Notice: Trying to get property of non-object in /home/amfost/public_html/impresii9.php on line 826

Notice: Trying to get property of non-object in /home/amfost/public_html/impresii9.php on line 827

Notice: Trying to get property of non-object in /home/amfost/public_html/impresii9.php on line 828

Notice: Trying to get property of non-object in /home/amfost/public_html/impresii9.php on line 829

Notice: Trying to get property of non-object in /home/amfost/public_html/impresii9.php on line 830
Voita vacanță-n Vadu / impresii Vacanța în zona Vadu-Corbu, CORBU / CAPUL MIDIA #AmFostAcolo
ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 26.01.2021
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Bucureşti-Oradea
ÎNSCRIS: 25.08.09
STATUS: SENATOR
DATE SEJUR
JUN-2020
DURATA: 5 zile
Cuplu
2 ADULȚI
PREȚ fuck that
incl. cost transp. (cu auto propriu)
Raport PREȚ/CALITATE:
EXCELENT

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE REZULTATĂ
95.00%
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
[fb]
TIMP CITIRE: 15 MIN

Voita vacanță-n Vadu

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE

Dezumflarea vacanței dorit-o-pierdute...

Evident că renunțarea la îmbăieri și cure soliariate egeeice, îți rupe pofta de orice, Grecia fiind, anno 2020... o… planetă… anevoios a ajunge, ca fereală coro-corozivo-SARS-castică….

Moftul, specific oricărei ființe, devine lupta interioară de a lăsa sau nu de la tine, ca turist încă nehotărât, destinația anului în curs. Te freci pe dermatita scalpului în ideea de plecătură vacanțială, prin ultimele fibre de înțelepciune, pentru alegerea corectă. Sigur... asta o faci... pentru a tălpăși cât de cât o destinație apropiată unui castel de cleștar, în speranța de contactless cu alți pământeni.

Aveam convingeri către... nimic. Eram spulberat în idei. Vroiam, prin lașitate, doar să îmi plâng de milă. Nici cu mine nu mă întâlneam, de la atâtea blazări colmatate.

Simțeam o rușine în mine de a cere avansul depus, prietenilor greci, ce dețin resortul din Halkidiki, spre care îmi trambalez oasele vara, de 6 ani. Am zis să rămână pentru anul viitor, în ideea că pandemia se va estompa în timp. Au spus că e mai bine să nu amestecăm măslinele cu smochinele și în două zile am reprimit banii în cont. Oricum, nu banii erau tragedia ci, lipsa de a-mi vedea a doua patrie mumă, după România. Iubirea pentru cele două le voi duce cu mine în Sus sau în cazanele de Jos, necondiționat.

Aveam bărbia căzută-n piept și sincer, concediul... sau ce râmănea din el anul acesta, era tărâmul Nicăieri. Evident, Grecia e un fel de rutină dorită... și... "dacă-mi schimbi liniile", ... devin mofluz și greu de împăcat. Normal că, cealaltă jumătate a familiei se zbătea timid în a-mi duce mintea către destinații intuite, dar care făceau convingerea mea să doarmă neîntoarsă... Aveam o tristețe temătoare de România și batjocura menținută a țării mele prin grija de a considera gunoiul, bun național. Vroiam sa fiu un struț ipocrit. Să nu vad plaiuri natale care nici aer în piept nu mai au...

... Era momentul Fleașca și neuronii-mi spuneau să stau acasă. Hard-disk-ul cerebral se blocase.

Faraoana, fiind un perpetuum-mobile, vine cu... "Ce zici, dacă mergem acolo? Da' de chestia asta, ce zici? Cum te-ai simți în locul cutare? "

- Uite! Am găsit în Vadu, unde îți place ție... singuri în toată casa... plaja, adevărat, 5 kilo distanță... dar, dacă tot am scos Grecia din ecuație... încercăm o aventură. Ce zici?

- Vadu care-l știam eu... nu mai e Vadu care-l știam eu.

- Nimic nu mai este la fel după 30 de ani, spuse, de parcă eu venisem ieri cu pluta din Bosfor.

- Ehmmm... eu sunt un fel de... bous-bohemus. Din nefericire există... ehm... "vietăți" care-și aruncă gunoiul în biosferă... alții care-și lasă mizeriile în nisip... și alții care mă calcă pe nervi, cu manelisme la barul din sat date la maxim, așa că... nu merg!

- Știi bine că nesimțirea în Romania este de 90%, ridicată la rang de lege. Să te ferești de idioți, cam greu în timpurile noastre, spuse cu talentul feminin de a zgândări pe creieri.

- Lasă-mă-n tristețea' mi helenică... Vreau doar farmecul boem și împrăștiat al Greciei. Nimic altceva. Aș vrea să simt altfel... dar...

Se așează pe genunchii mei, mângâind-u-mă pe creștet ca o mămică care încearcă să convingă copilu' că morcovii sau broccoli, sunt mai gustoși decât ceafa la grătar...

- Știi bine că am plâns, când am realizat că nu ajungem vara asta acolo. Sufletul nostru e în Elada, indiferent de anotimp. Anul ăsta ne vom mulțumi, iubind-o de la distanță... Știi cum e... Mai lasă și tu din încăpățânare... că 5 zile nu te omoară în Vadu.

- ȘTIU asta!... Îți place tortura? ... Bănuiesc că da... Ai și client la îndemână...

- Termină cu mimozismele că mi se umflă cocul, spuse cu ochi semi-certăreți

- Nu știu ce să zic..., privind cu ochi goi prin geam.

- TU? Tu care iubești glia asta ca nimeni altul, nu știi ce să zici!?!?! , spuse, ca un pumn în ficați.

- Ce te-a apucat cu... mmm... glia! Ești dintr-o dată... ehm... tata lu' Sadoveanu?

- Preferi să fiu isterică și să am frustări toată vara din cauza statului în casă??? , spuse cu dulceața și tristețea unui copil ce i-au fost luate cu japca, jucăriile din lada cu nisip.

Am simțit că dacă fac un pas în spate, Faraoana va cădea în dezamăgire. Se uită la mine cu ochi tăcuți, iubitori și rugători plus talentul de a-mi rupe sufletul.

- Fuck it! OK!... Dar acolo ce facem? , spun tâmp.

- Eeeeeeee... Ești culmea! Ne alergăm, aruncând nisip umed într-o joacă... Facem castele... Curățăm plaja în jurul nostru și facem loc pentru ziua următoare... Te bag în nisip doar cu mecla la suprafață, așa cum făceam când eram mici și tâmpiței, spuse' n disperare.

- Așa, zici? Ehm... Nici nisipul nu mai e, ce' a fost odat' ...

