ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 24.04.2012
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 29.01.12
STATUS: SENATOR
DATE SEJUR
APR-2012
DURATA: 4 zile
prieteni
1 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
AFA RECOMANDĂ: Pentru transfer Aeroport - Hotel (Roma) și/sau tururi turistice ale Romei / Vaticanului - recomandăm ghidroma.eu
  • Informatii sau rezervări: pe sait sau tel. +39 324 981 3672
  • TIMP CITIRE: 8 MIN

    Venetia fara masca

    Ilustrație video-muzicală
    TIPĂREȘTE

    Venetia este un oras ce trebuie vazut de fiecare. Oricat ai citi, oricate poze sau documentare ai vedea, Venetia trebuie simtita. La pas, cu gondola sau cu vaporetto…Venetia trebuie respirata stand pe poduri, la terase sau pur si simplu pe jos, in Piata San Marco. Venetia este ca o scena de teatru, iar locuitorii sai sunt artisti de prima mana: siguri pe ei, pe text, stiind cum sa priveasca publicul si sa il seduca.

    Celor care isi planifica acum o calatorie in Venetia vreau sa le dau cateva sfaturi. Chiar daca pretul la cazare in Venetia urca cu ceva euro fata de cazarea in Mestre, merita fiecare banut. Chiar daca mai multa lume va recomanda cazarea in Mestre, ascultati-ma si cautati un hotel in Venetia. Nimic nu se compara cu o plimbare, seara, pe Grand Canale, o plimbare pe jos in centrul orasului, o cina luata intr-una din piatete sau un limoncello sau un spritz baut in liniste, privind canalele. Am tot citit ca Venetia se culca devreme, ca magazinele se inchid, etc... Poate in Mestre pentru ca in Venetia se sta la restaurante si terase pana tarziu. Vaporetto circula 24 de ore...

    Un alt sfat este sa cititi si sa va informati dinainte despre locurile pe care vreti sa le vedeti. Venetia este un oras maricel in care este pacat sa mergi cu ghidul in mana, sa citesti la tot pasul in loc sa te bucuri de orice palat sau piateta. Nu ai cum sa te pierzi. Plecati aiurea, in orice parte vreti si o sa descoperiti atractiile rand pe rand. Cartierele, piatetele, palatele si muzeele o sa apara dupa cate un colt de cladire, surprizind privirea oricui. Nu trebuie sa cauti nimic anume. Daca ai 3 zile la dispozitie, ai sa gasesti toate atractiile intamplator. Si cu siguranta asta este farmecul orasului.

    Hai sa o iau cu inceputul: Cum ajungem in Venetia? Cu siguranta o sa alegeti o cursa Wizz Air sau Blue Air pentru preturile practicate pe destinatia Venetia. Avioanele acestor companii aterizeaza pe Aeroportul Treviso… undeva la 26 km de Venetia. Legatura intre orase se face cu doua linii de transport public: ACTV si ATVO. Biletele se gasesc in aeroport sau se pot lua direct de la soferul autobuzului. Pe mine m-a costat un bilet dus intors (valabil 7 zile) 13 euro.

    Autobuzul are o oprire in Mestre, iar apoi ajunge in Piazzale Roma (Venetia). Ajunsi in Piazzale Roma, in functie de hotelul ales, puteti merge pe jos sau va puteti cumpara un bilet la vaporetto (6.5 euro o calatorie).

    Transport vaporetto. Tinand cont ca in oras o sa circulate numai cu vaporetto, va sfatuiesc sa va faceti un abonament inca de la inceput (16 euro/12 ore; 18 euro/24 ore; 23 euro/36 ore; 28 euro/48 ore; 33 euro/ 72 ore; 50 euro/7 zile).

    Pentru cei care nu detin o harta a statiilor de vaporetto am sa va dau mai jos traseul de la Piazza San Marco pana la Piazzale Roma: San Marco Giardinetti, San Marco Vallaresso, Salute, Giglio, Accademia, San Samuele, Ca’ Rezzonico, San Toma, Sant’ Angelo, San Silvestro, Rialto, RialtoMercato, Ca’ d’Oro, S. Marcuola, Riva di Biasio, Ferrovia si Piazzale Roma.

