ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 03.03.2021
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 29.12.11
STATUS: AUGUSTUS
LUNA
FEB-2021
Prieteni
PREȚ 155 lei
FĂRĂ transport
Raport PREȚ/CALITATE: EXCELENT
"ECHIPA" A INCLUS:
4 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ

NOTA MEDIE REZULTATĂ
100.00%
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut

Unde mâncăm în Sighet?

Un local pe gustul meu

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE URM de aici

Am făcut ce am făcut și am ajuns și unde se agață harta în cui, tocmai la Sighetul Marmației. Cum toate muzeele erau închise în oraș din pricină de pandemie, am căutat să găsim un loc fain, să ne ostoim foamea.

Nu, nu am găsit cuiul simbolic de unde se agață harta în cui, pentru că nici nu l-am căutat. În schimb la recomandarea unor localnici am găsit un loc tare fain, un restaurant tradițional maramureșean.

Prin toate preumblările mele prin lume, dar și prin țară caut un local tradițional unde servesc masa mulți localnici. Aici a fost ușor, pentru că nu a mai trebuit să căutăm, ci am mers la sigur.

Casa Iurca de Călinești este locul unde am petrecut alături de prieteni două ora tare faine. Localul beneficiază de o terasă interioară tare generoasă, unde lemnul și meșterii maramureșeni sunt la putere. Fiind foarte frig am ales să stăm la masă în interior.

Aici am dat de trei saloane decorate tare drăguț cu motive maramureșene, majoritatea din vechime. De la început ni s-a precizat de către ospătăriță, că din cauze de pandemie nu avem voie decât patru persoana la masă. Am acceptat acest lucru și am fost fericiți că nu ni s-a impus să stăm cumva și cu mască!

Meniul nu este foarte stufos, dar ai ce alege. După tradiționala palincă de deschidere, am optat pentru o ciorbă de fasole, încă o ciorbă de fasole dar de data asta în pită plus un gulaș sub formă de ciorbă. Alături de acestea am primit pâine proaspătă, ardei iuți murați, dar și ceapă roșie.

Nu cred că mai trebuie să precizez că am fost copii cuminți și am radiat tot din farfurie. Eram clar și înfometați, dar și preparatele erau tare gustoase.

La felul doi eu si cu a mea soție am ales un mixt grill arhi suficient pentru noi care conținea fripturi de porc, pui și vită plus mici și cartofi prăjiți. Mai erau și niste ficăței de pui, dar și muștar și ketcup. Am mâncat pe săturate. În poze nu pare mult, dar pentru noi a fost suficient.

La recomandarea prietenilor noștri am comandat și un fel tradițional ce nu era în meniu și anume hremzli. Sincer nu auzisem de acest fel de mâncare până acum. Sunt niște cartofi care se dau prin răzătoare apoi se amestecă cu usturoi, ou bătut și făină și se pun la prăjit în ulei încins. Rezultatul este destul de spectaculos și de gustos. Dacă știam că e așa de bun, nu aș mai fi comandat cartofi prăjiți.

Partenerii noștri de pahar au reușit să devoreze și o porție dublă de papanași. Arătau tare bine, dar noi eram ca un greiere borțos și nu am mai fost în stare nici să gustăm.

Pe la baie am fost. Era foarte curată, iar punctul maxim de atracție era chiuveta care era făcută dintr-o mașină de cusut veche. Nu cred că dintr-o, ci mai curând ca-o mașină de cusut veche, de tip Singer. Nu am pozat-o pentru că nu eram pregătit de așa ceva.

Toată distracția ne-a dus un pic peste 150 de lei pentru două familii la care am adăugat taxa de servicii de 15%. Ne-am simțit foarte bine la acest local, drept pentru care vi-l recomand cu drag.

Așa că dacă ajungeți cumva pe unde se agață harta în cui, nu ocoliți Casa Iurca de Călinești. Iar dacă nu ajungeți din întâmplare, puteti veni special!

Apropo din ce am înțeles această unitate oferă și locuri de cazare, așa că ai doi într-unul!


despre SERVICII

amabilitate, ospitalitate, promtitudine toate au fost la cote înalte.


GASTRONOMIE (BUC & MASĂ)

Felicitări bucătarului.


LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI

curtea interioară e un loc fain pe timp de vară.

Citește și CONTINUAREA aici

---
Trimis de robert in 03.03.21 10:49:52
Validat / Publicat: 03.03.21 16:08:45
VIZUALIZĂRI: 493INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în SIGHET.
SESIZEAZĂ
greșeală / conținut, limbaj
Adn. FAVORIT
9 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (robert); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 32600 PMA (din 34 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

9 ecouri scrise, până acum

robert [03.03.21 11:02:25] »

la o așa masă parcă mere si niște muzică tradițională! Rog:

​https://www.youtube.com/watch?v=IvWrzJQo4Qs​

Mersi frumos! ​​

webmasterX [03.03.21 16:08:13] »

Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

micutzuscris / TELEFON [03.03.21 18:57:01] »