- Preferi bolovani în cap? , spuse, cu mâna pusă pe o piatră imaginară.

- Uou, uou, uou... calm... caaaalm. Dacă fac temperatură din cauza conaționalilor, de nervi... oricum Covidu' e dupa colț... Dacă mă apucă damblaua, ne întoarcem acasă într-o semi-secundă!

- Parol! . Numai să nu vii cu tembelisme fără sens... că aia sau nu e aia și alte absurdități.

Când normalul sare din cuie.

Am plecat spre Dobrogea cu suflet chircit că voi da față cu tărâmul Anapoda. Drum lung... și lung... și lung. Sigur, nu poți să te lăfăi în plictiseala proprie. Există momente care-ți pun frână pân' la blană. Adică filtru polițier, adus de Covid după starea de urgență, trecută în alertă cu nervi întinși... Nervi care... arătau clar că băieții de la Rutieră, numai acolo nu își doreau sa fie. Evident, am fost trași pe dreapta... Ne punem măștile și Faraoana, crapă de un deget, geamul pe partea ei...

- Bună ziua, doamnă! , Faraoana fiind la volan.

- Am greșit cu ceva... ??? , spuse cât se poate de candid.

- Nu, doamnă! Conform procedurii actuale trebuie să vă întreb de unde veniți.

- Din Oradea...

... Eu, letargic, mă uitam flasc cu privire directă și pierdută prin parbriz. Îl vad în periferic că se uită la mine...

- Dumneavoastră? , cu ochi curioși.

- Huh??

- Dumneavoastră!

- Eu... mmm... Ce? Sunt șoferul angajat de doamna... Mmm... Trec la volan când se face schimbul între șoferi... ca pe TIR.

- Vă rog, nu-l ascul..., intervine... doamna.

- Doamnă, vă rog! Cu domnul vorbeam, o întrerupe el.

- Chiar, nu-nțeleg! , spun siderat.

- Repet... De unde veniți?

- Din... din comuna, Fă-Cu-Mâna, spun serios.

- Dacă doriți, pe loc vă dau o amendă de veți face cu mâna toată viața! , spuse roșu la față.

- Scuze!... Ma' bad! , zic împăciuitor.

- Ma... Ce? Poftim?

- Eiii... Hai că ne ținem în trafic, degeaba. Cu ce vă pot fi de folos? ... Despre ce vorbeam??? , spun cu mină de grădiniță.

- Am întrebat și întreb din nou... sper... ultima oară... De unde veniți???

- Bobohalma, spun senin.

- Pașaportul, vă rog! , spuse cu, convigere de vameș.

- Buletinul sau ce-o fi, nu e de-ajuns??? . Bobohalma e și ea, o bucățică din Uniunea Europeana, spun senin.

- Mă luați peste picior? Dacă doriți, pot să vă amendez pentru atitudine nepotrivită, spuse la limita nervilor.

- Mmmmm... Nu vreau să vă supărați pe mine... dar... Bobohalma ține geografic de plaiul nostru de... ' freo 650 de ani... dacă nu s-a schimbat ceva în răstimp sau granițele au sărit din balamale. Este în județul Mureș, ține de municipiul Târnăveni, mai precis.

A fost momentul în care, polițistul "nostru" tânăr, pune mâna pe telefon căutând ce știam deja, spunând ce nu credeam că voi auzi-n veci :

- Să-mi trag palme! Aveți dreptate!

- Enciclopedia Google nu dă greș, nu? , spun făcând cu ochiul.

-... Totuși, vă aflați într-o mașină cu număr de Bihor... Deci... de unde atâta Bobohalma???

- Nu m-ați întrebat unde sunt născut sau unde locuiesc ci, de unde vin. Dacă sunt în dreapta șoferului, care este o doamnă... ducea spre normal că suntem împreună, nu? .

- Stiți că vă pot amenda pentru inducere în eroare, nu? , uitând-u-se la mine zâmbind.

- Măcar pentru informația dată, merit o păsuire, spun spășit.

Am simțit cum râde în mască, mijind ochii...

- Concediu plăcut! Vă doresc drum bun!

Ținuturi stil... Mad Max.

După shift-ul de la volan, lăsăm Cîța (Constanța), în urmă, Năvodari, rafinaria și continuând drumul Corbu-Vadu. Mă gândeam că m-a mușcat musca țețe și nu am pleznit-o când trebuia. Simțeam ușor cum devin, un car de nervi. Am rezistat până la mijlocul lu' Corbu...

- Hai nene să ne întoarcem acasă! Aici este ținutul uitat de timp... Și colac peste pupăză, toată lumea șofează pe aici de parcă s-au născut în Ferrari și cu pedala pân' ă' n radiator.

- Ești nebun??? Nici măcar nu am ajuns la destinație!!!

Simțeam cum îmi vine să mă mușc de ureche, așa cum faci cu nebunii, să-i liniștești. Nu am rezistat și am scos capul pe geam, strigând în disperare...

- Hoici, boilor!!! Mai înceeeet! Liniște-n grajd că dau cu furca!

- Dacă așa va fi tot concediul... mai bine... facem cale întoarsă, spuse cu ochii în pământ.

Sunt momente în care... nu ai voie să tai entuziasmul unui copil, oricare ar fi acela, ce așteaptă cu puls mărit, jucăria de Crăciun.

- Hei, hei, hei, ... Cred că am devenit mai ardelean, decât bucureștean. Am un grad mare de, "cu încetinitorul", în creieri. Eu sunt tâmpit pentru că nu e rutina mea obișnuită... Sunt doar dat peste cap... Dacă tot am ajuns aici, ne facem... ehm... Los Scurtos-Concedios, în preajmă. Ok? , punând-u-i mâna pe genunchi.

- Sigur??? , uitând-u-se la mine, cu ochi întrebători.

- Îmi voi căuta buna dispoziție, pierdută undeva, pe drumul ăsta infernal. Promit!

Destinație... sahariană

Am ajuns în Vadu, prin drumuri prăfuite până la cazare. Acolo, o fătucă... scuze, ... o doamnă cu prunca de mână, stătea în așteptare. Instantaneu, mi-a plăcut "fata-doamnă", cu zâmbet sincer și într-un fel iscoditoare, în ideea că, cine or fi nebunii care bat atâta drum să se vacanțeze într-o casă, printr-un sat prăfuit și el, din vremuri trecute. Doamna... maramureșeană în Dobrogea, venită pe plaiurile soțului. M-am liniștit! Probleme sau supărări, nu vor fi cu siguranță.