    Ce vizitam intr-o zi in Venetia? Dupa ce am aruncat bagajele in camera cu siguranta toti ne indreptam catre Piata San Marco. Fiind primul obiectiv atins de toti turistii si tinand cont ca o parte dintre cei ce vin aici, in croaziera sau in circuit, nu au decat o zi la dispozitie, am sa trec repede peste obiectivele de aici (cei care au mai mult timp la dispozitie pot intercala vizitele pentru a putea asimila informatiile…caci ce e prea mult –intr-o zi- strica).

    Campanile (intrerea 7 euro). Primul turn a servit drept far, turn de control si camera de tortura. In anul 1902 acesta s-a prabusit si a fost reconstruit in 1912 incercand sa se pastreze forma initiala. Galileo Galilei si-a testat pentru prima data telescolpul in acest turn inalt de 98,5 m. Fiecare din cele 5 clopote din primul turn marcau diverse evenimente: Maleficio – executiile, Nona – miezul zilei, Trottiera chema nobilimea la Palatul Dogilor, Mezza Terra – anunta sesiunea senatului, iar Merangona – inceputul si sfarsitul zilei de munca. Dupa prabusirea turnului a mai fost salvat numai clopotul Merangona. Vizita in turn se face cu un lift ce va va duce la ultimul etaj amenajat de unde se deschid privelisti impresionante catre Piata San Marco, laguna si insulele inconjuratoare. Chiar daca in zilele senine se pot vedea pana si muntii, sa nu va asteptati totusi la o priveliste asupra canalelor Venetiei care se ascund printre multimea de case si palate.

    Basilica San Marco (intrere gratuita). Tezaurul 5 euro. Muzeul 5 euro. Impresionanta Basilica a servit drept capela a dogilor, aici avand loc ioncoronarile, funerariile sau procesiunile importante. Constructia primei bazilici a inceput in anul 829, aceasta fiind distrusa de un incendiu in 976. In anul 1071 s-a inceput construirea bazilicii ce o putem admira astazi, construita in forma de cruce greceasca, cu cinci cupole. Fatada principal cuprinde numeroase clopotnite, statui, picture si mozaicuri ce se pot admira din Piata San Marco. Interiorul bazilicii este impresionant si, pentru pasionati, recomand un ghid. Impresionante sunt si cele patru coloane de marmura si alabastru ce sustin bolta altarului sub care se odihneste trupul patronului spiritual al Venetiei, Sf. Marcu.

    Tezaurul cuprinde nenumarate comori si relicve, inclusive fragmente din Crucea Sfanta. Muzeul pastreaza mozaicuri uluitoare dar si cei 4 cai care s-au tot plimbat de la Hipodromul din Constantinopol in Venetia, au fost luati de catre Napoleon si adusi inapoi in anul 1815. In 1990 caii au fost introdusi in Muzeu, pentru protective, iar locul lor a fost luat de niste copii fidele ce se pot admira pe Loggia dei Cavalli – balconul Bazilicii.

    Palazzo Ducale (Palatul Dogilor). Intrarea 16 euro sau abonament Museums Venice 20 euro (include intrari la Palazzo Ducale, Museo Correr, Museo Arheologico, Sale Monumentali Biblioteca Marciana, Ca’Rezzonico, Pallazo Mocenigo, Casa Goldoni, Ca’Pesaro, Museo Orientale, Museo del Vetro, Museo del Merlatto si Museo di Storia Naturale). Vizita incepe cu curtea centrala, locul in care se poate admira Scara Titanilor, numita asa datorita celor 2 statui ale lui Marte si Neptun, sculptate in anul 1567 de catre Sansovino. Demnitarii invitati de dogi intrau din Piata San Marco pe sub Arcul Foscari, comandat in 1438 de catre dogele Foscari, si urcau spre palat pe Scara Titanilor.

    De la parter se urca spre etaj pe o Scara de Aur decorate cu stucaturi poleite cu aur de 24 de carate ce incadreaza frescele. Vizita continua cu Apartamentul Dogelui, o serie de incaperi impresionante ce comunica intre ele, impodobite cu tapiterii bogate, seminee, opera de arta si tavane poleite cu aur. Sala Scutului contine globuri pamantesti si harti vechi, iar Sala Armelor cuprinde o colectie de armuri, arme de foc, lanci, scuturi si un steag turcesc adus din Batalia de la Lepanto. Sala Marelui Consiliu cuprinde una dintre cele mai mari picture din lume – Paradisul (dimensiuni 7m/22m) si gazduia 1700 de nobili venetieni ce faceau parte din consiliu. Sala Senatului detine 2 ceasuri ce masurau timpul in ore si in semen zodiacale.

