ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 24.01.2021
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: > 60 ani
DIN: Ploieşti
ÎNSCRIS: 06.08.17
STATUS: PRETOR
DATE SEJUR
MAY-2017
DURATA: 4 zile
Prieteni
4 AD. + 1 COPII -- v: 9 ani
Raport PREȚ/CALITATE:
EXCELENT

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
AFA RECOMANDĂ: Pentru transfer Aeroport - Hotel (Roma) și/sau tururi turistice ale Romei / Vaticanului - recomandăm ghidroma.eu
  • Informatii sau rezervări: pe sait sau tel. +39 324 981 3672
  • TIMP CITIRE: 4 MIN

    Cu „binoclul” pe Marele Canal din Veneția (V)

    TIPĂREȘTE URM de aici

    Iată că am trecut și pe sub ultimul pod, Ponte del Accademia, din cele patru ce traversează Marele Canal, pe care l-am asemuit unui „dragon” în forma unui S inversat. Podul datează de la începutul sec. al XIX-lea când, din necesități imediate s-a ridicat în numai 37 zile și deschis publicului în februarie 1833. Atunci era cel mai mare pod arcuit din lemn din Europa. Ulterior i-a fost adăugată o structură metalică, dar proiectul pentru un pod din piatră a rămas în așteptare și-n ziua de azi. Podul pornește din fosta curte a

    Palazzo Cavalli Franchetti, aș zice cel mai chipeș și mai spectaculos palat din călătoria mea cu vaporetto pe Marele Canal al Veneției. Locuit de un mare bancher (căsătorit cu o Rotchild) după ce l-a renovat și modernizat în interior, fațada a păstrat-o gotică cu ferestre înalte și rotunjite. Acum este sediul Institutului de Științe, Literatură și Artă cu expoziții permanente.

    Vecinul de alături, Palazzo Barbaro, la fel de impozant, cu două corpuri lipite, unul cu fațada gotică, altul barocă, a fost locuit de un mare procurator al San Marco. Are interioare magnifice și picturi de Tiepolo.

    Fixez „binoclul” pe o mică bijuterie cu un spațiu verde la canal. Este Casina delle Rose pe locul căreia se afla altădată atelierul marelui sculptor Antonio Canova. Încă mai fructifică un Rodiu plantat de poetul D' Annunzio participant la cercurile literare și artistice ținute aici.

    În renascentistul Palazzo Corner della Ca' Grande astăzi este sediul Administrativ al Provinciei Veneto și Prefectura orașului.

    Palazzo Minotto Barbarigo, un cărămiziu autentic venețian deține o frescă de Tiepolo în capela sa, cu podele din lemn de ulm încrustat cu intarsii din sidef și rădăcini de măslin. Lipit de el, un alt Barbarigo de culoare albă și o ieșite impozantă la apă.

    Canalul se lărgește considerabil, ne apropiem, aș zice destul de repede de finalul traseului. Priveliștile sunt atât de frumoase încât mulți turiști se plimbă cu vaporetto în sus și n jos, ore întregi. Stau cu privirea numai pe latura stângă pentru a prinde în aparatul foto cât mai multe palate și las latura cealaltă pentru întoarcere. Privindu-le, nu poate fi omis Palazzo Gritti, de sec. al XIV-lea, cu fresce de Giorgione, acum hotel de lux.

    Urmează o serie de palate mai noi, foarte atrăgătoare pentru turiști, cum ar fi Palazi Morosini Finni datate sec. al XIX-lea, sediu al Consiliului Regional Veneto sau

    Flangini Finni cumpărat de un grec din Cipru, cu tavanele de interior susținute de grinzi aurite.

    Contarini Fasen din sec al XV-lea, un veritabil gotic venețian cu o stemă a familiei Contarini, mai păstrează ceva urme din fresca exterioară ce decora cornișa. Palatului i se mai spune și „Al Desdemonei” , personajul creat de Shakespeare.

    Morosini Ferro a cumpărat pe când venețienii părăseau orașul, amenințat de Republica Genova. Probabil la un preț bun, deși tot de Tiepolo este decorat. După 1740 trece în posesia familiei Ferro din Florența

    Alăturatul Ferro Fini, tipic venețian a fost cumpărat prin sec. al XIX-lea și transformat în hotel de lux. În timpul războiului a fost ocupat de nemți, apoi de americani.