Noi eram primii turiști, casa neintrând în circuitul turistic obișnuit, fiind gata la cheie cu un în urmă. Era ca nouă. Sincer, e ca... ca... ca... în prima noapte de dragoste. Te bucuri să atingi primul și știi că nu va ma mai fi la fel pentru cei ce urmează. Vorbesc de cazare, nu de altceva... Daca vă gândiți la ce mă gândesc eu, să vă fie rușine... Glumesc...

Eram și eu, în sfârșit, după atâta drum, extaziat. Mi-a plăcut din prima clipă simplitatea casei, așa cum prima impresie le taie pe celelalte. Simplitate nu înseamnă sărăcie. Să nu intrăm în confuzii răutăcioase. Casa era/este, bine împărțită și a fost gândită din construcție pentru chirii ale sezonului canicular. Ea poate înghite un grup de 8! Parter-etaj. Băi la ambele. Nu m-aș avânta, dacă ar fi așa, având în vedere că antifonarea nu a fost pe listă pentru acest stabiliment.

Eram doar două suflete și se auzea orice mișcare, ... șlapi, uși, unt pe pâine... Mă gândesc că fiind 8 sau 6, nu mai dormi chiar fără vise. Copiii... adică propietarii... au făcut tot ce este posibil să ne păstrăm relaxarea de vacanță. Faraoana vroia din aia... a primit... a vrut șezlong de plajă, au cumpărat! Trebuie sa ai un mare grad de nesimțire să nu lauzi gazdele. Întotdeauna sunt și lipsuri la cazări dar aici nu am avut, a mă plânge. Surprinzător, eu fiind super-ciufut când este vorba de cazări mioritice, chiar... nu am găsit nimic care să mă deraieze. Am folosit doar parterul, cu cele două camere, bucătărie și living (vezi foto). Cred că fotografiile vor limpezi spusele, scrise aici.

Evident nu eram singurele ființe pe acolo. O pisică dobrogeană, inteligentă ca orice corcitură, s-a aciuit pe lângă noi, cauza fiind, plăcerea Faraoanei de a hrăni patrupede de casă, din speciile cunoscute. Mâța, avea plăcerea de a-și face siesta pe pridvorul casei, fiece zi, de parcă eram stâpânii ei de facto. Am prins drag de ea și eram tot timpul atent să nu calc din greșeală cu 45-ul meu, gâtlejul ei delicat. Cum avea talentul de a fi în drum...

- Vezi să nu calci pe... Zdulici! , spun atent

- Pă ce?

- Pisica... pisica..., spun îngrijorat

- Alt nume nu i-ai găsit?

- Am încercat... Iliescu... dar e prea vioaie... mmm... Bruce Willis, ... Schwarzenegger. Râde ca o capră și i-am zis: Tom Cruise. Nimic. Am botezat-o și Rovana Oțel și nimic. Mai lipsea: Băh, Alexandru Ioan Cuza, hai să-ți bei lăpticu' !... Am strigat-o Zdulici și a venit la mângâiat.

- Cred că ești parte a unei planete din Calea Iaurtului, tu și Zduliciul tău, spuse ironic.

Căi, poteci sau vrăjeli de drum inventate doar pentru depresie.

Drumul ce duce spre biosferă și plajă, este oribil... pentru... orice tip de mașină. Un fel de Afganistan, bombardat pe timp de seară. Marea majoritate a colegilor de pe AmFostAcolo au motorizat spre cele locuri așa că, nu pierd timpul cu descrieri. Cu posterioarele puse în șa, am luat-o pe căi necunoscute spre plajă. Prin hârtoape minunate, dăm de un restaurant închis de pe vremea Piraților din Caraibe. O pancardă sau ce o fi fost, lovită de vreme, cu rugină pe alocuri, stătea mândră în vântul alizeic, spunând clar că trebuie plătită o taxă pentru intrarea în biosferă.

- Ce facem? Cui plătim? , spuse Faraoana care este legalitatea întruchipată.

- How the fuck should I know? , spun bezmetic.

La restaurantul părăsit de Covid sau de alte comorbidități, în soare la o masă, era un nene... singur.

- Sunt echipată cu mască și mănuși. Rămâi la volan. Mă duc eu! , spuse Faraoana sigură pe sine.

Care este cel mai minunat lucru de făcut în viață?? Să faci NIMIC. A fost prima oară când Covidul a fost de partea mea. Să stau la volan și să frec țiparul... VIS...

Faraoana se îndreaptă cu pași siguri spre nenea ce sta la masă -n soare...

- Fiți amabil! De unde pot să cumpăr bilete pentru a intra pe, plajă???

Nenea, cu greutate își ridică capul din gâtul obosit, uitând-u-se la Faraoană ca la Elena din Troia, spunând :

- Nu știu doamnă, că io' s beat!

... - And there goes the neighborhood...,

spun flat

- Ai auzit ce a zis??? , spuse cu grimasă.

Cu palma deschisă și îndreptată către nenea în cauză...

- Abyssus abyssum invocat, spun solemn

.

Omul...

- Ce zici acolo nene? Mă-njuri de mamă?

- NICIODATĂ! Mama e sfântă! Mă... mă... spuneam și eu o rugăciune!

- La cine te rogi, ' mneata?

- La... la... lap... MultPreaÎntristatul!... Nu contează!

- Omul nu e în apele lui... Hai la plajă! , spuse Faraoana cu tărie... De care tărie, nu știu...

- Omul nu e în vodca lui, vrei să zici! De unde să știe Stăpânul Țuicilor, cum e cu beletele? Omul a spus ce simte... sau, mai bine zis, cum se simte...

- Ce facem?

- Ceva fără mândrie! Ne ducem la plajă fără bilet... Plătim acolo dacă apare cineva de la... mmm... Organe.

Așa zisa Biofarsă

Plaja de la Vadu... mmm... superbă!!! Am gasit un locșor, de capăt, de stânci. (vezi foto), și am răsfirat bulendrele pentru a fi singuri în acel colț de Rai. Ne-am pregătit cu scrumiere artizanale și pungi de de adunat ce nu trebuie lăsat. Am strâns tot ce era de strâns și am lăsat plaja curată ca marea să se bucure pe timpul nopții, locului lăsat de noi. Dar... nu merită! Vin alții cu diareea de acasă și distrug, așa că...

Nu recomand!!

Plaja Corbu

O dulceață de întindere marino-plajială, distrusă de manelisme, ca restaur... sau... cherhanale ce nu au ce căuta acolo... cu parcări improvizate făcute de unul cu burta pe afară și soios, care iți cere 10 lei pe zi, într-o zonă protejată, cu relații strânse la Primaria Năvodari... Plaja scobită pentru a turna beton și de a pune boxe date la maxim cu muzică ce nu o dorim.

