ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 18.11.2021
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Târgoviște
ÎNSCRIS: 02.05.10
STATUS: APOLLO
DATE SEJUR
SEP-2021
DURATA: 1 zile
Cuplu
2 ADULȚI
Raport PREȚ/CALITATE:
REZONABIL

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 10 MIN

Naxos Town (Chora), farmec cicladic din plin

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE URM de aici

Naxos este cea mai mare insulă din arhipelagul Cicladelor, aflându-se la sud de Mykonos, la distanţă de circa 50 km sau o oră, în medie, de parcurs pe apă. Capitala sa omonimă a constituit o destinaţie la care ne-am hotărât ad-hoc, mai cu seamă că zilnic erau mai multe curse de ferry care legau Portul Nou din Mykonos de Chora, localitatea principală naxiană. De fapt, Chora, în traducere„sat” este numită, de obicei, cea mai importantă aşezare dintr-o insulă grecească mică, aşa că mai toate insulele se pot lăuda cu propria Chora.

Am oscilat între Paros şi Naxos care ni se păreau reprezentative, deşi cred că oricare altă„cicladă” din arhipelag ar fi fost la fel de potrivită. Până la urmă, ne-am decis la Naxos, fără a avea un motiv bine determinat, am mers mai mult pe feeling.

După ziua petrecută la Delos (vezi impresii), ne-am zis că ar fi bine să plecăm cât mai repede şi în Naxos, de teamă ca Meltemi, vântul năzuros din Egee, să nu se înteţească din nou şi să nu ne zădărnicească planurile. Zis şi făcut.

Am pornit dimineaţa de la cazare cu gândul să prindem ferry de orele 09,50 spre Naxos ştiind că pentru a ajunge în Portul Nou, acolo de unde pleacă sau sosesc vasele acestea mari, e nevoie să luăm un Sea Bus, adică un vaporaş de curse locale interportuare, din Portul Vechi al oraşului Mykonos. Aceste Sea Bus circulă din sfert în sfert de oră, iar biletele costă 2 €/pers. Durata transportului nu este mai mare de zece minute, aşa că am sosit degrabă în Portul Nou, deşi micul vas a mai avut o staţie intermediară.

Acolo era forfotă fiindcă în port aveau să sosească şi să plece, unul după altul, mai multe ferry, Mykonos aflându-se pe itinerarul celor mai multe companii de transport pe apă responsabile cu conectarea insulelor din Egee. La casa de bilete am avut o surpriză de proporţii când am aflat că trebuie să achităm 75,40 € pentru două bilete dus la Sea Jet World Champion, dar nici la alte companii nu era mai bine, aşa că am prezentat actele de identitate pentru a le cumpăra, tichetele fiind nominale. De asemenea, şi certificatul verde ne-a fost cerut pentru verificare. Vasul, foarte modern, este închis, dar cu spaţii extrem de generoase, oferind condiţii excelente de transport.

Am sosit în portul din Naxos fix peste 35 minute, nici nu prea am avut timp să ne dezmeticim, însă aveam în faţă o zi întreagă la dispoziţie pentru colindat prin oraş, numai picioarele să ne ţină!

De cum am coborât, imediat ochii ne-au fost luaţi de Portara, uriaşa poartă de marmură care se află în stânga portului, pe un petic de pământ numit Palatia. Imaginaţi-vă un promontoriu înalt, stâncos, legat de oraş printr-o limbă subţire de pământ, pe care tronează falnic o uriaşă uşă de marmură ce sclipeşte în soare. Portara este simbolul de netăgăduit al oraşului, ce datează din antichitate când Naxos era un tărâm puternic, ai cărei locuitori deţineau chiar un întreg cartier în oraşul sacru Delos în mijlocul căruia se afla o statuie înaltă de 9 m, un colosus. Portara, care înseamnă„uşă mare” , era de fapt, primul element de construcţie al unui templu ce urma să fie ridicat în jurul anilor 530 Î. C., în cinstea lui Apollo, dar neterminat niciodată din cauza războaielor duse împotriva perşilor.

