ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 23.10.2021
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: București
ÎNSCRIS: 05.06.21
STATUS: SENATOR
LUNA
SEP-2021
Solo
PREȚ 42 lei
FĂRĂ transport
Raport PREȚ/CALITATE: REZONABIL
"ECHIPA" A INCLUS:
1 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
37.50%
Mai degraba nemulțumit
CAZARE [camere etc]:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢ. / RELAXARE:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ

NOTA MEDIE REZULTATĂ
74.17%
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut

Unde mâncăm în Mangalia?

încărcat de pe telefon!

Pescăria lui Jean

TIPĂREȘTE

Pescăria lui Jean este în Mangalia, între faleză și mare și destul de aproape de cazemata lui Puiu. Între astea două este Lebăda.

În zona unde este Pescăria, faleza face un cot și plaja este cu un etaj mai jos decât faleza.

Pescăria este chiar peste faleză de hotel Paradiso și fix ușă-n ușă cu restaurantul de la Paradiso la care au acces doar cei cazați la Paradiso și care restaurant are o curte mare și o piscină în curte.

Pescăria lui Jean s-a deschis pe 18 iunie, eu am plecat pe 20, în iulie am avut treabă la piscină dar în septembrie tot i-am trecut pragul.

E o clădire veche pe care tot chinuie să o renoveze dar merge greu. Astfel, are tocuri de ușă cam afectate de vreme, mai ales la nivelul plajei, sub faleză.

Intrarea se face pe la faleză, la etajul întâi. E un hol apoi ajungi în salon care este o încăpere lungă, perpendiculară pe linia țărmului, cu bar în dreapta și ușă spre terasă drept în față. Pe terasă are niște fotolii confortabile, din lemn, cu două salteluțe mari pe fiecare. Îmi plăcea cum arată. Deși bătea vântul, am preferat terasa.

Stăteam pe terasă și studiam meniul. Din timp în timp, terasa trepida de ziceai că e cutremur. Ce naiba? Era substratul format din niște dale lungi ce păreau plastic flexibil.

A venit patronul să vadă care-i treaba. Zic: terasa asta tremură. Zice: da, e făcută din materiale elastice. 😳 Prima oară când aud și văd așa ceva. Rezultă o senzație bizară.

Am luat un borș de pește și-o țuică, ceva, ce-avea o aromă parfumată, plăcută. Au fost bune amândouă, doar mămăliga era rece. O puteam considera aperitiv. A fost okei pe total că a fost borșul cald și era bine așa.

A trebuit să aștept cam mult să aștept nota. Ori erau băieții amețiți ori își vedeau mai mult de treaba lor decât de treaba mea.

Patronul mi-a zis că va fi deschis și la iarnă chiar dacă abia ce-a deschis. Nu știu dacă e patron nou sau nu și ce-are de gând să facă pe viitor.


despre SERVICII

Cam uitau de mine. De mergeam în drumul meu și uitam și eu de ei?


GASTRONOMIE (BUC & MASĂ)

A fost bun dar mămăliga era rece.


LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI

Marea e superbă.

Vântul tot reușește să enerveze până la urmă.

Clădirea e veche, deși renovată.

Terasa (renovată) tremură 😁 foarte ingenios - asta la plusuri.


---
Trimis de Mioritik🕊️🎄 in 23.10.21 17:47:10
Validat / Publicat: 23.10.21 19:13:27
VIZUALIZĂRI: 216INFO ADIȚIONALE
 • Nu a fost singura vizită/vacanţă în MANGALIA.
SESIZEAZĂ
greșeală / conținut, limbaj
Adn. FAVORIT
10 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Mioritik🕊️🎄); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P10 Pescăria lui Jean, Mangalia
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 10800 PMA (din 12 voturi)
INFO: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
 • Verifică: solicită o ofertă personalizată

 • ECOURI la acest articol

  10 ecouri scrise, până acum

  dorgo [24.10.21 08:41:01] »

  @Mioritica, nu stii, e cumva pescaria lu' frizeru' Jean? 😀 youtube

  Yersinia pestis [24.10.21 18:41:52] »

  Buei, io mănânc pește ca pelicanul, și dacă stau în cap sau, cu capu-n găleata cu apă, tot molfăi peșticul! Spre rușinea mea, deși m-am tot lăudat că-mi place Mangalia, iacă, habar n-am unde-o fi instituția de îndrugi matale, aici! Nu spui că n-o fi, doar că, în ultimii ani, n-am mai ajuns la Mangalia decât așa, pentru o oră-doo! Se pare că trebuie să-mi modific atitudinea, când citesc din ceea ce povestești matale, trebuie să dau un reset serios vechii Mangalii de-o știam io. Cred că la vară e timpul pentru așa ceva.

  Altfel, mă bucur să citesc ce scrii și să-ți revăd stilul, tare îmi place!

  Mioritik🕊️🎄scris / TELEFON [24.10.21 19:09:39] »

  @Yersinia pestis: Mulțumesc,

  E simplu: dai o tură pe faleză. Acolo e și cazemata (parfuuum) și Pescăria și mai sunt și în port câteva: Nea Mărin - chitit pe grătare și cu apucături tradiționale la care nu am fost că vara am avut treabă și în septembrie era închis plus niște pirați în spate la club Nautica unde am gânduri să merg săptămâna viitoare. Nu părea de sezon că era în oraș printre blocuri.

