GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Hotelul Varvaras Diamond din Rethymnon
Introducere
Mie nu prea-mi place se scriu reviuri despre hoteluri, sa fotografiez cearceafuri, frigidere, dusuri, chiuvete si toalete (care toate seamana intre ele), nu mi se par a fi obiective turistice, chiar daca fara ele, esti un om pierdut. Daca mergi “la plezneala”, precum m-am dus eu in Santorini (unde am ajuns noaptea) si Paros, fara nici o rezervare prealabila, mizand doar pe noroc (norocul meu a fost, ca l-am avut din plin), poti sa ai surprize neplacute, sa-ti petreci o noapte-doua in aeroport (daca acesta nu cumva se inchide noaptea) si sa-ti incepi concediul obosit.
Dar, sa stiti, ca tot nu m-am invatat minte. Anul acesta am plecat in septembrie sa vizitez Cheile Banitei, Pestera Bolii si Rapa Rosie, mizand pe doua cazari oriune, undeva “in drum”. Si s-a nimerit sa ajung seara, la Teius si Aiud, si sa dau nu peste una, ci peste 3-4 posibilitati de cazare, una mai ieftina ca cealalta (90 si 100 de lei camera cu 2 paturi), deoarece hotelurile, dupa 15 septembrie, sunt cam goale. Norocul, garantul si aliatul principal al suceselor mele turistice, m-a ajutat din nou. Asadar, atunci cand va apare pe saitul nostru, un reviu intitulat “Ghinion! ”, sa stiti ca norocul m-a parasit, n-am gasit cazare si-am dormit toata noaptea, in picioare.
Hotelul Varvaras Diamond
Este un hotel, desi nu prea mare, de nota 10 iar personalul de la receptie (tatal si fiica sa), sunt de nota 11. Nu a existat o zi in care sa nu ne-ntoarcem la hotel si patronul sau fiica acestuia sa nu ne zambeasca si sa nu sporovaiasca cu noi verzi si uscate, (ca niste adevarati latini vorbareti) iar, la nevoie, sa ne raspunda, cu lux de amanunte, si la intrebarile turistice pe care le puneam.
Hotelul Varvaras Diamond este excelent situat, undeva pe o alee laterala a soselei principale, ce leaga Heraklion de Rethymnon, la periferia orasului Rethymnon. L-am dibuit de pe internet, pentru ca am avut de ales intre mai multe hoteluri din Rethymnon, un oras lung, cat o zi de post, situat de-a lungul litoralului Cretei de Nord si-n care gasesti o sumedenie de spatii de cazare si de alimentatie. Singura problema pe care-o ai cu acest hotel, e ca el se lasa greu fotografiat, find invaluit (ascuns) intr-o mantie de verdeata. Asadar, hotelul e situat pe-o alee lunga de vreo 200 m, ce leaga “Main street”-ul din Rethymnon cu marea, pe la mijlocul aleii, verde si ea, la aprox 50-100 de metri de soseaua principala a nordului insulei si la 100-150 m de mare. Soseaua ce strabate orasul, e mereu aglomerata, dar in hotel, n-am auzit deloc galagia traficului. Hotelurile din Rethymnon, sunt situate de obicei la o oarecare distanta de aceasta sosea comerciala, unde gasesti tot ce vrei si ce nu vrei: magazine alimentare sau cu suveniruri, micro-talciocuri, taverne, agentii turistice, cafenele, servicii de “rent-car” sau “rent a moto”, benzinarii, etc.