Vrem să auzim marea, boilor!

Mâncați în altă parte! De ce trebuie să combinăm plajele cu cheflitul? Sigur că se poate dar nu în biosferă. Așa că...

Nu recomand

Evident... sunt un bou... pentru că văd altfel lucrurile prin prisma mea tâmpită. Sigur că, RECOMAND, aceste locuri, celor care LE POT LĂSA AȘA CUM LE-AU GĂSIT.

Summarum spus pentru cele spuse mai sus

Ce voi scrie mai departe, știți și voi, mai bine decât mine. Prin cele observate însă, în biosferă, vreau doar o subliniere pentru aducere aminte.

Voi sunteți vocea.

Am uitat să iubim. Am renunțat la respect. Am intrat în nepăsare. Ne-am obișnuit cu plaiurile astea, de parcă ni le-a dat cineva. NU... NU... NU trăim aici cu titlu gratuit. AICI am avut norocul să ne naștem. România E TRISTĂ. E sub perfuzie și devine din ce în ce mai palidă prin păduri tăiate, PET-uri în ape și mizerii aruncate de la piscuri la șes... Inundăm plajele cu SUV-uri maneliste, până dincolo de țărm... Facem concursuri ilegale cu ATV-uri în biosferă... Tăiem munții ca la Roșia Montană... Voi puteți reacționa cât mai este timp - împreună cu mine, binențeles.

Voi sunteți Vocea!

Este ușor a distruge și aproape imposibil a reface. Să iubim pământul ăsta pe care pășim... El... sărăcuțul... nu ne poate iubi înapoi și nici voce nu are, să urle cât îl doare... Ne-a lăsat pe noi să avem grijă de el... Și-a lăsat capul pe umerii noștri și sufletul în mâinile noastre cu speranța că îl ocrotim ca pe un copil... că îl hrănim cu iubire și îi mângâiem... munții... pădurile... șesul... râurile și izvoarele cu apă ca lacrima... Roadele lui din care ne hrănim... Albinuțele care ne dau miere...

Voi sunteți Vocea! . Faceți zgomot tare și clar!

Hai să fim tandri cu țara noastră, iubind-o, știind că nu ne poate iubi înapoi. Nici nu trebuie. Suntem toți fiica sau fiul cuiva, născuți pe aceste plaiuri. Cu puterea de a fi puternici, să tragem o linie în nisip. Nu ne ajunge că trăim vremuri triste, nemernice și care ne scot din firea noastră dacică??? . Nu mai putem sta în genunchi tacuți. Nu mai putem sta cu teama în ochi. Nu mai putem privi viitorul prin țeava unei arme!...

Noi suntem Vocea!

Dacă renunțăm în a fi vocali, România nu se va sinucide dar, nici nu-i va face plăcere să afle, că viața e frumoasă, cu 20 de minute înainte să-și dea duhul.

Hai s-o iubim cum trebuie și s-o ferim de rele!!!

Pe oricând!

As dori daca se poate, John Farnham si "imnul" Australiei (asta zic ei, nu eu!), cu aceasta versiune: https://www.youtube.com/watch?v=by2IX8PKyoI


[fb]
---
Trimis de Alex_Macedo in 26.01.21 17:06:02
Validat / Publicat: 26.01.21 19:36:51
VIZUALIZĂRI: 1434INFO ADIȚIONALE
  • A fost prima sa vizită/vacanță în CORBU / CAPUL MIDIA
  • Alte destinații turistice prin care a fost: Aproape toată Europa dar mi-aș dori să văd mai mult.
SESIZEAZĂ
greșeală / conținut, limbaj
Adn. FAVORIT
29 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Alex_Macedo); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P14 ....acelasi colt de Rai
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 73500 PMA (din 55 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

29 ecouri scrise, până acum

webmasterX [26.01.21 19:34:44] »

Excelent

​Mutat în rubrica "Vacanța în zona Vadu-Corbu, CORBU / CAPUL MIDIA" (nou-creată pe sait)

-

Câteva fotografii realizate de voi acolo ar fi mai mult decât binevenite — atât ca ilustraţie a textului, cât şi ca informaţie utilă, ele fiind căutate, apreciate (şi solicitate) de cititorii interesaţi în această destinaţie... Poţi folosi linkul amfostacolo.ro/pic_add9.p ... 02392&hid=26724.

Sau... poate ceva video de pe acolo? Dacă ai filmat pe acolo, ar fi zuper-util — link încărcare video.​​

webmasterX [26.01.21 19:36:09] »

Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

alinafulg [26.01.21 19:55:17] »

Mărturisesc faptul că și eu am avut în vedere zona Vadu-Corbu pentru o vacanță în anul 2020, pe criteriul că acolo o fi mai putină lume dar până la urmă am avut inspiratia de a pleca in Grecia cu două zile înainte de a se introduce testarea anticipată obligatorie. Evident citind m-am distrat copios.

​Votat cu drag!

crismisscris / TELEFON [26.01.21 20:08:05] »

Am negat mulți ani apartenența la litoralul românesc, am zis că eu nu, la maneleala, la cocălăreala asta nu, nicicum!... Până am descoperit una, alta... Tuzla, Corbu, Vadu, Gura Portiței, Sf. Gheorghe... Sigur, nu-s perfecte, drumul e un coșmar, nu recomand... Plajele neamenajate, fără șezlonguri și umbrele, fără toalete... Nu recomand deloc.

Și trebuie să mă credeți. Eu sunt Vocea!

***

Faine 5 zile înlocuitoare-de-Ellada ați avut! Cârciuma închisă e Cherhana Moesia, una din preferatele mele - culmea! un colț de Ellada! ; săracii, au ajuns să organizeze brunch-uri​​​ în weekend... Fuck you, covid!!!  

webmasterscris / TELEFON [26.01.21 20:44:00] »

Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;

— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ necesar unei astfel de selecții.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

krisstinnascris / TELEFON [26.01.21 21:10:13] »

@Alex_Macedo:  Virgina asta are un nume? Cum ai găsit-o? Știu că-s rare in vremurile astea vitezomane și moderne ​​

Să înțeleg că a fost totuși bine pe plaja de lângă stâncă? Omul cu deranj la stomac v-a descoperit locul chiar după prima voastră zi de plajă?  

Nu e frumos să râzi de oameni, știu, dar... cu scuzele de rigoare, eu chiar am râs de tine. Un pic

De mâncat, pe unde ați mâncat? Ai găsit ceva drăguț, fără vodcă la intrare?