  Dar, stai! Nu cred că poți intra cu mașina pe faleză. În Saturn se poate. În Mangalia nu că sunt 2 - 3 scări din loc în loc și rampa e îngustă pentru auto.

  Eu umblu mult și găsesc tot felul de cotloane, ' s scormonitoare de fel și mai fug de-acasă să mai dau câte o tură.

  Mioritik🕊️🎄scris / TELEFON [24.10.21 19:17:52] »

  @Yersinia pestis: Dar Pescăria lui Jean e fix în spate la muzeul de istorie, 5 case mai încolo. Să-ți vând un pont: când te uiți la muzeul de Arheologie, cu fața spre muzeu, ești totodată cu fața spre mare. Faci dreapta, printre ruine, e acolo o scară de metal, o să detaliez mai încolo, urci scara, înaintezi cu curaj, cobori la celălalt capăt, dai de o mică intersecție, ții azimutul adică continui pe aceeași direcție cu direcția scării metalice intrând pe o stradă foarte îngustă, pietonală, fără asfalt, cu bolovăniș semirulat și tot mergi, așa, cu curaj, preț de câteva case până ce potecuța asta face dreapta dar tu faci stânga coborând ceva scări de beton (multe) apoi faci dreapta pe lângă gardul de la Paradiso peste care se vede piscina lor, treci de piscină, e un mic colț acolo stânga-dreapta și te-ai trezit fix în față la Pescăria lui Jean.

  Sau dacă traseul ăsta e prea aventurier pentru tine, poți face spre mare din rondul cu coloane adică spre hotel Paradiso și din fața hotelului ieși spre faleză apoi dreapta Pescăria și stânga Lebăda. Pescăria servește pește, Lebăda nu servește lebede (deși sunt în port). 😁

  Yersinia pestis [24.10.21 20:47:16] »

  @Mioritica: Știi, sunt eu moldovean, deci mai ușor cu gândurile, dar am telefon” jmecher” , îl pun pe el să mă scoață la liman, că am waze și google maps. Orișicât, apreciez ghidul care ești, mersi de efort!

  Cât despre pești, vine postul Crăciunului, o să mănânc pește până mi-o curge pe urechi, pot asta, sigur, pot!!!

  Iar la Mamaia o s-ajung prin noiembrie, am, așa, un dor de mare. Ce mi-e Mamaia, ce mi-e Mangalia?!

  Mioritik🕊️🎄scris / TELEFON [24.10.21 21:02:24] »

  @Yersinia pestis: 😏 nu era vorba de ghidare sau de scos la liman, era vorba de ghidușia unui shortcut dar, corect, asta face sens doar pentru năstrușnici din ăștia ca mine. Eu, când găsesc cotloane din astea, mă bucur mai ceva decât dac-aș câștiga la loto. Normal, n-ar trebui să generalizez. Știu, sunt ciudată și-s fericită cu asta.

  Yersinia pestis [24.10.21 21:41:32] »

  Tu, ciudată, eu, cu filet pe stânga! Doamne, mică-i lumea!!!

  Yersinia pestis [24.10.21 23:20:23] »

  Am citit, din nou, review-ul, așa, ca să deprind nuanțele de exprimare.

  Sincer, ca vrânceanul de mă aflu, la mine, când tremură podeaua e nasol, înseamnă că se joacă Richter cu gradele. Nu m-ar pasiona să-mi fac bolul alimentar în timp ce construcția de mă adăpostește bâțâie din toate cuiele componente, mi-ar cauza la digestie și, eventual, m-ar face cumva agitat în exces! Iar când ești agitat poți să ai un comportament dizagreabil, ori asta nu se face, așa, în public!

  Mioritik🕊️🎄scris / TELEFON [24.10.21 23:26:17] »

  @Yersinia pestis: 😂😂😂

  E o trepidație aproximativ insesizabilă, nu tremură nici ciorba în farfurie. Oricum, și marea se zbuciumă, nu prea departe, cumva e ceva sincron. Cred că asta este și logica, să fie în consens cu marea, care este mișcătoare. Dacă doamna lovește (mai dă Domnu' și furtună) și terasa stă beton, e contradicție în termeni. Dar la sincroane, e mai viabil. E o teorie și în psihologie că cei flexibili sunt supraviețuitori.

  RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150] [-1][0 voturi]
  Mioritik🕊️🎄scris / TELEFON [24.10.21 23:32:41] »

  @Yersinia pestis: Chiar și japonezii au început să facă clădiri elastice, pe același principiu. Ei trăiesc pe cercul de foc al Pacificului astfel că îi scutură acolo mai rău ca în Vrancea. Astfel, au inventat găselniță asta de metodă de construcție despre care ei cred că este mai rezistență la zbucium. Pare că au avut și rezultate. Mai nou, am auzit și de clădiri care se rotesc lent: seara ești cu fața la răsărit, dimineață la apus. 🤔

  RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150] [-1][0 voturi]
  Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

  ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul articolului (review-ului) de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
   (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
  SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
  NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
  EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
  Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

  NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
  Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
  VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
  dorgo, Mioritik🕊️🎄, Yersinia pestis
  Alte impresii din această RUBRICĂ:


   SOCIALs
  Alătură-te comunității noastre

  AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
  SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

  [C] Copyright 2008-2021 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  AmFostAcolo recomandă găzduirea la ROHOST.COM
  pagină generată în 0.0814490318298 sec
  ecranul dvs: 1 x 1