ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 23.09.2020
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Galați
ÎNSCRIS: 27.07.12
STATUS: POSEIDON
LUNA
AUG-2020
Cuplu
2 ADULȚI
Raport PREȚ/CALITATE:
BUN

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
95.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 11 MIN

Unde mâncăm pe plaja Corbu - 2 calde, 1... congelată!

TIPĂREȘTE URM de aici

Sunt 2 drumuri ce duc la Plaja Corbu. Unul pornește din capătul sudic al satului; pe el am fost în anii trecuți și vorbesc din amintiri – format din plăci uriașe de beton, ceva denivelări pe la îmbinări, lat cât o bandă și un pic, dar cu alveole din loc în loc. Ne-a făcut impresia că scopul construirii lui nu a fost să conducă turiștii la plajă, ci să deservească Poligonul de Trageri din vecinătate. Dealtfel, îmi amintesc că în apropierea mării, se transformă în drum de pământ și se bifurcă, latura dreaptă șerpuind ușor către sud, paralel cu țărmul.

Vara asta am descoperit un al doilea drum, care ne-a plăcut mai mult pentru că deși e drum de pământ, e mult mai lat și parcă mai puțin denivelat. De fapt, sunt 2 ramuri ce pornesc tot din șosea, una imediat după Rafinăria Petromidia, alta ceva mai sus, după vreo 7-800 m și care se unesc într-un drum comun, ce ajunge pe o faleză de loes, desemnată oficial drept zonă de campare. Se găsesc aici 2 mici campinguri organizate (Malul Mării și La Ha-Hamace) , precum și un adevărat sat de rulote. Se mai găsesc câteva spații de cazare și câteva terase, vreo 2 din ele deținând și magazinașe.

Plaja e la fel de frumoasă de la un capăt la altul, suficient de lungă și de lată pentru a permite distanțarea. În nord se continuă cu Plaja Vadu, iar în sud cu Plaja Midia. De vara asta, nu a mai fost permisă camparea direct pe plajă – lucru de bun simț, aș zice. Trebuie însă să țineți cont de faptul că plajele Corbu și Vadu aparțin Rezervației Naturale Delta Dunării și trebuie plătit accesul (se poate și on-line www.ddbra.ro/activitati/permise-online; anul trecut nu le funcționa platforma, dar anul ăsta am reușit).

Mai trebuie ținut seama de faptul că plajele sunt total neamenajate (slavă Domnului!), deci va trebui să vă cărați tot harnașamentul necesar și să nu uitați a vă colecta gunoaiele la final. Apa se adâncește destul de lent, atenție însă la curenții marini, care se simt binișor în unele locuri. Există și o zonă cu ceva bolovani, chiar în dreptul campingurilor – nederanjantă, poate fi ocolită ușor. Nisipul e fain și bogat în cochilii de scoici și de melci; garantat vă veți completa colecția cu niște exemplare de excepție! ????

... Ei, dar soarele și bălăceala fac poftă de mâncare, se știe!... Ce variante avem în această situație?!

Vă povesteam că vara asta am ajuns la Corbu de 2 ori, la interval de o săptămână. Prima dată ne-am hotărât cam peste noapte, motivul principal fiind să ne întâlnim fata, venită cu prietenii la mare cu cortul (au stat la Ha-Hamace; condiții acceptabile). Mi-a atras atenția terasa de alături, La Bunicul Trăznit; dar tinerilor, cu bugetul lor de studenți, nu le trecuse prin cap s-o testeze. N-a fost să fie nici pentru noi. Sâmbătă, când am sosit, i-am găsit de fapt pe plaja Vadu și ne-am dus să mâncăm la cherhanaua boemă Vadu Pescarilor (despre care v-am povestit la un moment dat), iar duminică am zis să-i impresionăm și mai tare și am rezervat la Chehanaua Tașaul (și despre ea v-am povestit). Destul să zic că ambele variante ne-au confirmat din nou așteptările, deși nu-s ieftine deloc.

