ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 12.04.2021
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: București
ÎNSCRIS: 12.03.11
STATUS: APOLLO
LUNA
OCT-2020
Cuplu
2 ADULȚI
PREȚ 100 TL lei
Raport PREȚ/CALITATE:
EXCELENT

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ

NOTA MEDIE REZULTATĂ
100.00%
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut

Unde mâncăm în Edirne?

NB: Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ— (1) la momentul publicării, în rubrica curentă nu existau impresii din anul curent sau anul trecut ; — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii. Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
[fb]
NOU TIMP CITIRE: 6 MIN

Gustos şi tradiţional la Bizim Ciğerci în Edirne

TIPĂREȘTE URM de aici

Adresa: Sarıcapaşa, Yediyol Ağzı Sk. No 2,22100 Edirne Merkez/Edirne, Turcia

Coordonate GPS: 41.67683; 26.55824

Website:bizimlokanta.net

Am ales oraşul Edirne pentru oprirea intermediară la întoarcerea din frumoasa vacanţă de la Marea Egee.

Am plecat la ora 10.30 de la hotelul care ne-a găzduit în Bodrum, ultimul din această frumoasă vacanţă turcească în plină pandemie, am ales traseul „clasic” Bodrum-Edirne, utilizând toate autostrăzile avute la dispoziţie, indiferent de costul acestora :D şi am traversat cu ferry Strâmtoarea Dardanele pe la Canakkale – Kilitbahir. Drumul a fost lung dar ok, ne-a prins noaptea pe drum, previzibil, ziua fiind scurtă în octombrie, obligându-mă să circul mai încet, astfel că abia la ora 20.00 am intrat în Edirne. GPS-ul ne-a dus direct şi rapid la hotelul rezervat, ACR Palas, am parcat maşina în parcarea proprie a hotelului, am rezolvat rapid formalităţile de check in, ne-am luat în primire camera şi am plecat imediat în oraş cu gând să găsim o lokantă unde să ne astâmpărăm foamea.

Poziţionarea ultracentrală a hotelului ales ne-a avantajat, în zonă găsind o mulţime de terase şi restaurante. Am ales, la inspiraţia momentului, un mic restaurant cu o terasă cu doar câteva mese, totul simplu, rustic, fără pretenţii. Atenţia mi-a fost atrasă de afişajul luminos alternativ pe care am apucat să citesc işkembe şi pentru mine a fost de ajuns. Mi se părea perfect să-mi încep vacanţa cu o ciorbă de burtă la Urfa Kebap în Yenişakran şi să o închei cum altfel decât tot cu o ciorbă de burtă, de această dată la Bizim Ciğerci în Edirne :).

Bizim Ciğerci se află în buricul târgului într-o clădire veche aflată pe un colţ, la intersecţia a două străzi, Sarıcapaşa şi Kyiyk (D535), cea care mărgineşte Moscheea Selimiye – emblematică pentru oraşul Edirne şi un adevărat magnet care atrage numeroşi turişti, indiferent de religia acestora.

Mi-a plăcut decorul rustic, cu mese şi bănci de lemn. Fără să stau prea mult pe gânduri, am decis că aici vom mânca, am ochit o masă liberă dintre cele patru, singura mai retrasă pentru a păstra distanţarea şi ne-am aşezat. Patronul lokantei a venit imediat la masa noastră, ne-a salutat şi nu a apucat să ne întrebe ce dorim să comandăm, pentru că eu i-am şi cerut, în turceşte, două ciorbe de burtă (iki işkembe çorbası ) şi meniul. Tipul a zâmbit plăcut surprins, a transmis comanda mai departe şi ne-a adus două meniuri.

Meniul era scris în limbile engleză şi turcă. Cârcotaşă din fire, dar şi păţită de câteva ori prin Iordania, am verificat şi am constatat că preţurile erau identice în ambele variante :D. Oferta de mâncare nu era extraordinar de variată, dar a fost mai mult decât mulţumitoare pentru noi. Am sesizat de la prima privire aruncată pe meniu faptul că restaurantul nu comecializează băuturi alcoolice, nici măcar banala bere, cea considerată de mulţi ca fiind aliment =)), situaţie des întâlnită în Turcia, dar nu şi în zonele intens frecventate de turişti. Soţul meu, care tare şi-ar fi dorit o bere rece, a avut ghinion :D, însă pe mine nu m-a afectat, aşa că am comandat cu încredere un ayran răcoritor.

