ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 22.09.2020
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Galați
ÎNSCRIS: 27.07.12
STATUS: POSEIDON
DATE SEJUR
AUG-2020
DURATA: 2 nopți
Cuplu
2 ADULȚI
PREȚ SEJUR 694 lei
FĂRĂ transport
CAM: DblStd
REGIM MASĂ MD
Raport PREȚ/CALITATE:
EXCELENT

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
PLAJA şi MAREA:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE REZULTATĂ
100.00%
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
[fb]
TIMP CITIRE: 9 MIN

O gazdă perfectă pentru noi, iubitori ai plajelor sălbatice Corbu și Vadu

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE

Azi va fi vorba tot despre mare și tot despre Corbu! 😊 De data asta, despre o locație pe care am ales-o din timp, după o atentă evaluare, așa cum îmi place și cum îmi e obiceiul... Din păcate, lucrurile iau câteodată întorsături neașteptate și într-o secundă poți să-ți vezi toate planurile date peste cap! Dar nu-i nevoie să insist pe subiectul ăsta, știți și voi foarte bine... Din fericire, de data asta, deși sub semnul întrebării până în ultima clipă, fragila țesătură de evenimente familiale ne-a direcționat totuși spre Corbu la data programată, la numai o săptămână după scurta escapadă descrisă dăunăzi...

La început de iulie, abia întoarsă de pe tărâmuri elene, mi s-a făcut din nou dor de mare! :) De marea noastră... Deja începuse nebunia pe litoralul românesc, toată lumea părea avidă de băi de mare și de soare, în special în week-end-uri... Iar noi doar la un week-end puteam spera. Totuși, m-am gândit că în cei mulți kilometri de plajă de la Vadu sau Corbu om găsi și noi un pătrățel, astfel încât să ne putem distanța corespunzător de cei din jur. Și aveam să estimez corect.

În Vadu sunt puține unități de cazare listate pe booking, în Corbu oferta e mai bogată. Poziția n-avea prea mare importanță, oricum urma să mergem la plajă cu mașina, așa că m-am concentrat pe facilități. Mi-a atras atenția Villa Ciao, o proprietate nouță și dichisită, după cum o prezentau fotografiile, situată între șosea (DJ226) și Lacul Corbu, imediat ce se termină satul, în capătul dinspre Năvodari, la doar 500 m de locul de unde se face unul din drumurile de pământ ce duc la plajă.

Un argument în plus a fost conceptul adult only, asta însemnând odihnă garantată! Am rezervat deci o cameră dublă cu mic dejun inclus, pentru 2 nopți (de vineri până duminică), la prețul total de 694 ron. Am avut posibilitatea de a anula gratuit până cu vreo lună înaintea sejurului, apoi banii au fost retrași automat de pe card. La momentul rezervării, proprietatea era deja bine cotată, cu notă peste 9; în prezent are 9,4 din 72 de evaluări.

Ca de obicei, am trecut Dunărea cu bacul pe la Brăila, ne place foarte mult drumul acesta ce traversează Dobrogea, e destul de liber, iar peisajele sunt spectaculoase. Singurul dezavantaj e că vara, când tranzitul crește, se pot face cozi semnificative la bac, lucru care ne-a întârziat și pe noi cam vreo oră (la întoarcere, am preferat podul Giurgeni – Vadu Oii, unde n-aveam să stăm decât maxim 1 minut și, implicit, peisajul anost și prăfuit al Bărăganului). Am intrat în Corbu însoțiți de un spectaculos apus de soare și ne-am înviorat la gândul că peste câteva minute poate vom avea norocul să-l admirăm din balconașul nostru de la vilă!...

Reperasem deja locația cu o săptămână în urmă, am pătruns pe poarta larg deschisă și am parcat în zona spațioasă, special destinată acestui scop, din stânga intrării. Prima impresie a fost deosebit de plăcută, având în vedere curtea acoperită cu plăci mari de travertin, rondurile cu flori și pomișori, gazonul perfect tuns ce părea să se întindă până departe, spre lac și, nu în ultimul rând, profilul elegant al clădirii albe, cu doar 2 niveluri și cu ferestre mari, alungite.

Înainte de a pleca de acasă, anunțasem printr-un sms ora probabilă a sosirii, mi se răspunsese că vom fi bine veniți la orice oră. Ne-am echipat cu măști și am deschis ușa vilei și într-adevăr, la mica recepție din hol ne-a întâmpinat însuși proprietarul, un tânăr volubil, al cărui zâmbet se ghicea ușor în spatele măștii... și despre care am aflat, printre altele, că-i tot gălățean ca noi. Am remarcat, pe biroul recepției, flaconul de dezinfectant pentru mâini, un pachet cu șervețele umede, un bol cu bombonele și un ghiveci simpatic cu o plantă verde... plus ceva înscrisuri utile, gen parola de wi-fi sau orarul micului dejun.