Astăzi, la Palatia se ajunge pe o alee pavată, pietonală, şi se spune că acolo ar fi cel mai romantic loc de pe insulă pentru a admira apusul de soare. Desigur, este şi un loc foarte fotogenic, aşa că primul lucru pe care l-am făcut în Naxos a fost să mergem la Portara s-o vedem de aproape. De acolo, priveliştea către oraş este foarte frumoasă„, îngrămădirea” de case albe, cicladice, pe deal, cu fortăreaţa veneţiană în mijloc este o altă emblemă a oraşului. De altfel, în Naxos se împletesc cel mai bine arhitectura veneţiană cu cea cicladică, rezultând un aspect absolut fermecător.

După vremuri antice naxiene, foarte glorioase, nici epoca medievală nu s-a lăsat mai prejos, când insula a fost cucerită şi dominată de veneţienii lui Marco Sanudo care au stabilit aici capitala Ducatului de Naxos ce a avut sub conducerea sa Cicladele. Se întâmpla în 1207, iar în următorii 330 de ani, s-au succedat peste douăzecişiunu de duci din două dinastii. Din 1537, otomanii au luat insula în stăpânire pentru o perioadă de încă aproape trei sute de ani, aşa încât, abia în 1829 Naxos se alătură noului stat grec modern.

Naxos Town, situat în vestul insulei, este un oraş cu circa 7.000 de locuitori în prezent, practic aproximativ o treime din populaţia întreagii insule locuind în capitală.

De la Portara se observă foarte uşor că orașul Naxos se întinde de-a lungul promenadei portului şi este dispus în trepte către Kastro (în greacă), fortăreaţa veneţiană. Tocmai această zonă atrage cei mai mulți vizitatori în timpul sezonului turistic, aşa încât pe aleile strâmte, urcânde ale oraşului e imposibil să nu te întâlneşti tot timpul cu cineva.

Am pornit de la Portara, după o serioasă şedinţă foto, spre faleza portului pentru a găsi cel mai bun loc de unde să pornim urcarea către Kastro. Pe un panou montat la intrare, observăm harta oraşului vechi şi ne hotărâm să dăm o tură pe faleză după care să ne lansăm în urcare exact din zona de mijloc a acesteia. Faleza este ticsită de taverne şi cafenele care mai de care mai atractive, aşa încât ne-am zis că atunci când ne va lua foamea mai abitir, aici vom veni la masă.

Accesul în Kastro se făcea în evul mediu prin trei porţi, iar Kastro conținea reședința lui Sanudo, precum și diferitele instituții și administrații ale ducatului. A fost proiectat de un inginer iscusit și are o formă pentagonală, construită după arhitectura venețiană, cu clădiri frumoase, conace, monumente și biserici pe străzile înguste pavate. După ce a fost construit Kastro, două cartiere s-au dezvoltat dincolo de zidurile sale. Unul la vest, Burgos, a fost reşedinţă pentru cetățenii mai înstăriți ai orașului, celălalt, Nio, era situat la sud şi era populat de locuitorii modeşti.

Odată intraţi în incinta fortăreţei, indicatoarele ne conduc mai întâi către Muzeul Arheologic din Naxos, găzduit într-o veche școală iezuită de comerţ. De acolo, aleile din zona exclusiv pietonală converg către Catedrala Catolică, principalul punct de interes din interiorul zidurilor fortăreţei. Foarte important este, de asemenea, turnul lui Sanudo, miezul castelului, reperul unde locuia ducele. Turnul Crispi (Glezos) aflat în extremitatea nord-vestică a castelului, era o construcţie înaltă, semicirculară cu rol defensiv care a supravieţuit până astăzi, altele similare neavând acelaşi noroc. Am mai văzut conacul Della Rocca-Barozzi şi clădirea școlii Ursulinelor. Bine, toate acestea convieţuind alături de galerii de artă, case tradiţionale, aşa cum erau semnalizate de panouri, magazinaşe cu suvenire.

