ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 16.11.2019
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: > 60 ani
DIN: Târgu Mureș
ÎNSCRIS: 28.03.10
STATUS: AUGUSTUS
DATE SEJUR
JUN-2019
DURATA: 7 zile
prieteni
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
96.67%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 10 MIN

Creta

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE URM de aici

Cuvant inainte

Daca intrebi 100 de romani “Care e cea mai mare si mai (an) trenanta placere din viata lor”, 99 iti vor raspunde ca, in afara celei de-a deveni milionar in euro la loto, e “calatoria” (a nu se confunda cu “casatoria”, pe care nu ti-o permiti in viata, decat de 1-2 ori, sau, uneori, niciodata, calatoria insa n-are limite si chemarea ei te ademeneste mereu). “A explora taramuri noi”, e scris in ADN-ul, in genele umane. Inclin sa cred ca in cazul meu, aceasta placere e inscrisa nu numai in genele mele ci si in sprancene. Sa vezi ce e dincolo de gardul curtii si ulucii din care se adapa vacile dupa ce le-ai adus de la pascut, sa vezi ce e dincolo de halta sateasca si drumul de fier, sau chiar si mai incolo, sa vezi ce e dupa ce se termina calea ferata si incepe marea, valurile si zarea, sa vezi ce e dincolo de zborul cocorilor, care, in fiecare toamna pleaca in sir indian spre tari la care noi numai jinduim, e visul nostru etern. Cocorii si alte pasari migratoare, spre deosebire de om, stapanul dar si “killer”-ul suprem al naturii, n-au avut niciodata nevoie de rezervari pe “Booking.com”, de vize, de stampile pe pasapoarte sau de valize, in lumea asta plina de bariere, a multpreacivilizatei noastre ere.

Creta

Creta, cea mai mare insula elena, care, ca suprafata ar putea “inghiti” aproape toate insulele unde am sejurnat eu pana acum, este, în ochii multora, simbolul Greciei, tara in care mitologia atat de mult povestita, scrisa sau ecranizata, simpatizeaza cu istoria si unde modernul si salbaticul se succed in graba, fara sa se certe si fara sa lezeze imaginea de ansamblu a insulei, ci dimpotiva, o completeaza. Creta e paradisul florilor. Daca asa arata si Paradisul biblic, ei, atunci, cand o fi sa “dau coltul”, vreau si eu s-ajung in Creta. Oare se fac rezervari “super-early booking” cu asa, vreo doua decenii inainte? (Poate m-ajuta consilierii AFA pentru Grecia). In Creta, daca credeti ca cunoasteti toate nuantele culorilor din lume sau va pasioneaza filozofia cromatica a curcubeului, va inselalti, inca n-ati vazut totul, aici veti cunoaste alte curcubee florale pe care le-ati intalnit numai in visele voastre (daca visati colorat, bine-nteles) sau in alte lumi prin care ati mai trecut, in trecut. Creta e taramul iubitorilor de imagini spectaculoase si al “fan”-ilor de culturi stravechi ce se mai sprijina inca pe zidurile in ruine ale oraselor si cetatilor, devenite parca nemuritoare.

Eu, ca turist, nu sunt un admirator infocat a mai mult de 2-3 biserici sau cetati, fie ele bizantine, minoice, romane sau venetiene. Pe Valea Loarei, in Franta, n-am rezistat la mai mult de 3 castele. Al patrulea m-a facut K. O., chiar si ce-i frumos, daca e repetitiv, devine plictisitor. Chiar daca esti "la siesta", in fata unei beri Mythos pe terasa unei taverna, care aici, in Creta, abunda, dupa 2 biserici si-o cetate in ruine, parca vrei sa vezi si altceva. Ce anume? Ceva ce a zamislist “Mama-Natura”, nu maria-sa “Omul”. Stiu ca undeva, nu departe de zidurile cetatii sau ale bisericii, marea, nisipul si soarele, te asteapta. Si Creta, se pare ca e o insula care are de toate: si cetati si biserici si plaje si golfuri si canioane si drumeaguri de munte si hoteluri bune si flori ca nicaieri altundeva si taverne cu bere Mythos, bine-nteles.

