fi și eu sursă de inspirație pentru alți cititori

Pentru mine ești sigur sursă de inspirație, cred că am mai declarat. Îmi plac sintezele tale, sunt foarte clare și la obiect.

Binențeles că am și eu Malta pe listă, dar uite că se tot îndepărtează și așa mi se pare că ar fi pe gustul meu...

Tot iarna am încercat și noi să-i facem loc, dar parcă vântul ăla nu prea îmi place. Suport frigul dar vântul nu îmi place deloc.

Pare un pic haotic transportul în Malta dar constat că îți faci treaba cu el.

Mulțumim (și) pentru Malta, abia aștept să citesc continuarea.

mprofeanuAUTOR REVIEW
[13.01.22 18:27:35]
»

@webmaster: Mulțumesc frumos!

Carmen Ion
[13.01.22 18:36:02]
»

@mprofeanu: Felicitări pentru încă o excursie reușită!

mprofeanuAUTOR REVIEW
[13.01.22 18:37:25]
»

@Aurici: Mă bucur dacă ți-aș fi și eu de folos, mai ales că am citit destule articole aici pe acest site și mi-au fost de real ajutor. Mai apar alte necunoscute, necazul cu “hop on – hop off” și cu programul lui altfel. Cea care ne-a vândut tururile, după ce am plătit ne-a arătat programul, eu îl aveam de pe site și era altfel.

Ai dreptate cu vântul, de fapt este fundal sonor și pentru filmulețe... Nici mie nu îmi place, dar mă obișnuisem cu el. Transportul a fost ok în decembrie, cred că în sezon este foarte aglomerat. De fapt în Sliema unde am stat erau foarte mulți turiști. Culmea dacă în Creta predominau seniorii aici tineretul era fruntea....

Cu mare drag. !

mprofeanuAUTOR REVIEW
[13.01.22 18:39:28]
»

@Carmen Ion: Mulțumesc frumos! Cu mare drag, !

Rodel
[13.01.22 19:58:58]
»

Am vizitat Malta în 2015 și mă gândesc la o repetiție... Am fost în luna octombrie, temperatura era de 32-34 grade, așa că am făcut și plajă, și baie în mare. Malta este spectaculoasă cu ale sale palate și gădini, cu istoria care te întâmpină și în Valetta, și în Mdina, și în Rabat, și în Birgu, dar și în Gozo. Sliema mi-a plăcut foarte mult. Maltezii sunt niște oameni foarte relaxați, nu se grăbesc, iar întârzierea autobuzelor sau să nu oprească în stație este ceva normal. Cu vântul am făcut și noi cunoștință, mai ales noaptea, când vuia ca un uragan.

Felicitări pentru impresiile care mi-au reamintit de frumoasa mea vacanță în Malta.

krisstinnaPHONE
[13.01.22 20:04:49]
»

@mprofeanu: Sliema e căutată mai mult de tineri, așa am observat și eu. Eu am ales Bugibba, să fiu pe la mijlocul insulei.

Nu pot decât să te felicit pentru aceasta vacanță malteză și îți mulțumesc pentru aduceri aminte.

Noi am închiriat mașină pentru tot sejurul, mai ieftin ca in Grecia.

De altfel, Malta e fascinanta, de-aș sta trei luni acolo și nu m-aș plictisi.

Mie mi-a plăcut maxim și eu nu sunt fan cataroaie, istorie și alte chestii de genul.

Dar Malta e altceva, parcă e magică, fiecare piatra sau zid, fiecare biserică te făcea să îți ții respiratia, eu așa am simțit.

Oricum te urmăream, acum și mai incantata voi fi, chiar dacă nu am timp de ecou să știi că cineva (adică eu) te citește cu pielea de găină și cu zâmbetul pe față

mprofeanuAUTOR REVIEW
[13.01.22 20:36:24]
»

@Rodel: Știu că ai fost acolo, ți-am citit din articole! Ai fost într-o perioadă bună pentru Malta, timp bun și pentru plajă și mare! Cu autobuzele nu am avut probleme cu mici excepții.

Malta mi-a plăcut mult, nu mi-o imaginam așa, o mică bijuterie strălucitoare în mijlocul mării! Știu că ai fost în Rodos și sigur voi ajunge acolo pe urmele Cavalerilor Ioaniți când voi prinde tot o promoție, este în plan...

Mulțumesc pentru ecou! Cu mare drag, !

