ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 21.08.2021
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Bucureşti
ÎNSCRIS: 27.07.14
STATUS: CONSUL
LUNA
AUG-2021
Cuplu
2 ADULȚI
PREȚ 200 + 160 lei
Raport PREȚ/CALITATE:
EXCELENT

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE REZULTATĂ
100.00%
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
[fb]
TIMP CITIRE: 5 MIN

La Ceaun – mâncare cu poveste

TIPĂREȘTE URM de aici

Am scris despre” vacanța mea” la Brașov unde am pomenit și câteva restaurante și pentru că ne-a plăcut La Ceaun, am zis să-i dedic un articol separat.

Are două locații în Centrul vechi al Brașovului: una în Piața Sfatului nr. 11-12 și cea de-a doua pe strada Michael Weiss nr. 27. Noi le-am încercat pe amândouă...

Prima dată am mâncat la restaurantul din strada Michael Weiss... era vineri seară și foarte aglomerat prin centrul vechi. Am avut noroc de masă liberă, managerul de la intrare pe terasă indicându-ne masa liberă pentru noi... Adriana, domnișoara de ne-a servit și ne-a povestit despre mâncarea servită, ne-a zis că este Domnul Manager (dealtfel un tânăr drăguț și amabil)...

Ca drept dovadă, l-am găsit în altă seară” dirijând circulația” pe terasa Ograda în Piața Sfatului... și acest restaurant face parte din același grup cu restaurantele La Ceaun... dar un pic mai fițos și puțin diferit la meniu... 😉

Dar să revin la seara de vineri când am mâncat mult, bun și gustos...

Am primit meniul imediat... o foaie de hârtie format A3, suport pe masă cu meniul în limba română pe o parte și limba engleză pe cealaltă parte. Tacâmurile și șervețelele sunt așezate într-un mini hârdău sau putinică... scobitorile într-o cănuță de lut smălțuit, la fel și pliculețele de sare și piper, toate sunt brenduite cu numele restaurantului... la fel și vasele în care este servită mâncarea, străchini, farfurii, platouri, căni...

Eu am mâncat gulaș de vită cu murături, însoțit și de un coș cu pâine, iar Sorin a mâncat cotlete de berbecuț la jar cu legume trase la tigaie cu salată de bureți murați. Iar de băut eu bere, Sorin o cană de vin roșu... Sorin a cerut o tărie pentru început iar eu prima bere... și cum a primit din prima salata de bureți a fost foarte încântat că au mers la tărie... Da, olteanul din el așa bea tăria cu murături... iar bureți ăia au mers la fix... Și de la faza asta am început poveștile cu Adriana... fata de ne servii cu de toate... noi i-am spus cum se mănâncă prin Oltenia murăturile la tărie, iar ea mi-a răspuns la toate curiozitățile mele privind mâncarea... Pe lângă cele servite nouă, o întrebam ce sunt mâncărurile servite la alte mese... de exemplu plăcintele din meniu arată într-un mare fel... Pâinea primită era proaspătă, bună și galbenă... mi-a spus Adriana că ei pun în aluat boia dulce sau ceapă roșie călită... secretele bucătăriei lor...

Am întrebat-o ce desert au mâncat asiaticii de la masa vecină, pentru că au lins farfuria... Sunt gogoși cu lingura cu iaurt și dulceață de casă, un fel de papanaș reinterpretat... rețetă proprie. Am comandat și noi o porție și am lins farfuria... așa de bune au fost... cinci gogoșele rotunde, pufoase, scăldate în dulceață de afine și puțină smântână... iaurtul se pune în aluat la frământat și de-aia sunt așa pufoase, așa mi-a spus Adriana...

Cât am stat noi la masă și am stat ceva până am mâncat cele comandate și ne-am făcut siesta de final cu o bere eu și Sorin cu vinul roșu... se făcuse coadă în așteptarea unei mese...

Mi s-a părut aiurea noi bem și mâncăm și alții așteaptă să se elibereze o masă... Adriana a zis să nu ne facem griji, așa este la ei când este aglomerat... lumea are răbdare, așteaptă pentru că vor să mănânce la ei, iar pe ei îi bucură lucrul acesta...

Aici terasa este și mai mică, la fel și salonul interior față de cel din Piața Sfatului și mulți au venit aici din cauză de concert și gălăgie multă în piață...

Bun, gustos, atmosferă, amabilitate, exact ce-ți trebuie să te simți bine la o masă pe terasă... iar Adriana este o tânără drăguță, zâmbitoare, volubilă, foarte amabilă și atentă cu clienții... am auzit-o vorbind în engleză cu turiștii străini... și chiar am omenit-o și noi pentru serviciile ei, cu mult peste, pentru că a meritat și ne-a plăcut tare mult.

Am fost atât de încântată încât nu mai știu exact cât a costat totul, foarte puțin sub 200 lei și am achitat cu cardul.

Marți seară am vrut să mânăm tot La Ceaun dar la restaurantul din Piața Sfatului... eiii, era coadă. Un alt tânăr se ocupa de clienți pentru ocuparea meselor... am avut noroc de masă doar după câteva minute de așteptare...