Cu totii stim ca datorita pozitiei geografice, Creta a fost mereu o placa turnanta a comertului maritim mediteraneean sau macar un loc de popas pentru corabiile sau navele de croaziera (mai nou), care strabat in lung si-n lat, leaganul civilizatiei mondiale, Marea Mediterana.

Daca ti-ai luat in Creta un sejur de “numai” 7 zile, n-ai cum sa parcurgi toate atractiile insulei. Unele dintre ele sunt greu accesibile si ca sa le vizitezi pe toate, ai nevoie, in mod obligatoriu, de mai multe mijloace de transport, adica de o masina (sau autocar), de un vaporas si de picioarele proprii. Ofertele turistice din insula sunt tentante, una mai atractiva decat cealalta, preturile variaza de la o firma la alta (eu v-am fotografiat un panou cu oferte, la-ntamplare), centrele de “rent-a-car”, nu șomeaza niciodata, dar cheltuiala e mare, din cauza distantelor mari dintre obiectivele turistice. Si-atunci, pentru ce ai venit in aceasta insula insorita? Ca sa vizitezi palatul Knossos (20 euro), canionul Samaria (25 euro), plajele Elafonissi (20 euro), golfurile Gramvousa si Balos (15 euro) si minunatul oras-port Rethymnon sau Chania (15 euro) sau capitala Heraklion (15 euro), peninsula Spinalonga (20 euro), orasul-port Agios-Nikolaos (20 euro), sau sa dai o fuga de-o zi si-n Santorini cu “speedy-boat”-ul (115 euro)? Sau, ai de gand sa mai reduci din “optionale” si sa gusti si tu macar 2-3 zile de relaxare pe-un sezlong, sub o umbrela infipta intr-o plaja, sa calci pe nisipul ei fierbinte si sa te balacesti in spuma valurilor? Grea alegere! Pentru a epuiza toate atractiile de mai sus, ai nevoie de cel putin 10-12 zile.

De mult mi-am propus sa pun si eu piciorul pe aceasta insula, care, de-a lungul anilor, am sesizat ca e una dintre cele mai “ieftine” destinatii din Grecia. Plus ca esti cazat la hotel, transportul e aerian si rezervarea, (pentru luna iunie, spre exemplu), poti sa o faci si-n februarie-martie, nu trebuie sa mergi, c-un an inainte, in luna noiembrie la Targul de Turism, ca sa le iei, in final, cam tot cu acelasi pret.

Dar, odata ajuns pe aceasta insula mare si fiind cazat mai ales in nordul ei, vei vedea ca “optionalele”, unele destul de ieftine, nu sunt prea apropiate de hotelul tau si toata excursia se face pe fuga. Noi am ales doua: “Laguna Gramvousa si Balos” si “O zi in Santorini” si o zi in portul din centrul orasului, unde, de la hotelul nostru (Varvara Diamonds), aflat la periferia orasului Rethymnon, am ajuns pe jos, (4 Km), numai pe trotuar, cu toate ca erau si autobuze locale. Patronul hotelului, dupa ce ne-am intors, ne-a zis: “It’s a crime! ”, Da! , nu e usor sa faci acest drum pe jos, sa vizitezi si orasul (care are si el o cetate venetiana), cand aerul are 36 grade C. Dupa excursiile in Gramvousa si Rethymnon, am sesizat faptul ca venetienii, “ille tempore”, pe-acolo pe unde ajungeau ei cu corabiile lor si aveau de gand sa ramana mai mult de-un sejur, construiau cate o cetate in varf de deal si cate-un port, in vale. Rethymnon are un port mic, asadar in excursiiile din golfurile Gramvousa si Balos si in insula Santorini, am mers “pe bucati”, cu autocarul pana intr-un alt oras cu port mai mare si apoi, cu vaporasul pana la destinatie.

Interogandu-l pe mister Google si pe miss Wikipedia, am mai aflat ca “ Creta reprezinta centrul primei civilizatii a Europei, e locul de baştină a lui Zeus, fiul tiranului Cronos, a minotaurului din labirintul regelui Minos din Knossos, a nenumaratelor biserici cu fresce rare, a ruinelor diverselor popoare, dar si a zecilor de plaje aglomerate”.

La drum!