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
mprofeanuAUTOR REVIEW
[13.01.22 20:53:13]
»

@krisstinna: Știu că ai fost acolo și în multe din locurile pe care le-am văzut și eu. Aș fi vrut să merg la Popeye Village, ai fost de două ori acolo, dar timpul nu a ținut cu noi. Nici la Comino nu am ajuns tot din cauza vremii și am preferat Birgu...

Știu că domnul C. a reușit să conducă mașina cu volanul pe dreapta, parcă în Cipru a fost pentru prima oară, oare greșesc!? La 68 de ani respectiv 64 nu mai avem astfel de încercări dar mai avem reminescențe cu cățăratul!!

Și mie mi-a plăcut mult Malta, aveam uneori senzația că sunt aruncată în timp, mai ales când mă plimbam pe străduțele din Valletta, Mdina sau Vittoriosa... nu mai vorbesc de templele lor...

Cu mare drag, !

krisstinnaPHONE
[13.01.22 21:27:14]
»

@mprofeanu: Ha, ce simpatică ești!

Iti spun un secret: chiar dacă avea 70 de ani domnul C, tot conducea mașina, nu avea scăpare. Plus că el nu merge cu transportul in comun, nu îi place neam, zice "nu sunt aurolac să merg cu toată lumea, să aștept prin stații"

Singurul loc in care a fost "aurolac" a fost Roma, acolo mergeam cu metroul plus 15 km pe jos, zilnic

Sincer? Nici acum nu pot spune ce mi-a plăcut cel mai mult in Malta pentru că totul e fabulos.

Dar stiu ce nu mi-a plăcut: plaja rosie. Culmea, eu care iubesc plajele, acolo nu mi-a plăcut.

Si da, ai dreptate, eu caut și locuri copilărești, îmi plac foarte mult și le ador, mă înveselesc și parcă întineresc, uit cât sunt de ramolita

mprofeanuAUTOR REVIEW
[13.01.22 21:40:36]
»

@krisstinna: Și mie îmi plac locurile copilărești, mă atrag mult, mi-am adus aminte de Castelul Ravadinovo și MiniBulgaria din Veliko, sincer aș fi vrut să văd și Popeye Village, dar... Eu mai am un fix cu cățăratul, mă deconectează când ajung acolo sus și pot să fac poze, am un stol cred...

"Ramolismentul" lasă-l pe mai târziu, eu ce să mai zic!!

!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
irinad
[13.01.22 21:56:15]
»

@mprofeanu: Wow, ce vacanţă frumoasă aţi avut! Şi ce plan bun de vizitare, foarte bine redat. Cu această ocazie mi-am amintit pas cu pas de propria mea vacanţă în Malta, e drept mai scurtă, dar foarte intensă. Am revăzut, prin acest articol, mare parte din locurile prin care am trecut şi noi, inclusiv Hipogeul, care a fost destul de greu accesibil (cu programare prealabilă, deloc ieftin) din ce îmi aduc aminte. A trecut ceva vreme de atunci!

Adevărul este că Malta este impresionantă prin ceea ce are de oferit, parcă invers proporţional cu dimensiunile sale modeste. O aşa bogăţie de obiective turistice de care să-îmi amintesc cu mare plăcere... În plus, am avut parte şi de câteva peripeţii, însă depăşite cu bine şi zâmbetul pe buze.

Nu în ultimul rând, mă bucur că articolele mele despre Malta v-au folosit întrucâtva şi vă mulţumesc pentru că m-aţi menţionat la începutul review-ului dvs. Şi eu, la rândul meu, am folosit articolele altor colegi drept sursă de inspiraţie.

Seară frumosă şi o noapte liniştită!

mprofeanuPHONEAUTOR REVIEW
[14.01.22 09:39:13]
»

@irinad: Câtă dreptate ai despre Malta, atâtea frumuseți pe o suprafață atât de mică! Știu că ai stat doar 4 nopți acolo dar te-ai mișcat repede și ai văzut multe, este adevărat că și ziua în februarie era cred cu o oră mai mare seara. Când am fost eu se întuneca brusc cam pe la 17 și un pic...

La Hypogeum știu că ai fost, ți-am citit articolul dar 35 euro mi s-a părut mult, este adevărat că vezi ceva deosebit și merită pentru unicitate. Fiind extrasezon am găsit bilete ușor, te citisem și credeam că nu voi mai găsi pe site, dar am fost doar 8 persoane în loc de 10 și soțul m-a așteptat la intrare deci putea să intre și el atunci pe loc.