Poziția mesei a fost locul perfect pentru a mânca fără să se uite cineva în farfuria noastră... dar și a observa foarte bine atmosfera din piață... Sorin a fost la toaletă și i-a plăcut restaurantul... răcoros, frumos decorat și toate mesele ocupate... deci știe lumea că aici mâncarea este gustoasă.

Câte o bere pentru început... un platou Kronstadt cu de toate pentru amândoi și o bere la final, au fost cele comandate de noi... Platoul ăla arată într-un mare fel... cârnați, mici, piept de pui, piept de porc... toate la grătar, legume la grătar cartofi gratinați, murături și salată de sfeclă roșie cu hrean și muștar... a fost prea mult și ce nu am putut mânca le-am primit la pachet. Totul a costat 160 lei și am achitat cu cardul.

Și aici personalul a fost tare amabil și atent... era așa de micuță și drăguță domnișoara de ne-a servit.

Recomand restaurantele La Ceaun, mâncarea este gustoasă, personalul este amabil și atent iar atmosfera în centrul vechi al Brașovului este... de relaxare... de vacanță.

Cele două restaurante sunt funcționale și în sezonul rece în saloanele interioare ale fiecărei locații.

Să ne fie de bine și să ne plimbăm mai departe!

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de ANILU in 21.08.21 15:53:01
Validat / Publicat: 21.08.21 18:10:08
VIZUALIZĂRI: 1548INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în BRAȘOV.
SESIZEAZĂ
greșeală / conținut, limbaj
Adn. FAVORIT
7 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (ANILU); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P14 Am fost acolo - La Ceaun, Brașov
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 32600 PMA (din 35 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

7 ecouri scrise, până acum

Testosuscris / TELEFON [21.08.21 18:27:16] »

@ANILU: Sa încercați și la Ograda, dar musai când e Ciprian, șef bucătarul, de serviciu!

Omul sfințește locul, zice o vorba!

ANILUscris / TELEFON [22.08.21 08:22:04] »

@Testosu: Hei... mersi de pont, recomandare și vizită!

Prea multe am vrut să fac într-un timp prea scurt pentru toate! Poate mai vin în Brașov, eu vreau cât de repede!!!

Sunt pe urmele tale... dar nu alea montane 😉

Toate cele bune!

Testosuscris / TELEFON [22.08.21 08:28:15] »

@ANILU :... iar carciumioara faina cu specific italian este Dei Frati dar și una relativ noua, ca și Ograda, Degusteria Trattorian, iar de neratat Bistro De l' Arte.

... și mai sunt câteva faine prin zona😉

robert [22.08.21 10:49:06] »

@ANILU:

Sorin a cerut o tărie pentru început iar eu prima bere... și cum a primit din prima salata de bureți a fost foarte încântat că au mers la tărie... Da, olteanul din el așa bea tăria cu murături... iar bureți ăia au mers la fix...

- tare asta o să țin minte. Și Sorin merge pe burtă nu spune nimic.

Să vă fie de bine! Am notat acest local pentru când oi ajunge în Brașov. Singurul lucru deranjant este aglomerația! În rest totul arată bine!

ANILU [22.08.21 11:04:48] »

@robert: Mulțumesc!

Da, nu știai că oltenii așa beau tăria... mă rog o parte, cel puțin din zona lui Nea Mărin...

Orice fel de produs murat merge cu tărie... așa zice el...

Și da, La Ceaun se mănâncă bine... și dacă este aglomerat înseamnă că mâncarea este proaspătă și bună!!!

Urmează altă mâncătorie din Sf. Gheorghe, recomandată de prietenii noștri din Brașov!!! Fii pe fază...

În rest, plimbare și mâncare...

Zoazore [24.09.21 11:52:45] »

@ANILU: Sunt gogoși cu lingura cu iaurt și dulceață de casă, un fel de papanaș reinterpretat... rețetă proprie. = Aici am recunoscut celebrele la noi la Braila, NALANGATE. Nu prea e reteta proprie, ca astea se fac in zona mea. Le regasesti la articolul meu cu Sunrise Marina.

Pai cu asa puhoi de lume la masa nici nu are cum sa fie mancarea altfel decat proaspata.

Si mai inseamna ca e si buna, ca nu s-ar inghesui lumea la o mancare fada.

Sunt asa simpatice toate alea brenduite... Desi din lut, sunt, totusi, finute si atragatoare, iar mancarea si bautura pusa in ele e, parca, mai atragatoare.

Stiam despre faza cu muraturile si taria. Doar am neamuri la Horezu si am avut colegi din Scornicesti!

Sa va fie de bine!

ANILUscris / TELEFON [24.09.21 11:58:29] »

@Zoazore: Mersi de vizită și ecou!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul articolului (review-ului) de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
4 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
ANILU, robert, Testosu, Zoazore
Alte impresii din această RUBRICĂ:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

[C] Copyright 2008-2023 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
pagină generată în 0.129633903503 sec
ecranul dvs: 1 x 1