    Scarile coboara de la impresionantele sali si camera catre labirintul inchisorilor ce au devenit celebre atunci cand Casanova a reusit sa evadeze din ele. Dupa ce erau condamnati, prizonierii erau trecuti catre celule pe Puntea Suspinelor, locul de unde mai puteau zari pentru ultima oara cerul si marea. Inca se mai pot vedea gravurile in piatra ale celor condamnati si intemnitati aici, iar celulele nu pot decat sa dea fiori oricarui vizitator.

    Muzeul Correr se afla si el in Piata San Marco si are printre exponate nenumarate picture, harti venetiene, o biblioteca, o sala de bal construita pentru Napoleon, sculpturi, diverse vase extrem de vechi sau o sala a mestesugurilor si breslelor.

    Dupa un tur al acestor atractii principale va puteti odihni la una din cele 2 terase (cu preturi piperate). Cafeneaua Florian a fost prima din Europa, iar in interior se mai pastreaza lambriurile din 1720 si oglinzile aurite. Terasa cafenelei este locul preferat al lumii mondene din oras. Terasa Quadri a fost preferata austriecilor atunci cand au ocupat Venetia, in sec. al XIX-lea.

    De pe terase se poate admira Turnul Orologiului, inchis vizitatorilor, proiectat de Coducci in anul 1496. Doi mauri de bronz bat ora exacta, iar de Boboteza si de Inaltare magii ies pentru a celebra aceste sarbatori.

    In locul in care aveau loc executiile publice se afla cele 2 coloane, ridicate in anul 1172 de catre Nicolo Barrattieri, ce ii simbolizeaza pe Sf. Marcu si pe Sf. Teodor.

    Pasionatii de cumparaturi au de jur imprejur magazinele celor mai renumite case de moda, magazine de souveniruri si chiar un magazin Disney.

    Venetia este impartita in 6 cartiere: San Marco, cel mai mic dar cel mai celebru dintre ele, San Polo, Santa Croce, Dorsoduro, Cannaregio si Castello, toate pline de atractii importante. Canal Grande leaga toate cartierele intre ele, dar plimbandu-va pe jos nici nu va veti da seama cand ati intrat dintr-unul intr-altul. Fiecare cartier cu podurile sale, cu piatetele si cu bisericile sale. Am sa revin in curand cu impresii asupra cartierelor.

    Cel mai mare dintre canalele venetiene, Canal Grande are circa 4 km lungime si se poate strabate cu vapoarele liniei 1, care opresc in toate statiile, sau cu nr. 2 care opreste in Piazzale Roma, Podul Rialto si Piata San Marco.

    Daca ati achizitionat cardul Museum Venice este pacat sa nu vizitati macar o parte dintre muzeele de pe Marele Canal. Chiar si cei care nu sunt pasionati de picture sau arta, in general, vor ramane impresionati de arhitectura palatelor, de camerele si salile de bal sau de mobilierul venetian al vremurilor apuse.

    Podul Rialto este o alta atractii turistica importanta. Arhitecti renumiti, printre care si Michelangelo, Sansovino si Palladio, au participat cu proiecte la competitia ce l-a ales castigator pentru construirea podului pe Antonio da Ponte. In acest loc a mai existat un pod care, in 1444, s-a prabusit sub greutatea oamenilor.

    In partea de nord a lagunei se pot face excursii catre insulele San Michele, Murano, Burano, Torcello, Mazzarbo, San Francesco del Deserto, Sant’ Erasmo, Lazzaretto Nuovo sau Certosa. Desigur ca cele mai vizitate sunt vestitele Murano si Burano, dar si prima dintre ele, insula –cimitir San Michele. Ceia care au deja un abonament la vaporetto il pot folosi si pentru liniile care fac legaturile intre insule. Impresiile despre vizitarea zonei nordice a lagunei le puteti gasi aici.