Biletul, 330 euro/persoana (avion+hotel de 3 stele, fara masa), l-am cumparat printr-o agentie din urbea mea, ce afisa pe-un banner, cateva “early-destinatii” intens colorate din insulele elene, printre care cea mai ieftina era, Creta. Bilet cumparat in luna februarie, pentru o excursie de 7 zile, in iunie. Plecarea e din Otopeni dimineata pe la 7 si ceva, asadar, cu-o zi inainte pornesc cu autocarul firmei CDI, (care, nu va speriati, nu e firma mea - Calin Dorgo Ioan), autocar ce leaga in 6-7 ore, Tg. Muresul de Bucuresti, culegand de pe drum si alti calatori, din Sighisoara, Rupea, Brasov, Predeal, Sinaia sau Ploiesti. Innoptez, ca de obicei, chiar in Otopeni, la Vila Gabriela, cu 100 lei/camera “single”. Dimineata, in aeroport, am prima bucurie! A venit! Cine? Pai, cum cine! Partenera mea de calatorie de pe internet. Ura! A venit! Uite-o! Si nici nu arata rau! Uff! Mi-am scos toti banii investiti in avans. Am de-acuma bani si de “optionale” si de masa si de-un cadou pentru ea (pentru c-a venit) ! Zau, sa nu credeti ce zic “gurile rele”, romancele sunt cele mai paroliste femei “on-line” din U. E. !

Ajungem repede, in 2 ore si ceva, aterizam la Heraklion, unde un autocar ne mai duce inca vreo ora si ceva, pana la periferia orasului Rethymnon, unde aveam cazarea, la hotelul Varvara Diamonds. Pentru a obtine o cazare mai acatarii, eu cam asa fac, aproape mereu (minus cazurile cand primesc excursii gratis de la AFA): cer de la agentie sejurul, perioada si vreo 4-5 posibilitati de cazare. Apoi, ma urc in satelit si arunc o privire de sus prin “Google maps”, ca sa vad care hotel e mai aproape de plaja si eventual de un mini-market si de o taverna. Hotelul ales, era grozav: linistit (fara grupuri de englezi), situat la nici 100 metri de mare si la vreo 50 de metri de un supermarket, care era lipit de o taverna. Pe aleea ce ducea de la hotelul nostru, la mare, mai existau si alte cateva hoteluri, imbracate toate in flori si verdeata, incat, pana sa ajungi la sezlong si sub umbreluta (4 euro/zi), te simteai ca intr-o adevarata gradina botanica in aer liber. Ce mai, traiasca internetul si tanti Varvara!

Prima “optionala”

Lagunele Gramvousa si Balos din Creta sunt un cadou facut oamenilor de catre mama Natura. Ce e Balos Bay? O imensa tichie de granit aruncata in mare. Ancorata la mal printr-un mic istm de nisip. Nisip ce desparte doua culori. Verde si albastru. Daca doriti sa va balaciti in culoarea verde, peronul e pe stanga, daca vreti albastru, coborati la dreapta. In fata acestor lagune, pana si florile din Rethymnon sau insusi bicolorul Santorini, palesc. Apa verde-albastra a lagunei e limpede si in unele locuri, e putin adanca (10-20 cm). E-un loc unde, daca doresti, poti sta sezand in apa, sau intins pe nisipul de pe fundul marii si poti sa faci si plaja, in acelasi timp. (Adica faci un fel de “3 intr-unul”, precum scrie pe pliculetul de cafea ness).

Balos Bay pentru Creta e precum Navagio pentru Zakynthos. Doar ca Balos Bay e un “super-Navagio”. Daca ati vazut Balos Bay, tot ceea ce veti vedea ulterior, in insula, parca nu va mai incanta atat de mult, cu toate ca, atractiile insulei, sunt multe si diversificate. Asadar, lasati excursia Gramvousa-Balos Bay, la urma.

Dupa cum va ziceam, din Rethymnon si pana la Balos Bay, prima parte din drum l-am facut cu autocarul iar a doua, cu vaporasul. Se poate ajunge pana la destinatie si cu automobilul dar drumul e destul de rau si ingust.