Până să mă hotărăsc eu ce să aleg la felul principal, au şi sosit ciorbele de burtă, fierbinţi. Având oarecare experienţă cu turcii, am anticipat că iar nu au pus usturoi şi aşa a fost, aşa că am cerut eu din prima şi mi-a fost adus imediat un bol cu mujdei, deja preparat, astfel că ne-au ieşit ciorbele exact pe gustul nostru.

Pentru că eu acasă nu gătesc miel sau oaie şi bănuiam că nu voi mai avea ocazia să mănânc acest tip de carne până la Paştele viitor, am comandat o porţie de frigărui de miel (Kuzu şiş), două bucăţi la preţul de 35 TL şi una de cotlete de berbecuţ (Kuzu pirzola), trei cotlete la preţul de 40 TL, acestea fiindu-ne aduse imediat ce am terminat de mâncat ciorbele. Ambele erau însoţite de garnitură de orez, salată verde, ardei copţi pe plită, felii de roşii, incluse în preţul porţiei. Pâine tăiată felii am găsit pe masă într-o cutie de plastic cu capac, lipsea doar un cleşte cu care să ne servim. Am împărţit între noi ambele porţii, astfel ca fiecare să guste din cele două feluri comandate şi amândoi am fost încântaţi de gustul acestora.

Chiar dacă la momentul sosirii noastre mai era ocupată doar o singură masă din cele patru, între timp s-au ocupat toate, una de către alţi turişti bulgari şi alta de către o familie de turci. De felul meu nu prea am răbdare să aştept la restaurant, dar aici am fost surprinsă de rapiditatea servirii, totul a fost pe repede înainte, chiar prea repede aş putea spune. Oamenii au fost extrem de amabili, dar se vedea că se pregăteau să închidă prăvălia. Nu ştiu dacă din cauza restricţiilor impuse de pandemie sau aşa era programul lor.

După această masă copioasă mi-am aprins o ţigară şi am cerut nota de plată, care mi-a fost adusă imediat. De această dată am primit bon fiscal :), totul corect. Şi ieftin :D. Pentru două persoane şi câte două feluri de mâncare, suma de 100 Tl (aproximativ 53 lei la cursul din octombrie) mi s-a părut foarte convenabilă. Am plătit cash nota de plată cu lirele păstrate în acest scop, adăugând 2 USD, deoarece am fost mulţumită de mâncare şi de servirea superrapidă.

Recomand acest restaurant celor fără pretenţii de lux care însă apreciază o mâncare tradiţională turcească gustoasă, ieftină şi cu servire rapidă.

M-am numărat printre ultimii norocoşi care au avut posibilitatea de a lua masa la terase în Turcia anul trecut înainte de înăsprirea restricţiilor. Este ok şi sistemul takeaway, mâncarea este la fel de gustoasă, dar lipseşte farmecul locului şi al localului.

Bizim Ciğerci a fost o alegere spontană, dar inspirată pentru ultima cină luată în Turcia de care deja mi-e tare dor, iar luna septembrie îmi pare atât de departe...

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de nicole33 in 12.04.21 00:16:01
Validat / Publicat: 12.04.21 00:46:24
VIZUALIZĂRI: 5677INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în TURCIA.
SESIZEAZĂ
greșeală / conținut, limbaj
Adn. FAVORIT
4 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (nicole33); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P05 Gustos şi tradiţional la Bizim Ciğerci în Edirne - frigărui de miel
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită

PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 134400 PMA (din 87 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
Articol de elită, apreciat de suficienţi votanţi pentru a-i fi alocat, automat, ZUPERBONUSUL (în valoare de 20000 PMA).

ECOURI la acest articol

4 ecouri scrise, până acum

webmaster [12.04.21 07:51:12] »

Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;

— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ necesar unei astfel de selecții.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

nicole33scris / TELEFON CONS. ONORIFIC AFA / TURCIA [12.04.21 11:06:07] »

@webmaster:​​

  Multumesc mult! ​​

Aurici [13.04.21 17:13:38] »

Acuma îmi dau seama că habar n-am de vreun nume de restaurant în Edirne, cu toate că am mâncat de multe ori pe acolo.