La momentul vizitei noastre, castelul se afla în plin proces de restaurare, aşa că peste tot am văzut schele montate ori ne-am lovit de stive de materiale de construcţii, ori ne-am întâlnit cu lucrători. Cu toate acestea, este un loc frumos și fermecător care și-a păstrat atmosfera medievală, fiind o reală plăcere să ne plimbăm pe străduţele sale strâmte cu case albe inundate de bougainvillea.

Ieşind dintre zidurile fortăreţei, intenţia noastră a fost să mergem la Catedrala Ortodoxă pentrtu care trebuia să coborâm uşor pe străduţe, fiind situată undeva nu foarte departe de port. La un moment dat, ne-a ieşit în cale o casă în faţa căreia am putut vedea scris pe un perete un citat din marele Nikos Kazantzakis. Nu mică mi-a fost mirarea să văd pe un panou alăturat că ilustrul creator al lui Alexis Zorba a trăit vremelnic, între 1897-1899, pe când era adolescent, în Naxos unde familia sa se retrăsese din Creta după izbucnirea uneia dintre numeroasele revolte împotriva conducătorilor otomani de acolo.

Catedrala Ortodoxă este impunătoare judecând-o în raport cu celelalte clădiri cicladice care par de multe ori spaţii pentru pitici. Am intrat, am aprins lumânări, ne-am încărcat cu energie pozitivă, după care ne-am îndreptat spre faleză de unde să ne alegem o tavernă pentru masa de prânz.

Cu burţile puse la cale şi forţe proaspete, ne dăm seama că suntem în apropierea Mitropoliei din Naxos şi că n-ar fi rău să urcăm un pic să-i facem o vizită, chit că nu mai aveam speranţe s-o găsim deschisă, dată fiind ora la care ne aflam. Aşa a fost, după-amiază era închisă, dar am făcut câteva poze împrejur şi în curte.

Reveniţi iarăşi pe faleză, ne foim şi intrăm în câteva prăvălii, ne cumpărăm ceva suvenire, inclusiv o sticlă de kitro (citron) , o băutură specifică insulei Naxos făcută din fruct şi frunze de citron, o rudă a lămâiului, cultivat mult în insulă, asemănătoare într-o oarecare măsură cu limoncello sorrentin.

Ne atrage atenţia la un moment dat, uitându-ne spre străduţele ce porneau urcând perpendicular pe faleză, intrarea în Old Market şi, curioşi din fire, ne-am zis hai să vedem despre ce e vorba, aşa că ne strecurăm imediat pe sub panoul ce ne ura bun-venit.

Şi uite-aşa am pătruns în labirintul străduţelor naxiene pe care, printre clădiri parcă din turtă dulce, erau prăvălioare cu tot felul de produse tradiţionale ori ba, haine, suvenire, mici cafenele sau taverne, chiar şi bisericuţe, iar străduţele sunt pline de culori tari, de eleganţă şi bun gust în aranjament. Vreme bună rătăcim la propriu şi la figurat pe aceste ulicioare întortocheate, cu ochii plini de uimire şi admiraţie în toate părţile. Şi cel mai mult, fotografiem tot ce ne iese în cale, fiindcă nu avem parte în fiecare zi de frumuseţe cicladică.

Pe urmă ne amintim că ar fi timpul să mergem la casa de bilete a portului să vedem ce curse am avea înapoi spre Mykonos, eventual să şi cumpărăm tichetele. Aflăm că în trei sferturi de oră era un Super Express Ferries pentru care biletele ar fi fost 52 € (26 €/pers.) şi, deşi timpul de parcurs era dublu faţă de dus, ne învoim şi le cumpărăm, bănuind că diferenţa de timp se explica prin faptul că ocoleam, deci mai ajungeam şi în alt port. Am presupus corect, fiindcă vasul, altfel la fel de rapid şi modern ca cel cu care veniserăm, a mers mai întâi în portul din Parikia, capitala insulei vecine, Paros, apoi continuându-şi traseul spre Mykonos şi de acolo, mai departe.

