ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 14.06.2021
DE AZE
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Sibiu
ÎNSCRIS: 02.07.12
STATUS: TITAN
DATE SEJUR
JUN-2021
DURATA: 1 nopți
Familie
2 AD. + 1 COPII
Raport PREȚ/CALITATE:
BUN

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
97.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 8 MIN

Aronson

TIPĂREȘTE

Îmi place să vizitez locuri nebifate încă, Tușnadul era pe listă. Locurile de văzut aflate la distanță de casă iar eu cu familia nu am mai dorit să fac excursia într-o singură zi și am căutat cazare. Mi-a atras atenția o vilă construită în perioada interbelică și renovată curând. După studierea problemei și a tuturor locurilor de cazare am decis: asta este trebuie să ne cazăm aici.

Acces

Din Sibiu am ales ruta DN1-E68-E574-E578 aproximativ 220 km. Întoarcerea a fost mai scurtă pe alte rute județene. Vila Aronson se poate accesa aproape de centrul Băilor Tușnad. Proprietatea cu o suprafață de 3000 mp. se poate accesa de pe 2 străzi. Prima - și aici parcăm str Carpați o alee paralelă cu strada Oltului de fapt DN578 între Sf. Gheorghe și Miercurea Ciuc. Cealaltă stradă se numește str. Morii aici avem doar acces pietonal.

Parcarea se află pe locul privat dar în afara împrejmuirii. Câte camere atâtea mașini au loc. Ca și indicii pentru găsirea mai ușoară a proprietății pe stâlpii gardului de sus de lângă parcare este montată inscripția și sigla vilei Aronson, o poartă pietonală, niște scări pe care vom coborâ spre vilă și o butelie mai mare, bănuiesc că este gaz.

Despre Aronson

Vila a fost construită acum aproape 100 de ani de către un industriaș brașovean pe nume Aronson. După naționalizare în 1948 proprietatea ajunge la statul român și ajunge unitate de cazare în perioada comunistă. După revoluție proprietatea ajunge înapoi la descendenții lui Aronson care la rândul lor o vând actualului proprietar într-o stare degradată. Ce a ieșit în 2017 veți vedea pe saitul oficial aici: aronson.ro

Vila se află pe un teren în pantă. Pentru turiști sînt disponibile 7 camere cu băi proprii, o mansardă multifuncțională de peste 100 mp, acces la bucătărie, o încăpere pentru servirea micului dejun, terasă interioară, mai multe terase exterioare acoperite sau descoprite, un foișor cât o casă cu două cuptoare și multe locuri de odihnă /joacă la firul ierbii cum s-ar zice.

Condiții și prețuri

Așa cum am povestit Vila Aronson înseamnă mai mult decât camera care este mai mult pentru odihnă. Găsim 4 tipuri de camere mov, verde, galben că sînt pe culori aici. Fiecare cameră are toaleta/dușul propriu. Cele mov au câte 20 mp fără baie. O curiozitate cel puțin pentru mine a fost cada de baie în incinta camerei. Aceste camere au tariful de 240 lei/noapte. Camerele verzi au 16 mp plus baia de 3,5. Cele galbene au 14 mp. Acestea au tariful de 190 lei. Mai este a șaptea cameră a copiilor tot mov. Un pat suplimentar pentru un copil peste 5 ani costă 70 lei.

Intrarea se face de la ora 14.00 plecarea până la 11.00. Animale de companie mai cuminți putem lua cu noi dar ne costă 100 lei. Se mai plătește o taxă de oraș de 2 lei/persoană.

Camera

Noi am avut camera verde. După cum se vede în fotografii are 2 paturi separate, un dulap, două noptiere, un birou în care se află un minibar cu 2 ape minerale, lămpi, prize suficiente, o baie dotată cu vas WC, lavoar, duș, consumabile, săpun lichid, șampoane și minisăpunuri solide din fiecare 4 buc, prosoape albe curate și parfumate cu sigla vilei, halate de baie, uscător de păr, hârtie igienică suficientă. Podeaua camerei este dușumea lemn, tâmplăria este lemn așa cum era vila dotată o dată. Doar că acestea sînt noi. Ferestrele dispun de jaluzele. Pe perete se mai află un televizor cu o diagonală de 1 m. Atmosfera și liniștea din cameră era plăcută și dacă nu mă trezea în mijlocul nopții un RO-alert cu un al cincilea urs semnalat în zonă odihna era perfectă.

Camera pentru mic dejun

Este o cameră dotată cu masă amenajată pentru 6 persoane. Foarte frumos aranjat cu multe obiecte decorative dar și mai multe utile cum ar fi cafetieră, prăjitor de pâine, veselă, farfurii, căni. Micul dejun este inclus în preț. Se folosesc și produse de casă. Adulții vor primi cafea bună iar copii sau cine mai dorește lapte de casă sau ceai. Pe masă frumos aranjate găsim platou cu mezeluri (cârnați, slănină, șuncă, salam) brânzeturi (cașcaval, telemea) legume (castraveți, ridichi, roșii, ardei, măsline) Nu lipsește untul, pâinea este proaspătă. Pe bufetul de lângă am găsit gemuri, cereale, cremă cacao, condimente, muștar, ketchup.

Micul dejun se servește între orele 8.00-10.00 în afara acestor ore este posibil dar trebuie anunțat.

