GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Greu, greu de găsit o cazare decentă în New York. De aceea am început căutarea încă din toamnă. Mai ales că trebuiau îndeplinite niște condiții. Cum ar fi localizarea în mijlocul Manhattan-ului, aproape de o stație de metrou... Apoi, cam multe mofturi!
De fapt, dacă ne gândim puțin, nu sunt chiar mofturi. Nu numai că timpul costă bani, dar transportul în comun, oricât de eficient ar fi aici, costă, la rândul său.
De aceea am căutat... Și am căutat... Citeam recenzii după recenzii, mereu cu ochii pe preț. Căci până și hostelurile sunt infernal de scumpe aici, în New York! Într-un târziu, am revenit asupra unui hotel, aproape de metrou, aproape de Empire State Building, la mică distanță de Times Square, la o jumătate de oră de mers pe jos de Central Park și cu un preț – nu, nu pot să spun acceptabil, căci ar fi departe de adevăr! – dar vizibil mai mic decât al altor contracandidate. Oricum, prețul a fost cel care a determinat o vizită de numai două nopți...
Deoarece, aviz amatorilor, pe lângâ costul oficial, se mai plătește o taxă locală de 14,5% și o taxă de oraș, de circa doi dolari pe noapte!
Așadar, hotelul Wolcott, de pe Strada 31 Vest, colț cu 5th Avenue, cu debarcare de la aeroport la stația de metrou Herald Square, de pe Strada 34... Cu surpriza plăcută a acelui tunel, care te duce până la intersecția Străzii 32 cu Broadway, adică la un colț de stradă de hotel.
Acum, reclama de pe booking constă în extraordinara fațadă a hotelului, de început de veac XX, care fațadă, un secol mai târziu, în acest mijloc de primăvară a anului 2016, era acoperită de schele... Nimic nou sub soare, deoarece, în dimineața aceleiași zile, pe alt continent, pe alt fus orar, lăsasem în urmă nenumărate blocuri îmbrăcate în schele, adevărați Robocop urbani, în așteptarea schimbării la față.
Adevărul e că, o dată ce intri pe ușa din sticlă a hotelului, obosit, cu două trolere după tine – unul mare și unul mic – rămâi mut... Te întâmpină un hol de Operă Națională, cu arcade largi, din marmură, cu fotolii și canapele largi, cu recepția undeva, departe, mascată de o oglindă uriașă și de lifturile din stânga. A, mai la stânga de lifturi se deschidea scara spiralată, demnă de orice palat imperial...
Adică, WOW!
Formalitățile de la recepție au trecut repede, cu un scurt dialog, apoi cele două cartele au fost magnetizate cu codul ușii de la etajul al treilea, unde am ajuns repede cu ascensorul (lipsea etajul unu de pe tastele acestuia!). Holul de la etaj îmi era cunoscut, prin aspect și miros, din alte hoteluri similare... Iar camera, după colț...
În general, camerele de hotel americane sunt uriașe, după standardele europene. Știam că aici, la New York, lucrurile sunt puțin diferite. Într-adevăr, camera nu era atât de mare, dar, totuși, pentru un hotel european, suficient de spațioasă. Patul dublu, imens, era situat imediat, în dreapta ușii, flancat de o măsuță cu un telefon, o veioză, un carnețel prevăzut cu un creion și o biblie (este peste tot, această biblie). În stânga, în perete, un dresing, cu umerașe și fier și măsuță de călcat, plus un seif cu cod electronic. În față, un dulap cam mare, cu rafturi cât să încapă un șifonier și un televizor cu telecomanda din dotare. Dincolo de pat, la dreapta dulapului, geamul... Apoi, cu geamurile astea este o poveste, aici, în America... Sunt blocate, nu se pot deschide, din teamă de sinucigași și daune plătite. Nici acesta nu făcea excepție. Măcar era transparent, nu mat și dotat cu draperii mobile. Sub el, masivul aparat de aer condiționat, nelipsit în asemenea hoteluri, care dădea, după plac, aer cald sau rece...
Baia, în dreapta extremă a camerei, mare, avea, la rându-i, un geam mat care, însă, se putea ridica pe scripeți – sistemul pe care îl vedem în toate filmele. Ca de obicei, aici, peste Ocean, nu există duș cu furtun, ceea ce ridică adevărate probleme în ceea ce privește un spălat confortabil, ci doar para de duș fixată în perete.
Apropo de sisteme ciudate, cele mai interesante sunt la veioze. Nu există simplu comutator, ca la noi, ci niște cilindri montați sub fasung, pe care trebuie să îi rotești, la stânga sau la dreapta, până când nimerești să aprinzi sau să stingi lumina...
Acum, camera dădea în curtea interioară a hotelului, ceea ce mi-a creat inițial un sentiment de frustrare, dar, ulterior, am înțeles că oferea mai degrabă o protecție fonică împotriva tumultului nocturn al orașului – sirene de salvare, de poliție, scrâșnet de cauciucuri... Oricum, izolarea fonică a fost impecabilă.
Cum am menționat în alt articol, pe booking nu exista mic dejun; de altfel, hotelul nu avea sală de mese. Cu toate acestea, recepționerul ne-a anunțat de oferta matinală, pe holul de la intrare. Adică aparatele de cafea și de ceai și brioșele specific americane, ce făceau deliciul pensionarilor germani cazați alături de noi și care umpleau dis de dimineață fotoliile și canapelele confortabile... Cu amendamentul că aici, peste Ocean, cafeaua este oribilă!
