ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 02.11.2015
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Târgu Jiu
ÎNSCRIS: 12.07.15
STATUS: PREMIUM
DATE SEJUR
JUL-2015
DURATA: 3 zile
prieteni

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
AFA RECOMANDĂ: Pentru transfer Aeroport - Hotel (Roma) și/sau tururi turistice ale Romei / Vaticanului - recomandăm ghidroma.eu
  • Informatii sau rezervări: pe sait sau tel. +39 324 981 3672
  • TIMP CITIRE: 5 MIN

    Venetia, Piata San Marco

    Ilustrație video-muzicală
    TIPĂREȘTE URM de aici

    In concediu pe care l-am petrecut asta vara si care a devenit un mic circuit prin partea sudica si partea Balcanica a Europei cu vizitarea mai multor puncte turistice am apucat sa alocam si Venetiei trei zile. Astefel dupa ce am parasit Croatia si o mica trecere prin Slovenia am intrat in Italia unde am ajuns seara si ne-am cazat in Maestre la Hotel Kappa (vezi impresii).

    Scurta descriere

    Venetia a fost si este unul dintre cele mai frumoase orase de pe globul pamantesc, avand un vast criteriu cultural si religios. A fost cea mai mare putere maritima a continentului pentru mai bine de 800 de ani, datorita iscusintei de manevrare a corabiilor de catre locuitori sai, astfel datorita pozitionari a devenit un oras stat putatand spune ca sunt independenti. Orasul mai este cunoscut si sub denumirea de republica Sfantului Marcu si republica Leului.

    Venetia este impartita in trei parti:

    -Orasul lagunar Venetia

    -Maestre

    -Marghera

    Intregul oras devine Patrimoniu Unesco in anul 1979. Orasul lagunar este impartit in 6 parti denumite sestiere: Dorsoduro, Santa Croce, San Polo, San Marco, Cannaregio si Castello cuprinzand o multime de insulite, poduri si podete. Centrul Venetiei se considera Piata San Marco cu impunatoarele sale edifici Bazilica San Marco, Palatul Ducal si campanila San Marco.

    Alte edifici de vizitat sunt Bazilica Santa Maria della Sulute, Basilica Santa Maria Gloriosa dei Frari, Palazzo Grassi, Galeria dell'Academia, Biserica Sfanta Maria del Miracoli, podul Rialto.

    Traseul de la hotelul din Maestre, din Piazza Carpenedo unde am fost cazati pana in orasul lagunar Venetia se face cu ajutorul autobuzului numarul 2, care pleaca din 15-15 minute din statia care se gaseste la aproximativ 400-500 de metri departare de hotel. Deplasarea cu autobuzul dureaza aproximativ 20-30 minute si costa un bilet dus doar 1,5 euro. Am coborat in statia Piazzale Roma iar de aici se poate ajunge foarte usor cu vaporasul in Piazza San Marco, insa noi am luat-o la picior sa putem vizita atat magazinele de unde sa cumparam suveniruri dar si anumite obiective turistice.

    Traseul din Piazzale Roma pana in Piazza San Marco a fost urmatorul:am trecut Podul Costituzione, Stazione FFSS, Biserica Scalzi, Podul Scalzi, Basilica Santa Maria Gloriosa dei Frari, Ponte di Rialto, Biserica Sfanta Maria del Miracoli si Piazza San Marco. La intoarcere seara am schimbat traseu : Palatul Grassi, Biserica Vidal, Galeria dell'Accademia, Biserica della Salute si Piazzale Roma.

    Scurt istoric Piazza San Marco

    Piata San Marco este piata centrala a Venetiei aici aflanduse cele mai faimoase cladiri ale orasului: Bazilica San Marco si Palatul Dogilor. Piata este delimitata in partea de sud de doua coloane aduse aici in anul 1170 infatisand in varful lor Leul Sfantului Marcu si pe Sfantul Teodor, Iar in partea de nord se afla Torre Dell'Orologio (un turn cu ceas) construit in 1499 pe care este inscriptionat un text care spune “Eu numar doar orele fericite”.

    Coloana care se afla pa partea dinspre Palatul Ducal con? ine leul inaripat, simbol al Sf. Marcu, care este începând din anul 862 sfânt patron? i simbol al ora? ului? i al statului venetian. Este o sculptura de bronz foarte veche, probabil ini? ial o himera, careia i s-au adaugat mai târziu aripi.

    Pe partea dinspre biblioteca se afla statuia Sf. Teodor, sfânt bizantin? i razboinic, primul protector al ora? ului, reprezentat în marmura în timp ce ucidea un balaur. Sculptura este o copie a originalului expus la intrarea în Palatul Ducal. La baza ambelor coloane se afla reprezentari ale meseriilor.