Concluzie

Deşi o plimbare deloc ieftină, ieşirea în Naxos a fost o experienţă frumoasă şi un pic ostenitoare, încadrându-se perfect în vorba aceea: călătorie de plăcere.

Chora, căci despre capitală vorbim, este un oraş în care se împletesc elemente antice, medievale şi moderne, un oraş cu carismă cicladică, un loc cu acel vino-ncoa' ce îndeamnă turistul să-l viziteze. Am vrut să vedem cum arată şi o altă capitală de insulă din arhipelag şi ne-am dat seama că Naxos Town ar putea fi ales cu uşurinţă ca bază a unei vacanţe în insulă, probabil alternativ cu altă staţiune. Oraşul are şi plajă proprie (Agios Georgios) la care noi nu am mai ajuns preocupaţi îndeosebi cu colindatul pe străduţele sale pitoreşti.

Recomand oricui ajunge în zonă să viziteze Chora, capitala insulei Naxos, pentru a-şi încânta ochii cu imaginile minunate ale unei aşezări tipic cicladice foarte atrăgătoare.

 

Vă rog, ataşaţi următorul videoclip:

https://www.youtube.com/watch?v=3cXa3ncD-3o

## end review sc
Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de irinad in 18.11.21 17:42:28
Validat / Publicat: 18.11.21 20:42:31
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în GRECIA.

VIZUALIZĂRI: 919 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

15 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (irinad); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P15 La pas prin Old Market, Chora
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 39800 PMA (din 42 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

15 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[18.11.21 18:52:01]
»

Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

webmaster
[18.11.21 20:45:01]
»

Mutat, la reorganizare, în rubrica "Excursii opționale din Mykonos, MYKONOS (insula)" (deja existentă pe sait)

[Rubrica inițială: Descoperă Naxos]

-

Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

mprofeanuPHONE
[18.11.21 21:09:37]
»

@irinad: Frumos arată această capitală a insulei Naxos, a meritat pentru comparație cu altă capitală chiar dacă prețul la ferry a fost destul de mare! Poate dacă s-ar fi luat bilete cu mai mult timp înainte ar fi fost mai convenabil?! Întreb pentru că nu știu cum este în Grecia. Mi-a plăcut cum arată Portara, parte a templului neterminat, poză iconică pentru insulă!

irinadAUTOR REVIEW
[18.11.21 21:24:02]
»

@webmaster: Mulţumesc frumos, mă onorează!

irinadAUTOR REVIEW
[18.11.21 22:00:07]
»

@mprofeanu: Mă bucur că v-a plăcut Chora, un oraş tipic cicladic, foarte frumos, într-adevăr. Tot atât de adevărat este că transportul în Naxos ne-a dat pe spate, dar eram prea hotărâţi, aşa că nu am renunţat. Pe biletele de ferry spre şi dinspre Naxos am dat mai mult decât pe biletele de avion spre Mykonos, dar am zis să facem o prospecţie pentru o eventuală altă vacanţă, aşa că nu ne-am făcut probleme de bani.

Poate dacă s-ar fi luat bilete cu mai mult timp înainte ar fi fost mai convenabil?!

N-am idee dacă biletele ar fi fost mai ieftine, nu ştiam în care insulă ne decidem să mergem, când şi dacă vom putea având în vedere vîntul, aşa că totul s-a desfăşurat ad-hoc. Nici măcar nu am verificat pe internet, poate că a fost mai bine aşa, că poate ne răzgândeam.