Ne-a fost alocată camera nr. 5, situată la etaj. Evident că prima dată ne-am repezit pe balcon și, cu bucurie, aveam să realizez că aceasta este probabil camera cea mai bună din cele 8 ale vilei, cel puțin din punctul meu de vedere! Fiind situată pe colț, beneficiază de un balcon imens în formă de L – o latură dă spre liziera de copaci ce delimitează proprietatea de cea vecină și spre parcare, iar cealaltă oferă o splendidă vedere frontală asupra Lacului Corbu! Și da, într-adevăr, am prins ultimele raze de soare dispărând printre copaci și norișori și apoi cerul îmbujorându-se frumos deasupra lacului... Foarte, foarte frumos! În comparație – o să vedeți și în poze – balcoanele vecinilor erau mult mai mici.

După ce am savurat spectaculosul apus de soare, am trecut, bineînțeles, la definitivarea „inspecției” . Totul mi-a plăcut, se vedea peste tot tușa modernă, precum și materialele și finisajele de calitate! Aveam să aflăm ulterior – Villa Ciao este o afacere de familie, construită cu fonduri europene plus o contribuție privată, deschisă de numai vreo 2 ani; proprietarul a locuit bună vreme în Italia, de unde și aerul de vilă romană al construcției, terasei și grădinii.

Am avut o cameră spațioasă, decorată în nuanțe neutre (bej-maro-alb), mobilată clasic: pat matrimonial (saltea excelentă, lenjerie albă de bumbac satinat) cu câte o noptieră de-o parte și de alta, o măsuță cu TV cu ecran plat, 2 taburete, dulap (pilotă de rezervă, umerașe, uscător de păr), oglindă și minibar (apă, sucuri, bere, alune, ciocolată – prețuri rezonabile). Pe jos era parchet laminat, iar cele 3 ferestre mari erau acoperite cu perdele albe și draperii închise la culoare. Ușa dinspre balcon era dublată de sită contra insectelor. La venire, am găsit camera plăcut răcorită de AC-ul pe care gazda noastră îl lăsase pornit, dar ulterior n-a fost nevoie să ne mai folosim de el, noaptea am dormit cu geamul deschis și a fost ok.

În baie se intră direct din cameră. O încăpere decorată simplu, dotată conform cerințelor: vas de toaletă, chiuvetă, coș de gunoi, cabină de duș. Între chiuvetă și oglindă erau fixate 2 suporturi, unul pentru săpun, altul pentru periuțele de dinți, precum și o etajeră. Drept consumabile, am avut săpunele, flaconașe cu șampon și căști de duș (câte 2 din fiecare); și hârtie igienică, desigur. Prosoape – câte 2 de fiecare, împăturite frumos pe pat, plus unul de ieșit după duș, pe caloriferul din baie. Totul a funcționat impecabil – apa caldă, scurgerea; niciun reproș.

Micul dejun se servește destul de devreme, între 8 și 9:30. Există o sală dedicată acestui scop (pe care gazda noastră ne-a prezentat-o la venire și în care urma să găsim produsele etalate pentru masa de dimineață), dar din motive de pandemie, la data când am fost noi se mânca doar pe terasa amenajată pe gazonul din spatele vilei. Mesele erau corect distanțate, toată lumea purta mască atunci când intra înăuntru să-și aducă mâncare.

Am avut la dispoziție câteva sortimente de mezeluri și brânzeturi, ouă preparate sub mai multe feluri, zacuscă, măsline, legume (roșii, castraveți, ardei), fructe (banane, piersici, mere), pandișpan de casă, pâine, apă, sucuri, ceai. Gazdele (tânărul care ne-a cazat, soția și o doamnă mai în vârstă, mama sau soacra) ne-au preparat câte o cafea foarte bună, fiecăruia ce sortiment a dorit. Am citit că majoritatea produselor provin din gospodăria proprie (solar și livadă), altele sunt achiziționate de la agricultorii din zonă. Mi-a rămas gândul și acum la merele pe care le-am mâncat acolo, deosebit de aromate și crocante!

... Am petrecut 2 zile de relaxare și răsfăț, am stat la plajă (se ajunge în maxim 10 minute cu mașina) cât am putut, ne-am bucurat de vremea perfectă și de spectacolul desăvârșit al mării, de care nu mă satur niciodată... Ne-am descurcat și cu micile cumpărături (la magazinele din sat, 5 minute cu mașina), și cu celelate mese (sunt câteva terase rezonabile în apropierea plajei – voi detalia într-un articol separat – sau, dacă vreți să mergeți la sigur, vă recomand Cherhanaua Tașaul, despre care v-am povestit cândva și pe care am avut ocazia s-o testăm și anul ăsta, de 3 ori chiar, cu succes).