    Bazilica Sfantul Marcu este cea mai mare dintre bisericile Venetiei fiind totodata un exemplu elocvent de Arhitectura bizantina. Bazilica este inchinata personajlui biblic Marcu fiind cunoscuta ca si “Domul din Venetia”. Pe terasa bazilici se gasesc patru copii ai cailor originali, care erau auriti si fusesera adusi de pe hipodromul din Constantinopol de catre cruciati venetieni catolici in anul 1204. Cai originali se gasesc intr-o sala din Muzeo di San Marco.

    Daca ajungeti in Venetia pe perioada veri si doriti sa vizitati aceasta superba biserica va recomand sa va faceti rezervare online cum am facut noi si veti evita astfel statul la o coada care in cele mai bune zile depaseste undeva la 50-60 de metri. Pretul pe care il veti achita este de 2 Euro pe persoana si il veti scoate la imprimanta din tara.

    Palatul Ducal denumit inainte si Palatul Dogilor pentru ca aici era sediul dogilor care conduceau orasul este o cladire simbol si capodopera a goticului venetian. Vechiul sediu al dogilor si al magistraturi venetiene a fost fondat in anul 812 si a fost in decursul anilor avariat de o sumedenie de incendii dar care a fost reconstruit de fiecare data mai frumos si mai impunator

    Dupa anexarea orasului stat venetian de catre Italia cladirea dogilor devine muzeu, functie pe care o pastreaza si astazi ,,gazduind sediul Muzeului civic al Palatului Ducal. Biletul de acces costa 17 Euro.

    Turnul cu ceas (Torre Dell'Orologio) este o cladire situata in piata San Marco din Venetia fiind compusa dintr-un turn central construit de Mauro Codussi. Cadranul orologiului este de aur si arata ora, ziua, fazele lunii si zodiacul. Pe turn intr-o terasa se gasesc Mori di Venetia (mauri din Venetia) denumiti de venetieni datorita culori brune a pieli acestora. Sunt doua statui de bronz reprezentand doi pastori care bat orele cu un ciocan pe un clopot mare.

    Campanila San Marco este turnul clopotnita al Bazilicii San Marco situat in Piata San Marco fiind unul din simbolurile cele mai cunoscute ale orasului. Turnul are o inaltime de aproximativ 100 de metri si se gaseste in fata bazilicii, avand un acoperis piramidal in varful caruia se gaseste o girueta de aur care il reprezinta pe arhanghelul Gavril.

    De stiut este ca campanila a fost reconstruita in anul 1912 dupa ce cu 10 ani mai devreme se prabusise. Ca sa il vizitati trebuie sa platiti 8 euro da merita pentru privelistea deosebita pe care o veti avea asupra orasului.

    Puntea Suspinelor (Ponte dei Sospiri) a fost construita in 1600 pentru a uni judecatoria de inchisoare care erau despartite de canalul Rio de la Canonica. Se spune ca numele ii vine de la condamnati la moarte care mergeau pe ultimul drum de la Palatul Dogilor la inchisoare ca sa fie executati, ei putand sa vada pentru ultima data lumina soarelui, privelistea lagunei si insula San Giorgio Maggiore.

    Cel mai important lucru si cea mai senzationala excursie a fost cea facuta cu gondola pentru aproximativ 30 minute si care a costat 100 de Euro (este o placuta amintire pentru toti turisti care vin in Venetia), un pic cam piperat tariful avand in vedere ca pentru un abonament de o zi la voporase dai 18 Euro. Asa ca am dat bani si am ramas cu amitirile :D.

    webmaster va rog daca se poate, as dori sa puneti urmatorul clip : https://www.youtube.com/watch?v=5jqM421aWyk

    Citește și CONTINUAREA aici

    [fb]
    ---
    Trimis de nini83 in 02.11.15 12:19:01
    Validat / Publicat: 02.11.15 13:26:58
    INFO ADIȚIONALE
    • Nu a fost singura vizită/vacanţă în ITALIA.

    VIZUALIZĂRI: 6812 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
    SESIZEAZĂ
    conținut, limbaj

    3 ecouri scrise, până acum, la acest articol

    NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (nini83); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
    Poze atașate (se deschid în pg nouă)
    P22 priveliste asupra statiei de vaporase S. Zacaria
    EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
    Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
    Puteți VOTA acest articol:
    PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 21800 PMA (din 26 voturi)
    NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

    ECOURI la acest articol

    3 ecouri scrise, până acum

    nini83AUTOR REVIEW
    [02.11.15 13:49:20]
    »

    webmaster va rog daca se poate, as dori sa puneti urmatorul clip : https://www.youtube.com/watch?v=5jqM421aWyk

    webmaster70
    [02.11.15 14:03:41]
    »

    @nini83 - Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

    nini83AUTOR REVIEW
    [02.11.15 14:09:55]
    »

    @webmaster70 - multumesc frumos

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    1 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    nini83
    Alte impresii din această RUBRICĂVacanța în Veneţia:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.83134913444519 sec
    ecranul dvs: 1 x 1