    După o foarte frumoasă grădină pe colț cu o statuie albă, apar în toată grandoarea lor Palazzi Giustinian și Morosini sedii ale Birourilor Bienalei de Artă. În fostul Palazzo Ridolfi funcționează Hotel Monaco o clădire albă, joasă și elegantă.

    După încă două-trei clădiri ajungem la Biblioteca Nazzionale Marciana și Piazetta San Marco

    Aici am coborât din vaporetto și am fotografiat superba împrejmuire metalică cu o feronerie de excepție a grădinii, dar și o aripă a Biblioteca Nazzionale Marciana. Se zice că Veneția se va scufunda și numai în această Bibliotecă sunt cărți rare, manuscrise, schițe, ediții princeps și alte valori. Numai cele aduse de fugarii din Constantinopole după căderea orașului în stăpânirea turcă, sunt de o valoare excepțională. Desigur, vor fi salvate! Imediat după Bibliotecă apare imaginea de vis a Piazzale San Marco, despre care Napoleon a zis că este „Cel mai frumos salon al Europei” .

    Citește și CONTINUAREA aici

    [fb]
    ---
    Trimis de mihaelavoicu in 24.01.21 16:42:39
    Validat / Publicat: 24.01.21 17:43:38
    INFO ADIȚIONALE
    • Nu a fost singura vizită/vacanţă în ITALIA. A mai fost în/la: Diverse orașe

    VIZUALIZĂRI: 403 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
    SESIZEAZĂ
    conținut, limbaj

    8 ecouri scrise, până acum, la acest articol

    NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (mihaelavoicu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
    Poze atașate (se deschid în pg nouă)
    P19 Veneția. Canal Grande. Piazza San Marco și Palazzo Ducale.
    EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
    Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
    Puteți VOTA acest articol:
    PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 23600 PMA (din 24 voturi)
    NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

    ECOURI la acest articol

    8 ecouri scrise, până acum

    mirceabrasovPHONE
    [24.01.21 22:48:48]
    »

    Sărut mâna,

    Nu e o formulă de salut doar​, e o expresie a reconostintei și a recunoașterii trudei unei mâini harnice și generoase, la finele unui serial turistic important, publicat aici.

    Veneția, oricât de multe a arătat de secole celor care au fost fascinați de ea, prin astfel de " întâmplări", ne mai încântă și ne stârnește dorul de ducă.  

    E și cazul meu, care după ce am ratat în martie o săptămână de Florența, jurând​ că după ce ne lasă Carcalacul vom merge acolo în "regim de urgență", acum stau și cuget dacă va fi Venezia sau Firenze...

    Vă mulțumesc și va sunt recunoscător pentru tot ce ne-ati oferit.

    Dacă va fi o situație cât de cât normală, în august " atacăm" Lisabona.

    Ca și la​ Milano, de bază va fi d-na MICA, dar nici o informație nu e de prisos.  

    DRUMURI BUNE ȘI POSTĂRI GENEROASE! ​

    ​​​

    DB-01-VINPHONE
    [25.01.21 09:11:00]
    »

    Un review bun care mi-a trezit amintiri frumoase. Felicitări.

    mihaelavoicuAUTOR REVIEW
    [25.01.21 11:23:12]
    »

    @mirceabrasov:  Și eu sper... dar nu cred că anul ăsta!

    ​Am scris despre Veneția pentru că este unică și merită adusă în atenție. A o vizita în una- două zile, nu rămâi decât cu mirosul de canal, dar dacă optezi pentru mai multe, abia atunci îi descoperi  adevărata valoare. Și frumusețea ei.

    Mulțumesc și multă sănătate! ​

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    mihaelavoicuAUTOR REVIEW
    [25.01.21 17:41:32]
    »

    @DB-01-VIN:  Mă bucur. Mulțumesc și toate bune!

    micutzuPHONE
    [27.01.21 20:02:56]
    »

    Veneția ce frumos. Am amintiri placute de prin aceste locuri.

    mirceabrasovPHONE
    [28.01.21 00:01:12]
    »

    Două chestiuni mai vreau să punctez :

     Nu doar în Veneția ai nevoie de circa o săptămână, desigur dacă vrei să ȘI vezi. Dacă vrei doar să PRIVEȘTI, iar apoi să bifezi că și tu ai trecut pe acolo, îți e suficientă o escală aeriană... Acum multe zeci de ani, când am servit Patria, ca militar al armatei române, am învățat un lucru, nu cucerești un obiectiv dacă nu calcă infanteria prin acel loc. Același lucru e și cu turismul. În viziunea mea la un obiectiv nu te duci în pas alergător, sau să îl admiri din taxi, căci îți scapă nu doar finețurile​ ci și chestiunile generale. Și nu mergi doar o dată la el...