Măi, sper să nu rămânem cu sechele dar fuga asta de oameni  face febră musculară... la cap, eu am obosit deja și m-am saturat să fug fără să fug, să mă pitesc fără a juca “pitita” , să visez fără să dorm și să mă “distrez” fără distracție

Și eu am avut voce, mai mereu am spus ce mă doare, dar, așa cum am menționat mereu, spun iar: “păcat că avem o țară pe care o iubim doar unii dintre noi, oamenii de rând” .  

Și, cum bogații sau Iubitorii de “muzici despre dușmani și bani” nu prea-s interesați de vocea noastră și nu citesc despre nemulțumirile noastre, nu ne rămâne decât strigatul mut sau tastatura surdă, singurele pârghii  pe care le avem la îndemâna.  

Aștept pozele

Felicitări!

PS: Vezi? Mă distrez fără distracție, exact ce spuneam mai sus

Salutari Faraoanei, ea e “vinovata” principală pentru distracția mea, dacă ea nu insista să mergeți la mare, eu adormeam acum nedistrată.  

Sănătate, toate cele bune vă doresc!

zapacituscris / TELEFON [26.01.21 22:32:15] »

@Alex_Macedo:  

Stam abrutizat de o dilemă, precum hiena între leu și crocodil... Cu ce să-ncep? Să m-apuc de rezolvarea problemei segmentate de artimetică a lu' ăla​ micu' ca să poci să i-o explic în tonalitatea "la minor" sau să stau blând la programare (oblojania cu ventuzele pentru tratarea acneei seniorale).  

"Reflectorul" mesageriei electronice m-a salvat pe moment, refugiindu-mă în singurătatea camerei de urgențe fiziologice, unde în tihnă am digerat (!) textul postării cu Vadu.

Zumzetele de dincolo de ușă nu mi-au mai permis nici măcar să votez, darămite să răspund cu un ecou. Am fost smuls cu forța și pus să rezolv prin metodă grafică​, apoi ca mielu' turbat am trat acneea ancestrală.

După aiaste trebi cosmogonice, dă-mi voie dragul meu prieten și frate să ​te felicit dar să te și cert.  

Te felicit pentru inspirația de a posta acest review taman azi, în ziua de 26 gerar, zi în care, în ​alte timpuri, trăiam decenii de împliniri mărețe. Te cert, să nu te superi, rogu-te, pentru deșertul ce l-ai așezat atâta amar de vreme, poate ai fost motivat. Mărturisesc că slovele-ți măiastre ne-au lipsit.  

Revenind la text, nu pot să nu remarc, grija ta pentru paradisul nostru pierdut. Dacă Vadu a fost cândva un paradis, acum e pierdut, cred că pentru totdeauna. Ar mai avea o șansă și aceasta rezidă din cartea lui Alan Weiseman - "Lumea fără noi", un adevărat thriller ecologic. Interesele meschine ale unor cârduri de "păsări călătoare" au "clocit" murdar și au născut monstruos pui vii,   ce s-au împrăștiat ca pelagra în Biosfera Deltei Dunării și pe plajele litoralului nostru drag.  

Manifestul tău este dulce-amar, subscriu întrutotul la conținut, dar mi se pare o luptă cu morile de vânt (cel puțin să fi fost olandeze). Porcăiala, viermuiala, căpușarea și orbecăiala au fost ridicate exponențial la nivel de politici strategice fanariote (cu sens peiorativ). Cum poate fi altfel, dacă ce este stabilit prin ucazuri domnești, nu se aplică? Ce frumos ne îndemni să fim tandrii cu țara noastră. Tandrețea e a lăcustelor de tranziție, care au aruncat țara în degringolada morală, fără scrupule și motivați doar de arginții parvenitismului politic.

Ne rămâne doar căutarea adevăratelor valori și înălțarea lor prin tactici și strategii inteligent construite, ce ar  putea (dar nu e sigur, cu amărăciune o scriu) cataliza​ renașterea paradisului românesc, deocamdată pierdut.

msnd [26.01.21 22:40:27] »

Pe lângă lacrimile cu care am râs citindu-te, mi-ai adus aminte de o vorbă de care nu îmi mai aduc amine de când o știu:

„Ce frumoasă țară este România asta! Păcat că este locuită!”

De ce apari așa de rar pe aici? ​Am remarcat că ai un stil unic de redactare, care ar merita o prezență mai susținută.

Felicitări pentru articol și cât mai multe excursii reușite! ​

CristinaElena77scris / TELEFON [27.01.21 06:39:11] »

Textul este savuros. L-as reciti de țînșpe ori. Veritabil talent scriitoricesc, o încîntare  pentru mintea și ochii mei.  Mi-a plăcut tot, dar tot și am și văzut toată aventura ca și cînd eram spectator.  Mi-a plăcut teribil prețul ) Știu ca sunt obraznica, dar mai vreau plăceri vinovate de genul ăsteia! Exista vreun blog, ceva?? Plătesc! ) prețul care se cere  mulțam fain, minunatule!

ANILUscris / TELEFON [27.01.21 10:17:45] »

O plăcere... un deliciu... scrisul tău despre mica voastră aventură la țărmul românesc...

Pozele unde sunt, că tot ai menționat că vom vedea în poze?!!!

Nu am ajuns la Vadu și nici nu cred că voi ajunge... bine, știu să nu spui niciodată... viața nu știm ce ne mai rezervă...

Apropo, noi nu am renunțat la vacanța din frumoasa Eladă și ce bine a fost... bine cu stresul de rigoare înaintea plecării!

Felicitări pentru scriere, am râs cu lacrimi, dar nu de tine... !!! ​

​​​​

Alex_Macedo [27.01.21 14:38:50] »

@alinafulg

​Alina, inspirația ta privind Grecia s-a dovedit a fi, lozul norocos!  

Am crezut, în naivitatea mea că un loc făr de lume, neamenajat, nu va fi pe gustul majorității​... Am pornit spre plaja Vadu la 7 în zori, tocmai pentru a ne aranja... ehm... cotețul, în liniște. Totul este paradisiac 4 ore... dar, după... începe balamucul. De la 10 perechi pe plajă, ... la ora 12... 50... 70... 100 de persoane.

Oricum, noi nu stăm mai mult în nisip. 3-4 ore pe zi, ne ajung. Am aflat ulterior că în acea zi, au fost 7000!!! , de turiști pe plaja Vadu...

Mă bucur că te-a distrat citirea și mulțumesc pentru vot.

S-auzim, numai, de bine! ​​

Alex_Macedo [27.01.21 16:55:58] »

@crismis:  Cris! Doamnă doctor... Știu că tu ești Vocea! Ești în prima linie și cea mai sensibilă, prin expunere. Întotdeauna, vei avea respectul meu deplin, pentru munca depusă. Ți-am mai spus chestiile astea în trecut...

