ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 19.03.2023
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Goleşti [VN]
ÎNSCRIS: 23.02.16
STATUS: PREMIUM
DATE SEJUR
AUG-2021
DURATA: 2 zile

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
încărcat de pe telefon!
TIMP CITIRE: 5 MIN

Traseu turistic Focșani - Vulcanii Noroioși - Siriu - Valea Doftanei, fără un plan prestabilit

TIPĂREȘTE

Bine v-am regasit!

Este al treilea review pe saptamana aceasta, de astă dată unul de calatorie. N-am mai scris unul asemanator pana acum, dar sper sa ma descurc si sa fie de folos plimbareților.

Într-o vineri, în luna august, ne-am decis s-o "întindem"undeva. Noi si inca o familie. Ne-am gândit sa pornim către Vulcanii Noroioși deoarece copiii nu cunoșteau zona.

Am cautat o cazare si la nicio pensiune nu era liber, asa ca am decis sa plecam sambata dimineata, pregatiti pentru 2 variante de calatorie: vizitat-grarar in natura-revenit acasa (nu va speriati de grătar, suntem oameni responsabili!), iar a doua variantă: vizitat-cazat dacă se găsește ceva la fata locului-gratar la pensiune-plecat a doua zi.

Am pornit din Focșani, Vrancea, către Vulcanii Noroioși, pregătiți, cum spuneam, cu de toate la noi. Perisabilele in lada frigorifică, lemnișoare si grătar in portbagaj, o minge, o pijama subțire luata in bagaj, un gel de dus și sculele de pescuit.

Ajunși in Nehoiu, Buzău, ne-am oprit la un hotel. Ocupat. Realizând ca e sfârșit de săptămână si ca cel mai probabil nu vom găsi cazare, familia cu care am mers a facut 2-3 cumpărături la un market din oras (nu luaseră de acasa) si am decis sa mergem spre Vulcani, iar după asta sa găsim un loc fain in care sa încingem grătarul si sa stam la relaxare 2-3 ore. Eventual langa apa, sa poata si sotii nostri sa arunce undițele.

Feeling-ul era de zen, relaxare, lăsat în voia sortii.

Vulcanii Noroioși au plăcut copiilor, erau foarte încântați de bulbuci, au sărit au zburdat pe acolo, voiosi. Toata treaba a durat vreo 30-40 de minute.

Barbatii fiind pescari, am pornit la drum către barajul Siriu, in explorare de un nou loc bun de pescuit.

Cum eu sunt cea care se ocupa de itinerarii, descoperisem ca punct de atractie turistica Cascada Cașoca, din comuna omonima. Aceasta se afla inaintea barajului, la dreapta din drumul principal. Am inaintat anevoios, pe drum de piatra, vara, seceta, prăfălăul cat casa! Pe stanga, mai multe pensiuni-ocupate. Da-i înainte către cascadă! Ajunși aproape, pe un panou mare vedem reclama unei pensiuni... bărbații flamanzi s-au dus sa discute cu d-na administrator, o femeie in etate, cu ochelari si batic (mie nu mi-a surâs ideea de la bun inceput, dar băieții... Batman, Batman). Am vazut si camera, nu era chiar ok, cu baie comună, dar cu cine sa te înțelegi? Între timp ne luase foamea pe toti si ne-am cazat. Pensiunea 14 scaune, nu intru in detalii aici. Nu era semnal la telefon, de date mobile nici nu discut.

Am pornit către cascadă. Foarte frumoasa zona, dar cred ca si putin periculoasa, deoarece înainte sa coborâm am trecut pe lângă o gheretă mobilă, era închisă si era plina cu cuie bătute din interior către exterior, semn ca ar fi trebuit sa alunge animalele sălbatice dacă ar fi vrut sa dea cu laba.

A doua zi, dis de dimineata, baietii au plecat la pescuit pe Siriu.

După micul dejun frugal, am plecat catre Siriu, am facut o oprire de 30 de minute la Hanul Constantinilor, un spatiu de cazare cu deschidere catre lac, unde peisajul ne-a tăiat respirația. Ne-am propus sa ne cazam cândva aici.

Am plecat către casă in directia Întorsura Buzăului, am vrut sa revenim acasă prin Valea Prahovei, am făcut câteva opriri pentru a admira peisajul. Minunat, deosebit.