    Recomand oricui sa ajunga sa vada Venetia. Am auzit atat de multe despre acest oras, am citit carti despre trecutul lui, am vazut documentare despre viitorul nesigur…. Unele persoane au fost dezamagite, altele s-au reintors de multe ori. Nu va multumiti doar cu povestirile lor! Mergeti sa vedeti Venetia fara masca…. acum cat mai exista!!!


    [fb]
    ---
    Trimis de vlado2 in 24.04.12 19:02:03
    Validat / Publicat: 24.04.12 20:23:32
    INFO ADIȚIONALE
    • Nu a fost singura vizită/vacanţă în ITALIA. A mai fost în/la: Florenta, Pisa, Cinque Terre
    NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

    VIZUALIZĂRI: 7605 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
    selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
    SESIZEAZĂ
    conținut, limbaj

    11 ecouri scrise, până acum, la acest articol

    NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (vlado2); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
    Poze atașate (se deschid în pg nouă)
    P01 Palazzo Ducale sau Palatul Dogilor din Venetia.
    EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
    Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
    Puteți VOTA acest articol:
    PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 30800 PMA (din 33 voturi)
    NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

    ECOURI la acest articol

    11 ecouri scrise, până acum

    vlado2AUTOR REVIEW
    [24.04.12 19:19:09]
    »

    http://www.youtube.com/watch?v=GMZwLCwh2lg

    Multumesc

    ------------------------------

    Am atasat clipul solicitat.

    webmaster
    [24.04.12 19:50:52]
    »

    Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru aceasta destinatie.

    mariana.olaru
    [25.04.12 09:26:47]
    »

    Pentru că și eu mă număr printre cei îndrăgostiți de Veneția (am explicat aici de ce ), îți mulțumesc pentru această frumoasă aducere aminte! Sper însă ca subiectul deschis de tine să aibă și o continuitate, adică să întregești lista celor demne de văzut în Veneția într-un alt review, căci mulți merg acolo nu doar pentru o zi și slavă Domnului! au ce vedea: insulele Giudeca, Burano, Murano, celelalte trei poduri de pe canal Grande, o mulțime de biserici și muzee.

    Oricum, micul tău ghid AFA, merită felicitări, cu sau fără continuare. Și nu în ultimul rând, subscriu și eu la îndemnul tău final.

    Felicitări și pentru videoclipul ales!

    P.S. Tocmai am citit si ...continuarea. Gând la gând cu bucurie!

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    vlado2AUTOR REVIEW
    [25.04.12 09:48:22]
    »

    )))... Da, dupa cum vezi, m-am grabit sa leg insulele de Venetia pentru ca o vizita in acest oras implica OBLIGATORIU si o plimbare prin laguna. Am sa incerc, acum cat amintirile sunt proaspete, sa mai adaug impresii si indemnuri de a vizita si celelalte cartiere si bijuteriile arhitecturale de acolo...

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    alinaro
    [25.04.12 17:22:04]
    »

    AmFost (si eu) Acolo in 4 randuri: iulie/august 2000,2001,2002 si 2007. Maxim o zi de fiecare data. Nu m-am saturat de Venetia, m-as intoarce si maine. Noi lasam masina de obicei intr-o parcare etajata, langa port (o data cred ca am lasat-o si in parcarea din port), si mergeam cu vaporasul pana la capat, iar apoi ne intorceam pe jos, pe stradutele atat de intortocheate si de pitoresti. Ultima data era si fiul meu cu noi. La o saptamana dupa vizita in Venetia s-a trezit intr-o dimineata ca "vrea la Valencia". "La Valencia? " "Da, mami, hai in orasul ala cu barci". Valencia, Venetia... Avea doar 4 anisori si ceva. Anul trecut abia abia l-am convins sa renuntam la Venetia in favoarea Vienei.

    Mi-a placut, felicitari.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    loreen06
    [30.05.12 12:29:24]
    »

    Peste cateva zile merg impreuna cu familia la Venetia. M-am informat despre tot ce poate fi vazut in cele 2 zile cat vom sta acolo, transport, abonamente. Am gasit putine informatii despre locuri unde am putea manca ceva cald la un pret rezonabil, de aceea v-as cere cateva sfaturi. Multumesc anticipat si va felicit pentru articolul postat.