În week-end-ul următor, am fost doar noi doi. Între timp, apăruse pe AFA articolul colegului @Kavarnap, care avusese o experință destul de tristă la Popasul Pescarilor; deci Popasul tăiat de pe listă! Într-un ecou, am căpătat însă referințe bunicele despre Luna de Corbu și Răsărit; hmm, vom vedea... După ce ne-am cazat la Villa Ciao, l-am întrebat pe proprietar unde ne recomandă să mâncăm și am primit 2 propuneri: La Bunicul Trăznit („Salutați-l pe bunicu’ din partea mea!” ) și la Tașaul.

Deciși să-i dăm o șansă bunicului, ne-am urcat în mașină și am străbătut cei 5-600 m pe șosea, apoi am virat la stânga pe drumul de pământ, în total vreo 3 km, cam 7-8 minute de condus. Se poate parca, desigur, vis a vis de tavernă, într-un loc improvizat. La Bunicul Trăznit este genul de terasă sezonieră alcătuită din stuf montat pe șipculițe de lemn, cu mese și scaune/bănci din lemn masiv, decorată cu șiraguri de beculețe și scoici și cu câteva ghivece cu mușcate, unele agățate, altele în jardiniere sau adăpostite în cauciucuri vopsite în alb. Aspect general plăcut, aerisit, muzică ok, la un volum decent. Deține și un magazinaș cu de toate, nu l-am inspectat. Există și un loc de joacă pentru copii, nimic sofisticat, doar un țarc amenajat pe nisip. Terasa are formă de L, zona de la drum era ceva mai populată, cealaltă mai liberă, ne-am așezat inițial acolo, dar ne-am mutat după 10 minute, alungați de mirosul de la tomberonul de gunoi.

Serveau doar „bunicul” și încă un tinerel, acesta din urmă se cam învârtea în loc, de aceea lucrurile au înaintat destul de încet; dar până la urmă, și-așa n-aveam altă treabă și nici nu eram excesiv de flămânzi! Ne-am relaxat și încet-încet am intrat în atmosferă...

Am primit meniurile, am fost lăsați să le studiem (ba chiar să le aprofundăm ????). Niște broșurele lunguiețe, cu doar câteva pagini, am remarcat pe copertă că locația deține și spații de cazare. Oferta mi s-a părut relativ bogată: câteva variante de mic dejun, supe, salate, preparate din pește și fructe de mare, altele „fără pește” , garnituri, deserturi, băuturi cu grade alcoolice sau fără. Nu știu dacă aveau chiar tot ce era trecut în meniu. Prețuri rezonabile.

Am comandat pentru început câte o bere la sticlă (10 lei), Tati o saramură de chefal (40 lei), iar eu sarmale de porc cu mămăligă (28 lei). Bunicul a notat pe un carnețel, dând din cap aprobator... Tati m-a certat mai apoi că am riscat la tocătură în capătul ăsta de lume despre care nu știm mai nimic, dar mi-am urmat intuiția și n-am schimbat comanda. În fond, eram pregătită pentru orice situație????.

Tinerelul ne-a adus berulele (după ce a mai făcut vreo 3 piruete în loc), au picat bine, reci și bune. Pentru mâncare am mai așteptat un timp, maxim jumătate de ceas. Porțiile erau mari, aburinde și plăcut mirositoare, așa că n-am mai așteptat și ne-am înfipt în ele. N-o să mă credeți, dar am mâncat la bunicul, acolo, unele dintre cele mai gustoase sarmale din viața mea! „Vedem noi până mâine!” , a zis Tati, circumspect. Ei bine, nu s-a întâmplat nimic neplăcut. Și Tati s-a declarat satisfăcut de „peștișorul” lui, deci una peste alta, în ciuda servirii mai încete, Bunicul a fost o variantă câștigătoare.