Eu le știu așa: plăcinta cu ayran unde începe bazarul și pe bdul pietonal Saraçlar, chipsurile de ficat și supa tarator pe străduțele din stânga, pe la începutul bdului Saraçlar, piața de pește (unde mâncăm ceva cât de puțin la orice drum), pe la mijlocul bulevardului, restaurantele de la Outlet-ul Margy, restaurantele din zona podurilor istorice Tunca și Meric, mai multe cârciumioare de pe Kyiyk, strada pe care parcăm și facem cumpărăturile spre casă, pe unde se află și Bizim-ul nostru... și tot așa. Am de gând să fiu mai atentă la denumiri ca să pot spune omului ceva mai concret.

Și... profit să-ți spun că mie mi-a plăcut și hotelul ACR Palas, cu toată tropăiala bulgarilor. Iar în ceea ce privește micul dejun, la Edirne (ca și la Istanbul, de altfel), noi putem renunța cu ușurință în favoarea plăcintelor cu diverse umpluturi și a ayran-ului. Din cauza amplasării am pus și eu hotelul la răboj.

nicole33 CONS. ONORIFIC AFA / TURCIA [13.04.21 19:36:15] »

@Aurici:  

Acuma îmi dau seama că habar n-am de vreun nume de restaurant în Edirne, cu toate că am mâncat de multe ori pe acolo.

Tu îţi poţi da doctoratul în materie de Edirne şi nu numai .

Pentru mine a fost prima experienţă, una reuşită, peste aşteptări. Sinceră să fiu, nu m-am aşteptat să reuşesc, la inspiraţie, să mănânc şi gustos şi ieftin într-o zonă foarte turistică, deci, am avut noroc. ​

Am fotografiat meniul şi firma de la Bizim, deoarece intenţionam să-l recomand şi altora şi sigur nu aş fi reţinut numele . Poziţionarea o ştiam, dar nu aş fi vrut să mă plimb cu omuleţul pe hartă pentru a-l identifica ulterior .

​Soţul i-a zis "Bizon" şi aşa a rămas pentru noi. Inclusiv a doua zi dimineaţă, când am văzut caricatura aia de mic dejun de la ACR, soţul mi-a zis că mai bine mergeam la "Bizon", că sigur găseam ceva mai bun şi mai pe placul nostru.

Și... profit să-ți spun că mie mi-a plăcut și hotelul ACR Palas, cu toată tropăiala bulgarilor. Iar în ceea ce privește micul dejun, la Edirne (ca și la Istanbul, de altfel), noi putem renunța cu ușurință în favoarea plăcintelor cu diverse umpluturi și a ayran-ului. Din cauza amplasării am pus și eu hotelul la răboj.

De plăcut, mi-a plăcut şi mie ACR Palas, nu prea mi-au plăcut bulgarii care îl frecventează mai mereu, dar nu este vina hotelului că oaspeţii sunt gălăgioşi. Însă consider hotelul vinovat pentru dezinformarea legată de micul dejun. Nu este corect să scrii pe sait "open buffet" şi tu să arunci câteva aiureli pe o farfurie şi nu au nicio scuză hotelul fiind plin la data vizitei mele.

Pentru poziţionare, parcare şi curăţenie şi eu aş reveni la ACR în vremuri normale, dar nu sunt atât de masochistă să-mi​ doresc să revin în plină pandemie într-un loc unde sănătatea mi-a fost pusă în pericol . Iar dacă voi reveni, acum ştiu că nu merită să-mi pierd timpul cu micul lor dejun- hrană rece- şi penibil şi mai bine îmi văd de drumul meu.

Îţi mulţumesc mult pentru vizită şi ecou! ​​​​​

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul articolului (review-ului) de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Aurici, Yoda
Alte impresii din această RUBRICĂ:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

[C] Copyright 2008-2022 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
pagină generată în 0.0634670257568 sec
ecranul dvs: 1 x 1