Mulțumesc frumos pentru ecou!

Cu mare drag!

maryka
[14.01.22 10:03:50]
»

Ce vacanță frumoasă ați avut! Bine organizată, ca de obicei, cu obiective, locuri și priveliști de vis!

Nu am fost încă în Malta, dar o am în vedere de mult, iar fiul meu tocmai se va duce în primăvară! O destinație frumoasă, chiar și pe timp de iarnă.

Toate cele bune, o zi frumoasă să aveți!

mprofeanuPHONEAUTOR REVIEW
[14.01.22 10:24:26]
»

@maryka: Sigur vei ajunge acolo, merită însutit! Mă bucur pentru fiul vostru, va veni cu amintiri frumoase, Malta este deosebită primăvara! Mulțumesc frumos pentru ecou!

Cu mare drag!

Marius 72
[14.01.22 14:36:03]
»

Nu plânge foarte tare pentru satul flămândului de spanac... ????

La Valleta și Mdina mi-au plăcut foarte mult!

Iar la final, cu ce am plecat noi din Malta a fost amintirea culorii clădirilor. Pentru mine, parcă peste toate fusese lăsat să curgă un strat de miere. Pe care îl gust, parcă, și acum.

Sunt convins că ți-ai organizat o excursie de neuitat. Și, sincer, încă mă mai gândesc dacă voi citi continuarea ta. Nu de alta, dar va stârni nostalgii... ????

mprofeanuPHONEAUTOR REVIEW
[14.01.22 14:51:39]
»

@Marius 72: Și mie mi-a plăcut Malta, de fiecare dată când văd ceva nou mă bucur că am ajuns acolo... și mi-a ieșit și la un preț bun.

Am în plan Macedonia de Nord sper să ajungem și noi acolo dar cu mașina deși din motive de sănătate nu îmi convine... prefer avionul.

Mulțumesc frumos pentru ecou! ????

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
ovidiuyepi
[14.01.22 15:00:40]
»

Sincere felicitari pentru articol. Ma bucur din suflet pentru voiajul reusit pe aceasta insula minunata. Anul acesta, in august, se implinesc trei ani de la sejurul meu din Floriana-Valletta. Inca mai sunt dator cu doua articole. Unul despre Valletta (obiective) si celalalt despre insula Gozo. Sper sa le scriu cat mai repede.

Marius 72
[14.01.22 15:19:02]
»

@mprofeanu: Cu avionul e cam greu de vizitat Macedonia de Nord. Acolo musai ai nevoie de mașină. Iar sfatul meu e ca, pe lângă autoturism, să ai și timp pe îndelete. Dacă îți place natura.

elenaadina
[14.01.22 20:33:21]
»

Un articol frumos si o alegere inspirata!

„Ca de obicei când văd ceva nou, Malta mi-a plăcut foarte mult, nu mi-o imaginam așa de spectaculoasă. Malta are un cult al calcarului, mi-au plăcut casele, palatele, forturile, bisericile, vechile temple, toate în culoarea mierii. Mi-au plăcut balcoanele frumos colorate ce împodobesc clădirile. Malta este și verde, mi-au plăcut pământurile terasate și îngrădite cu piatră, acest lucru l-am văzut și în alte insule văzute de mine. Mi-a plăcut așezarea orașelor ei, cât sunt de spectaculoase! "

Din ce am citit si am vazut va dau dreptate!

O destinatie ofertanta, care merita vizitata, poate voi ajunge si eu candva!

????????????

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
mprofeanuPHONEAUTOR REVIEW
[14.01.22 20:59:08]
»

@ovidiuyepi: Știu că ai fost acolo, ai scris și despre Birgu și m-am decis să merg acolo și bine am făcut.

Mulțumesc frumos pentru ecou! ????

mprofeanuPHONEAUTOR REVIEW
[14.01.22 21:07:01]
»

@elenaadina: Sigur vei ajunge acolo dacă îți dorești. Eu aveam demult Malta în plan și acum i-a venit timpul.

Mulțumesc frumos pentru ecou! Cu mare drag, !

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
 • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
 • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
 • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
  (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
8 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Aurici, elenaadina, irinad, Marius 72, maryka, mprofeanu, ovidiuyepi, Rodel
Alte impresii din această RUBRICĂVacanța în Malta:


  SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
 • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
 • pagină generată în 0.11276006698608 sec
  ecranul dvs: 1 x 1