Am primit nota de plată, 88 lei. Când să-mi scot cardul, să plătesc, mi-am dat seama că atunci când ne mutaserăm, îmi uitasem geanta agățată de spătarul scaunului. Mda, căscată, știu, dar nu dați cu parul, se mai întâmplă... Bunicul m-a interogat ce și cum arăta, să fie sigur că-i a mea, apoi mi-a adus-o de undeva, dinăuntrul locației; turiștii ce veniseră după noi o găsiseră și o predaseră. Să le dea Dumnezeu sănătate și lor, și personalului terasei! O mare bilă albă suplimentară pentru Bunicul și un motiv în plus să vi-l recomand!

***

A doua zi la prânz, am vrut inițial să ne întoarcem la Bunicul, dar eram mult mai aproape de Popasul Pescarilor și Luna de Corbu (care se află față în față, la distanță de câteva zeci de metri). Cum prima variantă picase deja, iar a doua avea ceva referințe, alegerea a fost simplă. Am defilat prin fața șirului de căbănuțe de închiriat aferente Lunei, apoi am pășit pe terasa acoperită, pe jumătate suspendată, construită pe un mal de pământ (se poate ajunge la tavernă și direct de pe plajă, pe o alee tăiată printre buruieni). Aspectul este, de asemenea, rustic și simplu, predomină lemnul.

Ne-am așezat inițial la o masă în rândul dinspre plajă, dar am fost ridicați de unul din băieții care serveau, pe motiv că masa era deja rezervată. Ne-a indicat alta, pe al doilea rând și n-am avut nicio obiecție. (Am urmărit ulterior: i-a mai ridicat pe unii, apoi peste câteva minute au venit în sfârșit cei care aveau rezervare; am apreciat seriozitatea tânărului ospătar).

Ne-am grăbit să vizităm toaletele, care se află undeva în spate, 2 cabine simple, curate, dotate cu tot ce trebuie; încrederea noastră a sporit exponențial! De data asta, meniurile le-am primit sub forma unor coli A3, ce aveau să ne fie și suporturi pentru farfurii. Oferta nu e foarte stufoasă și se bazează în principal pe pește, dar există și câteva alte variante, inclusiv pentru micul dejun. Din nou am riscat și am ales ceva ce nu mai mâncasem până atunci, tochitură de rapane cu mămăligă (40 lei). Tati a mers pe clasici: borș pescăresc (22 lei) și o porție de cartofi „La Luna” (20 lei). Am decis să stropim cu câte un draught de bere (nu mai știu prețul); le-am primit imediat.

Abia am avut timp să inspectez un pic locul și să fac câteva poze, că am și primit mâncarea. Nu pot să zic că nu mi-a plăcut, dar a doua oară n-aș mai comanda așa ceva – legumele gustoase, rapanele cam cauciucate, fără un gust deosebit, totul sărat și piperat corect. Să zicem că mi-am făcut damblaua... Tati a fost însă foarte mulțumit de borșul lui, mai ales că l-a primit însoțit de un ardei iute mare și bun, iar cartofii i-am împărțit; foarte buni, presărați cu mărar și parmezan. La final am luat și câte o cafea, pe care am savurat-o pe o băncuță cu vedere spre plajă. Din păcate, am pierdut nota de plată și lipsesc câteva amănunte, dar eu zic că per total experiența merită recomandată.

***

Pentru duminică la prânz invitasem câțiva prieteni din Constanța, urma să fim 5 persoane, așa că ne-am gândit că-i mai bine să rezervăm anterior și am făcut-o la mica terasă aferentă Complexului Răsărit. Locul se află nu departe de Bunic, pe un promontoriu, cu o vedere splendidă asupra plajei și cuprinde, pe lângă mâncătorie, ceva spații de cazare, un bar și un magazinaș. Am ajuns înaintea prietenilor noștri și cu vreo 10-15 minute înainte de ora H și am găsit ocupată masa rezervată. O fătucă „de-a casei” ne-a asigurat că se va elibera în curând, așa că ne-am mai făcut de lucru prin complex.