Să știi însă că și plajele neamenajate, au un farmec aparte. Bine... ​chestia cu toaletele, subscriu. Este inadmisibil să îți faci nevoile prin... mmm... Ciulinii Bărăganului, vorba unui scriitor.

Dacă stau bine și gândesc adânc, să știi că Vadu are ceva din boemul eladian. În multe privințe, chiar seamănă.

Într-adevăr :

FUCK you, Covid!... and the horse that You ride in on... and the all cavalry behind You​​!

Mersi de citire și sper că ți-am adus și zâmbete.

Numai bine ție si lui Tati​​!

​​​

Alex_Macedo [27.01.21 17:56:16] »

@webmasterX:

... Îți scriu acum că altfel uit!

Mulțumesc pentru TOT, de-a lungul timpului... pentru așezarea în pagină... pentru facilitarea dialogului prin formule tehnice și mai ales prin NEeditarea textelor!

Ai făcut pentru mine... care sunt un dificil... o plajă jucăușă și fără restricții în limitele normalului pe AmFostAcolo. Trebuie să te felicit, pentru că, ai limitat cenzura la minim... eu fiind mai slobod de gură.

Mulțumesc frumos!

Carmen Ion [27.01.21 19:17:54] »

@Alex_Macedo:  Încep cu un oftat luuung... L-ai auzit?!!  

Uite, de aia am eu rețineri cu bântuitul prin patria natală, și în special pe litoralul autohton. În ultimii ani, de fiecare dată prin bunăvoința AFA și a lui Cornel, am ajuns totuși de nu mai puțin de trei ori la Marea noastră Neagră, la Costinești, 2 Mai și Eforie Sud, și de fiecare dată m-am îngrozit de atâta mizerie și nesimțire.    Ah, era să uit, am mai fost o dată, de un 1 Mai muncitoresc, la Eforie Sud cu o mini-gașcă AFA, la inițiativa @Mariei55, fie-i țărâna ușoară, și, fiind extrasezon, parcă-parcă nu a fost chiar așa de rău - vorbesc de mediul înconjurător, evident, căci anturajul a fost de milioane...

Oamenii strică, oamenii distrug, iar noi - românii - suntem campioni mondiali la capitolul acesta! Uneori îmi vine să-mi smulg părul din cap!!!

Nu-mi plac surprizele, și România e mereu surprinzătoare, așa cum suna un slogan de acum câțiva ani, când (încă) ne mai preocupa ideea unui brand de țară. Sigur, surprizele por fi plăcute ori neplăcute, dar când pleci în vacanță parcă n-ai chef să vezi nevăzute și să trăiești netrăite. Părerea mea!

Nu sunt aventuroasă din fire, n-am fost niciodată și cu atât mai puțin acum, când am început să îmbătrânesc. Îmi place să merg la sigur, de aceea aleg mereu Grecia, atât de iubită și de tine și căreia înțeleg că i-ai întors spatele anul trecut din motive de Covid, naiba să-l ia! Eu nu: consecventă precum sunt, m-am regalat cu două reprize elene de câte o săptămână; 1-0 pentru mine... , dar sper să nu recidivezi anul ăsta cu altă vacanță litoral-mioritică și să faci să crească scorul...

Vadu, Cornu, Gura Portiței - n-am ajuns în niciunul din aceste locuri mai sălbatice, chipurile, deja contaminate însă, din câte înțeleg, de ”turismul de masă” manelisto-chiolhanaro-diareic. Nu, mersi!

Am aflat din review că ți-au plăcut gazdele de la Vadu și că te-ai simțit bine alintând pisica, dar am și eu o curiozitate: în afară de plajă, cu ce v-ați umplut restul timpului în pustietatea aia?

PS Mi-a plăcut maxim ilustrația muzicală, e una din melodiile mele preferate. Mulțumesc!

Together we can make things better?!! Nu știu ce să zic...

Să ne revedem și reauzim cu bine!

PPS Amuzantă aliterația din titlu și de tot hazul comentariul cu prețul din caseta tehnică!​

Alex_Macedo [28.01.21 12:35:50] »

@krisstinna

​Virginele astăzi sunt rarisime... și în privința cazărilor... și se feresc să își dea numele. Mai ales în România unde, închirieri stil, all-house, le numeri pe degete, în special cele vecine cu, sau în buza litoralului... Eu fiind jumatate grec, dacă nu pot să ajung în concediu, să adulmec Marea Egee, mai bine stau acasă, întins ca vaca pe canapea. Marele merit îl are Faraoana care a încălecat... mediile de socializare timp de 2 luni, dorind-u-și o singură chestie : toata casa și singuri în tot perimetrul. A fost o pleaznă căzută în poală.   

Plaja este o minune a planetei. Chestia mizerabilă e mai... metaforic... Nu și-a făcut nimeni nevoile dar mizerie au lăsat, ca să îmi pierd eu timpul adunând chestii aruncate și să refac locul de plajă. ​

Masa... mic dejun-prânz-cină, a fost doar la Restaurantul Macedo' s Home Made. Adică... am gătit de toate... pește, boi, vaci, înaripate​. Faraoana nu e pretențioasă pe partea asta. Oricum, eu gătesc și acasă. Noi ăștia, mai grecotei le avem cu d' astea.

Psihoza de a sta departe de oameni, nu îmi aparține. Faraoana, dacă ar fi fost obligatoriu costum de cosmonaut, în public​, ar fi fost piscul fericirii în ceea ce o privește.

Mă bucur că te-ai relaxat, citind.

Sănătate și toate cele bune îți dorim și noi. ​​

​​​​​​​​

Alex_Macedo [28.01.21 14:42:27] »

@zapacitu:  

Master Z!

Dragul meu drag prieten, frate și scrib multitalentat!

Ce pot eu să îți răspund ție care, le știi mai bine decât mine? ... Știi foarte bine că în corola asta a scrisului, ai nevoie de liniște. Și să citești un text, îți trebuie atenție, d' apăi să-l scrii... așa cum îți dorești să sune. ​ Am realizat că îți este greu să poți avea câteva minute doar pentru tine, să citești, copiii fiind pe primul loc.

Așa trebuie sa fie! Ești tată tânăr și trebuie să fii inspirația lor. Să le transimți lucruri de căpătâi, importante în ale educației și vieții.