    MCM
    [07.07.12 02:37:05]
    »

    De foarte mare ajutor rw tau. L-am gasit acum 3 ore cand mi-a venit ideea ca mi-ar placea sa merg la carnavalul de la Venetia. Si de atunci butonez in continuu. Nu am mai gasit cazare la Da Bruno (sold out), am gasit la Serenissima, care este la jumatatea distantei dintre piata si pod. Am vazut ca zborurile, cel putin la BA sunt in anumite zile, dar cand am incercat sa-mi cumpar biletele mi-a aparut conexiune unsafe si m-a avertizat grav calculatorul. . Este prima data cand mi se intampla asta. Habar n-am ce-i asta. Dilema majora pe care o am este: sa merg la carnaval la inceputul lui febr - cand vremea este cam naspa si turisti mai multi - sau sa merg mai tarziu prin mai - care scrie ca este luna ideala de vizitat Venetia, si poate cu turisti mai putini? Insulele se pot vizita si in februarie nu? Ceva sfaturi?

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    ancutzika
    [07.09.12 14:39:45]
    »

    Buna ziua. Am rasfoit cateva pagini depre venetia, si m-am hotarat sa fac si eu o plimbare. am gasit bilet la wizz, bun ca pret, si cazare la un hotel exact langa aerportul Trevisto. (se traverseaza starda, stiu ca va fi galagie, dar nu e o problema) as vrea cazare 2 nopti. intrebarea mea este: din piazzale roma... pot merge pe jos? pot visita, atat cat pot pe jos? sau trebuie sa iau neaparat vaporetto? iar din pizzale roma, ma pot intoarce seara la cazare? sau acel autobuz, are plecari doar sa coincida cu avioanele? astept un raspuns. multumesc

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    TraianS
    [11.09.12 10:01:22]
    »

    @ancutzika:

    Eu am mers din Piazzale Roma pe jos pana la San Marco. Da... Venetia poti sa o faci toata pe jos, nu e nevoie sa iei vaporetto. However, majoritatea palatelor, au fatada inspre Marele Canal si singura modalitate de a le vedea e cu vaporetto, deoarece nu exista trotuare pe langa Marele Canal, decat langa Podul Rialto.

    Se pot face insa foarte, foarte multe pe jos, fara sa calci deloc in vreun vaporetto.

    Despre autobuzul de la aeroport, nu stiu, deoarece nu am fost prin aeroport. M-am uitat putin pe net si vad ca e destul de departe aeroportul si ca sunt mai multe firme de transport care ofera aceste servicii. Plecarile nu sunt in functie de avioane. Le gasesti orarele pe pagina lor.

    Vezi aici atvo.it/index.php?lang=en ... id=36&view_pc=!

    si aici en.barziservice.com/servi ... by-highway.html

    Probabil ca mai sunt si alte firme. M-am uitat doar pe fuga... dar vad ca sunt autobuze pana la 19:30 dinspre Piazzale inspre Treviso.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    ancutzika
    [11.09.12 10:25:09]
    »

    Multumesc de raspuns. pe 16 octombrie plecam, sper sa nu fie vand si ploaie, acum... cum ne-o fi norocul. daca va mai amintiti ceva, va rog sa mai scrieti, sunt foarte folositoare detaliile. multumesc.

    TraianS
    [11.09.12 10:42:25]
    »

    @ancutzika:

    Ma chinui sa scriu si eu un review de Venetia, sper sa-l termin cat de curand.

    Un site care mie mi-a fost de folos e asta.

    Ai aici un tur virtual (similar celor de la maps. google.com) si poti bate orasul la pas, din fata calculatorului. Poti sa-ti faci anumite trasee si sa-ti iei puncte de reper. Eu l-am gasit folositor. Poti sa vezi cum arata Piazzale Roma... sa vezi cum sunt indicatoarele de pe cladiri etc. Te obisnuiesti putin cu orasul.

    Am sa-ti trimit si-un mesaj privat.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    5 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    alinaro, ancutzika, loreen06, MCM, vlado2
    Alte impresii din această RUBRICĂVacanța în Veneţia:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.081507921218872 sec
    ecranul dvs: 1 x 1