Au apărut și prietenii noștri, ne-am bucurat de revedere la o limonadă servită pe terasa micului bar; trecuse mai bine de juma’ de oră și masa noastră nu dădea semne să se elibereze! Am pistonat-o pe fătucă, a dat din umeri că nu poate ridica oamenii de la masă... „Poate nu era cazul să-i lași să se așeze, dacă știai că ai masa rezervată!” De gura noastră, ne-a amenajat un spațiu insuficient pentru 5 persoane, „până una-alta” , apoi ne vom fi mutat. Am acceptat, să nu ne stricăm ziua.

Șansa noastră a fost că am avut nevoie de toaletă. Dumnezeule, n-ați vrea să vedeți așa ceva, nici n-aș fi crezut că mai există o budă atât de mizerabilă în anul 2020 (pandemic, unde pui!), în România! Fidan a rezistat, săraca, eu n-am putut! Ne-am dus val-vârtej la ceilalți și i-am ridicat: „Mergem!” La Bunicul era full, tot cu Tașaul ne-am spălat obrazul...

***

În concluzie: Recomand: La Bunicul Trăznit, Luna de Corbu. Nu recomand sub nicio formă: terasa de la Complexul Răsărit.


despre SERVICII

La Bunicul Trăznit, servire cam înceată, în schimb oameni serioși și corecți. Luna de Corbu - servire promptă, toalete ok. Complex Răsărit - n-au fost în stare să țină o masă rezervată, toaleta mizerabilă.


GASTRONOMIE (BUC & MASĂ)

La Bunicul Trăznit - sarmale excepționale! Luna de Corbu - rapanele așa și așa, borșul de pește bun, cartofii cu parmezan și mărar excelenți.


LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI

Superba plajă Corbu! Atât!

## end review sc

[fb]
---
Trimis de crismis in 23.09.20 12:40:41
Validat / Publicat: 23.09.20 14:13:42
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în CORBU / CAPUL MIDIA.

VIZUALIZĂRI: 5569 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

6 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (crismis); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P14 La Bunicul Trăznit; saramură de chefal
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 37100 PMA (din 39 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

6 ecouri scrise, până acum

mishuPHONE
[23.09.20 14:26:23]
»

@crismis:  Am zis ca doar trag cu ochiul putin, apoi am citit tot, am zis ca ma uit acasa la poze, insa tot asa, macar putin, si in final a fost tot.  Si mie mi-a placut bunicul dar si numele lui traznit ????, si cred ca si eu i-as fi dat deprate lui Tati, fara tocatura unde nu stiu, insa a fost bine si asta conteaza. ​​

​​Recomandarile tale sunt foarte utile pentru cei ce ajung in zona, felicitari, votat cu mare drag.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
teona
[24.09.20 13:15:24]
»

De mult tot imi doresc sa ajung si eu in zona Corbu, dar de frica drumurilor proaste nu am indraznit. Oricum vad ca apar tot mai multe locuri unde poti sa mananci, probabil toate raman deschise  pana cand vremea frumoasa se lasa alungata de ploile de toamna. Si noi suntem tentati cand venim la mare sa mancam peste, dar mai mereu imi este teama sa nu luam teapa, asa ca o recomandare in acest segment al restaurantelor este bine-venita. Recunosc ca si sarmalele alea mi-au facut cu ochiul...

