ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 16.08.2021
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: > 60 ani
DIN: Brăila
ÎNSCRIS: 25.06.13
STATUS: SENATOR
LUNA
AUG-2021
Prieteni
4 ADULȚI -- v: -
PREȚ 0 lei lei
Raport PREȚ/CALITATE:
BUN

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTA MEDIE REZULTATĂ
93.33%
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
[fb]
TIMP CITIRE: 4 MIN

O seară agreabilă la Restaurantul HEAVEN'S

TIPĂREȘTE

O invitație făcută de o prietenă Maria și de soțul ei, oameni de vârsta noastră, ba chiar mai răsăriți un pic, ne-a îndrumat pașii spre restaurantul HEAVEN' S, local situat pe str. Școlilor nr. 2, c/c Calea Călărașilor, unde mai fusesem și altă dată tot cu aceeași ocazie (sărbătoarea Sf. Maria).

Un local agreabil prin modul în care este organizat și aranjat: o terasă generoasă cu mesele poziționate la umbra unor copaci bătrâni cu coronament bogat dar și a unor umbrele mari (astfel încât cine dorește să meargă acolo în miezul zilei sigur găsește o masă ferită de lumina soarelui), cu două mici iazuri cu pești exotici și câteva drăgălașe broscuțe țestoase, un podeț peste canalul ce face legătura între iazuri și alei pavate.

Ne-am așezat la masa rezervată și, după o așteptare de minute bune – cu toate că la ora aceea nu erau foarte mulți mușterii pe terasă - (am constatat că, aici, răbdarea este unul dintre atributele clientului) - am primit meniul pentru a ne hotărâ asupra comenzilor noastre.

De la comandă până la ospătare, adăstarea a fost lungă, am apreciat cam la 45 min.

Așadar ce am pohtit noi să servim:

am început cu ceva aperitive (nu prea tari): doamnele câte un vermut Martini roșu, neconvingător la gust, cam apos, gustul schimbat probabil, zice ospătarul, din cauza pastilei de gheață carbonică pusă în cupă, pentru efect vizual și amețit consumatorul – la buzunar, nu la cap - (așa o fi, nu prea suntem noi umblați pe la finețuri de-astea), iar noi domnii, am încercat, pentru prima oară câte o tequila (de gust nu știu ce să zic că și astea au avut gheață carbonică);

la felul principal, sărbătorita a încercat spaghete Heaven’s (39 lei/poarția) având ingrediente: paste, mușchi de vită, broccoli, roșii uscate, vin, unt, usturoi, cremă trufe, preparat savurat cu plăcere, iar ceilalți trei am cerut câte o porție de ceafă țigănească cu cartofi copți pe vatră (32 lei/porția), ingredientele ce dădeau gustul preparatului fiind: ceafă, usturoi, ceapă, ardei kapia, cimbru, vin, cartofi. Un preparat bun, gustos, și cu toate că porțiile erau destul de consistente, noi bărbații nu prea am lăsat nimic prin blide;

desertul solicitat în unanimitate au fost papanașii (18 lei/porția) cu brânză de vacă (care nu prea s-a simțit – comparativ cu ceea ce am mâncat prin Moldova de pildă -), smântână și dulceață de vișine, gustoși, îngurgitați în totalitate;

de băut a mers foarte bine berea rece Tuborg (8 lei/sticla).

Fiind invitați nu știm costul total al consumației.

Oferta restaurantului este îndestulătoare, atât pentru mâncare (supe, ciorbe, salate, pește și fructe de mare, pui, porc, vită, desert, ș. a.), cât și pentru băuturi, putând satisface cerințele gastronomice ale mușteriilor ce-i calcă pragul.

Toaletele curate, cu dotările necesare. La toaleta pentru bărbați lipseau prosoapele din hârtie, în schimb uscătorul de mâini funcționa.

A fost o seară deosebit de frumoasă, în care ne-am bucurat de revederea la o masă în oraș (cu prietenii aceștia nemaiîntâlnindu-ne astfel dinainte de declanșarea pandemiei), am râs mult, atmosfera existentă ștergând cumva micile neajunsuri semnalate mai sus.


despre SERVICII

Personalul amabil, profesionist, însă promptitudinea servirii a cam lăsat de dorit (vezi mai sus despre așteptare).


GASTRONOMIE (BUC & MASĂ)

Bucatele gustoase.


LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI

Terasa fiind amplasată într-o intersecție, pe o arteră foarte circulată, zgomotul motoarelor turate de diverși indivizi era supărător.


[fb]
---
Trimis de Mitica49 in 16.08.21 19:20:59
Validat / Publicat: 16.08.21 20:20:29
VIZUALIZĂRI: 540INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în BRĂILA.
SESIZEAZĂ
greșeală / conținut, limbaj
Adn. FAVORIT
21 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Mitica49); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P08 berea rece
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 29450 PMA (din 31 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

21 ecouri scrise, până acum

zapacituscris / TELEFON [16.08.21 21:14:28] »

@Mitica49: să vă fie de bine, dom' Mitică! Prudența e mama înțelepciunii... apropos de rezervare! La zi mare, locuri la terase, cârciumi și restaurante, canci... pe la noi! La Brăila, locuri gârlă, ca la... Dunăre... Au poate densitatea de Marii, Mărioare și Marini e mai mare prin Oltenia, că altfel nu-mi explic cum am ajuns cu Măria mea la Casa Veche (unde ospătarul șef era ori trotilat ori trăsese ceva pe nas). Cer pizza medie, vine cu una cât masa, de party. Mă codesc, dar mă salvează unu de la altă masă, cerând jumate. Sunt de acord, ospătarul fuge cu pizza, întorcându-se cu două jumătăți pe platouri de lemn diferite. În amețeala lui, ospătarul ștergea cu una dintre bucățile de pizza, scaunele pe lângă care trecea. Era și motivat din abundență, frecându-și un ochi în care îi intrase praf de curry, după mărturisirea lui. Am apucat-o pe ailaltă, sperând să nu aibă prăfotenii. Am luat platou cu 10 mititei, cartofi și murături. Mititeii erau de regim, adică trași la tigaie, muștarul nițel prea acru. Papanașul nostru de 14 lei, a rămas de 3/4 în farfurie, fără gust și cu ingrediente de răzbel. Plăcinta casei cu miere, nucă și mere mi-a pus capac, am simțit o armată de draci cum se zvârcolesc prin foale. Am abandonat forțat pe Maria, nu înainte de a deconta c/val "delicatețurilor" și dus am fost. M-am trezit spre dimineață, palid și mai ușor...

Mitica49 [17.08.21 12:43:46] »

@zapacitu: 😃 Zăpăceală mare la crâșma aia. Ori pe ospătar îl chema Marin și tocmai ce se murase puțin în băuturile ce le aducea, ori nu-l chema Marin, l-a confundat lumea și l-a ajutat unu' altu' să se aghesmuiasă.

Acum, și eu zăpăcit de toată povestea asta, zic c-ar trebui s-o pui într-un review, ar fi de tot hazul ș-ai lua voturi frumoase. Dar ai poze cu amețitul?

Un ecou de toată frumusețea, mulțam' pentru lectură, comentariu și vot!

Zoazore [17.08.21 14:28:32] »

@Mitica49: La multi ani prietenei Maria!

Ne-am așezat la masa rezervată și, după o așteptare de minute bune – cu toate că la ora aceea nu erau foarte mulți mușterii pe terasă - (am constatat că, aici, răbdarea este unul dintre atributele clientului) - am primit meniul pentru a ne hotărâ asupra comenzilor noastre = Noi am avut mai mult noroc vezi impresii si n-am asteptat atat de mult!

Drept e ca noi am fost la pranz si nici sarbatoare nu era!

Portiile sunt marisoare, cu greu pot fi dovedite, iar preturile, la cum arata portiile, nu mi se par chiar mari. Cat despre bauturi... Limonada mea a avut gust bun. Alte bauturi... vezi impresii

Hai sa va fie de bine!

Mitica49 [17.08.21 14:41:49] »

@Zoazore: Știi cum se zice: tot răul spre bine! Așteptând am prelungit ședera cu prietenii noștri dragi vreo 4 ore.

Mulțumesc pentru vot!

Zoazore [17.08.21 14:57:29] »

@Mitica49: Pai vezi? Cand mai apucati sa mai vorbiti cu nebunia asta?

@zapacitu: Scrie, frate, un articol sa ne mai destindem, ca doar ecoul si m-a destins!