Revenind la ale noastre... Ți-am mai zis eu că mă tot moșmondesc din septembrie trecute, la a pune în pagină ceva. Și tu ești o rara avis! Nici tu nu poți oricum, dacă nu ai starea necesară. Eu sunt ca o mimoză și sunt supărat pe mine,

​care... scrie... șterge... editează... mai aruncă o înjurătură care pică bine în text dar, nu public, pe AmFostAcolo​. Din astea... Știi tu!

"Lumea fără noi", ar trebui citită ca Biblie de toate guvernele. Sunt pe planetă cam... vreo... 20... 30 de familii bogate care dau ora exactă. Ce este trist cu Vadu? În acele vremuri, nu erau interesele de azi și nimeni nu forța la limită Statul român la prăpăstii. Noi, românii, de idioți ce am fost și suntem am distrus Biosfera cu B mare, înainte de a da... cu virgulă, în fata puterilor planetare​ ce conduc lumea. Așa că... să nu se scuze nimeni, când tovarășii făceau asta, începând cu grâne din glia noastră trimise sovieților și alte nemernicii... Am avut în conducerea acestui plai, imbecili cu 2 clase, ca tramvaiu' . Azi avem șmecheri care disipează averiile furate din aceeași glie, prin bănci cu ștaif ale unor insule cât... Bobohalma... Că tot vorbeam de...

Da! Adevărat!... Sunt un personaj din Cervantes și lupta cu morile, olandeze sau nu, măcar mă fac să îmi golesc sufletul de pietrele ce dor. Nu voi reuși să schimb lumea, dar, dacă o fărâmă din nația asta, începe să dea cu piciorul în ușă... pașnic, ... așa pe un colț. De fapt... am vrut sș îmi arăt apartenența la, Până aici! Gata!

Venerabile...

Să ne fie bine și mersi de citire. ​

Cu drag,

Don Quixote. ​​​

​​​​​​​​​​

zapacituscris / TELEFON [28.01.21 15:03:59] »

@Alex_Macedo:  Mulțumesc pentru toate rândurile scrise,   ideile transmise și vorbele schimbate. Ținem aproape!  

Al tău umil,

​ Sancho Panza​

Alex_Macedo [28.01.21 15:23:04] »

@zapacitu )) )) )) )) )) )) )) )) )) )) )) )) )) )) )) )) )) )) )

Vezi? De aia imi esti tu, drag... Ca esti nebun, fratele meu!

Nu te-ai putut abtine...

)) )) )) )) )) )) )) )) )) )) )) ) )) )) )) )) )) )) )) )) )) )) )) )) )) )

Ellada_sagapo [28.01.21 23:32:39] »

@Alex_Macedo:  Momentul acela, ACELA, cand in inbox, printre zeci de teste si esee trimise de secretara scolii pentru a le corecta (deh' ,   scoala online) vad notificare cu un nou review marca Alex Macedo!  

​Salutare de pe taram elen aflat in lockdown, partea a doua, inca din Noiembrie!

Si eu cam plang ca nu ma pot bucura de Grecia desi-s aici! )

Inteleg tristetea pe de o parte pentru ca vacanta nu a fost unde cerea sufletul, si pe de alta parte pt ca a fost pe litoralul romanesc, pe care eu personal nu l-am slavit niciodata. Muntii nostri insa, ehe, ce dor. <3 Si pentru ca tot am adus vorba de dor, m-a sagetat sa citesc: "nu banii erau tragedia ci, lipsa de a-mi vedea a doua patrie mumă, după România. " asta pentru ca din cauza aceluiasi COVID, mi s-a parut mai sigura Grecia decat Romania​, nu am vrut sa risc sa ii aduc mamei virusul in caz ca il iau in drum spre casa, si nici nu am vrut sa risc sa raman blocata prin tara, asa ca 2020 a fost primul an cand nu am mai ajuns in patria muma.

In schimb, dintodeauna mi-am dorit sa ma duc in insula Santorini, aviz iubitorilor, dar uram ideea de atatia oameni pe metru patrat. Am prins-o mai "goala" decat mi-as fi imaginat, ba mai mult, nici nu mi-as fi imaginat vreodata ca o sa ajung sa am infinity pool doar pt mine.  

Deocamdata 2021 este doar o replica proasta a anului 2020, dar sa speram ca este anul in care ne vom revedea patriile muma, eu Romania, voi Grecia.

Multumesc pentru doza de bucurie si ras cu lacrimi, aveam mare nevoie. <3

O sa il recitesc cu siguranta si in alte zile si astept oricand noutati.

P. S. In loc de final, mi-a placut finalul cu vocea! ​​

Alex_Macedo [29.01.21 11:28:09] »

@msnd:  Intenția mea de a insera autoironia și perpexlitatea umană în personaje, iată că a avut efect!!! Mă bucur că citind ai râs. Sincer... pentru mine contează ca, cititorul să se relaxseze în text.

Chestia cu România și păcatul de a fi locuită este de fapt, foarte trist. De ce? Mă gândesc, cum ar fi aratat plaiurile noastre cu populație elvețiana.

​​Dacă nu mă ocup de un text cum trebuie, pentru a avea​ siguranța ca, măcar marea parte din el să fie citit, mai bine nu scriu nimic. Nu îmi doresc să fiu citit pe diagonală și nici rândurile să fie sărite. Tot acest proces ia timp. În primul rând trebuie să îmi sune mie cum trebuie.

Mulțumesc de vizită și vacanțe cât mai reușite. ​

Alex_Macedo [29.01.21 12:29:39] »

@Carmen Ion:  Cărmenuța... nu trebuie să oftezi. Eu îți înțeleg starea. Din nefericire noi suntem poporul, Nu Ne Pasă. Avem atitudine cerebrală învinsă. Nu vedem în perspectivă... "Băhhh, uite că ăia aruncă! Noi de ce să nu aruncăm... Noi suntem mai fraieri? ". Atitudine total inversă, de cum trebuie să fie de fapt. Dacă atragi atenția, îți iei și ceva înjurături și poate fi și o bătaie inclusă.

De aceea și multe alte motive, nu mă încântă concedii pe litoralul nostru. Șansele ca totul să fie un mare fâs, sunt foarte mari. Ne-am orientat spre, din cauza pandemiei. Noi circulăm mult cu mașina în Grecia. Nu stăm locului. Am zis că dacă se întamplă ceva să fim totuși acasă.

Gazdele din Vadu, niște copii minunați... pisica la fel​. Ce poți să faci acolo? NIMIC. Plajă... Am mai facut câteva drumuri, așa ca să nu stăm în casă... Navodari... Constanța. Ambele suprapopulate, zgomotoase plus trafic infernal. Deci... mai multe nu mai zic. Vadu este un sat simplu... cu farmecul lui de românism arhaic dar, drumuri neasfaltate... praf. Unde era asfaltat, gropile aveau zâmbete largi. Repet, în afara de plajă, mai nimic.