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
crismisPHONEAUTOR REVIEW
[25.09.20 09:58:42]
»

@teona:  Drumurile până la plaja Corbu sunt acceptabile și nu sunt lungi deloc, maxim 3-4 km. Nouă acum ni se par floare la ureche, (mai ales în comparație cu cele spre plaja Vadu), dar țin minte că prima oară ne-a șocat un pic drumul, a trebuit să treacă vreo 2 ani ca să-și ia Tati inima-n dinți și să chinuie iar mașina pe-acolo... Cele către Vadu chiar sunt rele, acolo un auto cu gardă mică n-are nici o șansă. Noi avem un VW Passat, anii trecuți ne-am strecurat cu grijă pe nisipul bătătorit de la Vadu, anul ăsta am rămas împotmoliti într-o dună, ne-au ajutat turiștii din preajmă să ieșim (chiar a fost tare! unul a venit cu șufa, altul cu cuiul, altul cu mașina și în câteva minute ne-au scos!)

În ceea ce privește mâncătoriile, da, cele de pe plaja Corbu par a fi sezoniere. Dacă vrei să nu ai nicio emoție și să mergi la sigur, în orice sezon, îți recomand Cherhanaua Tașaul.

Spre deosebire de Corbu, pe plaja Vadu nu s-a permis niciun fel de construcție (de cazare), dar găsești totuși 2 cherhanale bune (tot sezoniere, desigur), la distanță de câțiva km între ele: Bosoanca și Vadu Pescarilor (cu prețuri pe măsura pustietatii în care se afla; nici Tasaul nu-i ieftină deloc). La ieșirea din satul Vadu spre plaja Vadu se află Cherhana Moesia, un loc foarte fain și boem, deschis tot timpul anului, unde de asemenea am mâncat bine. 

Pentru noi, Corbu și Vadu sunt încă singurele "insule" către care suntem dispuși să ne îndreptăm pe litoralul românesc. A, și plaja Tuzla ne-a plăcut foarte mult, dar am vizitat-o în extrasezon. Vara am înțeles că-i o nebunie acolo... Poate totuși o să-i dăm o șansă vara viitoare...

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
crismisPHONEAUTOR REVIEW
[25.09.20 10:06:31]
»

@mishu:  Mulțumesc pentru vizită și aprecieri!

Și eu pățesc la fel la review-urile cu mâncare, zic că arunc doar o privire și mă trezesc salvând din greu!

Nu știu ce mi-a venit cu sarmalele alea, de obicei unde mi se pare mai dubios comand ceva "sigur", gen grătar cu cartofi. Cred că mi-a dat încredere ​​recomandarea gazdei noastre și poate am avut și vreo intuiție... Oricum, au fost minunate!  

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Zoazore
[25.10.20 21:45:38]
»

@crismis:  Am o mulțime de întrebări cum ar fi:

1. De ce e Bunicul Trăzint? Chiar cu servire lentă, e foarte frumos acolo!

​​2. Și la Luna de Corbu e drăguț, dar cam neîngrijit. Sau așa mi se pare! Arată bine mâncarea, dar 20 de lei juma de kil de pepene? Pe bune?

3. Exclus Complexul Răsărit! Eu aș fi plecat după primele 5 minute. Măcar și-au cerut scuze?

4. Vă aștept la Sunrise Marina pe faleza brăileană!

Pupici. ​​​

crismisPHONEAUTOR REVIEW
[26.10.20 07:06:10]
»

@Zoazore:  1. Nu știu de ce o fi Bunicul Trăznit, dar ai dreptate, arată bine și până la urmă am rămas cu amintiri frumoase.

2. Luna de Corbu e o chestie basic, ​nu cred că și-a propus să-și impresioneze oaspeții prin aspectul ei, cât prin frumosul decor în care e situată. Și da, unele prețuri nu se justifica, au mai zis-o și alții.

3. Răsărit de Soare... Uh, un vis urât!... Scuze?! Nu cred că avea idee fătuca aia despre concept. Păcat de ambient...

4. Venim!!! Poate duminica viitoare... ​

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
4 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
crismis, mishu, teona, Zoazore
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncam în zona Corbu-Midia? :


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.062547922134399 sec
    ecranul dvs: 1 x 1