Taare fain trebuie c-a fost acolo si cu spectacol inclus in pret!

zapacituscris / TELEFON [17.08.21 17:14:13] »

@Mitica49, @Zoazore: drajii mei vultani de Dunăre, ce să mai scriu articol, că am spus tăt, asta o fost esența. Am plecat ca bunul samaritean să-mi serbez soacra, că ea era Maria, inițial la Băile Olănești. Negăsind un locșor de potolit foamea și de ciocnit pahare în cinstea Preasfintei, stațiunea fiind înțesată parcă de toți Sfinții din Călindar, am luat calea spre Dulcea noastră căsuță, consolându-ne mental cu meniurile casnice. Pe drum, ne-a scos Necuratu' locația aiasta de-i zice Casa Veche, aproape de intrarea în "muncipiu". Am intrat la plezneală, era aer condiționat la 22 de grade și aci ne-am cuibărit, pe băncuțe tărănești tapetate în velnițe. Restul e istorie, povestită mai sus.

La un al Sfânt, cel din 7 ianuarie, am fost invitat. Lume era ca la bâlci, nu te mai înțelegeai om cu persoană. Am comandat fiecare ce-a poftit, ospătarul (altu' nu ăsta de acum), a notat pe fiecare cu "plăcerea" culinară. Când a adus potolul (eram 16 la masă, ca-n filmu' ăla de război), eu ghinionist din născare, n-am mai primit nimic. Am mâncat ba de la unu, ba de la altu, ca la poștă. La sfârșit, a venit nota, iar comanda mea figura în total, detaliat. Am ridicat problema ospătarului, ca un sindicalist susținut de mase (sau mese), iar reacția a fost că am primit ce comandasem, la caserolă, să mănânc pe afară, în gară sau pe vreo bancă în parc. Cu demnitatea de mujic flendurită, am refuzat caserola și plin de scârbă proletară am părăsit cotineața, promițându-mi că nu le mai calc pragu' .

Acu' , adică duminică, parcă mi-a luat Aghiuță mințile, de am intrat iar la ei, speram ca netotu' că s-a schimbat ceva la Casa Veche, dar aș' .

nicole33 [17.08.21 23:37:25] »

@Zoazore:

Noi am avut mai mult noroc si n-am asteptat atat de mult!

Drept e ca noi am fost la pranz si nici sarbatoare nu era!

Şi eu zic că am avut mare noroc. Nu am mers cu rezervare prealabilă, am găsit destule mese libere din care să putem alege, nu am stat lângă gard şi nu ne-a deranjat zgomotul maşinilor.

Într-adevăr, nu am fost într-o zi de mare sărbătoare, ci într-o sâmbătă la prânz, o zi caniculară, specială pentru mine datorită bucuriei revederii .

Meniurile ne-au fost aduse imediat ce ne-am aşezat, băuturile au venit într-un timp rezonabil. Doar pentru ciorbe mi s-a părut că am aşteptat cam mult, dar a meritat aşteptarea.

Portiile sunt marisoare, cu greu pot fi dovedite, iar preturile, la cum arata portiile, nu mi se par chiar mari. Cat despre bauturi... Limonada mea a avut gust bun.

Şi mie mi s-au părut ok preţurile raportat la mărimea porţiilor şi gustul mâncării. Nu ştiu dacă acestea sunt preţurile obişnuite în Brăila pentru că nu am mâncat şi în altă parte.

Şi limonada mea a fost ok, nu aş fi avut ce reproşa.

nicole33 [17.08.21 23:43:02] »

@zapacitu:

ce să mai scriu articol, că am spus tăt, asta o fost esența. Am plecat ca bunul samaritean să-mi serbez soacra, că ea era Maria,

Să-ţi trăiască soacra!

Şi mie mi-ar fi plăcut să-ţi citesc peripeţiile de la Casa Veche scrise ca articol distinct. Ar fi ieşit o poveste savuroasă şi ai fi avut posibilitatea de a ne arăta şi nouă modelul de pizza medie de la Vîlcea, aia cât masa

zapacituscris / TELEFON [18.08.21 00:10:32] »

@nicole33: mulțumesc pentru urare! nu am poze cu potolul, dar pizza adusă de ospătar fusese eronat comunicată la bucătărie. Eu cerusem una medie, iar ' mnealui a tastat în computer, una mare. Pizza era pentru copii, noi 3 adulți cerusem platoul cu mititei. Și jumătatea de pizza adusă ulterior a fost imensă, a rămas de ne-au dat-o la caserole. Și la socoata de final, ospătarul a greșit, dar am avut grijă să-l aduc la reveneală. Pizza medie era 46 de lei, aia mare de am făcut-o 50/50 cu vecinu' , costa 65 de lei. Pe bon aveam pizza de 65 de lei, toată fusese trecută la mine. Vecinu' terminase și achitase 25 de lei porția lui, iar diferența ospătarul mi-o trecuse mie. Atunci am lăsat jena sub masă și m-am pus pe socotit în fața lui. Toată calimera era fro 200 de lei. Am cerut să plătesc cu cardul intenționat, pentru servirea defectuoasă și neobrăzarea de la final. Nu mai recomand nimănui să intre la Casa Veche.