Noi am ales varianta cu autocarul+vaporasul. Inainte insa de a ajunge la aceasta atractie majora a insulei, facem un popas de-o ora si ceva la cetatea venetiana din Gramvousa Bay. Ancoram in port. Cetatea e sus, acolo unde doar vulturii se avanta. Urcam in sir indian, cararea e in serpentine si ingusta. Facem poze din mers, nu poti stationa prea mult, risti sa opresti ascensiunea. E-o zi superba, pozele cu laguna Gramvousa ies bine. Cu cat urci mai sus, pozele sunt tot mai spectaculoase. In cetatea aflata in ruine, din care se mai distinge doar conturul, se intra pe o poarta din fier si granit, ramasa intacta. In perimetrul ei n-ai ce vedea decat turisti care-si fac “selfie”-uri sau se roaga unul de altul sa-si faca reciproc cate o poza, catarati pe cate un crenel al parapetului cetatii. E-o poza cu tine in prim plan si cu azurul marii si al cerului, in plan secund. In cetate, auzi mai degraba: “Nu va suparati, va rog, imi faceti si mie o fotografie”, decat “Please, can you take me a picture”, pe vaporas sunt multi romani.

Coboram din cetate. Pe plaja au ramas o parte din turisti pentru balaceala. La “halta” de la Gramvousa, n-ai prea mult timp, sau urci in cetate si admiri imprejurimile sau ramai pe plaja. N-ai timp pentru amandoua.

La fel se-ntampla si la Balos Bay. Sau urci pe-o colina ca sa admiri peisajul sau ramai in golf la balaceala. Daca in schimb ti-ai inchiriat o masina, e timp pentru amandoua.

Dupa parerea mea, “optionala” Gramvousa-Balos, este “number one”, ea seamana cu un frumos basm de Fratii Grimm, in care Balos e printul si Gramvousa e printesa.

Concluzie

Din Creta, dupa 7 zile, vei reveni cu un sentiment de bucurie dar si de neimplinire. Insula e frumoasa, colorata, destinatiile optionale sunt multe si ieftine, dar imprastiate de-a lungul si de-a latul insulei. Nu vei putea cuprinde totul. Daca optezi pentru mai multe “optionale”, ai nevoie de mai multe zile decat un sejur de-o saptamana. Daca inchiriezi o masina, vei reusi, poate, sa le cuprinzi pe toate. Daca te duci sa faci doar plaja si baie in mare, e suficienta si o saptamana, insula nu se supara, nimeni nu se supara, dar e pacat. Creta, daca tot ai ajuns pana acolo, mai are inca multe peisaje si povesti, cu care ar fi dorit sa te incante.

@Web, te rog video, mersi! , https://www.youtube.com/watch?v=B1j4Vaaql5k

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de dorgo in 16.11.19 16:17:56
Validat / Publicat: 16.11.19 17:06:49
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în GRECIA. A mai fost în/la: Thassos, Halkidiki, Santorini, Paros, Skiathos, Zakynthos, Cipru

VIZUALIZĂRI: 11186 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

14 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (dorgo); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P16 Urmatoarea oprire, e in laguna Balos
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
[900 PMA] [450 PMA]
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 44750 PMA (din 48 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

14 ecouri scrise, până acum

webmasterX [16.11.19 17:04:45] »

Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

===

Mutat, la reorganizare, în rubrica "Vacanța în Creta, #EXCURSII şi CĂLĂTORII - I. CRETA" (deja existentă pe sait)

[Rubrica inițială: Descoperă Rethymnon și împrejurimile]

====

unde aveam cazarea, la hotelul Varvara Diamonds.

Ne-am bucura să putem citi impresiile tale de acolo scrise ca articol (review) nou.

Procedând astfel, ai avea ocazia ca prin notele şi evaluările proprii să contribui la o medie mai reprezentativă a acestei destinaţii.