Zona urbana in care este amplasat hotelul se numeste “Pavlos-Pavlakis”. De fiecare data cand soferii de autocar ne-au adus din excursii optionale, pronuntau cuvantul “Super Market Pavlakis”, “market” in fata caruia se afla si o statie de autobus local. De pe balconul hotelului Varvaras, la capatul aleii, se putea distinge o parte din supermarket. Domnul Pavlakis, era probabil, pe vremuri, un mare comerciant, pentru ca, de la supermarket, daca traversezi soseaua principala, pe trotuarul opus, mai dai de-un “Market Pavlakis”, ceva mai mic. Tot pe acea artera comerciala, “perete-n perete” cu supermarketul, gasesti “Restaurantul Vergina”, care are o terasa superba, acoperita cu nu stiu ce plante ce te apara de soarele puternic din insula (un fel de umbrar). Acolo am servit mereu pranzul si cina, personalul e foarte amabil si volubil, iar cand lipseam o zi de la masa, a doua zi eram intrebati:”Unde ati calatorit ieri? In Santorini, in Granvoussa sau in Samaria? Ne-ati lipsit! ”
In directia opusa a aleii ce ducea la market+restaurant, era marea si plaja. O plaja lunga, lunga. De fapt, am senzatia ca tot nordul insulei Creta, e-o lunga plaja, acolo unde n-au aparut porturi, nisipul a invadat malul marii. Plaja Pavlakis e amenjata, un sezlong dublu si-o umbrela, costa 4 euro/zi. Plaja e nisipoasa dar la intrare in apa, apare si o zona pietroasa, care nu deranjeaza prea mult, pietrele sunt excelente pentru un masaj in talpa. In spatele plajei, gasesti terase unde poti servi bauturi diverse sau cate ceva de-ale gurii.
Cel mai frumos moment al zilei este insa seara, cand apune soarele. Dar si dimineata, atunci, cand strabati una din aleile ce duc la plaja. Sunt mai multe alei paralele, toate pline cu verdeata si flori, de parca ar exista pe-aici un fel de concurs numit: “Care alee din oras e mai frumos amenajata”. Exista si piscine intre hoteluri, patronul hotelului Varvaras, ne-a explicat in care piscina ne putem balaci, era chiar langa hotel, dar n-am uzat niciodata de acest avantaj. Marea era mult prea aproape si piscine avem destule si-acasa.
Rar am mai vazut hoteluri in acea zona (si in general), care sa fie atat de mult acoperite de verdeata sau inconjurate de flori. Chiar langa terasa hotelului nostru, crestea o floare (Plumeria), care cineva mi-a zis ca ar fi cea mai frumoasa din lume. De pe balconul nostru, situat la etajul unu, nu reuseam sa distingem hotelul de vis-à-vis, din cauza abundentei vegetatiei si a florilor.
Camera era linistita, curata si spatioasa, avea cam tot cee ce era necesar, dar ramaneam putin in ea, atractiile din exterior, erau mult prea mari. O poza cu camera de baie, am uitat sa fac, dar v-am atasat una de pe internet. Apa calda aveam non-stop, curatenie se facea foarte des. Hotelul nu era mare, deci era usor de administrat. Langa receptie era un hol unde puteai servi o cafea, un ceai, un suc. Si nu de putine ori patronul, un barbat bine facut dar care avea un șold cam șubred, ne invita sa ne asezam cu el in hol sau pe terasa si sa mai sporovaim cate ceva, la o cafea, servita din partea casei. Omul sfinteste locul. Dupa un timp, vei uita poate cum arata camera hotelului, dar cum arata “patronul cel amabil”, nu vei uita niciodata.
Balconul dadea spre aleea ce ducea la mare, deci dimineata, la cafea, puteam vedea toti turistii care mergeau spre Pavlos beach. Nu erau multi. In iunie, sezonul nu era inca in toi.
Pavlos beach, unde puteai ajunge pe 3-4 alei inflorate, avea o parte amenajata, situata in dreptul hotelurilor si o parte neamenajata, dar unde se adunau seara turistii ca sa admire apusul de soare. Era ultimul spectacol al zilei, soarele se scufunda, incet-incet, in mare, lasand in urma lui, inca pentru multa vreme, un superb cer rosu-vinetiu. N-am avut nici o zi fara soare, nori apareau doar seara, la apus iar in cursul zilei, uneori, acestia se adunau cu totii (ca la un miting) intr-unul singur, gigantic, ce avea o forma ciudata, de super-OZN.
