ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 27.07.2021
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: > 60 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 12.11.15
STATUS: SENATOR
DATE SEJUR
JUN-2021
DURATA: 3 nopți
Prieteni
PREȚ SEJUR inclus în prețul excursiei
FĂRĂ transport
TIP CAM: Family
REGIM MASĂ DP
Raport PREȚ/CALITATE: BUN
"ECHIPA" A INCLUS:
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CAZARE [camere etc]:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE REZULTATĂ
95.00%
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut

Albergo Miralago [Misurina]2

AFA RECOMANDĂ: Pentru transfer Aeroport - Hotel (Roma) și/sau tururi turistice ale Romei / Vaticanului - recomandăm www.ghidroma.com
 • Informatii sau rezervări: pe sait sau tel. 0039 324 981 3672
 • NB: Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă; — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii. Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

  Micuț, dar bun – ALBERGO MIRALAGO ** – Misurina

  TIPĂREȘTE URM de aici

  Am plecat din „Seeboden” - Austria, după ce dimineața ne-am plimbat prin frumoasa stațiune montană, în jurul orei 14.00 cu destinația Italia, mai precis spre nord-estul ei, ca să ne cazăm la hotelul/hanul

  Albergo Miralago, de 2*, așezat chiar pe malul capătului de nord-est al lacului Misurina. Trecerea între granițe s-a făcut pe neobservate, eu cel puțin nu știu când s-a făcut, pentru că nimeni nu ne-a cerut nici un test de vaccinare sau PCR. Se prea poate că eu să fi ațipit între timp, și să nu fi observat trecerea, pentru că pe geam vedeam doar înscrisuri cu repere bilingve, în italiană și germană.

  Înainte de-a ajunge la destinație ne-am oprit să vedem un loc și un peisaj pe care n-am să-l uit niciodată, și anume la Lago di Braies. Acesta este un mic lac alpin (alt. 1496 m) situat în Val di Braies și care este înconjurat pe trei laturi de falnicii munți din rocă calcaroasă, Dolomiții. Este și el o destinație turistică, fiind unul dintre cele mai vizitate locuri din Trentino-Alto Adige. Pentru parcare s-a plătit o taxă, diferită pentru microbuze și autoturisme, dar nu știu cât.

  Dar să revin la punctul terminus al călătoriei noastre din cea de-a treia zi a „caravanei” , și anume la cazarea de lângă lacul Misurina. Acesta se află în partea de nord a Provinciei Belluno, provincie care se învecinează cu Austria. Pe net am citit că altitudinea lacului este de 1754 m deasupra nivelului mării, deci și Albergo Miralago este situat într-o zonă muntoasă, la poalele munților Dolomiți.

  Adresa cazării noastre este: Via Guide Alpine, 3

  32041 – Misurina BL, Italia

  Pentru automobiliști, reperele sunt:

  Latitudine: 46⁰ 35' 11" N

  Longitudine: 12⁰ 15' 63" E

  Înconjurat de un peisaj care te fascinează, cu munți falnici, spectaculoși și cu vârfuri ascuțite, „Albergo Miralago” mi s-a părut, la prima vedere, o căbănuță mică, chiar dacă doar balcoanele erau făcute din lemn. Când am intrat mi s-a confirmat că nu numai la prima vedere este mică, ci chiar interiorul hotelului-han este mic. Nu are decât două nivele deasupra unui parter, unde se află restaurantul și mica recepție. În fața recepției este un spațiu, căruia – hai să-i spunem, cu indulgență – lobby, deoarece are o canapea, un fotoliu și o măsuță.

  Repartizarea pe camere s-a făcut destul de repede, noi primind camera nr. 3, la etajul 1. Mă bucur că am fost invitați printre primii la check-in, deoarece, fiind printre veteranii grupului, am fost avantajați și nu am urcat decât un nivel cu bagajele.

  Camera

  Chiar dacă și ea era mică, avea – totuși – un pat matrimonial, cu saltea și lenjerie de foarte bună calitate, curate și cu perne pe placul meu. Nu lipseau nici becurile-veioză pentru citit, dar erau mascate sub tăblia de lemn de la capul patului. Mi-a plăcut că tot acest perete era lambrisat cu lemn în culoarea întregului mobilier din cameră. Tot sub tăblie erau și prizele care ne-au ajutat să încărcăm bateriile aparatelor foto, sau ale telefoanelor.