În plus, dacă vreodată vei solicita informaţii aici, pe sait, cei care îţi vor răspunde o vor putea face cât mai adecvat "profilului" tău turistic (funcţie de locurile în care ai fost, unde ţi-a plăcut şi unde nu, din ce motive etc)

Poţi folosi linkul SCRIE IMPRESII (se deschide într-o fereastră nouă)

dorgo [16.11.19 17:13:16] »

@webmasterX: Urmeaza si review-ul de cazare.

crismis [16.11.19 18:42:29] »

@dorgo: Welcome back o AFA! Faină vacanță!

dorgo [16.11.19 20:09:11] »

@crismis: Thanks! Ar fi fost mai frumoasa daca mai cumparam 2-3 " optionale" , ramane pe data viitoare! Mai nou m-am lenevit si la excursii, din 7 zile, aloc 2-3 pentru excursii si restul pentru odihna, plaja si taverne. Nu mai sunt atat de curios ca pe vremuri, cand, aproape in fiecare zi a saptamanii de concediu, cautam sa descopar ceva nou. Ba chiar urmaresc inspre ce insule grecesti zboara avioanele si acolo ma si duc, e mai comod. Si-n acele insule, aleg 1-2 excursii de " top" , si-atat, restul, leneveala.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
crismis [16.11.19 20:13:37] »

@dorgo: Hei, și noi tindem să ne lenevim!... Și ne făceam procese de conștiință... Cred că mai degrabă e semn de... înțelepciune!

krisstinna [16.11.19 20:18:36] »

@dorgo: Bună, bine ai revenit!

Știi, eu sunt bătrână și blondă , îmi poți explica, te rog, cum naiba ai plecat in vacanță cu o doamnă pe care nu o cunoșteai? Ați împărțit camera? Dacă nu era ok? Off...

Da, normal ca îți fugeau ochii la eșarfa albă, avea fundulețul frumos

dorgo [16.11.19 21:44:15] »

@krisstinna: Bine te-am regasit! Am sa-ti raspund prin vorbe si imagini, ca sa fiu mai sugestiv. Suntem in mileniul 3, deci parteneri de orice fel, inclusiv de calatorie, nu mai gasesti usor, nici la " hora satului" nici pe la discoteci. Atunci unde? Pe internet. (In tarile nordice, cam 90% din tineri, isi cauta jumatatea, nu de calatorie ci de casatorie, pe internet). Si cum de obicei camera de hotel are doua paturi si eu sunt doar o singura persoana, excursia " single" , devine cam scumpa. Cereri si oferte de calatorie de tip " fifty-fifty" , " on-line" , gasesti in general pe saiturile de calatorii sau pe cele " matrimoniale" . Pana acum, procentul meu de reusita este de 90%. Raitingul meu a crescut vertiginos, de cand am devenit " augustus" pe AFA si tot mapamondul mi-a putut admira reviurile. Sau poate ca a fost doar noroc chior. Nu stiu. Dar, de vreo trei ori, am dat-o insa in bara. Rau de tot.

Esarfa cea alba, care deja poate ca provoaca insomnii atat femeilor mai plinutze, cat si barbatilor, am vazut-o si (!!) in cetatea venetiana de la Gramvousa, cocotata pe parapetul cetatii. Si nu numai una. Toate fluturau in vant. Multi turisti le fotografiau. Aratau bine. Poate ca e doar o chestiune de marketing, cu animatoare din insula, caci, e ciudata coincidenta de a vedea atatea tinere purtatoare de esarfe transparente, in locuri diferite. Poate ca e ceva in stilul " mirilor cu mirese in brate" , ce se plimba toata ziua prin orasele din Santorini, pentru a-i atrage pe japonezi de a-si petrece acolo luna de miere. Poate ca ma insel si a sosit moda esarfelor albe sau poate ca e din cauza caldurii sau, cine stie? O casa de moda isi promoveaza produsele. Oricum, interesant era ca tinerele esarfodiste, se lasau fotografiate de toata lumea. E-o vorba, de la Ulise incoace (care mie mi se pare cam neadevarata). " Sa nu-i crezi niciodata pe greci" . Tu ce zici?

crismis [16.11.19 22:09:34] »

@dorgo: Maaaxiiim! Ești chiar tu!!!

krisstinna [16.11.19 22:23:49] »

@dorgo: Nu-i cred, sunt bandiți

Hai sa îți povestesc un secret cretan: in Creta am avut un super, super ghid, grec. Era de fapt șoferul nostru.

Aveam închiriat un microbuz, eram trei familii. Eu am stat lângă el, îl întrebam diverse, îmi povestea frumos.