Mitica49 [18.08.21 13:37:47] »

@zapacitu: Unde-i nene Casa asta Veche de care să ne ferim? Am căutat pe net și-s multe case d-astea prin țărișoară.

Oricum mai ai o încercare de făcut (a 3-a) la crâșma asta. Ai curaj?

zapacituscris / TELEFON [18.08.21 13:48:03] »

@Mitica49: iacătă link-ul https://restaurantcasaveche.ro/

zapacituscris / TELEFON [18.08.21 14:44:18] »

@Mitica49: curaj mi-aș face numa' dacă vii și dumneata cu mine, plătesc eu eventualele pahare sparte și tacâmuri lipsă la inventar, după consumație. Pentru alte mărunțișuri, facem jumi-juma. Bineînțeles că și masa o dau (!) tot eu...

Flaviu [18.08.21 14:45:10] »

M-am prins, împreună cu cele două Nicolete (Zoa și 33) ați pus de o reclamă nevinovată...

Zoazore [18.08.21 15:17:41] »

@Flaviu: M-am prins, împreună cu cele două Nicolete (Zoa și 33) ați pus de o reclamă nevinovată... Aici chiar ai fost rautacios! Braila nu e Bucuresti si sunt putine locurile unde se mananca bine si unde atmosfera e frumoasa. Dupa parerea mea, doar trei localuri se incadreaza. Heaven' s e primul pe lista. Iar in cazul asta, @Mitica49 nici macar nu a ales locatia. A fost invitat. Cum invitat esti si tu sa te convingi daca facem reclama (vinovata sau nu) sau e pe bune.

Mitica49 [18.08.21 15:18:56] »

@zapacitu: Mă bag. Pentru distracție (văd eu cum o fi după!) și o întâlnire cu amici dragi, suport orice. Dacă ajung prin zonă ne auzim/vedem.

zapacituscris / TELEFON [18.08.21 15:22:32] »

@Mitica49: 👍aprob pozitiv.

Mitica49 [18.08.21 15:26:44] »

@Zoazore: Cred că mai e una peste, unde ajungem în seara asta (noi invităm de data asta) cu o altă frumoasă ocazie. Vedem cum va fi și scriem.

@Flaviu: Cât despre @Flaviu cred că a zis așa ca omul care nu crede până nu vede. Când mai vine p-aci îl debarcăm la localul cu pricina și-l punem după aia să scrie 3 review-uri despre locul faptei. Se va simți și bine, va lua și niște puncte și va mai avansa o țâră în cariera da AFA-ist.

Ei, ce zici?

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150] [-1][0 voturi]
Flaviuscris / TELEFON [18.08.21 15:34:33] »

@Mitica49: eu glumeam, desigur.

În ceea ce privește cariera de AFA-ist, aceasta s-a încheiat înainte să înceapă cu adevărat. Nu am ce face cu punctele, le pot dona pentru o cauză nobilă.

Mitica49 [18.08.21 15:36:32] »

@Flaviu: Atunci rămâne valabilă prima parte. Să ne vedem sănătoși!

Flaviuscris / TELEFON [18.08.21 15:39:13] »

@Mitica49: Toate cele bune!

Zoazore [18.08.21 16:15:11] »

@Flaviu: Cum zice nenea @Mitica49 (Ca bine le zici, nene!), tu vino numa' .

C-ai vazut doar Peskano, Heavens' ul nu cred ca era atunci. Mai e si Sunrise Marina pe faleza (nici aia nu era sigur atunci) si chiar ne-ar fi drag sa te revedem.

Din gluma se fac lucruri serioase!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul articolului (review-ului) de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
4 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Flaviu, Mitica49, zapacitu, Zoazore
Alte impresii din această RUBRICĂ:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

[C] Copyright 2008-2023 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
pagină generată în 0.112938165665 sec
ecranul dvs: 1 x 1