Terasa interioară

Fațada vilei este punctul forte în mai toate pozele recunoaștem vila cu terasa aflată la primul etaj cu cele 5 arcade ale sale. Pe balustradă găsim așezate acele mușcate roșii văzute în mai toate pozele. În terasa acoperită găsim locuri de odihnă scaune mese bănci, un fotoliu balasoar, obiecte decorative. Este foarte util pe zile ploioase ca și foișorul de asemenea.

Mansarda

Fostul pod al vilei a primit o nouă înfățișare/destinație. Cu lemnăria lăcuită la vedere dar cu pereți albi și ferestre de mansardă este foarte luminată. Este multifuncțională astfel se pot face multe pe aici. În primul rând sînt multe canapele fotolii, scaune, mese care se pot aranja diferit în funcție de nevoi. Pe urmă sînt multe jucării pentru copii. Într-un colț o bibliotecă asigură hrana spirituală al doritorului. Pentru fanii multi-media găsim un amplificator și multe boxe aranjate în diferite colțuri, un proiector cu ecranul retractabil, un player DVD cu multe discuri din dotare inclusiv desene pentru copii, 2 televizoare. Accesul la proiector se face cu mufele potrivite și cu calculatorul din dotare cine are. Eu n-am încercat am stat la un pahar de vin, butonat la PC și uitat la un meci.

Foișorul

Cred că vara este centrul de interes aici. Construit foarte încăpător poate găzdui nu numai turiștii din camere ci și invitații lor. După cum o să observați în poze este dotat cu 2 cuptoare în care se poate face și grătar dar și pizza sau de ce nu pâine. Între cele 2 grătare se află zona de lucru de pregătit preparatele, aici este încastrată și chiuveta. Pe partea stângă se află băncile și mesele suficiente. Găsim și aici o bucată de televizor și un dulap plin cu veselă, tacâmuri.

Noi nu am făcut grătar dar am mâncat o dată aici în foișor. Am primit și trei clătite bune cu dulceață din partea casei.

Grădina

Grădina se împarte în mai multe zone. De exemplu la stânga de foișor am văzut un loc special amenajat pentru un foc de tabără. Cred că este plăcut vara să stai aici seara în jurul focului.

În fața foișorului pe iarbă vedem ceaunul în care putem găti un gulaș pentru mai mulți. Suporturi pentru hamace am văzut 2 bucăți de asemenea șezlonguri din lemn. Pentru copii găsim și aici multe jucării 2 căsuțe cu topogan și o trambulină. Coborâm jos la terasa din fața fațadei. Aici ne întâmpină o armată de speriat urșii mai exact 3 cățeluși și 2 pisici. Găsim și aici măsuțe și scaune, suportul pentru hamac, un balansoar. De aici putem coborâ până la ieșirea de jos spre strada Morii și implicit spre râul Olt. Pe partea dreaptă mai există o zonă privată cu o grădiniță de legume și o seră, o altă clădire în construcție dar aproape finalizată. Această zonă nu este pentru turiști.

Noaptea toată grădina este luminată de asemenea pe hol se aprinde cu senzor.

Altele de știut

Parola WIFI se află scris pe informațiile găsite în cameră de asemenea scris și pe o foaie A4 din sertar. Semnalul este bun routerul se află lângă camere. Nu se fumează în interior, afară este ok. Pot să vină musafiri dar gazdele trebuie anunțate. Se așteaptă un comportament civilizat față de ceilalți turiști, vesela folosită se spală și se pune la loc, cărbuni de grătar trebuie să aducă cine dorește, lemne am observat că sînt.

Toată proprietatea este înprejmuită cu gard electric anti-urs de fapt 2-3 sârme cu voltaj mic dar suficient pentru ținerea departe. Pentru funcționare turiștii n-ar trebui să uite ca la porțile de acces să le agațe înapoi. De asemenea mâncarea nu trebuie uitată afară în curte în special noaptea este ca un magnet pentru urs. Pe vremea șederii am primit nu mai puțin de 5 alerte de urs, unul semnalat era chiar în apropiere.

Excursii

Sînt multe de făcut aici dar voi povesti cu altă ocazie. Vila Aronson poate să ajute la alegerea excursiilor și să intermedieze acestea. Să zicem că Lacul Sf. Ana este un must-see dar pe urmă vine și restul.

Gazdele

Mi-au făcut o impresie bună, te fac să te simți bine și să te întorci aici. Sînt flexibili și dacă turistul are o nevoie/dorință ceva sînt deschiși pentru a putea rezolva după caz bineînțeles. La sosire mi s-a arătat toată vila accesul la toate locurile.

În concluzie prețul se justifică având în vedere facilitățile descrise mai sus, cel puțin eu vă recomand cu căldură Vila Aronson.

Călătorii și cazări faine vă doresc


[fb]
---
Trimis de AZE in 14.06.21 23:13:01
Validat / Publicat: 15.06.21 07:05:49
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în BĂILE TUȘNAD.

VIZUALIZĂRI: 783 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

3 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (AZE); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P16 Mansarda multifuncțională
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 51400 PMA (din 38 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest review

3 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[15.06.21 07:05:24]
»

Excelentă recomandarea

Mutat în rubrica "Vila Aronson, BĂILE TUȘNAD" (nou-creată pe sait)

-

Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

webmasterPHONE
[15.06.21 07:54:42]
»

Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;

— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

AZEAUTOR REVIEW
[15.06.21 08:23:34]
»

@webmasterX: Da, acolo este

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
1 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
AZE

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.062582969665527 sec
    ecranul dvs: 1 x 1