Seara, la a doua excursie, a oprit mașina pe sosea și m-a trimis sa fac poze soarelui care dorea să meargă la culcare. In timp ce soțul meu țipa la mine: “haide măi babo, pierdem cina din cauza voastră”, el a avut răbdare, culmea e ca a mai oprit intr-un loc pentru apusul soarelui, pentru a mă încânta pe mine

Sunt greci și greci, dar cretanii sunt mult peste toți grecii, părerea mea.

Eu nu aș avea curaj sa îmi aleg un partener/partenera de pe net.

calincheitascris / TELEFON [05.10.22 07:18:17] »

Foarte frumos și util acest review.

Am observat că ați fost în Iunie. Cum este apa mării în Iunie, după 20? Depășește 25 de grade, se pate face baie în mare?

dorgo [02.12.22 09:33:55] »

@calincheita: Mai mereu imi alegeam luna Iunie ca sa merg in Grecia. De ce? Pentru ca e perioada cand apa marii e propice pentru balaceala. Apa din Marea Egee in aceasta perioada a anului mi s-a parut mereu calduta, atat in Thassos, Skiathos, Skopelos, Santorini, Paros cat si in Halkidiki. Eu mergeam de obicei inainte de 15 iunie, cand inca nu se intra "in sezonul scumpirilor de tot felul". Si in Creta am plecat tot in iunie, apa era buna pentru scuba, snorkeling si balaceala. Creta (si Cipru) sunt cele mai sudice insule elene, nu departe de Africa. Intr-o vara, (in luna mai, nu in iunie), am fost in Egipt. La Cairo si Alexandria erau 40 grade, la Luxor, erau 49 de grade C, m-am topit de caldura. Asadar, in iunie, in Creta si Cipru, apa e tocmai buna de balaceala.

calincheitascris / TELEFON [02.12.22 09:42:18] »

@dorgo: Mulțumesc. Noi de obicei mergeam în Turcia, Antalya, dar anul acesta prețurile la hotelurile dorite de noi au explodat astfel că ne-am reorientat spre Grecia și am ales Creta. Am prins și un super preț la Wizz Air, 300 euro dus întors pentru 3 persoane cu plecare din Cluj în 20 iunie iar cazare cred că o să iau chiar în Chania. Akrontiki hotel, Belmondo sau Morun îmi apar având prețuri și facilități bune. Abia așteptăm, e prima întâlnire cu Elada.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
nicole33 [02.12.22 10:03:25] »

@calincheita:

Noi de obicei mergeam în Turcia, Antalya, dar anul acesta prețurile la hotelurile dorite de noi au explodat astfel că ne-am reorientat spre Grecia și am ales Creta.

Ai mare dreptate în ceea ce priveşte preţurile din Turcia de anul viitor care au crescut exagerat de mult , şi, în plus, o variaţie este întotdeauna binevenită.

Creta mi se pare o alegere foarte bună, şi eu urmăresc această insulă de câţiva ani, însă în Grecia sunt convinsă că vei duce dorul serviciilor all inclusive din Turcia cu care te-ai obişnuit, pentru că turcii sunt greu de egalat la acest capitol

calincheitascris / TELEFON [02.12.22 10:22:56] »

@nicole33: ????, da, Antalya e raiul răsfățul în cazul vacanțelor de relaxare. Am învățat între timp ca în momentul în care mergi într-un loc nou e foarte bine să te informezi despre ce găsești acolo astfel că șansele de a fi dezamăgit scad simțitor. AFA, Google Street View, Maps, YouTube șa. sunt aliați de nădejde a oricărui turist. Am vrut să mergem în februarie și în Alicante dar am ezitat puțin să iau bilete de avion în speranța unei ieftiniri dar, au contraire, s-au scumpit brusc așa că săptămâna de vacanță din februarie a copilului am împărțit-o în două " ieșiri", jumătate la Londra, unde am prins zbor din Cluj la 610 lei pentru 3 persoane dus întors și la Roma, la 1050 de lei dus întors. Cam cât zborul de Alicante. Cu astea 2 escapade ne facem încălzirea pentru vacanța activă din Creta.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
calincheita, crismis, dorgo
Alte impresii din această RUBRICĂVacanța în Creta:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.071992158889771 sec
    ecranul dvs: 1 x 1