ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 13.03.2019
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Timişoara
ÎNSCRIS: 22.11.17
STATUS: SENIOR
DATE SEJUR
NOV-2017
DURATA: 4 zile
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CADRUL NATURAL:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
95.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 6 MIN

Impresii despre Ubud

TIPĂREȘTE URM de aici

Ubud este unua dintre cele mai populare destinatii din Bali. Ubud este considerat ca fiind centrul cultural al insulei, locul unde poti sa descoperi cultura balineza si sa experimentezi “adevaratul” Bali.

Situat in centrul insulei, in regiunea muntoasa, ascuns in padurea tropicala din Bali, Ubud este un loc plin de spiritualitate, un centru al artelor si mestesugurilor.

Aici poti gasi o multime de optiune de cazare, de la hosteluri pentru backpackersi la hoteluri, vile private sau resorturi luxoase, o multime de activitati de facut, locuri de vizitat si restaurante de mancat. Iar lucrul cel mai bun dintre toate este costul, preturile de aici fiind relative accesibile, mai mici ca si in alte parti din Bali.

Cum ajungi?

Ubud este situat destul de central, am putea spune ca in mijlocul insulei. Cel mai facil mijloc de transport este taxiul.

De la aeroport pana in Ubud sunt vreo 40km care s-ar parcurge teoretic in 1ora si jumatate. Practic, datorita traficului de pe insula, noi am facut din Ubud pana la aeroport mai bine de 2 ore. Pretul taxiului a fost 300.000IDR, luat de la o agentie din oras.

Cum te descurci prin oras?

Ubud are o strada principala Jalan Raya Ubud si doua strazi perpendiculare, paralele -Monkey Forest Road, vizitata mai mult de turisti si Jalan Hanoman vizitata mai mult de localnici. Prin oras te poti descurca usor la pas, distantele nefiind foarte mari.

Daca nu stai chiar in centru, o sa incepi sa urci la deal. Daca stai in exterior si vrei sa vizitezi zonele adiacente, optiunea cea mai buna este inchiriatul unui scooter. La fel ca peste tot in Asia, scooterele sunt foarte populare si se pot inchiria de peste tot. Varianta mai scumpa, dar mai confortabila este taxiul. Taximetristii stau in special langa Palatul Regal din Ubud si se pot negocia.

Pentru un drum pana la cazarea noastra (Temuku Villas), drum de 20-30min pe jos nu se putea negocia mai jos de 50.000IDR.

Unde mananci?

Ubud se bucura de o mare diversitate culinara. Aici poti gasi o sumedenie de restaurante, de la warungurile traditionale, la baruri si cafenele trendi, bistro-uri hipsteresti, pana la restaurante exclusiviste cu stele Michelin… de toate pentru toate buzunarele si pentru toate gusturile.

Tot la capitolul mancare, ar mai fi de mentionat ca aici poti gasi foarte multe optiuni de mancare oragnica sau vegane si vegetariene.

Dintre lanturile celebre ar fi de mentionat ca exista un Starbucks foarte aproape de palatal regal, dar nici un fastfood McDonald’s, Burger King sau KFC.

Fie ca iti doresti sa mananci cu localnicii, fie ca vrei o experienta culinara deosebita, cu siguranta vei gasi ceva potrivit pentru ca Ubud este un adevarat paradis culinar!

Mai multe despre locurile in care am mancat noi, intr-un articol separat aici: http://amfostacolo.ro/impresii9.php?iid=92691&d=unde-mancam-in-ubud--ubud

Ce sa faci?

Exista atat de multe lucruri de facut in Ubud, incat timpul pare insuficient in fiecare zi. Ubud este plin de restaurante, studiouri de yoga, spa-uri si magazine. Aici poti face un masaj, sau te poti relaxa intr-un centru spa; poti urma un tratament ayurvedic; poti participa la diferitele clase de yoga; te poti delecta cu diversele specialitati culinare sau poti lua lectii de gatit; poti vizita o galerie de arta sau sa inveti diverse arte si meserii locale… si multe altele.

Datorita pozitionarii sale centrale, Ubud este un loc bun si pentru a face excursii in imrejurimi. De aici poti explora campurile de orez, cascadele sau faimoasele temple.

Dintre atractiile principale ale Ubud-ului merita mentionate:

Monkey Forest – probabil cea mai cunoscuta atractie a Ubudului este padurea cu maimute. Situata chiar in centrul Ubudului, acesta padure tropicala iti ofera posibilitatea sa interactionezi cu maimutele.

Costul de intrare este de 40.000IDR, dar atentie ca exista mai multe intrari si iesiri. Inauntru te poti plimba linistit printre vegetatia tropicala. Din cand in cand isi fac aparitia si maimutele, obisnuite cu turisti, asteptand ceva de mancare. In cateva locuri exista vanzatori de banane cu care poti hrani maimutele in cautarea pozei perfecte. Din loc in loc sunt chiar niste paznici care au grija sa nu se intample nimic rau, fiindca maimutele pot fi agresive.

Noi ne-am plimbat singuri, fara sa urmarim un traseu anume, dar am apucat sa vedem maimutele si sa facem cateva poze, mai de la departare totusi.

Puri Saren Agung – este palatal regal din Ubud. Intrarea este gratuita, dar se poate vedea doar curtea interioara. Nu mi s-a parut nimic spectaculos. Aici se pot cumpara bilete pentru spectacolele de dans traditional ce se desfasoara seara.