  Dulapul îngust, cu două uși, chiar dacă avea vreo trei-patru umerașe, a fost suficient pentru noi, deoarece n-am despachetat toată îmbrăcămintea. Lângă el era un cuier ce făcea corp comun cu o mică banchetă pentru bagaje.

  Pe peretele din dreapta intrării era încastrat un TV cu ecran plat, iar sub el, pe peretele cu fereastra, era o masă cu două scaune și, deasupra ei, o oglindă.

  Baia

  Pot să spun că până aici n-am mai văzut o cameră de baie așa de mică! Chiar așa micuță ea avea – spre bucuria mea – și bideu! Știu că în majoritatea caselor din Italia există așa ceva, dar aici, la munte și într-un spațiu așa de mic, chiar m-a surprins! Obiectele sanitare funcționau bine, chiar dacă se vedea că sunt modele ceramice vechi, adaptate la funcționarea apei calde și reci, pe același robinet. Pereții erau placați cu faianță din plăci mici, mai vechi, cu model floral gen „baia bunicii” , cum ar spune un coleg al nostru. Lângă oglindă era și un uscător de păr, pe care l-am folosit și eu și Mihai. Pe policioara de sub oglindă era un coșuleț cu suficiente șampoane de păr sau de corp, dar nu și cu balsam de păr. Noroc că eu aveam de acasă! Cât despre cabina de duș, spun – din nou – că n-am mai văzut una așa de mică, cred că avea, cu îngăduință, 60x60 cm. O persoană mai corpolentă nu s-ar descurca prea ușor aici, nu mai spun că n-ar putea să se aplece ca să-și spele labele picioarelor! :(Noi, însă, am fost bucuroși că ne-am putut folosi de ea! Fereastră cu aerisire naturală nu era, în schimb, când intrai în baie, automat pornea un ventilator de aerisire.

  Restaurantul

  Micul dejun și cina pentru care noi am optat se putea lua în vreo trei săli, dintre care două mai mari. Într-una din ele, cea din dreapta recepției – văzută de la intrare – am mâncat noi în cele trei zile cât am stat acolo. Mai era o sală-restaurant măricică, pe partea stângă cum intrai în lobby. Aici am văzut o sobă de teracotă cu cahle de culoare albă și cu decor floral, foarte frumoasă și un „blidar” , cum se spune pe la noi, executat din lemn. De altfel, toți pereții erau lambrisați de sus până jos, iar mobilierul – mese, scaune, canapele - era și el, de asemeni, din lemn de aceeași culoare.

  Pentru cine ar dori, atunci când nu plouă, cred că poate să se așeze la una din mesele terasei neacoperite, aflată în lateralul hotelului, în imediata apropiere a lacului Misurina. Pentru umbră, atunci când e soare, toate mesele au umbrele de soare. Ce poate fi mai frumos decât să mănânci într-un asemenea cadru natural!

  Grupul nostru a încăput în sala vecină cu bucătăria, iar mâncarea a fost, de fiecare dată, delicioasă și cu de toate, atât dimineața cât și seara. Micul dejun a fost unul de tip european, nu italian, care se compune, de obicei, din „due biscotti e un caffe” . Au fost: mezeluri diferite, brânzeturi, ouă fierte sau făcute omletă – la cerere – lapte, ceai, pesmeți, grisine, unt, gemuri și cam tot ce trebuie ca să te saturi. Bineînțeles că n-a lipsit cafeaua foarte bună, adusă în recipiente de inox, cu capac, din care puteai să bei câte cești doreai.

  Pentru cină: puteam să alegem din două variante de feluri de mâncare, scrise pe o foaie de hârtie pe care o găseam dimineața, pe fiecare masă. Și cina de aici, ca și cea de la „Seeboden” , din Austria, se compunea din trei feluri. Primul fel nu a fost niciodată pe gustul meu, dar nici pe al unor colegi de masă, deoarece era o combinație de legume mai puțin folosită în bucătăria noastră. Spre exemplu: un fel de ciorbă de fasole cu paste, foarte groasă, sau: fasole verde păstăi, trasă la tigaie cu câteva bucățele de mezeluri - un fel de șuncă, sau: ceva care semăna cu un fel de terci făcut din paste. Noroc că era și felul principal, care ne-a mulțumit pe toți. Acesta era compus, de fiecare dată, cu preparate din carne, gătite diferit: carne de porc, sau de pui - la grătar, șnițele, lasagna, „prosciutto crudo con șvaitzer” , unele cu garnitură de cartofi făcuți la cuptor. Îmi pare rău să spun, dar - pentru iubitorii de pește - nu-mi mai amintesc dacă la cină a fost și pește! ☹

  La desertul care n-a lipsit niciodată, într-una din seri am mâncat un ștrudel cu mere așa cum făcea mama acasă: cu foitaj fraged și cu merele tăiate în bucățele mai mari, o bunătate care mi-a adus aminte de copilărie. Pentru a vă face o părere mai bună despre ce și cum am mâncat la „Albergo Miralago” , vă invit să vedeți pozele atașate!