Sincer, noi am mai experimentat deplasări între insulele greceşti sau între continent şi insule, chiar din Turcia către insulele greceşti vecine cu coastă turcă, atunci când a fost posibil, dar atât de piperat nu mi s-a părut niciodată.

În fine, aspectele acestea nu ni s-au mai părut atât de semnificative, noi ne doream să vizităm şi o altă insulă, important a fost că experienţa a ieşit bine, nouă plăcându-ne mult în Naxos.

Mulţumesc pentru vizită, ecou, aprecieri!

Cristian_h* CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA
[19.11.21 07:53:25]
»

Pretul platit pentru genul acesta de vase de viteza este unul corect, vapoarele de linie gen Blue Star Ferries (cele ce pot transporta si masini) sunt mai lente insă pretul biletelor este mult mai mic, acestea insa circula mai rar, cat despre taverne, dupa experienta mea cele mai bune sunt cele din zona, Old Market, afaceri de familie in care mama gateste, tata spala vasele iar tinerii servesc la mese, uneori ca sa ajungi la ele trebuie sa te ghidezi dupa muzica, fiind in capatul unor alei care aparent nu duc nicaieri, aceste taverne sunt in general amplasate in spatii care se deschid brusc, inundate de plante si verdeata.

irinadAUTOR REVIEW
[19.11.21 08:52:27]
»

@Cristian_h: Când am ajuns în Old Market, luaserăm deja masa la una dintre tavernele de pe faleză, se numeşte Greek Authentic Cuisine, dar ne-a făcut plăcere să descoperim pe străduţele pitoreşti, mici localuri pline de farmec, afaceri de familie, aşa cum bine aţi zis. Însă şi experienţa noastră culinară a fost foarte agreabilă şi destul de accesibilă, faţă de ce ştiam noi din Mykonos.

În ceea ce priveşte transportul între Ciclade, mă gândeam eu că vasele de viteză au preţul lor, chiar dacă e cam ridicat. Până la urmă, timpul economisit este un aspect în funcţie de care poţi să faci sau nu excursia.

Mulţumesc pentru vizită, ecou, comentariu!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
maryka CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA
[19.11.21 09:15:39]
»

Frumoasă experiența voastră în insula Naxos, chiar dacă este de numai de cîteva ore. Și nouă ne place să mai vizităm câte o insulă din apropiere, în vacanțele noastre, așa că aș fi făcut la fel chiar de prețul este piperat bine! dar și aici este o alegere, pentru că iată, câștigi timp.

Frumoasă insula- capitala, iar văzută de pe mare mi s-a părut întotdeauna cel mai interesant. Parcă ai o altă perspectivă, nu?

Mă gândesc cu drag la plimbările pe acele străduțe înguste, atât de caracteristice cicladelor, căsuțe albe inundate de flori, am fost acolo cu voi. Foarte frumos! Și mi-e dor de așa ceva... dar mai e atât de mult până la vară.

O zi frumoasă, te pup cu drag!

krisstinnaPHONE
[19.11.21 09:28:57]
»

@irinad: Mie nu mi se pare scump transportul cu ferry, interiorul e confortabil, e altceva decât un ferry obișnuit. Mi-ai amintit de Croatia, când am făcut excursia la Veneția, din Rovinj.

Si până la urmă erați in vacanță. Nu meritați un răsfăț, o plăcere nevinovată?

Foarte frumoase străduțele săbiuțe, clădirile albe sunt adorabile.

Felicitari! Cât mai multe escapade interesante vă doresc!

irinadAUTOR REVIEW
[19.11.21 09:41:08]
»

@maryka: Ştiu că şi vouă (şi nu numai) vă place genul acesta de excursii de o zi. Adevărul este că sunt foarte potrivite pentru cei care vor să vadă şi alte locuri, plătind un preţ mai mic sau mare, în funcţie de ce oferă piaţa. Părerea mea este că Cicladele sunt oricum mai scumpe faţă de multe locuri din Grecia, aşa că ne obişnuiserăm cu preţurile, chiar dacă prima impresie era, de multe ori, de "ochi mari". Ne-am asumat asta de când am ales să mergem acolo.