Saraswati Temple – nu este chiar un obiectiv turistic, ci o gradina frumoasa cu lotusi, care se gaseste langa cafeneaua Lotus Café.

Campuhan Ridge Walk – un lucru poate mai putin stiut este acest traseu pitoresc unde poti vedea terasele de orez chiar in Ubud. Plimbarea incepe de pe strada principala din Ubud (pe langa pod), se face “la pas” si dureaza aproximativ 2 ore.

Desi mi-am droit foarte mult sa fac acest trseu, din pacate n-am mai apucat din cauza timpului.

Ubud Market – desi nu este un obiectiv in sine, piata din Ubud este destul de faimoasa. Aici poti gasi o gramada de suveniruri la cele mai mici preturi (cel putin asa se spune, depinde probabil de abilitatile fiecaruia de a negocia).

De aici mi-am luat niste haine frumos colorate, saronguri, un rucsac si o poseta traditionala din ratan impletit pe care pusesem ochii de cand am vazut-o in magazinele din Nusa Dua.

Pe langa piata, la tot pasul gaseti tot felul de supermarketuri, case de schimb valutar, magazine cu suveniruri, haine sau diverse obiecte de arta. Noi am mai facut cumparaturi si la Bintang Supermarket, un magazin destul de mare cu supermarket la parter si sectiune de suveniruri la etaj.

O mentiune speciala ar fi pentru numeroasele centre spa cu ale lor masaje. Am vrut sa experimentam si masajul balinez (pe langa cel tailandez) asa ca am ales un centru spa la intamplare, de pe strada. Desi locatia a fost un pic ciudata (la un subsol), masajul a fost relaxant si placut. Masajul balinez (cel putin cel experimentat de noi) nu este dureros deloc, este foarte usor, chiar delicat si se face cu ulei.

In jurul Ubudului poti vizita satele traditionale cunoscute pentru divese mestesuguri practicate: Celuk-pentru bijuteriile in argint si aur, Mas-pentru tamplarie si sculpturile din lemn, Batubulan - pentru sculpturile in piatra.

De ce am ales Ubud?

Ubud este un must-see, toata lumea zice ca daca ajungi in Bali trebuie neaparat sa stai si in Ubud, altfel ai venit degeaba.

Noi am ales Ubudul si ca loc de pornire pentru excursiile pe care ne doream sa le facem. Fiind situat central, distantele catre obiectivele din jur sunt mai scurte. Din cele 4 zile alocate pentru Ubud, in 2 dintre ele am facut excursii.

In ciuda celor auzite si citite, Ubud mi s-a parut un orasel turistic, chiar foarte turistic si foarte aglomerat, desi nu eram in plin sezon turistic. Ma astemptam ca Ubud sa fie o oaza de vegetatie luxurianta, o oaza de liniste si spiritualitate in care descoperi stilul de viata traditional indonezian. In schimb Ubud mi s-a parut un loc al spirutulitatii promovate fortat (in scop turistic), la tot pasul “te agaseaza” mesajele pozitive (care ar tebui sa te faca sa meditezi) de pe tricouri, suveniruri, meniuri sau chiar numele restaurantelor. Esti indemnat sa meditezi si sa te redescoperi si se promoveaza un stil de viata ce duce spre zona hippie.

In concluzie Ubud ne-a lasat cu mixed feelings. Pe de-o parte cazarea aleasa (mai departe de centru) a fost idilica si relaxanta, exact ce ne-am droit. Pe de alta parte Ubud in sine mi s-a parut un pic “fals”, comercial si turistic. Nu pot sa zic ca nu este un loc interesant, doar ca nu am simtit nici o magie sau atractie anume. Probabil ca mai toate locurile, are partile lui bune si rele pe care fiecare le percepe in mod diferit.

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de r-Uca in 13.03.19 10:15:37
Validat / Publicat: 13.03.19 11:25:21
INFO ADIȚIONALE
  • A fost prima sa vizită/vacanță în INDONEZIA

VIZUALIZĂRI: 3913 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

4 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (r-Uca); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P03 Monkey Forest
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 15300 PMA (din 17 voturi)

ECOURI la acest articol

4 ecouri scrise, până acum

webmaster
[13.03.19 12:20:42]
»

Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

mprofeanu
[13.03.19 17:26:42]
»

@r-Uca: Am citit cu plăcere despre Ubud din insula Bali și am văzut pozele. Poza 08 mi-a adus aminte de Nikko și templul Tosho-gu unde erau tot trei maimuțe frumos pictate și sculptate în lemn: una nu vede, alta nu aude și alta nu vorbește, amintind de discreția japoneză sau poate despre religia budistă sau și una și alta.

r-UcaAUTOR REVIEW
[14.03.19 09:02:15]
»

@mprofeanu: Ma bucur ca ti-au placut impresiile si pozele mele din Ubud si ca ti-ai facut timp sa-mi lasi si un ecou. Multumesc!

corina71*
[22.11.19 09:39:44]
»

Am făcut 4 masaje în Ubud, dar nu au fost delicate deloc. Fiecare în parte, a scos untul” din mine.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
corina71*, mprofeanu, r-Uca
Alte impresii din această RUBRICĂVacanța în Ubud:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.38887810707092 sec
    ecranul dvs: 1 x 1