  Personalul

  Fata de la recepție și toți angajații care au servit la masă erau mereu cu zâmbetul pe buze și foarte amabili, gata să te ajute când cereai câte ceva, un supliment alimentar - cafea ceai, lapte, pâine, etc. - sau o informație. Se descurcau bine și cu limba engleză, dar, româna și italiana asemănându-se atât de mult, aproape că nu era nevoie de traducere, înțelegeau imediat ce doreai. Eu am avut nevoie să-mi pună la congelator, pe timpul nopții, pastilele de răcit geanta frigorifică și – de fiecare dată – au fost bucuroși că mi-au făcut acest serviciu.

  Concluzii

  Primul motiv al acestei alegeri de cazare și masă ar fi că, deși pare „o căsuță de păpuși” , aici găsești – în miniatură, e adevărat – tot ce îți dorești ca să spui la final: „– DA! A fost bine, mi-a plăcut atât mâncarea cât și cazarea :)), motiv pentru care, dacă voi reveni în aceste locuri, tot la „Albergo Miralago” mă voi caza!

  Al doilea motiv ar fi avantajul că se află așezat într-un loc de o frumusețe aparte, pe care nu o găsești în multe locuri europene. Munții Dolomiți sunt, după părerea specialiștilor, cei mai spectaculoși din Europa și printre cei mai frumoși din lume, motiv pentru care au fost incluși în Patrimoniul Universal UNESCO. După ce i-am văzut, sunt și eu de acord cu părerea specialiștilor! :)

  Citește și CONTINUAREA aici

  ---
  Trimis de doinafil in 27.07.21 15:09:00
  Validat / Publicat: 27.07.21 15:47:50
  VIZUALIZĂRI: 296INFO ADIȚIONALE
  • A fost prima sa vizită/vacanță în ITALIA
  • Alte destinații turistice prin care a fost: Italia, Franța, Turcia, Spania
  SESIZEAZĂ
  greșeală / conținut, limbaj
  Adn. FAVORIT
  4 ecouri scrise, până acum, la acest articol

  NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (doinafil); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
  AmFostAcolo.ro nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea (cu asteptări și preferinte posibil particulare ale fiecarui cititor) impresiilor si recomandărilor din articole; deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire a site-ului"); AmFostAcolo.ro sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
  Poze atașate (se deschid în pg nouă)
  P02 2. Lacul Misurina este„ vecin” cu „Hanul Miralago”.
  EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
  Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

  Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită

  PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 43600 PMA (din 32 voturi)
  NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 • rezervă o cameră la acest hotel, prin booking.com
 • INFO: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
 • Verifică: solicită o ofertă personalizată

 • ECOURI la acest review

  4 ecouri scrise, până acum

  webmasterX [27.07.21 15:48:16] »

  Mutat în rubrica "Albergo Miralago [Misurina], CORTINA d'AMPEZZO" (nou-creată pe sait)

  -

  Am setat coordonatele GPS conform indicațiilor, rezultând următoarea poziționare pe harta interactivă AFA.

  Am adnotat, deasemenea, aceste coordonate ca fiind confirmate.

  doinafil [27.07.21 17:18:42] »

  @webmasterX:

  Amplasamentul este corect! Mulțumesc pentru încadrare!

  webmaster [27.07.21 20:31:54] »

  Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

  — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;

  — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii.

  Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

  (Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

  doinafil [27.07.21 20:44:54] »

  @webmaster: Mulțumesc frumos, încă o dată, pentru încadrare! Să aveți o zi fain!

  Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

  ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul articolului (review-ului) de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
   (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
  SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
  NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
  EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
  Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

  NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
  Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
  VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  1 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
  doinafil
  INFO: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată

   SOCIALs
  Alătură-te comunității noastre

  AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
  SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

  [C] Copyright 2008-2021 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  AmFostAcolo recomandă găzduirea la ROHOST.COM
  pagină generată în 0.065664768219 sec
  ecranul dvs: 1 x 1