    Eu am pățit întâi la​ Sagrada Familia, în muzeu, când am privit precum ardeleanul girafa cam 20 de minute studiul de tensiometrie (pentru cine e interesat e un grup de săculeți minusculi cu nisip, atârnați la diverse lungimi, dintr-un fel de tavan) al geniului GAUDI.  

    Inchipuindu-mi cum s-ar vedea într-o oglindă pusă pe masă, dedesubtul lor, am ​"văzut" ceea ce sunt, sau mai bine zis, urmau să fie coloanele celor 12 Apostoli. Pentru ca nu am fost convins că interpretarea mea era corectă, iar machetelor și fotografiilor le-am acordat un minimum de atenție când am trecut de ele cu câteva vitrine, am mers iar după două zile, iar atunci am avut bucuria confirmării. Și a fost posibil pentru că am avut timp.  

    ​Apoi am pățit la Palatul Prezidențial din Abu Dhabi, unde trebuie să mergem din nou, dar cumva rupți de "turma" (iertată să îmi fie expresia). Și va spun și de ce.

    Acolo ​nu trebuie să te lași orbit nici de grandoarea construcțiilor, nici de pretiozitatea a tot ceea ce ochiul turistului poate cuprinde, nici de graba ghidului de a te aduce la microbuzul de incintă . Acolo frumosul și bogăția ingemaneaza tradiția cu tehnica de ultimă generație, creând frumuseți despre care nici măcar în 1001 de nopți nu se pomenește.

    Este atât de mare​ risipa de imaginație a celor ce au creat pentru acolo, atât de multă frumusețe, așa o perfecțiune în execuție, încât în cele două ore de vizită poți doar să privești, să acumulezi impresii, eventual poze, pe care să le " diseci" ulterior cu răbdare și, categoric, cu mari emoții. Și, ca să și zâmbiți, eu am intrat de curiozitate și în toaletele oficiale, unde tot ce era metalic era aur masiv, era de așteptat, dar erau impecabil lucrate...

    Și acum o mare bucurie în lupta cu Carcalacul. Mihai, de la trupa 3sud-est, lovit de Covid, cu un prognostic de 5% supraviețuire dat de medicii ATI care îl aveau în grijă s-a tratat cu invermectina și s-a vindecat, l-am auzit în această seară, când am auzit de asemenea că se analizează posibilitatea introducerii acestui medicament în proceduril​e medicale de la noi din țară și pentru prevenție și pentru tratament...

    Deci pare posibil să ne procurăm praf de mers, parfum de fum de​ avion și trolere primitoare, căci viitorul începe să sune mai bine.

    DRUMURI BUNE! ​

    mihaelavoicuAUTOR REVIEW
    [28.01.21 09:29:10]
    »

    @micutzu:  Să auzim de bine și să mai revenim! Mulțumesc pentru ecou!

    mihaelavoicuAUTOR REVIEW
    [28.01.21 09:36:22]
    »

    @mirceabrasov:  Eu sunt omul care prefer să merg de 2-3 ori într-un loc, să-l înțeleg bine, decât fuga, fuga și nu rămân cu nimic.

    Interesantă chestia cu săculeții din Sagrada Familia! Nu am știut. Cum ar fi să mă mai duc odată? Și acum aș pleca!

    În Dubai nu am fost și nici nu m-aș duce.

    Cu Invermectină s-a tretat o cunoștință a mea​ chiar și după externare și acum e OK.

    Mulțumesc de ecou și să fie bine! ​​​

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    micutzu, mihaelavoicu, mirceabrasov
    Alte impresii din această RUBRICĂVacanța în Veneţia:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.060781002044678 sec
    ecranul dvs: 1 x 1