In Predeal am oprit sa mâncăm de pranz la Complexul Militar si dupa masa ne-am despartit de prietenii nostri care au copii mai mici si care au plecat către casa. Noi, in schimb am mai explorat o zona, pana pe înserat.

Din Comarnic am luat-o către Teșila, comuna care găzduiește Lacul Paltinu- zona cunoscuta mai mult sub numele de Valea Doftanei. Drumul către Tesila are o dificultate crescuta, am intalnit curba de 360 ⁰ in rampa. La un moment dat, cand drumul se mai "potolește", are zone de panorama, n-am rezistat si am oprit. Lacul este superb, la fel si parcul sau, presarat cu foisoare unde iti poti manca un pachetel si admira privelistea. Inainte de apus, parcul era plin, apoi ușor, ușor s-a golit, se așternea seara. Din punctul meu de vedere zona este slab promovata. Am fi rămas peste noapte, căci soarele plecase de pe cer, însă nu exista aceasta posibilitate.

Am pornit la drum, tot inainte, am ieșit undeva la Băicoi, apoi spre casa.

Traseul nostru a fost, in mare parte, urmatorul: Focsani - Rm. Sărat - Măgura -Nehoiu - Întorsura Buzăului - Săcele - Predeal - Comarnic- Teșila- Băicoi - Mizil - Buzău- Rm. Sărat - Focșani.

Sunt locuri putin promovate si care merita atenția noastră. Las impresiile mele, poate si alți vrânceni de-ai mei vor vrea sa exploreze aceste zone.

Probabil pozele vor spune mai mult decat cele 5000 de caractere folosite aici

Drumuri bune!


LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI

Cadrul natural este magnific.


despre DISTRACȚIE & RELAXARE

Relaxare si reculegere cat cuprinde, privind aceste peisaje.

## end review sc

[fb]
---
Trimis de raluca banu in 19.03.23 12:03:03
Validat / Publicat: 19.03.23 16:02:45
INFO ADIȚIONALE
  • A fost prima sa vizită/vacanță în MĂGURA & BERCA

VIZUALIZĂRI: 1182 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

3 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (raluca banu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P08 Apus de soare
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 16200 PMA (din 19 voturi)

ECOURI la acest articol

3 ecouri scrise, până acum

mprofeanuPHONE
[19.03.23 16:20:23]
»

@raluca banu: Frumos traseu ați avut! Nu am fost acolo și mă tentează zona Berca, lacul Siriu și cascada Cașoca. Sper să ajung și eu acolo mai ales că pot ajunge și la fata mea din Brașov. Mai scrie despre locurile vizitate, merită! Felicitări!

nicole33
[19.03.23 16:33:53]
»

@raluca banu:

Un traseu interesant și reușit mai ales având în vedere că totul s-a bazat pe inspirația de moment și chiar puţin pe noroc. Felicitări!

Am atins şi eu toate punctele vizitate, însă din mai multe "episoade", chiar în ani diferiţi. Cel mai recent, am încercat şi eu să revăd Vulcanii "cu bulbuci" în decembrie anul trecut, dar am renunţat din cauza accesului dificil după o perioadă cu multă ploaie. Am reuşit însă să ajung la Siriu la baraj şi la lac, precum şi la cascada de pe râul Caşoca şi am fost încântată la vederea acestor frumuseţi buzoiene. Paltinul îmi trezeşte alte amintiri frumoase.

raluca banuPHONEAUTOR REVIEW
[19.03.23 16:48:45]
»

@mprofeanu:

Multumesc! Scriu din dor de concediu.

Ma bucur că v-am putut fi de ajutor cu traseul meu, iar daca va intereseaza Berca, sa stiti ca in vara lui 2022 i-am descoperit si eu promenada si locul special de gratar cu foisoare, gazon, apa curenta si toalete.

Daca plecati ca noi, cu cele necesare la pachet, puteti sa luati masa acolo. Râul Buzău va va tine companie, e in fata gratarelor

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
mprofeanu, raluca banu
Alte impresii din această RUBRICĂVulcanii Noroioşi:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.05464506149292 sec
    ecranul dvs: 1 x 1