Ne dorim să revenim și verile viitoare la Villa Ciao, sper să găsim liber (dacă ar fi tot camera 5!...). Pentru noi locul e perfect – suficient de modern ca să avem tot confortul și suficient de boem ca să ne simțim liberi și mereu tineri😃... Iar plaja Corbu... Doamne, sper să rămână măcar la fel de sălbatică și frumoasă cum am găsit-o vara asta!...


despre SERVICII

Personal extrem de amabil!


despre CAMERE & COND. CAZARE

Cameră modernă, dotări corecte, vederea splendidă de pe balcon asupra Lacului Corbu.


GASTRONOMIE (BUC & MASĂ)

Mic dejun cu preparate proaspete și bune, multe producție proprie sau achiziționate din sat.


PLAJA & MAREA / LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI

Lacul Corbu la 2 pași (din păcate, poate fi privit doar de pe balconul camerei, nu poate fi accesat, fiind proprietate privată). Plaja Corbu - superbă și sălbatică - la doar 10 minute de șofat. Până la Plaja Vadu - cam 30 de minute. Sunt câteva magazine, farmacii etc în sat. Mâncătorii - câteva terase acceptabile în zona plajei Corbu, Cherhanaua Tașaul la 15-20 de minute de mers cu mașina. Obiective turistice - Cetatea Histria, biserica îngropată din Istria, Cetatea Enisala.


despre DISTRACȚIE & RELAXARE

Re-la-xa-re cât încape!

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de crismis in 22.09.20 16:46:12
Validat / Publicat: 22.09.20 19:42:48
VIZUALIZĂRI: 857INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în CORBU / CAPUL MIDIA.
SESIZEAZĂ
greșeală / conținut, limbaj
Adn. FAVORIT
8 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (crismis); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
AmFostAcolo.ro nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea (cu asteptări și preferinte posibil particulare ale fiecarui cititor) impresiilor si recomandărilor din articole; deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire a site-ului"); AmFostAcolo.ro sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Villa Ciao, prima impresie (aurită de razele apusului)
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 50100 PMA (din 37 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest review

8 ecouri scrise, până acum

crismis [22.09.20 17:24:10] »

Rog web a atașa următoarea linie sonor-umoristică (să ne mai descrețim un pic frunțile, zic!) ! Mulțam frumos!

https://www.youtube.com/watch?v=mbnpGQUs9Qk​

webmasterX [22.09.20 19:41:56] »

Excelentă și această recomandare

Mutat în rubrica "Villa Ciao [Corbu], CORBU / CAPUL MIDIA" (nou-creată pe sait)

-

Excelentul clip a fost atașat ​​ca ilustrație video-muzicală.  

-

Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

​​​​

crismisscris / TELEFON [22.09.20 19:46:32] »

@webmasterX: Mulțumesc și mulțumesc! Mă bucur dacă am stârnit un zâmbet măcar! 🤪

Da, localizarea e corectă. ​

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150] [-1][0 voturi]
mishu [22.09.20 20:16:59] »

@crismis:  Parca doar vazand pozele simteam cum ma cuprinde o liniste placuta. A fost intradevar un an ciudat, insa asta este viata, trebuie sa gasim macar niste mici placeri care sa ne bucure sufletele, iar tu cu aceasta locatie clar ai gasit-o.

Si cum sa nu spui mai apoi ca iti doresti sa revii, eu nu mi-as fi dorit sa plec .

Felicitari, votat cu mare drag. ​​

crismisscris / TELEFON [22.09.20 20:47:53] »

@mishu:  Exact, micile escapade de vara asta au fost supapele care ne-au făcut să rămânem cu nervii (aproape) întregi!

Mulțumesc pentru vizită și ecou!

webmasterscris / TELEFON [22.09.20 21:13:05] »

Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;

— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ necesar unei astfel de selecții.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

krisstinnascris / TELEFON [22.09.20 21:23:04] »

@crismis:  Eu sunt revoltată de lac, cum naiba au vândut și lacul ăsta? ​​​​

​​Ce diferența de la Cic la Ciao ​​

​​Foarte inspirată alegere, ca de obicei, felicitări! ​​

Relaxarea e importantă, te remontează și te ține pe linia de plutire ​​

​​O toamna frumoasă vă doresc!

​​

crismisscris / TELEFON [23.09.20 08:42:34] »

@krisstinna:  Dacă vrei la Lac, te înscrii la unul din concursurile de pescuit sportiv care se organizează pe-acolo!

Da, și eu am fost revoltată când am auzit! Cine știe ce "băiat deștept" o fi pus laba pe el... ​

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul articolului (review-ului) de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
crismis, mishu
Alte impresii din această RUBRICĂ:
NOTĂ: Recomandările evidențiate (pe fond galben) aparțin unor autori cu statut membru GOLD sau superior
INFO: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

[C] Copyright 2008-2023 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
pagină generată în 0.0746369361877 sec
ecranul dvs: 1 x 1