Însă, tot pe atât de adevărat este că Naxos, alături de ce am mai văzut din Ciclade, reprezintă destinaţii superbe de vacanţă.

Mulţumesc de vizită, ecou, vorbe frumoase!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
irinadAUTOR REVIEW
[19.11.21 09:54:21]
»

@krisstinna: În privinţa condiţiilor de călătorie, nu pot comenta nimic, pot doar să zic: "Jos pălăria! "

Desigur, eram în vacanţă, de aceea ne-am şi învoit, în plus, nu ştiam când şi, mai ales dacă, vom mai ajunge pe acolo, chiar dacă noi am zice că în curând. Timpurile sunt atât de incerte, că nu ştim ce vom face nici pe termen foarte scurt, aşa că un mic răsfăţ, o "mică" risipă de bani, n-au fost atât de grave. Simţeam în sinea mea că nu avea cum să fie ieftină plimbarea.

Cicladele sunt frumoase, poate unele mai frumoase decât altele, că nici nu ştii ce să vizitezi mai întâi. Nici Naxos nu face excepţie, iar în ceea ce priveşte preţurile din insulă, mi se pare cea mai normală cicladă din ce am văzut.

Mulţumesc pentru ecou, cuvinte frumoase, vizită! Cu drag îţi întorc toate urările!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Rodel
[19.11.21 17:16:11]
»

Cicladele sunt deosebite prin arhitectura caselor, albul lor, străduțele întortocheate, atmosfera tipic grecească. Am avut bucuria să vizitez trei dintre insule, Santorini, Mikonos, Tinos, și toate m-au fascinat.

Felicitări pentru excursie, impresii, poze!

irinadAUTOR REVIEW
[19.11.21 17:36:26]
»

@Rodel: Subscriu, Cicladele sunt fermecătoare. Exact ce aţi spus: arhitectura şi atmosfera le definesc ca fiind unele dintre cele mai atrăgătoare destinaţii pentru majoritatea turiştilor. Şi eu am rămas impresionată de toate cele trei insule vizitate din arhipelag.

Mulţumesc pentru aprecieri, mă bucur că v-au plăcut pozele!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
ANILUPHONE
[19.04.22 16:15:18]
»

Aseară, emisiunea cu bucătării fără limite a ajuns în Naxos... iar eu am ajuns la review-urile tale despre plimbarea voastră pe insulă... le-am ratat la momentul publicării... dar acum le-am citit cu mare plăcere...

Este plăcut să citești și să vezi o insulă, cu toate aspectele ei... de la istorie... frumusețe... obiceiuri... gastronomie... ca pe o posibilă destinație de vacanță...

Mă bucur că am ajuns astăzi prin Naxos... mi-a dat o stare de bine într-o zi de primăvară atât de rece!

În rest numai de bine!

irinadAUTOR REVIEW
[19.04.22 18:59:24]
»

@ANILU: Da, am remarcat şi noi care urmărim emisiunea de dragul chefilor, dar mai ales al insulelor greceşti incluse în program, că a venit rândul Naxos-ului. A nu se înţelege că partea continentală nu ne suscită interesul, dar insulele au un farmec aparte. În plus, pe acolo pe unde ai trecut, îţi tresaltă inima oricum. Iar bucătăria grecească ne e pe plac, fără discuţie!

Îmi pare bine că te-am purtat cu mine prin Naxos Town, un orăşel puţin spus frumos, dar mai ales că ţi-a plăcut şi ţie!

Te pup! Mulţumesc frumos pentru vizită, ecou, aprecieri! Sărbători fericite!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
5 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
ANILU, irinad, maryka, mprofeanu, Rodel
Alte impresii din această RUBRICĂExcursii opționale din Mykonos:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.086941957473755 sec
    ecranul dvs: 1 x 1