La hotelul Varvaras Diamond, am mai vazut si-un lucru pe care nu-l intalnesti prea des: o rampa pentru turistii cu handicap, pentru a putea ajunge mai usor la receptie. Nu departe de rampa, era si accesul pe scari, a celor fara probleme de locomotie.
Concluzie
Cazarea in acest hotel, a fost excelenta, (chiar daca noi stateam in hotel doar pentru somn si cafeaua + “croissant”-ul de dimineata, servite pe terasa). Chicineta (sau cuptorul cu microunde), nu le-am folosit deloc. Am folosit in schimb, fierbatorul de cafea. Preturile la restaurant erau mai mult decat accesibile si n-avea rost sa iei masa in camera. Creta, fiind o destinatie ieftina, n-avea rost sa cumperi alimente de la "super-market" si sa le gatesti la hotel. Si m-am intrebat, oare de ce? Sa fie “de vina” concurenta acerba? In zona Pavlos beach, mai sunt cel putin 10-12 hoteluri, nu prea mari, situate de-a lungul aleilor ce duc spre mare. Sau sa fie datorita faptului ca, insula e mare, bine “mobilata” cu unitati de cazare si alimetatie si implicit, asta duce la scaderea tuturor preturilor? Pai, daca e asa, traiasca concurenta! Cand vezi ca unele insule, precum Zakynthos, care-ti ofera doar 2 excursii optionale: “Turul insulei” (superb) si “O zi in Kefalonia” (obositoare), nu lasa din pretul sejurului, care trece peste cel al Cretei, iar Creta, la un pret al sejurului mai mic, iti ofera vreo 10 excursii optionale, pai, atunci, ce vei alege? Creta, bine-nteles!
Anul viitor, cred c-am sa va trimit o carte postala timbrata, din defileul Samaria si de pe plaja Elafonissi!
@Web, daca e posibil videoclipul, mersi! https://www.youtube.com/watch?v=p4gaTjOAaeI
Trimis de dorgo in 17.11.19 12:21:53
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în GRECIA. A mai fost în/la: Thassos, Zakynthos, Skiathos, Santorini, Paros, Halkidiki, Cipru
3 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (dorgo); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- Coordonate GPS: 35.36904400 N, 24.53130200 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
3 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).
===
Mutat, la reorganizare, în rubrica "Varvara s Diamond [Platanias], RETHYMNON" (deja existentă pe sait)
===
Mulțumiri pentru amabilitatea cu care ai dat curs invitației de a scrie propriul set de impresii din această vacanță.
===
Încărcând inițial impresiile la o rubrică de călătorie, rubrica de CAZARE (CAMERE) a fost nedisponibilă pentru notare. Te-aș ruga să indici o notă și pentru acest capitol - cazarea / camera - folosind linkul EDIT IMPRESII, afișat cu roșu mai sus și disponibil permanent la publicare (şi timp de 30 minute după aceasta).
Ulterior, poți scrie notele de la CAZARE şi sub formă de ECOU — le vom adăuga noi în caseta tehnică.
@dorgo:
”Mie nu prea-mi place se scriu reviuri despre hoteluri, sa fotografiez cearceafuri, frigidere, dusuri, chiuvete si toalete (care toate seamana intre ele), nu mi se par a fi obiective turistice, chiar daca fara ele, esti un om pierdut.
Nici mie nu-mi place să scriu despre hoteluri. Și nici despre locuri de servit masa - cârciumi, mâncătorii, bombe sau cum se mai numesc ele pe aici. Am dat dreptate cuiva care remarcase la un moment dat, la puțin timp după ce publicasem și eu un articol de acest gen, că prea multe bliduri cu ciorbă apar pe AFA.
Dar, ai dreptate. Într-un loc străin "fără ele ești un om pierdut" .
@dorgo: P16 - o imagine excelentă, care ar merita, după părerea mea, premiul săptămânii (este peste P17). Apreciez că este un articol util, chiar dacă nici eu nu mă prea îndes cu review-uri despre cazări și locuri de înfulecat ceva.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jul.2019 Un hotel excelent — scris în 30.07.19 de Lidia Li din TIMISOARA - RECOMANDĂ