Salut. Palinca, omenie, iar palinca. Se pare ca nu ati dus-o prea rău prin Maramureș, domnu Robert. Ciorba aia de fasole în pâine face toți bani, mai ales ca este preparata de maramureșeni veritabili. Cartofi  dați prin răzătoare nici nu știam ca se numesc hremzli. Denumirea acestui preparat în zona Munteniei și Olteniei se numește tocinei. Sa va fie de bine. Toate cele bune.

krisstinnascris / TELEFON [03.03.21 21:52:33] »

@robert:  Ieftineală și ospitalitate in Maramu' , am simțit pe pielea noastră și tare bine a fost! ​​

​​Eu nu prea am înțeles care a fost ciorba lui Claudiu: aia din brațe sau cea din pâine ​​

​​Transmite-i salutări din partea mea, e un tip tare haios, cred că v-ați distrat grozav! Nu pot uita când mi-a luat coronița din flori de pe cap și și-a pus-o el, apoi l-a împopoțonat pe cuscrul tău cu ea, eram in Bulgaria, intr-un restaurant

​​Să vă fie de bine!

PS: Laura e superbă, ca întotdeauna!!!

​​

doinafil [03.03.21 23:38:56] »

Până acum, din review-ul tău, n-am auzit nici de „hremzli” nici de „tocinei” (cum spune @micutzu că s-ar numi în Muntenia). Și nici nu am mâncat vreodată. Cred că sunt tare gustoși, așa că am să fac și eu în casă, chiar dacă presupun că „înghit” mai mult ulei la prăjit, ceea ce nu e prea bine pentru ficat. Am să fac, totuși, pentru că „o dată nu-i obicei” , nu-i așa?!

Scara aia exterioară, „alambicată” cum i-ai spus tu, se practică când nu ai prea mult loc de trecut la un nivel superior. Am văzut multe de acest fel, dar metalice. Meșterul care a făcut-o pe asta, din lemn, a avut ceva de lucru cu ea. Nu-i ușor s-o faci din lemn, dar lui i-a ieșit! ​

Să vă fie de bine și mă bucur că ați petrecut într-un loc în care ați mâncat papa bun și ieftin, cu prieteni dragi lângă voi!  

Locul, într-adevăr este fain, așa cum se vede din pozele atașate! Mi-ar fi plăcut să văd și chiuveta de la baie pe post de mașină de cusut „Singher” , mai ales că am avut și eu una veche, atunci când eram mai tinerică! Pe ea am și învățat să cos la mașină, elevă de liceu fiind.

Felicitări! ​​ ​

robert [04.03.21 07:59:36] »

@micutzu:  chiar nu am dus-o deloc rău, ba chiar din contră. Da asta se poate vedea foarte lesne din poveștile mele. Singurul meu regret este că am bătut atât amar de drum si nu am stat mai mult! Asta e! Poate data viitoare!

Mersi frumos pentru completare. Chiar nu stiam de acest fel de mâncare sub nicio denumire! cErt e că mi-a plăcut! ​

robert [04.03.21 08:05:20] »

@krisstinna:  dacă ați fost și ați simțit pe pielea voastră ospitalitatea maramureșeană înseamnă că știți foarte bine despre ce vorbesc.

Claudiu degusta si de pe la alții. Știi că este un adevărat one man show! Se pare că și cuscru a remarcat acest lucru! ; -) Chiar am făcut lată mai ales că gazdă primitoare ne-a fost un alt user vechi popescu. borsa! Evident ca-i transmit lui Claudiu salutări din partea ta, dacă nu le vede singur aici!

Și Laura de pupă cu drag!

Mersi frumos! ​​

​​

robert [04.03.21 08:09:02] »

"Până acum, din review-ul tău, n-am auzit nici de „hremzli” nici de „tocinei” (cum spune @micutzu că s-ar numi în Muntenia). Și nici nu am mâncat vreodată. Cred că sunt tare gustoși, așa că am să fac și eu în casă, chiar dacă presupun că „înghit” mai mult ulei la prăjit, ceea ce nu e prea bine pentru ficat. Am să fac, totuși, pentru că „o dată nu-i obicei” , nu-i așa?! "

eu spun că sunt foarte gustoși si dacă-i faci o dată s-ar putea să nu te mai oprești! E mâncare pt vegani, fără carne! ​

Cred că masina de-asta de cusut aveau toate gospodinele pe vremuri! A fost un mare succes!

N-am pozat-o pt că eram prea ocupati cu palinca!

Mersi frumos! ​​​

k-lator [06.03.21 02:13:19] »

@robert:

Domnucule dragă, amu… io mi-s tare încurcată, zău așe! Nu știu cum să vă spun... că să nu vă supăr, dar ați fost la Sighetu Marmației să vă petreceți cu ceterașii și să gustați pălinca, da ziceți că n-ați căutat cuiu unde s-agață harta-n el, că este imaginar… și d-aia! Da io vă zic că nu este, iaca dovada (infoinsider.ro/2018/11/10 ... ta-harta-in-cui)

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150] [-1][0 voturi]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul articolului (review-ului) de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
4 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
doinafil, k-lator, micutzu, robert
Alte impresii din această RUBRICĂ:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

[C] Copyright 2008-2021 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
AmFostAcolo recomandă găzduirea la ROHOST.COM
pagină generată în 0.0829849243164 sec
ecranul dvs: 1 x 1