Chestia cu... make things better, e doar un îndem idealist. Poate mă aude cineva ... Melodia este și preferata mea din lista foarte scurtă.

Aliterația din titlu este intenționată iar cu prețul din caseta tehnică, a fost o chestie spontană

Să ne revedem și auzim sănătoși​. ​

​​​​​​

Alex_Macedo [29.01.21 18:30:21] »

@CristinaElena77:  

Spusele tale mă flatează, Cristina. Mulțumesc mult.   

Ideaa principală este întotdeauna ca cititorul să se afle în poveste. Să observe la personaje, umanitatea lor și imperfecțiunea dată și provenită din miezul structurii sau construcției firi umane, plus autoironia. Greșeli, ... dat în stambă, ... ieșiri necontrolate și datul cu oiștea în gard. Toate astea arată lipsa robotismului perfect, dând aromă farmecului ființei umane cu plusuri și minusuri.

Din nefericire, aceste... ehm... dorite plăceri vinovate, cum le definești tu, nu sunt ușor de pus în pagină. Se cere o stare specială, pentru ca TOATA LUMEA să înteleagaă ce vrei să spui și unde vrei să-i duci cu povestea. Poate ai în minte ceva ce sună foarte bine dar este degeaba dacă NU transmiți cum trebuie. De aceea, aceste povești sunt rare. Din același motiv, nu am nici blog. Sunt o fire mai boemă si dificilă. Pe blog trebuie să stai... încălecat. Să găsești tot timpul ceva de postat. Eu nu am nervii și nici timpul necesar. Am marele noroc că, administratorului acestui site, AmFostAcolo, îi place să aibă și câțiva... nebuni frumoși care scriu aici și nu cenzurează deloc... sau dacă o face, in cazuri rarisime, înseamnă că ai dat-o de gard rău... și uite așa, îmi suportă mimozismele. Acesta este singurul site pe care urc postări, prin simplul fapt că mă simt ACASĂ!

Mulțumesc de vizită și... prețul din caseta tehnică este tot o permisivitate! , ... aparută spontan.

Alex_Macedo [29.01.21 18:59:41] »

@ANILU:  

Dragă colegă! Așteptam să văd ce zici și cum îți va pica... chestia asta scrisă​. Văd că e de bine. Mai am ceva până la rugină.

Pozele au venit după pentru că erau... răsfirate prin telefoane, tablete... dezordine, fir-ar... ​.

Chiar nu te sfătuiesc să ajungi prin Vadu decât dacă te atrage să stai mult la plaja sălbatică. Altfel, mai nimic pe acolo. Tot în Eladă e mai bine.

Asta mi-am și dorit, să râzi cu lacrimi. Ideea era să râzi și de mine. Chiar mi-aș dori ca toți, care mă citesc, să râdă de mine. Tot textul este o autoironie.

Mulțumesc mult că ai trecut pe la mine... și mai ales că ai citit!! ​​​

mariana.olaru CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA [30.01.21 14:32:23] »

Lăsând deoparte aprigul  tău stil de de persiflare și autoironia la tot pasul, pe care le apreciez și le împărtîșesc deopotrivă, am perceput articolul tău ca pe un oftat prelung, cu ecou reverberant, menit să răscolească inima oricui” călător” printre cuvintele și cugetările tale, ca pe un strigăt de ajutor și în cele din urmă, ca pe o chemare la luptă. Mi-ar părea rău ca acesta să fie finalul și să nu auzim și strigătul de victorie, căci ce e mai dulce ca simtământul izbânzii?! Iți doresc din tot sufletul să atingi cât mai curând ținta spre care ți-ai îndreptat cuvintele de final! Eu una sunt în asentimentul tău și susțin chemarea ta, cu speranța că la ea vor răspunde pozitiv cât mai mulți dintre semenii noștri! Să nădăjduim că vor veni oameni și vremuri mai bune!  

Alex_Macedo [01.02.21 06:50:59] »

@Ellada_sagapo:  Oooooooooooo, ce surprizo-plăcere!!!

​ Sper că ești bine și sănătoasă, în Elada ce​a frumoasă. Tu, de teamă rațională, nu ai venit în țară. Eu am fost nevoit să aleg​ și din aceeași teamă nu am luat drumul Greciei. Acum îmi pare rău pentru că 2020, a însemnat un sfert de turism spre Grecia. Plajele aerisite... fără tumult turistic... trafic lejer spre litoral și evident Santorini care are mai mult farmec ​dacă lipsă turiști.  

Mă bucur că ți-am adus bucurie și hliziri, într-un lockdown nedorit. ​

​S-auzim numai de bine și mersi mult.

Alex_Macedo [01.02.21 07:44:41] »

@mariana. olaru:  Stimată și dragă, colegă!

Apreciez faptul că articolul are sens și valoare în ochii tăi. De fapt, asta am perceput în simțirile tale de-a lungul anilor, petrecuți pe AmFostAcolo.

Sigur că, avem nevoie de treziri, oricât de palide ar părea. Manifestul meu e un ideal care dă senzația de irealizabil. Prefer să cred, poate prin idei naive, că eliminarea nepăsării prin introducerea credo-ului si religiei Noua-Ne-Pasă, dezideratul poate fi atins. Sunt convins de susținerea ta sub același stindard. Nici nu mă așteptam mai puțin.

Dacă nu acum, ... cei ca vor veni din urmă să înțeleagă și adopte, Noua-Ne-Pasă. Mulțumesc și mă bucur că ai trecut pe aici să lași un gând.

Ce va fi să fie bine!

Dan&Emascris / TELEFON [01.02.21 21:50:34] »

Super haios, bobohalmezule! 🤣🤣🤣

Alex_Macedo [04.02.21 08:26:45] »

@Dan&Ema:  

Heeei, Danuț!

Hai că le-am bobohalmat...de nici bobohalmele nu mai știu care-i bobo și care-i halma.

Mersi de vizită.

Cărări liniștite în culori pline prin munții noștri, îți doresc!

Mioritik🥂🌺scris / TELEFON [26.06.21 23:48:56] »

@crismis: 😳🙄🤔

Doamna doctor...

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul articolului (review-ului) de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
11 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Alex_Macedo, alinafulg, ANILU, crismis, CristinaElena77, Dan&Ema, Ellada_sagapo, mariana.olaru, Mioritik🥂🌺, msnd, zapacitu

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

[C] Copyright 2008-2023 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
pagină generată în 0.29628992080688 sec
ecranul dvs: 1 x 1