Un singur minus pentru acest hotel – și pentru multe altele newyorkeze. Ba chiar un motiv de rușine, mai ales față de niște turiști veniți din țara cu una dintre cele mai mari viteze de internet.
Acest minim necesar la o cazare de trei stele, internetul, se oferă contra cost... Adică, după ce camera costă pe noapte cât un weekend în Grecia, mai trebuie să plătești ca să utilizezi netul. Nu contează că e o sumă modică, contează gestul nepoliticos din partea managerilor...
Mă rog, una peste alta, hotelul merită, pentru un city break în Orașul Luminilor...
Trimis de makuy* in 20.05.16 22:49:58
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în AMERICA DE NORD.
7 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (makuy*); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 40.74680900 N, -73.98659200 W - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
7 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Mutat în rubrica "Wolcott Hotel, NEW YORK CITY" (nou-creată pe sait)
-
Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.
Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)Mulţumesc.
@webmasterX - Este perfect.
@makuy: Felicitari pt articol, totusi insist sa povestiti despre pret, doar n-o fi un secret? Am votat cu interes articolul.
@makuy: Mulțumesc pentru apreciere.
Iar prețul este pe booking. Eu am rezervat din noiembrie pentru aprilie. Deci nu știu cat de relevant este prețul, care poate diferi de la lună la lună.
O cameră în Manhattan costă de la 200 de dolari pe noapte. Sincer, este extrem de scump. Adică am stat 4 nopți în Virginia la costul aproximativ al unei nopți în New York
În general, nu consider că este relevant prețul, deoarece oricine poate cauta pe internet prețul camerei în perioada de care este interesat
Un exemplu: am luat de bun un preț scris aici, pentru un hotel. De fapt, căutând pe site-ul hotelului, un an mai târziu, am constatat ca era cu vreo 20% mai scump. Deci?
@makuy - Multumesc pentru raspuns, am vazut acest hotel in renovare la fatada cu ocazia drumetiilor in New York (100% la pas asa cum ati facut si dvs) fotografiie din interior facute de dvs sint impresionante.
Am vazut pe booking ca daca as dori sa ma cazez in urmatoarele 3 zile la hotelul descris de Dvs (Hotel Wolcott Manhattan New York USA) as avea nevoie pentru o camera standard pt 2 persoane/nopate de 926 ron (asa cum ati descris si Dvs cca 200 eur) iar pentru un apartament care include 2 camere (1 camera pt 2 persoane si o camera pt o persoana (single)) 1087 lei. Banuiesc ca peste acesta suma urmeaza plata taxei de care stie deja aproape toata lumea+o taxa de oras.
Concluzia: NYC Mannhattan foarte scump fata de alte zone din SUA dar... trebuie vazut... macar o data in viata.
Ca o paranteza vreau sa mentionez faptul ca eu am platit pentru Doubletree By Hilton Metropolitan situat la intersectia Lexington Avenue cu str 51 pentru 5 nopti + toate taxele 1350 eur in care a fost inclus zborul cu Air France + taxe, transferul aeroport-hotel-aeroport, si cel mai important lucru asigurarea de calatorie, medicala, storno. As fi dorit sa descriu exact pretul pe camera pe noapte aici pe AFA, dar nu am reusit. Nici agentia de turism unde am platit nu m-a ajutat in sensul acesta conform datelor de pe internet (Air France/Booking/AirLink Firma care asigura transferul aeroprot-hotel) am dedus ca cazarea a fost undeva intre 125-150 eur / noapte (extrasezon - februarie).
Alte observatii cu privire la camera:internet lipsa-m-am dus in lobby, biblia a fost prezenta si la mine in camera, suprafata masurata a fost cca 25 mp deci imensa, geamul s-a putut deschide (fereastra glisanta) AC cu telecomanda reglaj grade in Fahrenheit (la 70 gr m-am simtit bine) tv lcd mare de cca 1m cu multe programe HD (din 50 programe (deci putine fata de cate avem in Romania) cca 21 HD), consumabile in baie schimbate zilnic (creme, sampon, parfum, servetele uscate/umede si hartie igienica in cantitate imensa (am gasit un sertar in baie plina cu rezerve) WC ul acela care crezi ca este infundat (cu apa pana la 1/2 pana la capacitate) pana la urma mi-am dat seama ca peste tot este asa) Nu am luat masa la hotel deoarece erau niste preturi mari fata de alte restaurante din zona,totusi am vazut ca barul din lobby era mereu plin,gradul de ocupare a camerelor(in extrasezon era imensa(nu mi-a venit sa cred:aparea pe booking:ultimele x camere libere-si am vazut in realitate:chiar asa era-se pare ca pretul a fost foarte atractiv pentru multi americani(un pret prea mare pentu noi din Romania)
O surpriza foarte placuta am avut la Check out: nu am platit taxa de oras de si agentia m-a atentionat de faptul ca urmeaza sa platesc o taxa de oras (ulterior am aflat ca si aceasta taxa era inclusa in pachet)
Din cate am inteles ati fost si altundeva in USA. Felicitari pt. initiativa - doar SUA nu se rezuma doar la NYC nu-i asa?
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)